:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,986,904
Активни 714
Страници 9,349
За един ден 1,302,066

Приемът в училищата - в сайта на МОН

Даниел Вълчев
За пръв път родителите на ученици, които ще кандидатстват, ще имат достъп до пълната информация за одобрените паралелки в цялата страна, съобщи в Русе просветният министър Даниел Вълчев.

Новата търсачка вече е качена на сайта на МОН http://www.minedu.government.bg, в секция "Регистри". Тя позволява да се проверят одобрените паралелки с прием след 4-и, 5-и, 6-и, 7-и и 8-и клас на територията на всяка област и община. Родителите могат да проверят паралелките с точно определен вид профил, с определен чужд език, да видят броя на отпуснатите за тях места и балообразуващите оценки от дипломата за 7-и клас. По регламент училищата решават сами кои оценки от свидетелството за 7-и клас да се вземат.

До края на лятото ще бъдем готови с дългосрочна стратегия за развитие и на висшето образование, съобщи още Даниел Вълчев. Според него стратегията ще позволи в управлението на вузовете да се включат външни лица като представители на бизнеса, бивши възпитаници на университета и др. Сега не съществува достатъчен обществен контрол върху университетското управление, чиято автономия често се схваща почти като феодализация, мотивира се министърът.
3191
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД