:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 429,160,345
Активни 75
Страници 6,490
За един ден 1,302,066

Отговори

ШахВ партията между Юдит Полгар и Райнер Кнаак на диаграма първа белите продължили енергично. 1.f3! Ое6. На 1...Охf3 следва 2.Тхg7 Квс6 3.Дf6! с двоен удар. 2.Кd4 Квс6 3.Кхс6! Кхс6 4.Тхg7 Дс7 5.f4 Кхе5. Черните са готови да тържествуват, но ги очаква изненада. 6.fxe5 Дхе5+ 7...Цf2 Дхg7. Сега при диаграма втора белите възпламеняват снаряд. 8.Тg1!! Дв2 9.Ов4! Нов решаващ удар! 9...f6 10.Те1 0-0-0. Ако 10...Цf7, то красиво печели 11.Тхе6! Цхе6 12.Дh3+ Цf7 13.Дd7+ Цg8 14.Дхd5+ Цg7 15.Дd7+ с неизбежен мат. 11.Тхе6 Цв8 12.Дхf6 Да2 13.Дd4 и скоро черните прекратяват безсмислената съпротива.БриджАко козът се окаже с остатък 2:2 (40%) или ако каро КQ са само с още една карта, то проблеми с договора няма. При коз 4:0 (100%) 6-те купи са сигурно обречени, така че в сметката трябва да влезе остатъкът 3:1 (50%). Но в такъв случай при купа Qхх, ще бъде отстъпена козова взятка, а и ще остане една лузерна (губеща) пика.

Тогава - игра с елиминация, която да завърши с блокиране (поставяне в ръка), или:

след трефа А, каро за А-то, използване на купа АК за изцакване на две кари от мора, една пика е чистена на трефа К и е цакане трефа от ръка в мора. получена е 4-картова финална позиция:

мор: пика Q7,купа J, каро J, трефа none;

ръка: пика А105, купа none, каро none, трефа 10.

Прочее на втория рунд козове Запад изчиства трефа х, а от друга страна, каро J е ескалирало до уинер (печеливше).

Сега от ръка се играе трефа 10, Запад покрива с J-то и от мора се цака с J. Надцака ли Изток с Q-та, ще трябва да излезе под евентуалната си пика К (дано да е в него!). Откаже ли се от цакането, то ще трябва да изчисти пика х и след каро J ситуацията е като при предната. Хвърли ли втора пика, просто се изтегля пика А за точно.

Много интересен случай на блокаж, съдържащ и момент със скуизови елементи. По такъв начин Форкет инкасирал 12-те взятки.

Автентичната ръка на критичния Изток: пика К98х, купа Qхх, каро Кхх, трефа 9хх.

Стани богат

"Перо": АБААБ, "Полутежка" 6. Б: Дървар. Бащата на Хензел и Гретел бил беден дървар, който трудно изхранвал семейството си и по настояване на жена си - мащехата на децата, ги изоставил в гората. 7. В: Йезуитски орден. Вероятно йезуитите са заимствали мисълта на английския философ Томас Хобс. Членовете на Йезуитския орден смятат, че всички средства са позволени за постигане на целите на църквата. През XVIII век поради грубата намеса на йезуитите в политиката орденът е разпуснат, но през XIX век отново е възстановен. 8. В: Мащерка. Жълтият кантарион е от семейство звъникови, другото му название е звъника. А резенето, известно още като морач, е от семейство на сенникоцветни.

9. Б: Белгия. Ватерло се намира на около 20 км южно от Брюксел. Край града Наполеон е разгромен, с което приключват Наполеоновите войни (1799-1815 г.). 10. В: Старобългарски

Третият признат език е латинският. След признаването на старобългарския език триезичната догма Ипостас става четириезична. "Тежка". 11. А: Зелена. Воронезе е италиански ренесансов художник от Венецианската школа. Рождената му фамилия е Калиари, прозвището Веронезе означава веронецът. Работи в ярки цветни гами. 12. А: 100 долара. Това е ликът на Бенджамин Франклин - учен и държавен деец, участвал в изготвянето на Декларацията за независимостта на САЩ. 13. А: Швеция. В Белгия управляват Сакс-Кобург-Гота, в Монако - Грималди, а в Испания - Бурбони. Възможността за френския военачалник да основе династия се появява след отстраняването на Густав IV с преврат. Начело на шведската монархия застава бездетният Карл XIII. Датският принц, сочен за наследник, неочаквано умира и Риксдагът изпраща при Наполеон делегация с молба за помощ при избора на наследник. Наполеон се забавил с отговора и барон Карл Ото Мернер предлага титлата на маршал Бернадот, който има славата на отличен военачалник, дипломат и човек с добро финансово положение и връзки. Условието е да премине към лютеранската вяра. Той приема и Карл XIII го осиновява под името Карл Южан. 14. А: Ханс Кристиан Андерсен. Андерсен е датски писател, роден е на остров Фиония, където живеел с баща си - беден обущар. 15. Б: Човешките грехове. Според японците човешките грехове са 108 на брой.
456
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД