:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,986,630
Активни 451
Страници 9,075
За един ден 1,302,066

Най-после започва приватизация на "Софийски имоти"

Джакузи и фитнес в станцията на "Топлофикация" в Приморско
Столичният общински съвет ще обяви процедура по приватизация на някои от най-апетитните общински фирми на сесията си другия четвъртък, съобщиха съветници. Става въпрос за скандалното дружество "Софийски имоти", както и "Спортна София" и "Галатея", които имат множество терени в капитала си. Предложението е било прието на заседание на стопанската комисия към СОС с трудно събрано мнозинство. Затова са поставени допълнителни условия - след изготвянето на информационен меморандум и правен анализ да се вземе повторно решение за приватизация от съвета. "Първоначалното предложение предвиждаше да се стартира процедурата, без да се взема повторно решение. Но към някои от тези дружества трябва да се подходи много внимателно, едва след правния анализ да се вземе окончателно решение за приватизация", обясни съветникът от ССД Радослав Кацаров.

Според Вили Лилков от ДСБ обаче има опасност с дружествата да бъдат продадени много големи и важни за развитието на града имоти. Костовистите ще предложат да се създаде специална комисия, която да разгледа всички терени в активите на фирмите и да реши кои да бъдат извадени от капитала им преди обявяване на процедура по приватизация. "В "Софийски имоти" има стотици общински терени, върху някои от тях могат да се реализират големи инвестиционни проекти", смята Лилков. Въпреки решението на съвета отпреди 2 г. те да се извадят от капитала на фирмата и с тях да се създаде нова инвестиционна компания, това така и не стана. В капитала на "Спортна София" има много площадки, селски стадиони и спортни съоръжения, които също не могат да се приватизират, твърди общинарят.

Радослав Кацаров пък е на мнение, че именно правният анализ ще покаже кои терени ще могат да се извадят от дружествата преди продажбата им.

Шеф на "Софийски имоти" е посоченият от "Гергьовден" Олег Костадинов. В управата влизат още 4-ма представители на ССД, СДС, НДСВ и БСП. От над година във фирмата не се случва нищо, няма нито индикации за преструктуриране, нито за приватизация. Твърди се, че бордът само поддържа функциите на дружеството да отдава под наем имоти, без да продава. Затова пък директорът получава месечна заплата от 3060 лв., а членовете на борда - по 2380 лв.



ЛУКС

Бившият шеф на "Столична топлофикация" Валентин Димитров е ползвал апартамент в станцията на дружеството в Приморско, който е бил обзаведен с луксозно джакузи и фитнес, обяви зам.-кметът по сигурността Цветан Цветанов. При наскоро започналата проверка в офисите на Димитров бяха открити солариум, перлена баня и масажен стол. Освен това с пари на дружеството са били купени и 2 джета.
5
2306
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
02 Юни 2006 07:01
То хубаво приватизация... но после какво ще прави София? от къде ще получава пари - ще се моли на правителството? Не е ли по-добре да се дават имотите под наем или аренда? Това, че Софийски имоти не се управлява добре, не трябва да бъде причината, след няколко години София да остане без собственост и да се чуди как да асфалтира улиците. В момента всички се стремят да имат собственост, само софийска община - не.
02 Юни 2006 09:24
*****

Редактирано от - bot на 02/06/2006 г/ 09:58:57

02 Юни 2006 11:28
Пък тя сега да не би да получава!? Всички тези общински фирми, барабар с Топлофикация, служат само на общинарите и техните партии да цицат мангизи!! Затова трябваше да се приватизират още 1991 година, ама Мафиянски и такива като него не дават!!!
02 Юни 2006 12:11
от статията излиза че има много непродадени имоти, в което аз дълбоко се съмнявам.всичко апетитно отдавна е заграбено, и по-добре наистина да остане някаква собственност в общината
02 Юни 2006 13:59
Стига с тази Топлофикация...Защо "Инспектората" не посети базите на ВиК в Мала Църква и ясовир Бели Искър да види там каква е "мизерия"?????
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД