:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 430,328,174
Активни 62
Страници 7,321
За един ден 1,302,066
Писмо от "България" 1

"Българската следа" в атентата срещу папата е като "Досиетата Хикс"

(Продължение от вчерашния брой)

Няколко месеца преди убийството на Алдо Моро светът узна, че за папа е бил избран Албино Лучани, приемайки името Йоан-Павел I. В католическите среди се заговори за него, че той е изключително прозорлив. И благочестив, но не само в религиозен смисъл, а и в светските дела. Вследствие на което американският епископ (bishop Paul Marcinkus) разбрал, че дните му като шеф на Ватиканската банка са преброени. Епископът беше въвлякъл Ватиканската банка в съмнителни сделки с Banco Ambrosiano и с IOR и я бе замесил в свръхдоходоносни инвестиции - т.е. в косвено партньорство с италианската мафия.

Католическата десница наричаше новия папа (Йоан-Павел I) Засмения. В нейните очи той беше недостатъчно антикомунист, "soft on communism", както се изразиха значителна част от клерикалите в САЩ. И на всичкото отгоре оказа се, че бащата на Засмения е бил пламенен трибун на социалистите.

Тридесет и три дни след неговото избиране "Засмения папа" Йоан-Павел I бе намерен мъртъв.

На неговото място дойде Карол Войтила, който прие името Йоан-Павел II. Той въздигна американския епископ (Marcinkus) в ранг на първи съветник и довереник във финансирането на профсъюзното движение "Солидарност", което стана катализатор за сриването на комунизма в Полша, а след това и в целия комунистическия блок.

Ватиканът се върна към твърдата антикомунистическа линия, която бе възприел по времето на предшественика на Лучани - папа Павел VI, младият някогашен монсиньор Джовани Монтини (държвен подсекретар след 1937), който бе имал ключова роля в следвоенната "Миша дупка" (The Ratline) за изтръгване на видни нацисти от лапите на съдиите в Нюрнберг и снабдяването на цяла дивизия есесовци с британско поданство.

Като венец на всичко, срещу обещание за съдебна снизходителност, през 1992 един мафиот (Francesco Mannino Mannoia) "пропя", че Роберто Калви е бил удушен от лондонския менажер (Francesco Di Carlo) на хероиновия трафик на италианската мафия по заповед на "ковчежника" на Мафията и неин "амбасадор" в Рим (Pippo Calo).

Причината? За да запълни зейналата дупка в сметките на своята банка (Ambrosiano), Калви се съгласил да препере значителна част от парите от трафика на дрога, извършван от мафиотската империя на Корлеоне. Ала вместо да изпира парите "почтено", той отклонявал част от тях към своята банка (Ambrosiano), за да предотврати фалита й.

Като разбрал, че ще бъде разкрит и че го чака възмездие, Калви заминал за Лондон да иска заем от Opus Dei - тайнствена и много богата католическа група. Opus Dei се съгласила да изкупи миноритарен дял от Banco Ambrosiano на Калви. Така щяло да се плати на мафията и да се отложи насроченото вече разследване на делата на Калви от страна на Италианската централна банка.

Opus Dei (което означава "Дело Божие") отдавна се стремяла към контрол върху Ватикана. Тази цел на Opus Dei изглеждала по-постижима след загадъчната смърт на папа Йоан-Павел I и неговата замяна с папата поляк Йоан-Павел II. С флорентинска (Макиавелианска) пресметливост в Opus Dei решили, че ако Калви умре и Banco Ambrosiano фалира, в Курията ще се завихрят нееднопосочни сили, които ще улеснят Opus Dei да стане доминантна във Ватикана.

Критиците на екстремно дясната Opus Dei твърдят, че тя обучавала "кадрите" си в самоконтрол, като им внушавала, че изтезанието избистря мисълта и извисява ума. Не зная. Мисля, че това е легенда. Вярно, когато бях в колежа на йезуитите, караха ни да коленичим на пода, осеян с царевични зърна, и да стоим с разперени ръце. Отпуснеш ли от умора ръцете си - плясват те жестоко по гърба с еднометровата геометрична линия. Но ако си набрал "bon points" (точки) по риторика или по катехизис или по геометрия или друго, връчваш си талона (temoignage) на кюрето и си ненаказуем. Талоните (темоаняж) не бяха поименни (следователно продаваеми - на ти талон за 20 точки, ти ми купуваш 10 еклера). Продадеш ли на съучениците си всичкия твой темоаняж и после се провиниш за нещо - ядеш бой. Добре, ама в края на годината темоаняжните талончета стават невалидни и язък! Трябва да извършиш вякакво безчинство, че темоаняжът да не стане зян. Двамата с мой съученик взривихме жабешки бомбички по време на месата (литургията), че да не ни станат зян темоаняжите. Неотдавна припомних този случай на все още живия ми учител от ония години, вече монсиньор. Смяхме се.

Разглеждам стари, пожълтели снимки. На фона на великолепни гоблени стоя срещу Лех Валенса във Варшава и той ме гледа строго. Нещо съм го питал и той се е засегнал. Какво ли е било?

На друга снимка съм срещу Збигнев Бжежински на фона на бутафорна полица с книги. И той ме гледа строго. С какво ли съм го засегнал. Сетих се. Питах го нещо за папата и той каза, че това е интересна тема, но му е трудно да я разисква с атеисти. Друга снимка с Бжежински. На нея той се усмихва дяволито, след като съм му казал, че не съм атеист, а агностик и той узна, че съм учил и реторика и катехизис и му предложих да се изпитваме по катехизис, ако иска. Не се изпитвахме, разбира се. Но той ми каза нещо, което сега ми се струва по-важно, отколкото тогава. Ще се опитам да го перифразирам:

Папата поляк Йоан-Павел II има огромна заслуга в сриването на комунизма не само в Полша, а в целия комунистически блок. Той противопостави католическите морални ценности на капиталистическия култ към алчността и потребителството. От друга страна, той със своята ригидна позиция (being rigid) по въпроси като абортите, еднополовите бракове, безбрачието на свещениците, недопускането на жени-свещенослужителки, евтаназията, презервативите и семейното планиране, отдалечи себе си от много католици както в Полша, така и по света.

Нямам снимка, направена в апартамента в Рим на Сергей Антонов, дето го бяха нарочили, че не знам как си дирижирал изстрелите на Агджа срещу папата. Апартаментът (поживях някое време в него) беше обширен, безличен, унил, с мебели, носещи инвентаризационни номерца. И - все пак - апартамент, съдържащ една невероятна смешка, ама нямаше кой да я фотографира. Тоалетната чиния с гръб към прозореца, пък прозорецът - сакън, Сергей Антонов да не бъде застрелян, докато ака - с трислойно 115 милиметрово стъкло.

Толкова дебел триплекс от плексиглас не бях виждал от детството си, когато Спайч (моят кръстник Димитър Списаревски, летец-изстребител на Ме-109) ми беше дал една парче да си играя с него.

И, накрая, какво? Какви са моите изводи ли? Няма значение. Направете вашите.
115
6084
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
115
 Видими 
22 Март 2006 21:07
бат Джимо пак е тука и е решил да доубие някои американофил ако още мърда из форума. Според мен е сполучил
22 Март 2006 21:15
Изводите са, че не се знае знае ли се... е, може би някога да се узнае, но на кой ли ще му пука тогава. Все пак г-н Иванов подметна разни цитати от книгата на Valeska von Roques (впрочем точно това име си заслужава да се пише без транскрипция, защото ме съмнява дали се чете "Рокес"...) и насочи "изводите" в насока "конспирация на тъмните империалистически сили", без обаче да цитира и Клеър Стърлинг, която изразява обратното становище и беше проклетисвана до девето коляно от соц. пресата преди 1989. Не знам защо бяха леко подминати някои "детайли" от биографията на Агджа, и по-точно престоя му в България - вероятно това е лъжа и дезинформация. Не се спомена и нищо за Бекир ЧеленкСъщото сигурно важи и за факта, че по незнаен начин Агджа имал в при себе си няколко телефонни номера, единият от които не е фигурирал в никакви телефонни указатели и е бил на Тодор Айвазов - касиер в БГ посолството, който овреме надушва какво му се пече и бяга в България, откъдето обяснява че няма нищо общо с Агджа. Агджа като по чудо обаче успява да даде доста точно описание на апартамента на Айвазов - явно ЦРУ се е вмъкнало там и водело Агджа със себе си, да не си помисли някой че Айвазов и Агджа някога са се срещали там, ами... Излиза че по незнайни причини, ЦРУ го е било страх да злепостави директно СССР, обвинявайки го за покушението и си избира по-лесна цел, като България. А пък после нека всеки да си прави изводите сам. Доста странен и мек начин за дискредитирине, и то точно по времето на Рейгън, който говореше без да му пука много за "империя на злото" и си правеше дебели шеги с мними бомбардировки над същатат тази империя.

Засега си остава в графата "Unsolved mysteries" и толкова.
22 Март 2006 21:28
"...пък прозорецът - сакън, Сергей Антонов да не бъде застрелян, докато ака - с трислойно 115 милиметрово стъкло"
&
Съвсем се размириса.
22 Март 2006 21:36
Между първа част на Джимовото писание и втора част има трислойно 115 милиметрово стъкло. Като акаш в първа част не мирише във втора и обратното. Така че акайте на воля.....
22 Март 2006 21:48
Що не я публикува тази статия в Полша, Франция или някоя друга страна този "мъдрец" Дмитрий!? Защото ще стане за смях. Докато подобни комунистичеки кратуни имат поле за изява - нищо добро не чака България!
22 Март 2006 22:07
"И, накрая, какво? Какви са моите изводи ли? Няма значение. Направете вашите."
A нашите са че словесната гонорея и дрисъка от безсмислици не прикриват факта че агент "Джимо" знае много но казва малко за покушението на папата!
По нататъка "нашто" заключение е че посолствата ни на Запад са били центрове на терористични конспирации!
Коконспиратори са били и видни журналисти като агент "Джимо"!
22 Март 2006 22:21
О, много сте глупави , форумци, ако "Джимо" е бил агент, то той повече знае за тези събития и направо казва , че ние не сме стреляли по папата.Помислете, какво го налага тогава, какви са ползите за нас и за соцлагера.Само идиот може да мисли, че да убиеш папата - поляк , ще смири разбунтувалите се негови сънародници, а както знаем КГБ е "всесилно" и очевидно може да събере две и две.

22 Март 2006 22:37
Тази седмичното двусерийно пИсмо на ДИ е просто свободен превод на Операция Гладио от Дейвид Гуят: Натиснете тук, гарниран с малко вкиснат оцет марка “вижте снимките, колко съм велик”. Връх на нахалството е след като вчера беше изобличен в интелектуална кражба, днес да продължава в същия дух! Елементарното възпитание изисква да спомене автора, който свободно е превел, да не кажа плагиатствал. Дежурните клакьори обаче видяха нов стил и други тинтири минтири. It’s not funny, It’s phony! I gotta puke! Не ми стана ясно само защо сложи горното претенциозно заглавие, сигурно по стар навик за заблуда на противника.
Никога не е късно човек да стане за резил!
22 Март 2006 22:46
Димитри, да си жив и здрав и да почнеш да пишеш без недомлъвки. Аз съм търпелив: - "Апартаментът (поживях някое време в него) беше обширен, безличен, унил, с мебели, носещи инвентаризационни номерца." P.S. - а Пазолини?
22 Март 2006 22:53
Captain Buddy, - трябва да харесваме Димитри само в тази част, която е видял, а не която е прочел. Пък и му трябват хонорари за водка. Той самият ми каза преди близо 20 години: " Не чети моите преводи, чети в оригинал"
22 Март 2006 23:42
Ватиканът се върна към твърдата антикомунистическа линия,

Ми много ясно! Комунизмът наричаше религията "опиум за народа" и се заканваше да я унищожи. (това, че днес червенотиквениците станаха sort-of християни е друга тема..). Би било много странно църквата да не е на твърда позиция срещу войнствения атеизъм.
Това, че нашата "църква" не зае твърда антикомунистическа позиция, нито през соца, нито после, е понеже беше превзета от ченгета и комунистически мекерета като полк. Марин Найденов, известен на простолюдието като патриарх Максим.
Католическата църква никога не е била превзета от червените тикви. Никога. Ако да се н****** от яд, така е.
22 Март 2006 23:44
Captain Buddy, какъв свободен превод, че то направо си е превод mot-a-mot дето се вика...
22 Март 2006 23:48
BTW, автора се казва Дейвид Гайът, не е Гуят (това последното прави асоциации с разни думи, които бота замества със звездички:-))
23 Март 2006 00:10
"Ватиканът се върна към твърдата антикомунистическа линия, която бе възприел по времето на предшественика на Лучани - папа Павел VI, младият някогашен монсиньор Джовани Монтини (държвен подсекретар след 1937), който бе имал ключова роля в следвоенната "Миша дупка" (The Ratline) за изтръгване на видни нацисти от лапите на съдиите в Нюрнберг и снабдяването на цяла дивизия есесовци с британско поданство."
Браво на този автор; идеално посочва мотива, залегнал в съображенията да се премахне Павел Шести.
23 Март 2006 00:13
Opus Dei инквизицията?! Вие да не би да си мислите, че тя е отменена я? Функционира си при ограничени пълномощия, не е онова, което е била по-рано през средните векове.Малко по-либерална е станала.
23 Март 2006 00:42

Да сведеш двете статии на Джимо до плагиатство, както твърди Captain Buddy, трябва да си много злонамерен и лицемерен.
Четох внимателно. Омразата към Джимо е израз на вътреличностни проблеми на псувачите му
23 Март 2006 01:23
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 23/03/2006 г/ 08:57:09

23 Март 2006 04:10
Ma ***** пак ли е плагиатствал.....
Чакам момента кога почне да крадне от "Строго Секретно" на милиционера
Хайванджийски..... ....

Редактирано от - bot на 23/03/2006 г/ 08:57:56

23 Март 2006 04:52
Изтраях някак си до продължението...
Г-н Иванов се раходи до банка "Амброзиано", посети САЩ с Алдо Моро, спази традицията да не подмине пророчеството от Фатима и ето ти материалче в два поредни броя.
А Агджа гръмнал Ипекчи, отскочил до лагер на ЦРУ и хайде след туй по папата... да се чудиш толкова маловажен и безинтесен за читателите ли е престоят му в България? Толкова ли няма да се намери поне един да каже какви ги е вършил у нас "десен турски екстремист", убиец на ляв журналист? Защо са го приели? Кой е отговарял за него? И най-вече: защо са го пуснали да си ходи?

Каруцар,
За разкритията в предишния брой.
23 Март 2006 04:56
Ето това са фактите, за които споменах вчера. Тях ги има отдавна в западния свят.
Нищо ново - горко на повярвалите, че едните са добри, а другите са лоши. Всички са идиоти когато стане дума за интереси - едните - да не им отнемат огромните суми, другите да не им отнемат тъпата идея за светло бъдеще.
И като се сборичкат не можеш да ги различиш кой кой е...
След 89 папа Йоан Павел Втори, каза горе долу същото, че и капитализма в тази му форма не е стока. Както при комунизма в размирисващата му се фаза се беше офрмила една затлъстяла и немислеща прослойка готова да унищожи света заради себе си, така е и сега...
Айде майната ви на всички...
23 Март 2006 05:01
Как какво е правил Агджа в България????
Ми разпускал е като членовете на Бадер -Маинхоф или Илич Рамирес-Чакала на "Слънчев Бряг" преди поредния удар срещу загниващия Запад....
23 Март 2006 05:11
Папата има "огромна заслуга в сриването на комунизма..."
Това е достатъчно, за да се разбере кой е организирал стрелбата по Папата.
Всичко друго са глупости.
23 Март 2006 05:52
Дочаках днешния брой. Защо ли.........
23 Март 2006 07:01
Джимо, наистина умно си беше мълчал по темата.
23 Март 2006 07:20
"на милиционера Хайванджийски" всичкото му е краднато. Само попръжните са си негови.
Збиг е велик мъж и един от най-заслужилите за разпадането на "затвора за народите"(по Ленин). Отговорът му е изпълнен с достойнство.
За подпълване на вагоните:
Нашите титани си слагали бронирано стъкло в нужниците(съмнителна работа), а съветските пилоти през 1941 не са имали...
23 Март 2006 07:30
Моя 2-ра част, продължение от вчерашния брой. Ето какво е станало между вчера и днес. Оказва се, че Джимо е *****

Редактирано от - bot на 23/03/2006 г/ 08:58:45

23 Март 2006 09:28
Кво става, от агностик, учил катехизис, бил в соц. телеграфна агенция и "нещо друго", а кръстник му е бил не кой да е, а героя пилот, таранирал американска летяща крепост над "синьото" небе на София... става триплекс и бронебойни патрони за него няма открити...Добре Ви го тури Джимбо от американската "мисия" у форума, като Ви пита, "а сега кажете Вие чии мъде крепите...и от къв зор..."?! Ха Ха.
23 Март 2006 09:51
Много-много ченгесарско!
23 Март 2006 09:58

Наистина, почти дословен превод на цели абзаци от материала, посочен от Captain Buddy. Пък аз се бях зачудил как така Д.И. е изменил на обичайния си разводнен стил.

23 Март 2006 10:16
Я си представете сега, че краха на комунизма е бил замислен от самите "комунисти" наложили го с "октомврийската революция". Припомнете си как скоропостижно си заминаха и Андропов и Черненко за да дойде Горбачов и как бе качен Елцин на танка за да го замести след това. Някой ще каже, ама това беше доста по-късно след стрелбата по папата. Така е, а не беше ли опита да се взриви търговския център в Ню Йорк през 1993 год. предшестващ сриването на "близнаците" през 2001 год.
При глобалните промени най-важното е, че трябва да се съгради мотив, достатъчно сериозен и достатъчно настрани от истинския. Вярно е, че СССР беше велика сила и можеби някой се е уплашил от това, че тази сила може да попадне под контрола на хора осъзнали истинската роля на "октомврийската революция".
Или, че тази форма на контрол наложена над обществото не е така ефективна както тази чрез парите, имането и нямането.
Затова разпадането на тази система е било планирано и избирането на папата и опита за убийство срещу него са били част от общия сценарии.
Ето СССР чрез България иска да убие папата, той и го връща като срива комунизма.
Но за всички е ясно че при сериозен анализ изниква въпроса с какво ще заменим "врага СССР"?
И следва логичния отговор с исляма разбира се...
А може и да не съм прав....
23 Март 2006 10:18
Абе плагиат си е баш кептъна с тирантите, тъй като гепи линка на Angel Kandiloto Натиснете тук и започна да го представя като свое откритие. А "дословният плагиат на Джимо" според мен се дължи на трагичните познания по английски на повечето форумци. Ама щом ви кефи - дуднете си
23 Март 2006 10:22
С надежда съм, г-н Гмуций да не е спрял колдрекса

Редактирано от - Black Swans на 23/03/2006 г/ 10:23:15

23 Март 2006 10:25
Mikele, Мислил съм си го същото. И много други хора са го забелязали . Има някакъв план и той се изпълнява много последователно, да гееее. После ми разправяй, че нямало конспирация.
23 Март 2006 10:29
*****

Вече ви отговориха, четете. В момента флудите темата.

Редактирано от - bot на 23/03/2006 г/ 10:33:35

23 Март 2006 10:40
Принц кирил:
"Що не я публикува тази статия в Полша, Франция или някоя друга страна този "мъдрец" Дмитрий!? Защото ще стане за смях. Докато подобни комунистичеки кратуни имат поле за изява - нищо добро не чака България!"
Димитри много добре разбира, и според мен иска да обясни и на вас, че преди 1989г. и след това нищо добро не чака България!Ако си мислите , че той е виновен, грешите.Всички Вие който се имате за нещо стойностно сте виновни.
Защото всичко става пред очите Ви , а Вие не го виждате.Обвинявате някаква световна конспирация , а сте първи слуги на всеки чужденец с пари.Така е ТО.Кой какво прави за себе си го прави.
P.S.Онези злодей който искаха физическото ликвидиране на индивида, с нищо не са по-лоши от злодеите които искат неговото психическо, материално и прочие ликвидиране. Show must go!
23 Март 2006 10:54
Не очаквах точно от Димитри евтиния номер с "падането на комунизма". Никога, НИКОГА не е имало изграден комунизъм, че той да бъде разрушаван. Знам, че е имало планове да бъде готов построен някъде към 80-те , но това (дори официално признато), не е станало. Защо тогава Димитри използва тази думичка? Обикновено тя е подходяща за тъпи американчета, да спести малко мислене и знаене, но тука? Само защото думичката се намира в името на управляващата тогава партия? Плоско! И аз мога да кажа, че съм балерина, но това никак не ме прави такава. Напоследък слагането на фалшиви етикето, особено "комунизъм" е модерно, но да не забравяме, че и общото интелектуално ниво падна ниско. Нивото на Димитри е достатъчно високо, затова ме изненадва.
23 Март 2006 11:04
запъртъците във Форума, като Оракълкъта пак се размирисиха.
Особенно смешни са доказателствата им (които впрочем си бяха и доказателствата по този процес).
Най-"силното" доказателство (според Стърлинг и Хинце) е какво е правил у нас Агжа. Ами какво е правил тогава и у Швейцария- дай да обвиним и Швейцария за стрелбата по папата. По това време България се посещаваше от около 4 милиона чужденци. Още повече, че Агджа е бил с чуждо име и чужд паспорт. Е много преувеличавате възможностите на ДС. Според нашите посрани демократи ДС е следяла 4 милиона чужденци и 9 милиона българи. На всеки като сложиш по един следящ- ДС е била с щат 12 милиона.
Виж телефона на Айвазов спокойно е можело да бъде даден на Агжа при неговата обработка.
Другото "силно" доказателство беше снимката на Антонов на площада "Свети Петър". Да ама едни американски турист се разпозна в нея.
Сега взеха да говорят, е с компютър успели да идентифицират Антонов на тази снимка. Е тъй като все пак работя в информатиката и съм виждал снимката по вестниците, съвсем не ми е ясно какво могат да идентифицират с компютър, освен да я увеличат, което и с лупа могат да направят. Компютърната обработка на образи се използва за други цели и при два близки образа компютъра може да сгреши също толкова, колкото и човеешкото око. В редица случаи човешкото око е по-надежно.
Разбира се това си остава неразгадан случай. И правилно Димитри го сравнява с досиетата Х. Тъй като архивите на източноевропейските страни се отвориха и отатм нищо сносно не излезе, единствено отварянето на архивите на западните страни може да дае някаква допълнителна информация. Но западните страни не желаят да направят това.
23 Март 2006 11:13
Какъв стил! Какъв блясък на ума, недостижим за раята! Тази статия по стил и с ясни и безкомпромисни изводи напомни на Киркор анекдот от 70те соцгодини :
Виетнамец, замогнал се от гурбетчийството у нас, ще води гаджето на ресторант.Освен с пари има намерение и да блесне с познанията си по български. Отиват в "Дълбок зимник" и виетнамецът поръчва :
- Моля двама швепса!
Келнерът премята омазнения тефтер и контрира:
-Къв да бъде - бял или жълт?
Виетнамецът примигва, поглежда към гаджето и изстрелва бързо:
- Няма смисъль!
23 Март 2006 11:38
Агджа значи просто си взел туристическа виза (може цереруто да му е дало фалшв паспорт) и дошъл у нас да си почине след добре свършената работа (убийство на журмалист, бягство то затвора, подготовка в лагер на цереуто). Другарите от ДС просто не знаели кой е той и за затуй не се занимавали с него. Отдъхнал човека и си заминал по живо по здраво, че още работа го чакала.
Дедо Мркс++, така кажи че да ми олекне, откога питам, ама мълчат като комунисти.
Хахахаха, трябва да си доста изкукал за да верваш на тая розова картинка.

Редактирано от - Oraсle на 23/03/2006 г/ 11:40:19

23 Март 2006 11:39
Е, как е, как е, таваришчи? Да не сте нещо малко разочаровани от продължението? Чакахте нещо по епично, нъл тъй?
Swans, ти за Opus Dei що ке кажеш?
23 Март 2006 11:49
Солидарност, ЦРУ, ВАТИКАНА, Опус Дели, Амбросиано, ... от години се пише на ЗАПАД по тоя въпрос , както винаги задръстения и затворен Българин на когото промиват кратуната ту с "социалистически идеи" ту с "капиталистическо благоденствие" .... е назад с материала и най-вече ВИНАГИ ПРАВОЛИНЕЕН .... независмо дали следва СССР ( дето трябваше да включва държавите една по една докато целия свят стане Съюз на Социалистическите ..... ) или САЩ който трябва да ОСВЕТИ планетата Земя с светлината на "демокрацията"... а я залива с "ограничени" войни с цел завладяване на ресурси и стратегически позции ....
.
в. "СТРОГО СЕКРЕТНО" от години пише на тая тема .... Има и издаден 2 книги в Германия, 1 в Франция , и кой знае къде другаде подробно разкриващи тия събития ...
.
За Алдо Моро имаше ДОБЪР документален италиански филм в който много аргументирано се показваше Участието на Италианските Тайни Служби в убийството му, както и връзките на "Червените Бригади" с Италианското и задокеанското разузнавания .... момчета за поръчки с "революционен" цвят и демагогия за маскировка ....
23 Март 2006 11:51
Ами, LEBEN HEISST LEBEN - кво друго да кажа
23 Март 2006 12:19
ОраКълка
По това време туристическите визи се вземаха на границата срешу заплащане и се издаваха веднага. Така, че ако не е имало специална поръчка от турските власти едва ли е можело да бъде засечен, още повече че е бил с чужд паспорт и име.
Много по-трудно, обаче се минаваше през Швейцарската, Италианската и Френската граници и визите за Швейцария, Франция и Италия не се вземаха така лесно и от турски граждани.
По това време нашите криминални служби и ДС нямаха никакви връзки и споразумения с турските и не получаваха информация от тях. Но това не беше така между швейцарските, френските, италианските и турските служби.
Като си такъв отворко я ми кажи как Агжа е получил швейцарска, френска италианска визи, след като е избягал от затвора в Турция. Как Интерпол, на който ние не бяхме членове, но Швейцария, Франция, Италия и Турция бяха допусна той да е шарел така свободно.
Май лудия си ти, оти с рационалното мислене си мноооого зле.
23 Март 2006 12:21
Боже, още ли има българи, които вярват в тази измислица за папата?
23 Март 2006 12:22
Другарите от ДС просто не знаели кой е той и за затуй не се занимавали с него. Отдъхнал човека и си заминал по живо по здраво, че още работа го чакала.От паспорта на Али Агджа още тогава стана ясно, че преди да си почива в Ню-Отани е пошетал доста по Европа. Явно освен другарите, и господата са го пропуснали да си замине по живо по здраво.
23 Март 2006 12:28
И още нещо
Можеш ли да ми обясниш, как самите турски власти са го пуснали да мине границата, като имат цялата информация за него. Ами кой му е помогнал да избяга от затвора. Сега както виждаш никой не му помага. Сигурно тогавашните наши власти.
Я виж колко препятствия е преодолял, които зависят от западните служби. Как така ни една не го спря.
Дмитри също споменава, че е бил обучаван в лагер от хора на ЦРУ. Нещата много се навързават в една посока.
Мисли момче, тази тиква не ти е дадена само да носиш шапката на нея. .
23 Март 2006 12:34
българи да верват на тая боза нема, има неколко безродника тука дето "верват" сичко дето сипе кал по българия
23 Март 2006 12:34
Доктора
Шетането из Европа е май след Ню Отани.
И пак питам, как Интерпол не можа да го залови след като е доста шетал из Европа. Явно някой в Турция съвсем целенасочено е пропуснал да им съобщи.
23 Март 2006 12:35
Антибиотик,
...аа между другото. И твойта мама!..
23 Март 2006 12:50
Уважаеми bgtopidiot,

Сигурно аз съм плагиат, а ДИ е оригинален творец. Само дето нищо се съм представял за свое откритие. Ето какво написах Натиснете тук:

Ко тана? ДИ пак плагиатства - превежда съмнителни сайтове! Натиснете тук Информацията трябва да се засича от няколко източника и презизно да се претегля иначе става ала-бала.
Създадено: 22.03.2006 г. 09:00:38

Истината е, че след като постнах гория линк, забелязах че 24 минути (22.03.2006 г. 08:36:23) преди това Angel Kandiloto е посочил същия линк. Когато се поства коментар, страницата се рефрешва (зарежда отново) след това и в този момент се виждат коментарите в инервала между първоначалното отваряне на страницата и момента на постване на коментара.

Като прочетох втората част на пИсмото, открих, че вече ми е подозрително познато, отново пуснах търсачката и намерих линка, който съм посочил днес Натиснете тук и е той е различен от първия. Или вие не сте проверили линка от поста ми днес?

Ако не ви харесват моите постове, можете да ги изтриете, няма да е сефте, но това няма да промени истината! Възразяването срещу нарушаване на чужда интелектуална собственост не е дуднене. А да, въпрос на гледна точка и изкарване на хляба.

В същност може да бъде уведомен оригиналния автор, съгласно текста от сайта: The entire content of this site is subject to international copyright . Unauthorised reproduction will be vigourously pursued to the full extent of the law!!! и да видим неговия комента? What about that? Но не съм топилник, ама във форума има и такива!
Сполай ви за раздумката, жив и здрав да сте и все така да откривате баш плагиатите, пък били те и без тиранти, ама с очила.

Редактирано от - Captain Buddy на 23/03/2006 г/ 12:52:10

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД