:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Моята истина за 4 февруари 1997 г.

Иска ми се повече млади хора да знаят какво се случи на този ден, защото това е датата, която е символ на морала
Снимка: архив "Сега"
Кирил Добрев
Темата „4 февруари" е дълбоко емоционална мен. Споменът за онези дни преди 9 години предизвиква и силна гордост, и силна болка едновременно.

Затова не мисля, че аз съм подходящият човек, който трябва да дава политическа оценка на решението на Николай Добрев и Георги Първанов да върнат мандата за съставяне на правителство и произтичащите от него последствия и реакции. Но мога да разказвам моята истина за 4 февруари и изводите, които съм направил за себе си.

През годините някои дискутираха честно тази тема, за което им благодаря. За други тя се превърна в терен за политически упражнения. От вестниците научих, че решението за връщането на мандата е взето в някаква кръчма, после други писаха, че това съдбовно решение е следствие от среща на Копитото. Имаше и разказ, в който се казваше, че връщането на мандата е било продадено. Въобще



родиха се много митове и легенди



А всевъзможни измислени герои съчиняваха своеобразен политически фолклор и се изживяваха като спасители на обществения мир.

Времето, както винаги, утаи страстите. Границите на партийното и идеологическото разделение се размиха. Дори само фактът, че днес говорим за 4 февруари, а не за 10 януари, е показателен.

Моята малка лична истина за 4 февруари 1997 г. е много проста. Тази дата е символ на почтеността и морала в политиката. Символ на това, че властта не е и не може да бъде самоцел. Че винаги управляващите са зависими от интересите на управляваните. Така искам да я запомнят хората.

Вярвам също, че от онзи съдбовен за България, за БСП, за моето семейство ден започна отрезвяването и успокояването на обществото. Хората постепенно престанаха да делят политиците на „лоши" и „добри", определяйки това само на фона на партийната им принадлежност. А резултатите от промените в нагласите на обществото се видяха на парламентарните избори от 2005 г. Тогава за първи път имахме шанса да гласуваме "за", а не "против" - "за" продължаване на стабилизацията в страната, "за" точна и последователна работа по основните приоритети във външната и вътрешната политика, "за" коригиране на грешките. А всички, които заиграха с "анти"-тези загубиха.

За моята партия - БСП, 4 февруари



не означаваше край и провал



на едно управление, а ново начало на реформи и модернизация. Резултатите от този дълъг процес, започнал през 1997 г., са налице днес. БСП е модерна и диалогична партия, която успя да сформира широка коалиция, подкрепена от голяма част от българите. В днешното управление и в диалога между партиите виждам реализирани идеите на 4 февруари.

И днес в амплоато си на народен представител за мен има един много важен урок, който смятам, че съм научил добре и се опитвам да прилагам. И той е, че политиката трябва да слезе от високата сцена и да започне да чува хората и да вижда реалните проблеми. Те имат право на равен шанс и достоен живот. Винаги ще съм на тяхна страна, когато протестират срещу реалността, която не им позволява да реализират своя потенциал.

БСП изживя своя 4 февруари. Сега ми се иска поуките от този ден и последвалите събития да станат достояние на повече млади хора. Защото те не са обременени нито от идеологически, нито от политически оценки за случилото се преди 9 години. Така след 10 години 4 февруари ще бъде ден на националното съгласие и разум. Сега описваме събитията през призмата на това, което всеки от нас сам е преживял на тази дата.

---

* Кирил Добрев е депутат от БСП. Той е син на покойния Николай Добрев, който преди 9 години заедно с Георги Първанов върна мандата за съставяне на правителство.
Снимка: Велислав Николов
През зимата на 1997 г. Николай Добрев и Георги Първанов спасиха и партията, и държавата.
199
5801
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
199
 Видими 
04 Февруари 2006 00:34
Трябва едва ли не да благодарим на БСП, че не удави страната в кръв тогава?
By the way, България имаше един единствен шанс да стане нормална страна и го проигра на 14 Декември 1989 благодарение на лицето Желю Митев Желев(и кукловодите му), който тогава от "Коня" ни каза: "Нидейте така моля ви се! Идете си по домовете кротко." Сигурно в този форум има хора, които като мен бяха на този митинг и си спомнят, че бяхме готови на всичко. Комунистите се бяха насрали от страх за пръв и последен път. Останалото и последиците са ясни. Жалко за хубавата природа на България. Не случи на народ.
04 Февруари 2006 00:55
За пръв път да се съглася с рицаро.
Ама чудя се защо изобщо фигурира тази статия във вестника.Толкоз ли нямаха с какво да запълнят броя, та пуснаха наглите, лигави приказки на КД?
04 Февруари 2006 00:56
В отговор на декларация на ВС на БСП, разпространена по БТА, пресцентърът е упълномощен да съобщи, че вчера към 15 часа на ГКПП- Калотина е преминал границата сръбският гражданин Бранислав Зечевич. Той е декларирал за внос 215 000 марки и 43 000 долара.

По първоначални данни, 15 минути след като преминал през ГКПП, той се върнал обратно без парите. Този факт очевидно усъмнил служителите от митница- Калотина. Зечевич обяснил, че е предал валутата на български граждани, които трябвало да я занесат в София. Заедно с него от Югославия е пристигнал и Кирил Добрев, който след това се е качил в "Мерцедес", софийска регистрация. В колата е пътувал и Илиан Йорданов. От граничния пункт веднага са сигнализирали в РПУ- Сливница за случая. Колата е била засечена от група на ДНСП в столицата и върната на ГКПП. По разпореждане на прокурор Сигридова двамата българи са дали обяснение, след което са били пуснати. Днес в 10 часа те са били поканени за допълнителни уточнения, които са направили в присъствието на адвокат.

В декларацията на ВС на БСП се посочва, че свидетели на станалото са били висши служители на МВР, което не отговаря на истината. По първоначални данни на ГКПП- Калотина по същото време е бил шефът на ГУ "Митници" Пламен Минев по повод на разкрита контрабанда на цигари.

Установено е още, че на 20 април Зечевич е пренесъл 420 000 марки, а на 4 май още 290 000 марки и 42 000 долара. Министър Емануил Йорданов е разпоредил спешна служебна проверка на твърдението за полицейско насилие и за цялостното изясняване на случая.[/b]
04 Февруари 2006 01:21
Отсега нататък пък вие ще се насирате до гроба - всички сдс-та и дсб-та ...
04 Февруари 2006 01:26
"Трябва едва ли не да благодарим на БСП, че не удави страната в кръв тогава?"
Естествено че трябва да благодарим! Ако не мислиш така - заминавай за Ирак - ще прекараш добре и ще наваксаш всичко, което си пропуснал заради БСП.
04 Февруари 2006 01:26
Ми да, почнахме вече...
04 Февруари 2006 01:29
Комунисти си бяхте и такива ще си останете
Номер едно в света!
Банда от далаверкаджии, апаши и курви.
Слава на БКП.
Огън по Царските имоти!














04 Февруари 2006 01:34
Напразно се пъне червеното отроче. Младите хората участвали в тези събития масово се евакуират от червеното имение наречено България. Скоро на негово място ще се образува първата циганска държава в света. Да им е честита на червените безродници!
04 Февруари 2006 01:35
Да Рицарю,
Така си беше. И дори ако не там, в следващите дни и седмици, нещаат трябваше да бъдат ИЗКОРЕНЕНИ. А не да има "плавен преход" и разни други неща.. Но не го знаехме тогава. не знаехме, че за свободата се иска да махнеш всички тирани , а не да преговаряш с тях..
Между шапка свалям на Ники Добрев, но сина му е никога няма да стигне класата му - отсега е подвил нежно гръбче под Десницата на Другарите.. И какво в крайна сметка каза с тази статия - НИЩО. Къде е истината за 4 февр. - няма я!!Защото тогава истината беше - "Костов и Параванов сключиха сделка: Ето Ви власта, но и ние искаме нашето от Приватизацийката..".

04 Февруари 2006 02:07
Алоу, рицаро - бре що не си пееш оперите, бре маина? Ако и от такива шебеци някои се насираше - то ти да си баш осран. Па наи-си падам по бивши комунета дека се правят на велики, а тогава крепяха баш на Желя му****.
04 Февруари 2006 03:20
Ако бях на негово място , не бих писал това съчинение. Напълно погрешна пресдстава за събитията, явно наливана през червена фуния.....
Добрев и Първанчов се спасиха от линчуване. Спасиха от линч партията си, донесла толкова страдания на българите. И сега заблудените пак им дадоха властта. Язък за хубавото географско място.......
Съгласен съм с рицаря.....
Не съществува сполучлив мирен преход. Българския преход е неуспешен и България наистина се превръща в турско-циганска държава.
04 Февруари 2006 04:43
Самозванецо, оди на мкя си у п.ката. Лизал си гъзо на бай Тодар, ама освен глисти друго не си прифанал.
04 Февруари 2006 05:11
Кириле, не бях в България по това време и следях събиитята от разстояние. Но познавах татко ти - Николай Добрев=Ники Доброто, Бог да го прости. Познавах го по времето, когато бях хирург в Гоце Делчев - 1982-1986 г. Тогава той беше комсомолски секретар на града. И беше от тези комсомолци на които им викахме "наши хора, пичове". А по онова време хирурзите в малките градове бяха нещо като четвъртата власт. Така, че доста пъти сме били с татко ти заедно на разпивки и той много добре се представяше на маса. И по тънката част си беше добър, но тогава явно, че е бил вече женен за майка ти, така, че това се отнася сигурно за мен, аз тогава бях ерген. Та добър човек беше татко ти. Но и той като моя баща много пушеше и, ако не се лъжа и той почина от рак на белия дроб? Така или иначе, Бог да го прости! Но ти, моето момче, ти го посрами. С бандитските си "подвизи" ти хвърли черна кал върху спомена за баща ти. Много грехове има да изплащаш в тази посока. Помисли си!
04 Февруари 2006 06:06
KNIGHT TEMPLAR

Създадено: 04.2.2006 г. 00:34:04
...България имаше един единствен шанс да стане нормална страна и го проигра на 14 Декември 1989 благодарение на лицето Желю Митев Желев(и кукловодите му), който тогава от "Коня" ни каза: "Нидейте така моля ви се! Идете си по домовете кротко." Сигурно в този форум има хора, които като мен бяха на този митинг и си спомнят, че бяхме готови на всичко. Комунистите се бяха насрали от страх за пръв и последен път. Останалото и последиците са ясни. Жалко за хубавата природа на България. Не случи на народ.


За съжаление, "всичко", което могат палячовци като "KNIGHT TEMPLAR" е да си връткат трътките кога ги онождат и да драскат врели-некипели по форумите. Било му казало некакво си лице да си ходи дома и той си отишъл бе е и тогава същото говно си бил, ма сега - фалете ме, уста...
А с последното изречение съм съгласен [/u]
04 Февруари 2006 06:22
"....... 4 февруари 1997 г. ....... Тази дата е символ на почтеността и морала в политиката."
А моя въпрос е до кое коляно комунистите са такива лъжци и лицемери?....
До девето ....чувам ехото!
Комунистите имаха само две възможности:
1.Да сдадат властта без бои или 2.да сдадат властта с бои!
Напикани от страх те избраха първото!....Така те спасиха от справедливо възмездие престъпната им шаика коята пак е на власт!
04 Февруари 2006 06:24
Распутин, евалата !
04 Февруари 2006 07:39
Кво се опитва да ни обясни тоя Кирил?Той да се радва че тогава отърваха пердаха , че сега нямаше да го има в Парламента! И заедно със сина на Филип Боков щяха да търкат наровете в пандиза! Аман от комунисти!
04 Февруари 2006 08:40
Бе мен ме ниама в БГ Веце 20 години, по едно време писех у вазио форум ама много се мразите-нисхто нема да стане.
04 Февруари 2006 08:51
Така ли се дава власт, бе, аланкольо?
04 Февруари 2006 08:54
ПО СТАТИЯТА ПОЧТИ БЕЗ КОМЕНТАР
Само: Това ДА, това НЕ (Нещо като:"Тука има, тука нема".)

- Не мисля, че аз съм подходящият човек, който трябва да дава политическа оценка на решението на Николай Добрев и Георги Първанов да върнат мандата. (ДА - и аз така мисля)
- Дори само фактът, че днес говорим за 4 февруари, а не за 10 януари, е показателен. (НЕ - днес е 4-ти, а на 10-ти ще говорим за 10-ти)
-Тази дата е символ на почтеността и морала в политиката.(НЕ) Символ на това, че властта не е и не може да бъде самоцел.(ДА - само за след запетайката) Че винаги управляващите са зависими от интересите на управляваните.(НЕ)
-Тогава(на Избори 2005) за първи път имахме шанса да гласуваме "за", а не "против"(НЕ) - "за" продължаване на стабилизацията в страната (ДА), "за" точна и последователна работа по основните приоритети във външната и вътрешната политика(НЕ), "за" коригиране на грешките (ДА). А всички, които заиграха с "анти"-тези загубиха.(ДА -и тези, гласували "за"
-БСП е модерна и диалогична партия (ДА - почти без мнение), която успя да сформира широка коалиция (ДА), подкрепена от голяма част от българите(НЕ).
-че политиката трябва да слезе от високата сцена и да започне да чува хората и да вижда реалните проблеми(ДА-трябва!)
(Следва)
04 Февруари 2006 08:54
(Продължение)

ПО СЪЩЕСТВО
Когато се оценяват политически и социални процеси, в крайна сметка винаги се гледа крайния резултат:
(1989 -2006)

Жизнен стандарт - влошен
Здравеопазване - влошено
Образование - влошено
Наука - пред издъхване
Селско стопанство - ликвидирано
Индустрия - съсипана
Суверинитет - никакъв
Демографски срив - пълен
Несигурност - абсолютна
Свобода на словото - пълна
Приказвайте! Приказвайте! Прика-а-а-зва-а-айте-e-e!
04 Февруари 2006 08:59
Противоречива дата е 4 февруари, но удивително върхушката на БСП и СДС имат една и съща "постановка" за този ден, но електоратите коренно се разминават. Мисля, че на този ден изгря звездата на Първанов, и както и да се мъчи синът да "обяснява" действията на баща си и приятеля му, е след дъжд качулка... Тоя мит за кръвта иска да скрие, че на тази дата беше даден карт бланша за безоогледното разграбване нса държавата от "победилите" тротоарни демократи...Обяснения, които по-скоро приличат на оправдания и предизборна агитация...
04 Февруари 2006 09:15
Бе Knight Templer
Как щеше да стане България нормална с ненормалници, като тези от синия башибузук. Нали след това вземаха властта. Про първото вземане разгромиха селското стопанство. При второто разгромиха промишлеността и ликвидираха цялата икономика.
04 Февруари 2006 09:27
През 1997 г. се проведе у нас революция, нещо подобно на Оранжавата революция в Украйна от м.г. Украйнската бе подготвена, като се отчетоха фаталните последици настъпили в България и мина по гладко, за сега!
У нас през 1996-7 г. революцията бе подготвяна от сините с помощта на чужди финансови институти и струваше много скъпо на народа! За удоволствието сините да дойдат на власт и да се афишират, като носители на добродетели, демокрация и евроатлантически радетели народа плати с всичко налично, като пари, професии, здравеопазване, образование и получи голяма доза лумпенизация!
Подлостта на тази революция ще се разнищи в бъдеще, ако народа ни оцелее и запази държавата си! Но, това е много малко вероятно!
От началото на прехода се намираме в непрекъснат упадък по експоненциална крива, като до скоро упадъка ни бе в полегатата част на експонентата, от година две навлезохме в стръмната, част и едва ли държавността ни ще устои на тоталният икономически и нарвствен срив, който анархията и беззаконието у нас вече 9 години подготвят!
04 Февруари 2006 09:48
Аз пък бях в парламента по време на тези събития и искам да заявя със цялятя си отговорност и съвест, че всичко беше режисирано.С очите си виждах как хора от НСО на ген .Владимиров пускаха сълзлив гас в сградата на парламента и сами счупиха външната врата на парламента.Депутатите на БСП пееха в "зала запад" на парламента партизански песни."Битките" отвън със счупването на вратата на хотел "София"/до коня/ беше извършено с поставени хора, които крещяха пред камерите на допуснатите оператори на българската телевизия, а след това бяха натоварени в специялен микробус .Когато казаха на депутатите от БСП, че могат да напускат , защото навън ги чакаха автобуси, то отново "наети" хора хвърляха камъни по автобусите, за да бъдат заснети.Целта беше да се придаде на събитието достоверност.От Добрев и Първанов не зависеше нищо.Те бяха незначителни пионки на руските си "покровители".Нищо в България не се уреждаше без да се получи нареждане от комунистическите специални служби, които имаха директна връзка с руските комунистически лидери, които оговаряха за България.Понякога в парламента се е чакало /например при московсите пучове/ с часове, за да им се даде инфо как да гласуват по даден въпрос.Това е и причината, че нападам Иван Костов и други, които се правят на демократи.На Иван Костов му се нареждаше по часове какво да прави- да изведе депутатите, за да обикалят парламента, да отиде на съвет при председатела на праламента, да каже на Иван Куртев и Стефан Савов да съберат депутатите на СДС и да им кажат как да реагират.Като трябва да се отбележи, че през цялото време се лиготеше и се смееше на хората, които бяха отвън огражденията на парламента./Не бяха много, но не бяха и малко./
Като пиша тези неща ми се повръща от ГОЛЯМАТА‌ ЛЪЖА на комунистите и тези, които се наричаха опозиция.Искам само да подчертая, че нищо не е било извън контрол на 4 февруари, 1997.Всичко се правеше , за да могат след това комунистите и ченгетата да оправдаят бъдещите си деиствия.Винаги съм се учудвал на Коритаров, които беше там през цялото време, с какви очи и съвест пишеше , че Николаи Добрев е герои.Николаи Добрев/като се извинявам за това, което ще напиша, защото е починал/ беше много прост и неинтелигентен човек.Мисля, че беше завършил ХТИ.Нямаше си хабер от политика.А същевременно беше селски тарикат и харабия.Вярно, че пушеше и обичаше да бъде на чашка заобиколен от малоумни журналистки като Светалана Джамджиева, Невена Гюрова и други отрепки, за да им обяснява политическата ситуация, но тои не беше компетентен политически и от него не зависеше нищо.Освен това мразеше Пирински наи-много от съпартииците си.И‌ понеже беше невъзпитан и не можеше да контролира поведението си, то тои псуваше като хамалин непрекъснато, а наи вече Пирински като го наричаше "Гадно педалче"./разбира се не го правеше пред него, защото просто не му стискаше/.
С цялото си това писание искам само да ви кажа, че нищо не е било "спасено" и предотвратено, а че всичко си е било под пълен контрол на комунистите.
04 Февруари 2006 09:55
СДС И ПАРИТЕ НА ЧИЧО САМ
Уилям Блум

Когато българите проявиха нахалството да изберат не тези, които трябва, Съединените щати веднага побързаха да поправят грешката. Последвалото въстание е отличен пример на "нова политика на вмешателство".
.....................
.....................
Още през 1994 г. чуждестранните антикомунистически кореспонденти трябваше да признаят, че:
Условията на живот са се влошили толкова много в периода на реформите, че българите с носталгия гледат назад към "добрите стари времена" на комунизма, когато ръцете на държавата прекършваха личната свобода, но гарантираха на хората жилище, работа и достатъчна храна (43).
(Съдържанието, означено с многоточие, ще ви го посоча като адрес. Ако не го открия, най-важното ще ви го постна допълнително. Има много интересни конкретни данни, вкл.цифри. Сега бързам!)
04 Февруари 2006 10:02
Целта е била хиперинфлацията и после предаване по квотен принцип на властта на следващите, шоуто беше за наивници, за агентурното минало на П. Стоянов се каза, е, разпусната била ДС, ами, всичко е под контрола им, те командват България, факти и хватки, комунизма продължава, грабежът също
04 Февруари 2006 10:04
била звучи достоверно. Не е вярно, че историята е низ от режисирани събития, нещата се определят от човешкия морал, воля и солидарност, но че руската мафия използва подставени лекета като Костоф - лъжливкото и псевдоопозицията , е ясно на трезво-мислещите. Жалко е, че обществото у нас все по-трудно се вижда как може да излъчи действителни защитници на свободата, човешките права и демокрацията.
04 Февруари 2006 10:35
Прав си Киро, не си ти който можеш да казваш истината! Но ако 99% от писанията ти се обърнат на 180 градуса може да се получи една приблизителна истина!
А щом България не изправи комунистическите гадове до стената -- Те я изправиха!
04 Февруари 2006 11:02
За събитията през зимата на 1997 г. има една истина, другари. Падна правителство което нямаше какво друго да направи освен да си подаде оставката (1); на една партия която нямаше какво да предложи на обществото (2).
На власт дойде единствената политическа сила която имаше реалистична визия за бъдещето на България и сформира правителство, което въпреки всичките си кусури, успя да свърши голяма част работата, която предишните кабинети от 1989 г. насам всячески опитваха да избегнат или поне да отложат. При това обстановката съвсем не беше така благоприятна както перз 1990-91 г. Бяхме изостанали много, а в Югослвия имаше война. 1997 г. всъщност беше последният шанс, както днес вече много добре си личи.
Също толкова добре си личи че днес никой от тогавашните политически опоненти, нито от новите партии, с изключение на банда малоумници, не оспорва промяната в курса на страната. Доста хора с мъка "преболедуваха" илюзиите че наште пак ще дойдат на власт в Москва и ний пак ще маршируваме в единен строй.

А истината за вътрешнопартийните различия в БСП през зимата на 1997 г. е че имаше хора които видяха сериозността на ситуацията (виж т.1 и 2) и други, които не успяха, или пък не не се интересуваха.
04 Февруари 2006 11:08
Излишно е да ни се обяснява каквото и да било. Ние сме го преживели - и фалитите на банките и заплатите, дето за два дена се превръщаха в жълти стотинки. Народът беше обхванат от гняв, че му източиха парите. Естествено, най-много пострадаха притежателите на валутни влогове, "приватизирани" от "нашите хора". БСП нямаха никакъв полезен ход, хайде да не се изкарват герои за това, че народът най-позорно ги изрита от власт.
А тези, плюещи по KNIGHT TEMPLAR, първо да стигнат неговата реализация, па тогава да пишат глупостите си. Тия работи не стават само с плюене по другите (някои са безспорни шампиони в това!), а с много талант и труд, които Рицарят безспорно притежава. За него писаха и в един български вестник преди няколко месеца, та оттам го разпознах.
Успех, Рицарю! И да не те дразнят разни комплексирани душици!
04 Февруари 2006 11:20
..ужасява ме лицемерието и наглоста, която демонстрира столетницата.. И друг път съм чувал подобно изопачаване на истината и от други представители на тази престъпна партия.Нищо ново в нейното поведение и в поведението на нейните представители ..Арогантност.Вместо да ги е срам, че разиграваха цялото общество в продължение на месеци, те си пишат актив: Вижте ни колко благородни и великодушни сме, че не проляхме кръв?!!
04 Февруари 2006 11:34
Bill, прав си.Събитията от 4 февруари са плод на една дълга и интересна история, свързана с желанието на Русия да придобие собственост върху всички тръбопроводи на българска територия, и възникналите поради това търкания с тогавашното правителство...та смяната дойде отвън, а не от 300 платени митингуващи пред парламента.
04 Февруари 2006 11:38
Николай Добрев беше един много уважаван политик. Лека му пръст!
Той именно беше причината да не се пролее кръв тогава. Всички журналисти са свидетели как е бил полудял Иван Циганина и как е бил готов да предизвика гражданска война само и само да се докопа до властта. Ходеше като болшевик с коженото яке и даваше команди като Троцки...
04 Февруари 2006 11:40
Круела, реализация във какво? В политиката ? Или щом се е реализирал в изкуството, това му дава право да ръси мозък необезпокояван във всяка друга област?
****************
Змей, статията е тук, но първата част от нея е хакната вероятно - не им оттърва на "демократите" някои неща ! Натиснете тук
04 Февруари 2006 12:36
Лека му пръст на Добрев старши, май карцином на панкреаса го умори, и щото са го лекували в Гърция с нещо ново, американско, се е родил фолклор, успех на младши и късмет
04 Февруари 2006 12:52
Та какво толкова е станало на 4 февруари – след няколко театрални постановки на открито майката БСП(бкп) се отдаде на лизингова дейност –предаде на лизинг управлението България на дъщерната си фирма СДС(бкп). След като изтече срока на лизинга СДС(бкп) предаде лизинга на НДСВ(бкп) + ДПС(бкп). Миналата година майката БСП(бкп) се отказа от лизинговата си дейност и пое директно управлението на България като включи дъщерните си фирми НДСВ(бкп) и ДСП(бкп), но на уровен филиали на БСП(бкп), без право на собствено мнение. На останалите си дъщерни фирми СДС(бкп),
ДСБ(бкп), земеделци(бкп) македонци(бкп), атакисти(бкп) и други пичковисти(бкп) майката партия отреди опозиционна работа и тренировки за нови театрални постановки на открито. Освен това партията майка разнообрази сексуалноста на парламента
след като гейовете, лезбийките и обикновените политически проститутки вече не са толкова интересни и станаха много, тя включи и педофили. Казват, че имало и садисти, но още са на сянка. Мазохисти не са включвали защото такъв бил целият български народ, защото търпи говедата–тъподати от педофилския парламент на гърба си.
04 Февруари 2006 13:17
Knight
обаче, не си струва да се хаби човек с хипотези. не забравяй колко беше натопорчено положението и камионите с милиция и войници. и не забравяй, че оттам почна оставката на председателя(президент). и че тогава лъснаха дирниците на много хора.

на раз-два-три путин и на друг-ия маркс - полови привети!
04 Февруари 2006 13:19
STARSHI, тъй като се явявам (по твои думи) един от 300-те платени митингуващи отвънка (пропуснал си и безплатната бутилка коняк и опиатите в чая), най-учтиво бих искал да те помоля да си дислоцираш клавиатурата в ректума, по възможност по-длибочко. Можеш да пееш партизански песни в това време.
А единственият смисъл от статията е да разберем, че и горното леке е станало депутат, което, за съжаление, няма как да е изненада.
04 Февруари 2006 13:26
Cruella
...Излишно е да ни се обяснява каквото и да било. Ние сме го преживели - и фалитите на банките и заплатите, дето за два дена се превръщаха в жълти стотинки....
Опаааа Крувелке, пардон значи. Това за фалитите и жълтите стотинки на друга съвест трбва да го препишеш. На любимия браво Ваньо браво Костов, дето га беше финансов министър махна контрола въху банките и се нароиха 108 банки.
Още не бяха избрали Виденов и банките бяха в криза.
След това Вньо Костов вкара валутния борд, който стабилизирас положението на много мизерно ниво - типичен капиталистически подход и каскто казха по-горе оранжевата революция беше извършена у нас.
А това, е Tamplier-а е бил добър певец си е съвсем друг въпрос. Тя и пендачанска хубаво пее, ама ръси седераски глупости, кога приказва.
И двамата га пеят ще ги служам, а га дават акъл ще си запушвам ушите.
04 Февруари 2006 13:40
..тоа па сумашедшии?! Да не би Костов да 'рефинансираше' банките с кухи пари, прикривайки източването им посредством кредити на 'наши хора'?!Или Т.Вълчев и последвалия го пелтек-марионетка?Последният трябва да бъде съден за умишлено заблуждаване на българските вложители, като по този начин им е причинил особено големи финансови вреди!
04 Февруари 2006 13:45
..комунетата и дИмукратите винаги си имат "техна си истина"..
04 Февруари 2006 13:56
Чок觧,
Благодаря ти. Това е статията. Който не я е прочел, му препоръчвам да се върне на твоя постинг, да кликне където е нужно и...да се просвети.
---------
Много весели хора днес във тоя форум, бе. Като ги чета излиза, че всички легендарни "революционери" от най-новата ни история били върли комунисти, ченгета или руски агенти. На всичкото отгоре били и даровити режисьори и сценаристи. Останали само няколко честни "истински демократи", участници в събитията, но те поради силно възмущение се изнесли зад граница - главно в САЩ. Ще ме скъсат от смях, точно преди аперитива.
bill -искам да заявя със цялятя си отговорност и съвест. Каква отговорност, каква съвест и какво СДС!?
Cruella de Vil - За него (KNIGHT TEMPLAR) писаха и в един български вестник преди няколко месеца, та оттам го разпознах. В Google за Хитлер има 40 100 материала, за Гитлер -828 000, за Hitler - 22 500 000, а за Сталин - само 1 080 000 на кирилица и 9 210 000 на латиница. Е и?!
STARSHI - история, свързана с желанието на Русия да придобие собственост върху всички тръбопроводи на българска територия. Вероятно и с разполагането на американски бази на наша територия.
Бай Иван - майката БСП(бкп) се отдаде на лизингова дейност –предаде на лизинг управлението България на дъщерната си фирма СДС(бкп). След като изтече срока на лизинга СДС(бкп) предаде лизинга на НДСВ(бкп) + ДПС(бкп). Миналата година майката БСП(бкп) се отказа от лизинговата си дейност и пое директно управлението на България като включи дъщерните си фирми НДСВ(бкп) и ДСП(бкп), но на уровен филиали на БСП(бкп), без право на собствено мнение.
Към това мнение просто не може да се добави нищо!
04 Февруари 2006 13:59
Не е толкова важно какво е станало на тази или онази дата. Важното е какъв е бил живота ни през годините. Засега май още гоним доста силно падналия ни стандарт на живот от 1995 година, да не говорим за 80-те години.
А това кой, защо, как е направил това или онова, обикновено прикрива някого и ни праща в лъжлива посока. Типичен пример са банките - ами те си бяха фалирали още преди Виденов, но същинския фалит се случи по негово време, следователно само той бил виновен! Току виж истината се окаже точно обратната, ако не беше правителството на Виденов, още банки щяха да фалират. Кой източи банките? Ами тези, които1991-1994 година изтеглиха кредити с политическа или просто мафиотска протекция и спряха да ги връщат. Сега те гордо седят и на депутатските банки и ни учат на законност.
04 Февруари 2006 14:15
Хубава е тая звездичка под статията, дето обяснява кой е Кирето Добрев. Хубава, ама не съвсем. Да бяха добавили, че е и собственик на фирмата, която по една случайност е спечелила абсолютно честния и прозрачен търг за снабдяване на всички общински обекти (училиша, болници, детски градини и т.н.) с гориво в Гоцеделчевския рагион. А това гориво просто няма как да е от онова същото, дето едни наши хора си го теглят направо от кранчето на Нефтохима (братския) и хич и не знаят за някакви си акцизи, дето се плащат за него.
04 Февруари 2006 14:15
Марксе,
Разбира се, червените ще донесат от девет кладенеца вода за да докажат, че друг е виновен за фалита на банките. Ми защо тези банки не фалираха по-рано?
Ето един бисер от проф. Иван Ангелов: "Трябва да дадем кредити на предприятията за да ги оздравим..." Е, дадоха им кредити и някои веднага ги източиха... Пък Жан се изцепи: "Ами предприятията може да не връщат кредитите... "
Освен при кредитните милонери голяма част от кредитите бяха погребани във фирмите, които така и так бяха източени и доведени до фалит: наша фирма на входа, наша фирма на изхода. Това беше патентът за източване преди приватизацията. Баш това съм го видяла с очите си: няколко паразитни фирми папат ли папат от голям комбинат. Докато го оглозгаха...
Хайде да си спомним за известните бамкери Валето Моллов, Венци Йосифов... Се хора от Партията-майка...
Хайде не разчитайте на късата ни памет за да ни залъгвате с глупости..
KNIGHT TEMPLAR го разпознах, защото и преди това знаех за него - къде е и с какво се занимава. Е, няма стотици българи с такова сиви в Америка...
Не знам по какви критерии плюещите се смятат по-умни от другите за да смятат, че останалите нямат право на мнение... Пък като чета и техните мнения не намирам кой знае каква мъдрост в тях...
04 Февруари 2006 14:18
абе Zmej,
ти по едно време нещо беше се разлютил за опазването на местния генофонд. та ме заинтригува тази кауза и те моля за подробности.
04 Февруари 2006 14:28
..периодиката ти е грешна..От 1988 до 1997г .След това, кражби по тази методика са технически невъзможни...Нататък започна институционализирането на откраднатото...Та стигнахме до момента в който се оказа едва ли не супер нормално да имаме 'честен частник' с половин милиард лични средства..И то съветник на 'социалния президент'.
Блажени са верующите.
*Относно дИмукратите:..политическото деление е привидно.Идеологическите различия не са качество на върхушката, а маша за политическа употреба на електората..Примери за това колкото щеш..Като започнем от факта, че допреди '89г. в Б-я няма и помен от опозиционност..Едва ли не комунетата сами си играеха на опозиционери, та ни занимаваха с разни пушилки от вида перестройки и 'нови линии и пленуми'.Срамно или не, но е факт.Та въпросните дИмукрати са всъщност второ качество партийна номенклатура от средите на наследствена интелигенция реститути.И до сега..Очевидно е че БСП нищо не направи с войските в Ирак, НАТО и т.н. антизападна риторика..Няма и да направи.Защо ли?Едно е това с което печечелиш изборите, но за да си на власт трябва друго..Доводите дето дИмукратите са били на служба при чичо Сам не може да е морално оръжие и то най-вече в ръцете на комунизите.Последните са на служба и при него и при червените си господари..
*Изобщо - 'бананова република'...
04 Февруари 2006 14:33
Костов плащаше по 10 долара на ден на тълпи лумпени и дегенерати да скачат срещу народното правителство на др Виденов.
04 Февруари 2006 14:47
Кракатау: "Костов плащаше по 10 долара на ден на тълпи лумпени и дегенерати да скачат срещу народното правителство на др Виденов."



... и предизвика с това инфлация на очакванията у лупмпениата. Впоследствие др. Цар се видя принуден поради коварството Костово да обещае вече цели 5000 долара на калпак от тълпата лумпени и дегенерати, за да Му поверват.

Редактирано от - Юмжагийн Целденбал на 04/2/2006 г/ 14:50:26

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД