:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 241
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Конфуз: само двама олимпийци при президента

Аутсайдерите ски-скачачи отсрамват церемонията по изпращане за Торино
снимка: Николай Дончев
Стефка Костадинова и Джонатан Харфилд си разменят подписаните копия на договора за генерално спонсорство между БОК и ПИБ.
Голям конфуз стана на церемонията, на която държавният глава Георги Първанов трябваше официално да изпрати олимпийската делегация за игрите в Торино. В президентството дойдоха само двама от общо 21 спортисти. Те бяха ски-скачачите Георги Жарков и Петър Фъртунов, за които на общото събрание на БОК онзи ден имаше препирни дали въобще да влязат в делегацията, понеже са тотални аутсайдери. Затова пък се появиха шефове и представители на всички зимни федерации.

Без да губи присъствие на духа, Първанов пожела успех на спортистите и подари на Стефка Костадинова трибагреник, който делегацията ни да носи в Торино. Председателят на БОК пък опита да замаже минорното присъствие на спортисти с думите, че повечето са по лагери. "Очакваме ви при нас в Торино", обърна се към президента Стефка.

Часове по-рано тя подписа 4-годишен договор за генерално спонсорство между БОК и Първа инвестиционна банка. За банката парафира главният изпълнителен директор Джонатан Харфилд. И двете страни не разкриха финансовите параметри, само се разбра, че офертата на ПИБ е била по-добра от тази на още 3 банки - най-голяма и за най-дълъг период. Парите ще са за няколко направления - за участие на спортистите ни в олимпиади, за подготовка на млади таланти, за подпомагане на ветерани в затруднено положение. Банката е определила и свои премии за медал от Торино`06.

БОК преговаря за генерално спонсорство още със застрахователна и с телекомуникационна компания.

Утре пък Сергей Станишев ще приеме представители на комитета за издигане на кандидатурата на България за домакин на зимните игри през 2014 г. Надеждата е на нея премиерът да даде гаранции, че правителството е зад идеята.
снимка: Велислав Николов
Часове по-късно Георги Първанов връчи на Костадинова български флаг за делегацията ни. Стефка пък подари на президента колекция от монети на зимна олимпийска тематика.
1
1096
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Януари 2006 15:12
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 19/1/2006 г/ 15:15:16

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД