:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 326
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скопие иронизира историка Първанов

В базиликата "Сан Клементе" във Ватикана се намира само дясната ръка на св. Кирил, а останалите мощи не са там, писа вчера скопският "Утрински весник". Вестникът иронизира българския президент Георги Първанов, че е поискал от папа Бенедикт XVI нещо, за което би трябвало да знае като историк, че не е във Ватикана.

Предполага се, че нетленните мощи на св. Кирил са били откупени от богато гръцко семейство и се съхраняват в Гърция. Вестникът се позова на дългогодишния служител в българското посолство в Рим Асен Марчевски.

В. "Време" цитира завчера македонския министър на културата Благой Стефановски, който потвърдил, че и Македония няколко пъти е искала от Ватикана част от мощите на св. Кирил, но Светият престол отказвал.
11
856
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
27 Май 2005 02:07
Ами като нямат пари да си купят даже дясната рака да си затварият големите усти!
27 Май 2005 03:09
Вестникът иронизира българския президент Георги Първанов, че е поискал от папа Бенедикт нещо, за което би трябвало да знае като историк, че не е във Ватикана.--=====>Светият престол да не лъже.Средният пръст на светията Кирчо май си е там бре!?Мии....тоо...и тва си мошност?????
27 Май 2005 07:12
Тез гърци!?, сега Първанов ще трябва да ги търси. Колко ли ще им даде?
27 Май 2005 07:32
Скандално е, че само един българиски вестник (и то от затънтеното Скопие) иронизира президента си Първанов. Срамота!
27 Май 2005 10:21
че то си е казано открай време как се получават мощи - с пари. Първанката сигурно добре знае че нито има мощи в Рим, нито ще му ги дадат, ама нали и той иска малко 24-то-майски PR . човещинка.
27 Май 2005 11:33
Предлагам да откупим мощите -- тъй и тъй плащаме такса мощност, тя няма ли да стигне за целта?
27 Май 2005 13:38
В Скопие не знаят ли, че трябва да СИ почитат правителството и президента.
27 Май 2005 15:11
Абре ние да гледаме да си откупиме президентино от кадафито, че ако го запрат там - малееееее .... не ми се мисли! кобургот гъз требе да дае ....
27 Май 2005 17:46
хаха смях в залата...ама тия глупави сърбомански комунисти сами си забиват автогол, като казват , че преди това няколко пъти искали част от мощите, но Ватикана им отказвал....Жалкото е само, че не виждам патриотични мнения тука<КОЛКО форумци знаят, че историята, която учат в Македония знаят, че Кирил и Методий са ´'македонци', че цар Самуил бил македонец, че Гоце Делчев бил македонец, че българите били смес от цигани, турци и татари....Ако бяхте погледнали малко вестниците в МаКЕДОНИЯ в дните покрай 24 май, щяхте да прочетете например , че България чествала този празник от ' завчера'.....и други помии от нашия съсед....
27 Май 2005 18:19
Лорде, много форумци го знаят това за татарите. Преди време се трошах по форума на Аивар да вразумявам сърбите в Македония и да оборвам глупавите им твърдения. Спецално им търсих доказателства от англииски и немски саитове, за това какви на Българите, че не са татари; какви са Кирил и Метиди..., за да не кажат, че сме пристрастни и затова така пишем. Някои разбираха (или ми се е искало да е така), но имаше един сърбин, коити винаги разваляше нещата- Малиновски. Сам си е казвал че е сърбин. Искам да го поздравя, ако е тук- Malinovski, znaes na koj da me fatis peder stari.

Редактирано от - Kapitanot на 27/5/2005 г/ 18:21:33

27 Май 2005 21:28
Хем са на Александър и Филип наследници хем за славянското начало се борят. Не им е лесно на братята макета когато ги стегне сръбската шапка.

По щатско на места се събират бг-ри и сърби. Та един сърбин един ден вика:
"Яз че ви ебем вас сите бугари"
а един нашенец - автомеханик с професура по псуване му вика:
"То хубаво - ама да се не изложиш"

Та така и с братята - все тая омекнала палка размахват!

Botevist - избягаха ли ви белите мечки бе майна.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД