:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 499
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И Русенският университет с предварителни изпити

Дистанционна форма на обучение и предварителни кандидатстудентски изпити предвиждат в Русенския университет през новата учебна година. Информацията е от академичния съвет на висшето училище.

Явилите се на предварителна сесия кандидат-студенти ще могат да се явяват на същия изпит и на редовната сесия. При образуване на състезателния бал ще се зачита по-високата оценка. Резултатите на кандидат-студентите, класирали се на призови места на национални олимпиади и състезания през учебната 2005/6, както и тези от международни сертификати за владеене на чужд език ще се приравняват и признават за оценки от конкурсни изпити.

На 29 април в Русе, Силистра, Разград и Монтана ще се проведе предварителният кандидатстудентски изпит по български език, а на 30 април ще бъде тестът по математика. Заявки за явяване на тях ще се приемат до 21 април включително в университета и в представителствата му в страната.

Кандидат-студентите от домовете за деца ще бъдат освободени от такси за кандидатстване и такси за обучение. В партньорство с няколко европейски вуза Русенският университет разкрива и нова специалност ерготерапия - за интеграцията на млади хора с увреждания.
1375
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД