:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 318
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Иран: Западът да слезе от своята абаносова кула

Снимка АП/БТА
Проблемът с ядрената програма на Иран разтърси нюйоркската борса. Завчера цената на суровия петрол надхвърли $65.
"Западът да слезе от своята абаносова кула и да прояви малко логика", призова иранският президент Махмуд Ахмадинеджад пред Ройтерс. Той каза това, след като Франция, Германия и Великобритания поискаха в проекторезолюция Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) да внесе въпроса за иранската ядрена програма в Съвета за сигурност на ООН. Този ход ще даде възможност за налагане на санкции срещу Техеран. Според дипломати и анализатори подобни наказателни мерки са малко вероятни.

"Светът не може да си позволи да изгуби иранския петрол", обяви ръководителят на Енергийната информационна администрация на САЩ Гай Карузо, цитиран от Ройтерс. Според него, ако Техеран намали производството си, това ще наруши световния енергиен баланс.
46
2808
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
19 Януари 2006 00:55
Светът има нужда от иранския петрол и в никакъв случай не трябва да се допуска бомбардиране на петролни съоръжения. Желателно е, ако се бомбардира, да се цели ядреният реактор точно в средата.
19 Януари 2006 01:59
Да припомним. Преди две години имаше две гледни точки по иранската ядрена програма.


Едната, на Щатите, за въвеждане на незабавни санкции по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, не беше приета.


Втората, на Европа, за преговори с Иран беше осъществена по пълна програма. И доведена от европейските сили до пълен провал. През двете години спечелено време, чалмите почти завършиха руския реактор, укрепиха противовъздушната си отбрана, направиха яки бетонни укрития за ядрените си обекти и накрая показаха среден пръст на обединена Европа.


Сега евротарикатите са вперили питащи очи в чича си Сама дали нема да може нящо да се направи. Тоя филм вече сме го гледали в Югославия. После да няма изненадани форумни талибанчета.
19 Януари 2006 02:16
Оло,
точно това прогнозирахме и във форума. Имам предвид само за неизбежния провал на преговорите по европейски тертип.
Вчера гледах по телевизията някакъв експерт, на когото му задаваха въпрос относно съгласуване на позиции с Русия и Китай. Отговорът му беше много бърз, че ако Щатите чакат съгласие от Русия и Китай, то значи никога да не свършат нищо.

Редактирано от - Зую на 19/1/2006 г/ 02:56:02

19 Януари 2006 03:29
Европа ще страда и ще продължава да прави бъркотия в политиката, щото е пълна с фесове и не мисли адекватно.....
19 Януари 2006 04:34
Един път да се съглася и с тебе, Светльо!
§) Европейците, освен за бъркотия, за друго не ги бива вече...
19 Януари 2006 04:51
На САЩ и Европа главният им проблем е едзин - как да свалят от раменете си ционистката власт. Тогава много лесно ще се разберат с ислямския свят, който е настръхнал срещу тях заради подкрепата им за ония световни престъпници.
19 Януари 2006 07:29
Поморийски,
защо не се хванете да свалите ционистката власт от раменете си във вашето село, или град? Та да покажете на останалия свят как се прави. Извъдили сте се едни борци против ционизма, които не могат да посочат врага, който е до такава степен невидим, че не е сигурно, дали изобщо съществува. Мисля, че се чешете не там, където ви сърби.
19 Януари 2006 08:53

Не разбирам от каква кула и защо абаносова? Едно е сигурно обаче, че ако продължават с обогатяването сигурно ще обеднеят.Скъпо нещо е въоръжаването и колкото повече го трупаш, толкова по-гладен ходиш.На тази въдица се хванаха руснаците от ерата на СССР и се сринаха.Иран едва ли ще стане някаква световна ядрена сила.Колкото до цената на петрола като средство за заплахи към Запада, да обмени опит с Ирак.
19 Януари 2006 09:15
Нефта, нефта и става хем боли хем сърби, а тоя президент-диктатор ги чеше на мястото дет най- боли...?!
19 Януари 2006 09:46
Махмуд Ахмадинеджад не е никакъв диктатор. Избран е законно на избори проведени МНОГО по коректно от последните парламентарни избори в България.

Иран има права по всички м/дународни спогодби и регулации както да развива ядрена енергия така и да се въоръжава в случай че е заплашен. А той Е.

Иран НИКОГА н е заплашвал околните държави. Иран е заплашван от САЩ и Израел и има право да се отбранява.

Иран иска да отвори борса за НЕФТ и ГАЗ в ЕВРО и от там идва и главния проблем на тия които държат печатенето на ДОЛАРИТЕ и петролните борси в Лондон и Ню Йорк
19 Януари 2006 10:01
Драги Поморийски. Възможно е предложението Ви да е непоправимо закъсняло. Един от вариантите за груба дефиниция на капитализма е - диктат на капитала. В САЩ този диктат е изцяло в ръцето на Еврейството, заедно с всички форми на пропаганда и "информация". В Европа (включая Русия) още не е съвсем така (може би), но вече е в степен, която може да бутне всяко правителство, опитващо се да прокара мерки за такова освобождаване. Всеки американец или имигрант е солдат в Еврейската система. С железен устав. И още може да се пояснява, но здравият разум може сам да дсе справи със запълване на празнините.
19 Януари 2006 10:10
Мда, дори парламентарни избори не могат да убедят американските поддръжници, че не е нужно всички народи да са на едно мнение с УСА. Забелязяли ли сте, че когато са проведени избори в дадена държава, ако политиката й към момента е в интерес на САЩ, то изборите са демократични, ако ли не - обявяват се за фалшифицирани. Що е туй?
19 Януари 2006 11:21
оIo, точно заради каубойската намеса в сърбия сега косово е мафиотско гнездо дестабилизиращо не само сърбия, а и региона. заради каубойската намеса в афганистан сега там се произвеждат 5 пъти повече наркотици отколкото преди идването на янките. заради каубойската намеса в ирак сега иран и русия са се активизирали и си разиграват коня. ЕС призивите за преговори са само знак на слабост, защото те знаят че не могат да спрат Иран без да наранят себе си двойно. но американските реднеци това не го съзнават. отстраняването на един диктатор вече е струвало на американския народ над трилион долара (това са по 40 000 на глава от иракското население - представи си ако просто им бяха дали парите! ) и разрастване на тероризма и конфликтите в региона, но редовия американски болшевик не схваща бързо. докато целия регион не лумне в неудържим пламък и солджърите не бъдат принудени с бой по каските да се спасяват американския комсмолец не разбира с какво точно си играе.



Редактирано от - Pavlik Morozov на 19/1/2006 г/ 11:24:46

19 Януари 2006 11:22
През 70-те години четох една статия в Нюзуик
В нея ясно се казваше, че пред всякакви такива работи, като демокрация, права на човека трябва да стоят АМЕРИКАНСКИТЕ ЖИЗНЕНИ ИНТЕРЕСИ. Така американците си позволяват да определят който си искат район на света за техни жизнени интереси, да обявяват разни незконни войни, като превантивната война в Ирак, да бомбардират кого си искат, както в Югославия.
По-горе олигофрените на Форума Зую-Гую, оЛо-сополо, ФЛ и д-р Пръдников пак са се изходили надлежащо.
19 Януари 2006 11:35
големия хикс, и си прав, и не си прав. до какво води свръхвъоръжаването може да се види в северна корея - държавата с най-много войници на глава от населениетом която не може да нахрани същото това население, защото нито войника, нито оръживто произвеждат нещо друго освен сигурност. но без войска и оръжие не може. "който не храни своя армия храни чужда" е казал древния мъдрец. ние например свалихме гащите и се оставихме НАТО да ни пази, затова станахме васал на САЩ. ако си забелязал обект на "демократизация" стават предимно слаби държави с ресурси или ключово географско положение. защо никой не демократизира например русия и китай? единствения неутралитет който ще бъде уважен е въоръжения неутралитет. виж например швейцария - неутрални, ама въоръжени до зъби. няма друг начин да се опазиш от лакоми съседи и велики сили.



Редактирано от - Pavlik Morozov на 19/1/2006 г/ 11:39:43

19 Януари 2006 11:37
мишелин, това е "демокрЯция" кръстосана с "демокраДция". най-пресен пример е египет - народа иска националистични и ислямистки партии, обаче режима ги репресира и забранява, а САЩ поддържат тази ситуация. ще кажете "религиозните партии рушат светската власт и не трябва да се допускат до властта". отговора - а не е ли американската републиканска партия пълна с религиозни фанатици и фундаменталисти? със задръстени тексаски евагнелисти? и щом желанието на народа е такова защо това да не е демократично? други актуални примери за добро сътрудничество между САЩ и недемократични режими са пакистан и саудитците. същите саудитци дето взривиха кулите близнаци и дето никой не им поиска отговорност за това.


Редактирано от - Pavlik Morozov на 19/1/2006 г/ 11:44:36

19 Януари 2006 11:59
oIo, " Договора за неразпространение на ядреното оръжие" НЕ забранява на никоя държава да обогатява уран и да развива ядрена енергетика., както и ядрените изследвания за мирни цели.
До сега Иран не е твърдял, че ще произвежда ядрено оръжие, а твърденията са за ядрена енергетика.

Колкото до обедняването - при тези цени на нефта Иран е на по-голяма далавера да изнася нефтепродуктите, който ползва за производство на ел. нергия и да произвежда такава от АЕЦ.
19 Януари 2006 12:22

Драги dakiec! Ако това за борсата в евро е вярно, мислиш ли, че Европа ще подкрепи Иран? И моля , да ми поясниш , защо ДА или НЕ!
19 Януари 2006 12:37
Проблемът е в това че ние сме се вторачили в своите си енности и не признаваме правото на другите да защитават собствените си разбирания за добро и зло Ислямският свят е с шест века по-млад от християнския има свои разбирания Нека го оставим сам да стигне до разбирането коие добро и лошо
19 Януари 2006 12:38

Pavlik Morozov! Напълно съм съгласен с теб.Така е ! В случая обаче Иран, може да се опита и да направи нещо за своята защита, създавайки ядрено оръжие, но е много късно, защото е на стартовата линия, т.е. прави опити.Истинското съвременно и ядрено оръжие е на години напред от Иран.Не ми е ясно как ще догони Русия, Америка, Франция, Китай?Като отчетем и факта, че има и много петрол намеквам ти, какво може да се случи с Иран.Виж какво стана в Ирак! Докато се възтанови, ще минат години и пак едното нищо. Дипломация е нужна в момента!
19 Януари 2006 12:46
Големия Хикс, според заявленията Иран е съгласен да развива ядрени технологии и под надзора на МААЕ. В случая доста бързо биха разбрали, дали обогатяването е до оръжеен или реакторен тип уран. Ама виковете "NewKiller weapons!!!" (както го казва Буш) са на мода.
19 Януари 2006 12:57
Локи! Голямият експеримент наречен "ГЛОБАЛИЗАЦИЯ" значи само едно: Големите и силните диктуват модата на малките и слабите.
Ние като малка държава, не можем да водим самастоятелна политика.Остави ги какво пишат по вестниците и се пъчат в парламента.Виж ни историята, войни, национални катострофи, пак войни, отново катастрофи.Сега гледаме към Европа, но трябва да внимаваме за Русия.Иначе, ще ни хлопне с кранчето за газта по главата и гледай ни сеира.Та затова казвам "Дипломация".

Редактирано от - Големия Хикс на 19/1/2006 г/ 13:00:11

19 Януари 2006 13:05
Дакиец Ирак беше тест за военната и политическа мощ на САЩ . Неуспешен. Политическата картина там е катастрофа за Америка. Военната - достатъчно е да видим какво подготвят за 2006 - "плавно" изтегляне. Ама да не са победили силите на съпротивата , че се изтеглят ? Т.е.- ресурсът е недостатъчен. Поради какво трябва да очакваме нападение над Иран , че е по-малко предизвикателство от Ирак ? Световното господство на САЩ-Израел минава през далеч по-важни обекти като Русия , Китай , Индия...Но за сега "чалмите" са непреодолимо препятствие
19 Януари 2006 13:08
големия хикс, не е късно, защото иран вече има успешна ракетна програма. при евентуален all-out doomsday конфликт могат да засипят израел с "мръсни" ракети, което би било неприемливо за САЩ. така че иран на практика вече се е застраховал срещу заплахи с ядрено оръжие.
освен това в ирак се видя и друг момент - въпреки че сложиха ръка на ираксите кладенци и започнаха да изпомпват оттам със скорости които саддам никога не би могъл да постигне с инвазията си американците предизвикаха голямо покачване на цените защото създадоха несигурност на пазара. при една евентуална ограничена война с иран цените ще скочат неминуемо с много заради разстройването на добива и преноса, а при пълномащабна инвазия (да приемем че е била успешна и бил избегнат ОМП апокалипсис) времето за възстановяване на сондите и рафинеррите, съпроводено с яростна партизанска война в иран и ирак би довело до огромен ценови шок за икономиките на развитите страни в момент в който всяка от тях си има и сериозни вътрешни проблеми.


Редактирано от - Pavlik Morozov на 19/1/2006 г/ 13:18:34

19 Януари 2006 13:18

Точно така Pavlik Morozov! И ще стане лошо за всички.За това казвам дипломация, и не казвам само по отношение на Иран, но и по отношение на Америка и Израел.
19 Януари 2006 13:23
голям хикс, и аз обичам хората да се разбират с добро и с умна дума, но нямам вяра в дипломацията на този етап, защото западът не приема азиатските държави като равностоен партньор. западът признава само правото на силата. дипломацията е съвсем крайна мярка, за когато са слаби или безпомощни да сплашат или направо да отупат опонента си. затова мисля че вече събитията текат по една неумолима логика на назряващ конфликт, който както ЕС, така и САЩ ги е страх да възпламенят, защото знаят че дори да спечелят победата им ще е пирова. там е разковничето. европа и САЩ, особено зааедно, все още са достатъчно силни да победят в третата световна война. но това би бил края на света и цивилизацията такива каквито ги познаваме. цената би била висока и никой не бърза да я плаща.

19 Януари 2006 13:36
Големия Хикс това е вярно доколкото се вярва на изявленията на Представители на Правителството на Иран от най-високо ниво , както и експерти в областта на Енергетиката и Енергоресурсите. И това НЕ е новина. Намеренията се казаха на висок глас още Юли 2004. Борсата по план трябва да започне работа 2006г.
например за материали започнете от тук: Натиснете тук
.
Още от пролетта 2003г. Иран изиска заплащане за своя ГАЗ за Европа и Азия в ЕВРО. Петрола е все още в ДОЛАРИ - ами в момента САМО на петрола остана да се КРЕПИ USD. Той задължително се котира в USD дори когато на дадена държава НЕ са и нужни долари трябва да ги купува заради НЕФТА...

На вашия въпрос: Европа НЕ е единно цяло за да говорим общо ЕВРОПА. Собственици на двете борси в Лондон и Ню Йорк ( IPE / NYMEX ) КОИ СА !?!
Какви позиции имат СОБСТВЕНИЦИТЕ ИМ в Европа и управлението Й. А всички финансови групи свързани с тези хора ...? Дори за един ПАТРИОТИЧЕН Европейски ЛИДЕР е почти невъзможно САМ да се отскубне от тия паразите без да му видят сметката. Без ПОДКРЕПА отвън НИТО Германия , НИТО Франция могат да се преборят САМИ дори ако са овладели и изчистили вътрешното си управление от проамериканските и от световните финансови паразити ( в което се съмнявам, борабата е тиха но жестока ... ), Това което е ДОБРО за НАРОДА на Германия НЕ Е добро за Bank of England, Morgan, Bank of America, Haliburton, IPE, ... много са но хората в тях НЕ СА толкова много и са все едни и същи ...
19 Януари 2006 13:44
Когато твърдя , че за сега , САЩ и Израел нямат ресурс да атакуват иран аргументите са и икономически. В момента петрола е на цена окло 65 $ за барел. Икономистите са изчислили че границата над която петролът ще стане неконкурентен енергиен източник на т.н."алтернативни" е окло 100-120 $ за барел.Тази граница съвсем не е далече. Атакува ли се Иран - със сигурност тези цени ще се достигнат. Кой ще намаже от всичко това ? Със голяма доза увереност твърдя , че няма да бъде петролното лоби около Бушовете. Нито Дик Чейни , Хамид Карзай и др. киликанзери , дето се ослушват около строежите на големите тръбопроводи в района. С една дума кликата на неоконсерваторите ще загуби. Милиарди долари преки загуби и още повече - пропуснати ползи. Ще спечелят бизнесите с ядрената енергия , биотехнологиите , химическите концерни, фармацевтичните компании....Но не и тексаските идиоти Така че споко- до 2008 /края на мандата на Храстов/ война с Иран няма да има. Ако ли все пак Буш превърти тотално и опита нападение над Иран , ще има катаклизми в самите САЩ.
19 Януари 2006 13:55
И ето нещо което много бързо се забрави. Много дори не го узнаха
.
Saddam Hussein in 2000 insisted Iraq's oil be sold for euros, a political move, but one that improved Iraq's recent earnings thanks to the rise in the value of the euro against the dollar.
.
‘Operation Iraqi Freedom’ was a war designed to install a pro-U.S. puppet in Iraq, establish multiple U.S military bases before the onset of Peak Oil, and to reconvert Iraq back to petrodollars while hoping to thwart further OPEC momentum towards the euro as an alternative oil transaction currency
.
In a Financial Times article dated June 5th, 2003, which confirmed Iraqi oil sales returning to the international markets were once again denominated in US dollars, not euros. Not surprisingly, this detail was never mentioned in the five US major media conglomerates who appear to censor this type of information, but confirmation of this vital fact provides insight into one of the crucial - yet overlooked - rationales for 2003 the Iraq war.
19 Януари 2006 14:08
мдам, особено в днешната виртуална икономика доверието и очакванията на инвеститори и потребители са основен фактор. те са вяра, която поради силата си се превръща в реалност. ако хората изгубят доверие в стабилността на долара и започне изтегляне от долара като предпочитана валута за резерви и търгуване неговото падение (а оттам и намаляване на способността на американците да се снабдяват с ресурс от цял свят срещу хартийките които самите те печатат и контролират) би било бързо и несимволично


Редактирано от - Pavlik Morozov на 19/1/2006 г/ 14:15:12

19 Януари 2006 14:18
С умиление забелязвам колко привърженици има американската (досега катастрофална по резултати) стратегия: "първо удрям, после мисля". За да има Резолюция на ООН и санкции, трябва да се докаже провал на преговори. Ако няма Резолюция - чакайте същия грандиозен успех като в Ирак.
19 Януари 2006 14:33
dominus, това е сеирджийсата кръвожадност на човека, който не е пряко засегнат. като зрители в колизеума те просто искат кръв. не им пука че това долу са човешки същества. не им пука и че спектакъла е безумно скъп и по един или друг начин те са го платили или ще го платят. също така не съзнават и че е предназначен да им замаже очите за далеч по-назрелите проблеми у дома които би трябвало да ги вълнуват. хляб и зрелища. колкото по-малко хляб искаш да даваш толкова повече зрелища трябва да пробутваш.

19 Януари 2006 14:48
не мога да уважавам ничие желание за война ако не е готов лично да плаща и да се бие в нея. колко от форумните ни еничари подлежат на военна служба? колко от тях си плащат редовно данъците и са готови да получават по-малко административни, социални, здравни, полицейси и т.н. услуги в замяна на по-голям военен бюджет? или плащате параноята и комплексите си с кръв и пари които не са ваши ?

19 Януари 2006 14:50
Pavlik
19 Януари 2006 17:37
Не мога да уважавам ничие желание за война. Точка.
19 Януари 2006 18:06
Може ли някой да каже, колко време Иран може да издържи без да продава петрол?
19 Януари 2006 18:09
Войната е шибана работа! На който му се воюва за нечии интереси, да воюва и наемник да става , ако иска.Но извън България, там в пясъците.Аз не вярвам нито на лозунги, нито на призиви.Ирак дължи на България около 2 милиарда $ и няма да ги върне. Либия непрекъснато редуецира своя дълг и тя няма да върне и 1 цент.Като иска Иран да обогатява уран негова си работа.Със пролетарския интернационализъм отдавна приключихме.Маркс, Енгелс и Ленин сътвориха своята еврейска утопия за която народите не искат и да чуят повече.И аз не подкрепям каквото и желание за война, била тя и свещенна.

Редактирано от - Големия Хикс на 19/1/2006 г/ 18:15:47

19 Януари 2006 18:39
Нашите БАШ ДиМуКРАТИ са много, ама много кръвожадни га става въпрос за акциите на чичо Сам. Това личи и във Форума. Инак, като започнат да се пенят за Сталин, са първи хуманисти.
19 Януари 2006 19:17
Марксе това дето си написал горе за Newsweek вече не е верно. Днес направо минават за социалисти и не щото са мръднали много у лево ами другите хептен са у десната канавка. Горките американци ако могат да се погледнат отстрани колко са лъгани веднага ще нарамят пушкалата
19 Януари 2006 21:44
Много червен баберек се изказва неподготвен. Сегашният шум се вдига, другаре, защото Иран е в пряко и грубо нарушение на Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons. За неграмотните ще пусна руския текст:

"1. Каждое из государств — участников Договора, не обладающих ядерным оружием, обязуется принять гарантии, как они изложены в соглашении, о котором будут вестись переговоры и которое будет заключено с Международным агентством по атомной энергии а соответствии с Уставом Международного агентства по атомной энергии и системой гарантий Агентства, исключительно с целью проверки выполнения его обязательств, принятых в соответствии С настоящим Договором, с тем чтобы не допустить переключения ядерной энергии с мирного применения на ядерное оружие или другие ядерные взрывные устройства. Процедуры гарантий, требуемых настоящей статьей, осуществляются в отношении исходного или специального расщепляющегося материала, независимо от того, производится ли он, обрабатывается или используется в любой основной ядерной установке или находится за пределами любой такой установки".


Чалмите са страна по договора, но счупиха печатите на МАЕЕ, които гарантираха мораториум докато траят преговорите. Така Иран се подигра с обединена Европа. С вас, другаре, комуняги.
19 Януари 2006 22:02
Comrade Paul Frost, окъснял си да ривеш за сърби, косовари и афганци. Работата там е свършена отдавна. Ама не ти харесва. Сърди се на яловите си дружки с човешките права от либерална Европа. Те имаха десетилетия да направят нещо, но се оказаха некадърни. Затова казвам, че след като се издъниха за пореден път, евронещастниците с преговорите и абстрактния хуманизъм сега са зяпнали като боливийско дете в торбата на чичо Сам.



Мордохай-ХХХ, по идеологически въпроси се обръщай към "олигофрена" Поморийски. Той че ти каже на теб кой е класов враг, и кой не е. Стегай халката!



На виртуалните политикономисти им пожелавам да си отворят борса за петрол в юани, рубли и тугрици.
19 Януари 2006 22:05
Той и Садам Хюсеин си мислеше по същия начин, че Западът не може без иракския петрол. И се оказа ногу, ама ногу, прав. Сега очакваме втората серия на филма, когато ще гледат зъбите на Махмуд Ахмадинеджад с фенерче.
19 Януари 2006 22:21
oIo, Зевзек
19 Януари 2006 22:49
oIo, това е изяществото на американскат тактика. проблем няма, или поне е под контрол, но американците от засада (стил сетила се мара да се побара) изревават че положението е нетърпимо (санким не го гледат от няколко петилетки и не са допринесли за него), правят каубойщините и естествено all hell breaks loose. разумен човек би си казал "what have i done?!" , но реднека вика "нали ви казах бе - ето че има проблем!". има, баино, има и се разраства, благодарение на това че гасиш огъня с бензин


Редактирано от - Pavlik Morozov на 19/1/2006 г/ 22:51:58

19 Януари 2006 23:05
В този дух е и препоръката ми - вършете си работата навреме, за да не ви я върши друг. Аман от критически реалисти.
20 Януари 2006 13:33
Иран започна да прехвърля финансовите си средства от западните банки 20 януари 2006 | 12:37
Агенция "Фокус"

Техеран. Иран започна да прехвърля финансовите си средства от западните банки заради възможността за налагане на икономически санкции срещу властите в Техеран, съобщава агенция Ройтерс.
“Започнахме да прехвърляме сметките от западни банки на по-подходящи места”, е заявил директорът на Централната банка на Иран Ибрахим Шейбани.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД