:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
КЛАСИЦИ

Сервантес ще се запознава с Шекспир 400 г. по-късно

Писателите, умрели на една и съща дата, са герои на два нови филма
Мигел де Сервантес
Испанските кинематографисти едновременно ще работят върху два филма за измислена среща на Сервантес с Шекспир. Лентите се финансират от фонда за 400-годишнината на "Дон Кихот", съобщи "Холивуд рипортър". Макар да са съвременници, авторът на "Дон Кихот" и този на "Хамлет" и "Ромео и Жулиета", никога не са се срещали - или поне няма данни за това.

Бардът от Стратфорд на Ейвън е роден на 23 април 1564 и умира на същата дата през 1616 г. Испанският романист и драматург пък е роден през 1547 в Алкала де Енарес. Умира, по ирония на съдбата, в един и същи ден с англичанина - 23 април 1616 г.

През февруари тази година започват снимките на комедията "Сервантес". Режисьорът Антонио Ернандес ще екранизира книгата на Стивън Марлоу "Смъртта и животът на Мигел де Сервантес". В приключенския роман авторът на "Дон Кихот" се запознава не само с Уилям Шекспир, но и с друг известен английски драматург - Кристофър Марлоу.

Световните агенции припомнят, че също през февруари продуцентът Антонио Саура и режисьорът Инес Парис ще започнат снимките на лентата "Мигел и Уилям". Във филма испанската актриса Елена Аная ще играе любимата на Уилям Шекспир. В ролята на Шекспир ще е Уил Кемп, с когото красавицата си партнира във "Ван Хелсинг". Във филма "Мигел и Уилям" ще участват също Хуан Луис Галиардо (Сервантес) и Джералдин Чаплин, разкрива "Варайъти".

Антонио Саура съобщи, че това ще е романтична комедия за живота на младия Шекспир. Филмът ще разказва за период от живота на барда, за който няма никакви исторически данни.

В Испания сега се работи едновременно върху десетина филма с историческа тематика или по литературни произведения. Сред тях е лентата "Лудостта на Гоя" на режисьора Милош Форман. В ролите ще видим Натали Портман, Хавиер Бардем и Стелън Скарсгард. В "Борджия" на режисьора Нийл Джордан ще гледаме Скарлет Йохансон и Колин Фарел. От своя страна режисьорът Агустин Диас Янес работи върху "Алатристе", екранизация на бестселъра на Артуро Перес-Реверте "Капитан Алатристе". Главните роли тук се изпълняват от Виго Мортенсен и Елена Аная.
 Уилям Шекспир
Снимка: "Вог"
Испанската актриса Елена Аная ще играе във филма за срещата на Сервантес и Шекспир.
5614
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД