:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС предупреди Германия да не пречи на България

Снимка: Ройтерс
Европейската комисия предупреди вчера Германия да не нарушава в случай на смяна на властта в Берлин "ясния ангажимент" за приемане на България и Румъния в ЕС, съобщи агенция Блумбърг.

Влиятелният депутат от опозиционния Християндемократически съюз (ХДС) Петер Хинце провокира реакцията на Еврокомисията с изявлението си предния ден, че неговата партия ще се постарае да блокира приемането в ЕС през 2007 г. на двете балкански държави, ако французите отхвърлят Евроконституцията на референдума си идната неделя. ХДС очаква да спечели предсрочните избори в Германия, които ще се състоят вероятно на 18 септември.

Като подписа миналия месец договора за присъединяване на България и Румъния, Германия пое "ясен ангажимент да приеме условията за влизане на тези две страни в Европейския съюз", заяви на пресконференция вчера в Брюксел говорителката на Еврокомисията Кристина Наги, цитирана от Блумбърг.

За да влезе договорът в сила обаче, е необходимо всичките 25 сегашни членки на ЕС да го ратифицират. Очакваше се Германия да бъде сред първите, но нейните предсрочни избори вероятно ще отложат този въпрос за другата година. Десницата ще изчака до ноември доклада на ЕС за напредъка на двете държави и вероятно ще поиска отлагане на приемането им с една година.
10
530
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
27 Май 2005 08:42
Наречете ме предубеден, но според мен германците, които искат да станат държавни лидери трябва още 50-100 години да не си играят дори и на шега със земното кълбо.
27 Май 2005 10:29
Тая изпита фашага много ми напомня на филмчето "Великият Диктатор" Там също имаше игра с кълбото
27 Май 2005 10:59
Западна Европа упорито си крие главата в пясъка борейки се да си запази статуквото. Истината обаче е, че светът се променя и че стандартът на европейците ще се промени - заплатите ще станат по-ниски, пенсионната възраст по-висока - на фона на необятния азиатски пазар това е нормално, въпроса е хората да се приспособят с по-малко трусове и в крайна сметка пак да станат конкурентноспособни. С тези дърляния и тази утежнена бюрокрация Европа само може да загуби.
27 Май 2005 13:30
Наи после да се застъпи някои за България. От седмици медиите в Германия бълват неодобрение към приемането ни- агитация и манипулация на общественото мнение. Ако продължават в тоя дух, ще ни намразят за няма и нищо. Криворазбрана демокрация е германската- използват медиите за натрапване на субективни недомислени мнения. Браво на ЕУ-комисията. Браво. Трябва по- здраво да ги сритат в г-а онея в Берлин, че да млъкнат наи после.
27 Май 2005 14:52
ЕС бил предупредил Германия... Сега остава да направи забележка и на Франция Самозабравилите се ЕС чиновници май забравят кой ги е сложил на тия постове и им плаща тлъстите заплати.
27 Май 2005 14:57
предадох есовското предупреждение на швабите. казаха - я си таковайте онова! голема работа съм свършил, нали? чакам поздравления и аплауди(?)
27 Май 2005 15:03
Шибаните шваби, трябва на ръце да ни носят, че 2 световни войни участваме на тяхна страна, и ги губим заради тях, понасяйки всички негативи от това!!!
27 Май 2005 15:07
Пурко, и това предадох. казаха - поради нас ги били загубили, дееба ...
27 Май 2005 18:10
Тя, Европата, и Кадафито предупреди, сега ше падне чакане - кой чул?

Натиснете тук
27 Май 2005 22:46
Пурко, ама да питам пък, що се фащахме с тях, а и пак да питам, сега с кого се фащаме пак. То добре, че е Паси да дърпа към вечните победители Усата, щото инак пак сме от към страната на момичето...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД