:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,445
Активни 139
Страници 24,079
За един ден 1,302,066
Партийно

"Атака" може да изчезне. Синдромът обаче остава

Сидеров и сие си вкараха доста автоголове, но от това рейтингът им не страда и дори Бойко Борисов разчита на техните гласове
Снимка: Борислав Николoв
Мнозина наблюдатели определиха представянето на "Атака" на частичните местни избори като провал. И това наистина изглежда така на фона на парламентарния вот, когато Волен Сидеров и компания влязоха с гръм и трясък в парламента. Сега националистите издигнаха само един кандидат за кмет - Атила Минев, в Русe. Вместо да помете своите съперници, както е направил навремето славният му съименник, известен още като "бич Божи", нашият Атила спечели скромните 12,33%.



Дали обаче това е началото на края?



Някои вече копаят гроба на "Атака", разказвайки как по места тя се разпада. Наистина, мнозина функционери зарязаха постовете си заради несъгласия с централното ръководство. Дори лидерът на Българския националистически съюз - известният Боян Расате, тихо изостави Волен Сидеров.

В парламентарната група положението също не е цветущо. Тя започна да се люспи още при първите си по-сериозни изпитания. 4-ма напуснаха покрай сагата с правителството. Един от тях за малко не бе линчуван насред пленарната зала от парламентарния Котоошу Павел Чернев. Вместо да бранят националните интереси, хората на Сидеров влязоха в безкраен спор с шефа на НС Георги Пирински, който отказа да пререгистрира парламентарната група на коалиция "Атака" в група на партията.

Въпреки всичко, депутатите на Сидеров оптимистично заявяват, че партията е във възход, а всичко друго са журналистически спекулации. И може би ще излязат прави. По принцип отлюспванията и особено нагазването в тресавището на смешни процедурни спорове са автоголове за всяка една партия. С още по-голяма сила това би трябвало да важи за "Атака", която уж се бори против политическото статукво, а много бързо се превърна в част от него. При "Атака" конфликтите обаче не водят до подобни последици. Според почти всички социологически проучвания "Атака" вече е третата политическа сила в България. Дори шампионът по рейтинги Бойко Борисов разчиташе на тях на изборите в София, след като



"Атака" целенасочено се отказа от състезанието



в негова полза. Според социолози 50% от гласувалите за Сидеров на парламентарните избори сега са предпочели "генералната промяна".

Всеобщата политическа апатия у нас със сигурност спомага за добрия рейтинг на Сидеров и компания. Доста обезпокоително обаче е, че въпреки всичките им гафове хората продължават да си ги харесват. Одобрението за "Атака" е трън в петата на останалите партии. Той им се забоде още на 25 юни, но те като че ли все още го подценяват и нищо чудно накрая раната от него да гангреняса. "Атака" е творение не на Сидеров, а на всички, които управляваха досега. И отговорността за това дали този апендикс ще бъде изрязан, или ще се стигне до перитонит, също е тяхна.

4-те месеца славна парламентарна история на "Атака" доказаха, че тя не е проблемът, а следствие от него. За такава формация просто има ниша в българското общество, голяма част от което се маргинализира за последните близо 16 години. И всеки, който има достатъчен ресурс - финансов, обществен и т.н., има сериозно поле за изява. Дори Иван Костов в началото на ДСБ бе тръгнал да залага на разочарованите от прехода, но стигна само до идеята за "силна България".

Партиите продължават да подхранват национализма. Особено след като новата власт вдигна не заплатите, а цените на тока и парното. Обясненията с лошата международна конюнктура не струват - гладен на сит не вярва. Много по-привлекателни са атакистките приказки за



международния заговор срещу българите,



който ни е предопределил ролята на слуги на Запада и т.н.

Сидеров съумява да бъде гуру на унижените от малкия екран, а вече и от парламентарната трибуна. Докато го прави, всички недомислия и откровени простотии на хората му в парламента просто нямат никакво значение. Всъщност достатъчно е човек да отиде на един митинг на "Атака", да види отблизо феновете на тази партия, за да разбере, че низките и пошли прояви вероятно даже вдигат одобрението на Сидеров. Дори и публикациите за това как самият той се възползва от благинките на властта, не хващат дикиш.

Останалите партии, които претендират за нормалност и демократичност, не отчитат този факт, с което също спомагат за възхода на "Атака". В парламента все още има негласно споразумение за изолиране на Сидеров, все едно, че не съществува. Пирински правилно отказа да се занимава с вътрешните проблеми на "Атака". Шефът на НС обаче им направи реклама пред цяла България и пред дипломатическия корпус, като отстрани Сидеров от трибуната заради обида на държавния глава. Президентът Георги Първанов също сякаш сбърка, наричайки Сидеров, макар и индиректно, "калпав политик". В политиката значение имат само резултатите, а в това отношение Сидеров е много по-напред от други уж некалпави политици.



Пиедесталът на Волен става все по-стабилен



и с всяка глоба, която СЕМ налага заради него. Вярно е, че Ахмед Доган е единственият политик, който не хули "Атака", а заявява, че това е волята на българския народ и тя трябва да бъде уважавана. ДПС обаче продължава да бъде държава в държавата, което налива вода в Сидеровата мелница.

Навсякъде, където има малцинства, "Атака" е изключително популярна. Особено, когато става въпрос за цигани. И това ще продължава да е така, докато останалите политици флиртуват предизборно с тях, а не се опитат поне малко да ги социализират.

А и тъжната истина е, че ако се абстрахираме от лумпенския патос, нещата, които казва Сидеров, в голяма степен са верни. Кой например ще отрече факта, че приватизацията у нас бе всъщност продажба на предприятия за жълти стотинки на съмнителни и понякога откровено непочтени чужди фирми? Дори в съседна Румъния, от която уж сме по-напред, влязоха фирми като "Рено", "Волво", "Дженерал Електрик" и т.н.

И което е по-неприятно - в "Атака" понякога се оказват и пророци. След едно заседание на комисиите по отбрана и по външна политика на НС Стела Банкова заяви, че САЩ искат да останем в Ирак и след Нова година. Това предизвика иронични усмивки у останалите депутати, но бе потвърдено само няколко дни след това от шефа на ГЩ ген. Никола Колев. И в крайна сметка май наистина български войници в Ирак ще има и след 1 януари 2006 г.

За съжаление останалите политици няма какво да направят срещу словесните еквилибристики на Сидеров, свързани с миналото. Но поне биха могли да не позволяват хора като Банкова да изглеждат по-информирани и по-загрижени за настоящето и бъдещето от тях. Ако някой човешки бе обяснил преди Банкова, че изтеглянето на батальона ни в Ирак може да продължи и след Нова година, щеше да я лиши от ролята на делфийски оракул.

В крайна сметка и Хитлер е дошъл на власт с избори и първоначално е предизвиквал само иронични усмивки с политическите си сбирки из мюнхенските бирарии. Тенденцията за отричане на политическите партии у нас става все по-силна. Възможно е тя да придобие параметрите на цунами, ако Бойко Борисов стане кмет на София и след това тръгне да прави партия. Така че политиците ни не трябва да загърбват "Атака". Тя може и да изчезне под напора на собствената си глупост, но ще се появи нещо друго, което може да е много по-опасно. И да се превърне в "бич Божи" за крехката ни все още демокрация.
 
Волен Сидеров е продукт не на самия себе си, а на тези, които го издигат на пиедестал и имат нужда от такива лидери.
58
1497
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
31 Октомври 2005 22:48
Авторът на тази статийка от една страна признава, че казаното от "Атака" е вярно, а от друга страна демонизира "Атака" и я асоциира с Хитлер. Кое е вярно?
31 Октомври 2005 22:53
Атака са бита карта.ББ създаде ли партия, остават без електорат.
31 Октомври 2005 23:21
Тоа май не е наясно какво е искал да каже.
А какво значи хора като Банкова?
Да не е за боклука там, от ония на Ърсевия мижитурки?
Се повече и повече се уливате и все повече лудвате, драги журналисти в голямата си част, тикви в почти цялата си част и секви чиновници, търтеи и вся остальная сволочь.
Интересно ми е след няколко месеца колко от вас ще са още с разума си при това повсеместно лудване.
Хубавото е, че господ, преди да накаже някой, първо му зима акъла, а гледам на бая народ вече му изгарят бушоните.

_______________________
Прехода зе да еде децата си.
01 Ноември 2005 00:12
И аз задавам въпроса на Каили - какво значи хора, като Банкова!? Щото маи авторът го е подкарал на атака спрямо всеки по-популярен лидер на Атака. И що бе авторе, да не би Банкова да е краина или малко я плюхте когато отстояваше позиции бидеики царистка? Просто подло, макар и не изненадващо. Маи цялата статиика си е една манипулациика целяща да доизплаши не-демократи и не-лумпени.
01 Ноември 2005 00:45
ами нормално, не можеш да разчиташ на антипартийния вот и да си направиш партия. не може да атакуваш системата/ статуквото/ като цяло, а ти самият да се натискаш да си част от нея. номерът минава веднъж
и ако бойко си направи партия и той ще загуби много
01 Ноември 2005 01:16
/:/ "И това наистина изглежда така на фона на парламентарния вот, когато Волен Сидеров и компания влязоха с гръм и трясък в парламента. Сега националистите издигнаха само един кандидат за кмет - Атила Минев, в Русe. Вместо да помете своите съперници, както е направил навремето славният му съименник, известен още като "бич Божи", нашият Атила спечели скромните 12, 33%."
................
Що , бе , Любчо?! Откога 12% станаха нещо по-малко от 8% ?!
Освен това, изборите за кмет са избори на ЛИЧНОСТ, а НЕ на партия! Ако на русенците-атакисти НЕ им допада Човекът Атила Минев, това НЕ значи, че НЕ им допада Партията "Атака" !!!
...............
/:/ "...лидерът на Българския националистически съюз - известният Боян Расате, тихо изостави Волен Сидеров."
...............
Любчо, ако НЕ ти е известно, трябва да ти кажа, че: българския Закон за политическите партии НЕ позволява членство в повече от една партия- което, според мен, е абсолютна законова глупост и НЕдемократичност, но е така! А Б. Расате е член /ръководен/ на българската партия БНС, а "Атака" е ПАРТИЯ -от 13 юли 2005 г./която, при това, НЯМА нищо общо с ПРЕДизборната Коалиция "Атака" и НЕ е участвала в тази коалиция! /!!!
...............
/:/ " Тя започна да се люспи още при първите си по-сериозни изпитания. 4-ма напуснаха покрай сагата с правителството."
...............
Любчо, първо, от /"Бандата на.../ четиримата САМО 1 /един/ е напуснал "Атака"- другите трима бяха ИЗКЛЮЧЕНИ!
Второ: в този случай става въпрос напуснал и изключени от Парламентарна Група на Коалиция "Атака", а НЕ за Парламентарна Група на Партия "Атака"- при това, изгонените са изгонеи с решения на партиите ИМ-коалиционни партньори в Коалиция "Атака", а НЕ със заповед на Сидеров !!!
...............
/:/ "...Доста обезпокоително обаче е, че въпреки всичките им гафове хората продължават да си ги харесват"
...............
Любчо, бе, да беше посочил ПОНЕ 1-2 от "ВСИЧКИТЕ им гафове" на Партия "Атака", бе?! Ей тъй, за красота, поне!
..............
/:/ "В крайна сметка и Хитлер е дошъл на власт с избори и първоначално е предизвиквал само иронични усмивки с политическите си сбирки из мюнхенските бирарии"
..............
Любчо, и на децата е известно, че Хитлер дойде на власт в Германие БЛАГОДАРЕНИЕ на гласовете на КАТОЛИЧЕСКАТА партия там и с парите на Едрия Капитал там!!! Тук БПЦ е против "Атака", а едрия български "Капитал" я ненавижда/някои, дори, наричат "Атака" "крайно ЛЯВА"!/. Освен това Партия "Атака" е против ЧАСТ от циганското Малцинство на КРИМИНАЛНА, а НЕ на расово-етническа основа, бе! И е против ПРОТИВОконституционната ДПС, а НЕ против българските граждани-турци, бе!
..............
/:/ "Тя /Партия "Атака"-б.м./може и да изчезне под напора на собствената си глупост..."
..............
Ама, Любчо, ти все още ли НЕ си изчезнал, бе?! Кой по-голям глупак те спира?!

















01 Ноември 2005 01:32
VOLOG,
При Демокрацията НЯМА друга конституционна форма за защита на политически интереси и участие в Политическата Власт и в Управлението на Държавата, освен чрез ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ !
Скачанията по площадите и гражданските демонстрации и митинги са, все пак, ИСКАНЕ/настоятелно!/ към някого, който е ВЪВ Властта, да направи нещо, а НЕ са участие във Властта!!! Във Властта участват, единствено и само, ПАРТИИ- от които избирателите искат и очакват!!! На Мнозинството от Народа започна да му ПИСВА да иска и да очаква НАПРАЗНО от ДОСЕГАШНИТЕ партии и управляващи! И реши, че трябва да я има "Атака"! А ген. Б. Борисов си е, параксаланс, една ИНДИВИДУАЛНА "Атака" ! И затова /с/ПЕЧЕЛИ ! Засега!
......................................... ......................................... .....................................
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
...
Чл. 11. (1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическия плурализъм.

(2) Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява или утвърждава за държавна.

(3) Партиите съдействуват за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите. Редът за образуване и прекратяване на политически партии, както и условията за тяхната дейност се уреждат със закон.

(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.

Чл. 12. (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.

(2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.
.................................

01 Ноември 2005 02:28
Атакаджийството трябваше да се забрани със закон и Сидеров да лежи в затвора по чл. 162 и 164 НК. Когато си говорихме за изборите, то изяснихме, че атакаджиите не поставят никакви реални проблеми, а само спекулират с реалните проблеми по присъщия на фашистите безсрамно демагогски начин. Няма открити атакаджийски средства за решаването на нашите истински проблеми. Самата Атака ни е проблем, и ако Мухобойко наистина направи някаква партия и вземе от вота на атакаджиите, пак ще имаме проблем.
01 Ноември 2005 02:45
Параграфе, сбъркал си адресата. Тези неща ги обясни на Сидеров/всъщност той сигурно ги знае/, но защо не ги обяснява на избирателите си???
казал съм просто, че Сидеров разчита на антипартиен вот, за да си направи партия, на антисистемен вот, за да стане част от системата... Еми износва се ...
Тезата за грухтящи прасета в парламента може да я кажеш само веднъж!!!
Сега други ще я разнасят, но вече и Сидеров ще е в кюпа/ а може би кочината?/
01 Ноември 2005 02:50
Да си чул по СКАТ /аз не го гледам/ Сидеров да направи беседка на тема " нуждата от партиите в условията на демокрация"?
01 Ноември 2005 03:01
VOLOG,
В такъв случай, да разбирам ли, че ти си ПРОТИВ съществуването на ОПОЗИЦИОННИ партии, против Парламентарни партии и против Партии, въобще?! Ако си- значи си и против Демокрацията- която НЕ може да съществува БЕЗ партии/така е замислена!/?!?
Проблемът НЕ е, че ИМА Партии- включително, вече , и Партия "Атака"! Проблемът е, че НОВАТА българската "Демокрация"- след 1989 г., НЕ харесва и НЕ допуска ежедневен и ежечасен НАРОДЕН Контрол върху дейността на управляващите чрез партиите! Поради което партиите ДОСЕГАШНИТЕ/!/ са се ПАРТИЗАНирали тотално и служат на себе си, а НЕ на Народа!
А за Партия "Атака" е все още рано да се правят НЕГАТИВНИ оценки- тя НЕ е била управляваща!!! Ако стане и ако се партизанИРА и тя- аз ще съм първият който публично ще се откаже от нея!!! Както се отказах ОКОНЧАТЕЛНО от БСП, например, защото тя сега тотално ИЗНЕВЕРИ на електората си!!! КАЗАХ!
01 Ноември 2005 03:08
VOLOG,
В. Сидеров е ПОЛИТИК/вече!/, а НЕ политолог!!!
НЕ е работа на един партиен ръководител да разяснява и доказва: има ли или няма нужда от партии- щом е регистрирал партия и я ръководи, значи е решил вече, че има нужда от партии при Демокрацията!!! Апропо, в Република България има НАД 350 регистрирани партии!!! А Избирателите/част/ доказаха-най-демократично, чрез Избори!- че и те имат нужда от такава партия, като Партия "Атака"!!! Така че, доказаноте НЕ се нуждае от доказателства!
......................................... ....

Редактирано от - paragraph39 на 01/11/2005 г/ 03:17:30

01 Ноември 2005 03:14
Проблемът е много ясен при сегашната индивидуална атака /за партийната вече им забравих посланията/:
Бойко твърдо говори против партиите като цяло /не само съществуващите/, как Партиите са виновни, такива като Кайли* му пригласят, създава се една антипартийна атмосфера,
А в същото време Бойко под мустак намеква, че при успех може да направи Партия... Е на следващите избор колко ще вземе неговата партия като ще се появи друг, на който партиите му са виновни? Ето и това е участта на Атака, за това става дума в статията...

Разбираш ли?
Друг пример, БСП обещава вдигане на заплати, то не се случва, аз да протестирам, а ти да ме питаш "Ти против фискалната стабилност ли си?"
Аз не съм казал Сидеров не прави партия, че да ме питаш против опозицията ли съм. Няма да му забраня да говори и за грухтящи прасета /ама той наистина вече не говори/.

Който има революционни идеи да прави РЕВОЛЮЦИЯ



*обобщен образ на хората, които смятат, че една партя е целта минимум, а забраната на партиите - максимум.
01 Ноември 2005 03:21
ВПРОЧЕМ, като стана дума за ТВ "СКАТ"...
Малко ми е неудобно да го кажа, но: снощи ТВ "СКАТ" излъчи в национален кабелен ефир ИМЕНАТА и партийната принадлежност на членовете на парламентарната комисия, които са гласували ПРОТИВ предложението на Партия "Атака" да отпаднат новините на турски език по БНТ!
Моето удоволствие е, че тъкмо аз направих преди дни ПРЕДЛОЖЕНИЕ до В. Сидеров, до партия "Атака", до вестник "Атака", до ТВ "СКАТ" и до народните представитли от Партия "Атака: да бъдат ПУБЛИЧНО оповестявани имената на народни преставители, които са гласували ЗА закони и решениия на НС, които НЕ са в интерес на Мнозинството от Народа, или са гласували ПРОТИВ закони и решения на НС, които СА В ИНТЕРЕС на Мнозинството от Народа!!! Струва ми се сега, че някой от гореизброените се е вслушал в Предложението ми и го е възприел?!
Защото, Народът ИМА ПРАВО и ТРЯБВА да знае: КОНКРЕТНО кой народен представител /и от коя партия/ КАК е гласувал- дали в интерес на Мнозинството на Народа или НЕ в интерес на Мнозинството от Народа! Все пак, това ще е някаква форма на НАРОДЕН Контрол- да си сложи Народът ЧЕРНО кръстче срещу името на депутат и партия, и на следващите избори да НЕ гласува за тях!!! КАЗАХ!
01 Ноември 2005 03:23
Именно Параграфе и като Политик ще бъде отнесен от следващото поколение кандидат-политици, смятащи сегашните политица за тикви ...
01 Ноември 2005 03:30
Параграфе с тия два препинателни знака в началто и цялото ти съобщение скрито след "още хххх символа" рискуваш никой да не прочете за заслугата ти
01 Ноември 2005 03:36
VOLOG,
Б.Борисов каза, че иска "да удари шамар на партиите" ! И има право, тъй като българските партии са ИЗМИСЛЕНИ партии- те възникнаха през 1989-1990 г. преди да е възникнал съответният- по социално-икономически статус!- електорат за всяка от тях!!! Това са партии на Учредтелите им, а НЕ на електората им!!!
Дори и Партия "Атака" е "измислена партия"- от теоритечна гледна точка тя НЕ е ИДЕОЛОГИЙНА партия и НЕ е нито "лява", нито средна", нито "дясна"/както по статус на електората й, така и по Програма и Позиции !/. Партия "Атака" е партия на ПРОТЕСТА срещу ДОСЕГАШНОТО и ДОСЕГАШНИТЕ, партия на ИЗМАМЕНИТЕ от ДемоКРЯКцията и демоКРЯКИТЕ в България! А, очевидно, такива измамени има ! И стават, май, все повече?!
Всъщност, аз ИСКАМ ЧАС ПО-СКОРО Партия "Атака" да слезе от Политическата Сцена в България- но да слезе САМО и единствено по причина, че са ОТПАДНАЛИ Причините за появата й на Политическата Сцена в България! Сиреч, колкото се може по-скоро да дойде Денят, когато Мнозинството от българския Народ да кажем на Партия "Атака" и на В. Сидеров: "БЛАГОДАРИМ ВИ! СБОГОМ!"
КАЗАХ!
ЛЕКА НОЩ !!!
Аз "отлитам" !

Редактирано от - paragraph39 на 01/11/2005 г/ 03:40:14

01 Ноември 2005 04:00
Не съм привърженик на Атака, но когато толкова много внимание се отделя, значи има причина. Тази причина се крие във формулата на последните 2 правителства и това е даването на прекалено много власт на ДПС и Доган. Естествено е да има партия която да има за приоритет ПАРИТЕТА на етносите. Явно Атака е засегнала по тази линия другарите от управляващата мъглива коалиция. В случая подкрепям Атака и действията и........ Вън ДПС от властта.....
01 Ноември 2005 04:13
Светло пиво , чети и после ми бай по главата !

Натиснете тук
01 Ноември 2005 04:32
Любен Обретенов никъде не споменава факта чев Русе са гласувалиимащоти право на глас 10% от всички гласоподаватели в Русе но да вземем един факта че СДС в София си изкопа само Гроба!!!С тези изборни резултати в София всичките зети заедно Десни партий-СДС, ДСБ, БЗНС, ВМРО, ДП, Движение Гергьовден и НДСВ взеха по малко процент гласове от Независимия Бойко Борисов което само по себе си говори че дясното пространство засега е мъртво!!!При толкова много пари хвърлени на вятъра за предизборна пропаганда се вида къкъв е резултата!!!Нашата Радикална Партиябеше представане на изборите за кмет на София отНезависимия кандидат кмет Велизар Енчев който за своята предизборна кампания похарчи само 360 лева!!!300лева от дарения и 60 лева негови лични пари и получи 2, 8%от гласовете на столичиани!!!Всички знаете че нашата Радикална Партия неизмено присъстваше на всеки митинг организиран от Велизар Енчев и го подкрепяше и най вечеФакелното шествиев квартал Захарна Фабрика по повд на възпоменание на убития Български Професорто циганска банда с камъни и тези цигани са все още на свобда въпреки че Радикалната Партия разкри един от тези цигански варвари който лично е участвал в пребиването скамъни на професора!!!Ние го предоставихме и заведохме "доброволно" с негово съгласие в Полицейския участък на МВР и там те като се случва по Български някой се обади по телефона и осовбодиха мангала а нас не накараха да подпишем декларация че няма да се саморазправяме с циганина убил Българския Професор!!!Но този циганин и дори да иска не може да избяга от кожата си рано или късно ще застане пред Българския Съд да отговаря за деянието си!!!Защото на някой засега не се харесва нашата позиция да бъдът обвинени всички цигани там които са били на местопроишествието в СЪУЧАСТНИЧЕСТВО НА УБИЙСТВО НА БЪЛГАРСКИЯ ПРОФЕСОР!!!Но ние даваме дума пред България и Българския Народ че това убийство на Професора ще изправим ПРЕД СЪД всички цигани участвали в този масов побой над Българи с камъни железни прътове павета и прочие И ТЕ ЩЕ СИ ИЗЛЕЖАТ НАКАЗАНИЯТА В БЪЛГАРСКИ ЗАТВОРИ И НИЕ РАДИКАЛНАТА ПАРТИЯ ЩЕ НАСТОЯВАМИ ЗА ДОЖИВТНИ ПРИСЪДИ НА ВСИЧКИ ЦИГАНИ УЧАСТВАЛИ В ПОБОЯ!!!
01 Ноември 2005 06:31
Незнаещ, четох. Добро е писанието. Казва много неща, ама кво от това. Всички гонят парата........
Това, че споменавам за ДПС, а не за БКП не променя нещата. Те са в комбина. И двете са издънки на БКП.....
Жалко че преди 1989г. не станах "виден партиен ЧЛЕН" ...... , да да докопам нещо. Работя за едната заплата, но пък живея спокойно. Мен едва ли ще ме гръмнат........
01 Ноември 2005 07:08
Светло пиво ма има ли некой да се интересува от тебе и мене ?? Нема логика !
Ние сме баш българи дет се вика
Ко изкарат накарат , и не правят пари а само золуми ?!? Бе царски ми работи к`во ся !
01 Ноември 2005 07:23
Незнайко, стана ми интересно, когато разбрах че шефа на Моторола е напуснал и е отишъл в Нортел. Годишна заплата 1, 2 млн. долара. Обясни ми, колко трябва да му е голям г..за, за да изяде тези пари и след това да ги изс...ре. Няма да се спирам на Бил Гейтс. Обясни ми, как така един обикновен човек с глава и г.з като всички останали покрива естествени нужди със 100 пъти по висока заплата от средната........... Каква е тая производителност......
01 Ноември 2005 07:38
Светло ами питай ги ! Аз знам че бирата ми е в кутия и я пия за 20 минути !
Който иска да прави пари , има и ще има повече възможности като влезе БГ в ЕС ! Аз искам да живея - майка и татко са ме правили за да живея зле добре все тая ! Това е логиката със която съм възпитан и така си възпитах моите ! Може и да стана милионер само ако ми се падне от ТОТОТО ! Така казваше и баща ми , па си умря 4 години след като си е получил мижавата пенция седнал на бордюра до магазина , въпреки че е работил точно 50 години .
Така че
Някога и римляните са казвали
IN VINO VERITAS - Във виното е истината
Май и те се биле прави !
01 Ноември 2005 08:14
Като е истината във виното, ти що пиеш бира бре?
Не плачете на чужд гроб, че не знаете ка е заровен и дали плачете на горната или на долната глава!
Парламента е понякага Чистилище за някои партии и в един момент или се оттърсват от боклуците или изчезват изцяло, защото са били само боклуци!
Времето лекува!

Редактирано от - Чок觧 на 01/11/2005 г/ 08:19:40

01 Ноември 2005 08:36
Прав си, Чоки, че времето лекува.Лошото е, че некои сте неизлечими...
Лек ти ден.
01 Ноември 2005 08:38
Ква е тази атака срещу Атака? Нек си ги има, за асортимент в политическата кръчма България... И този махмурлук ще мине...
01 Ноември 2005 08:56
Чоки
Времето лекува
а аз ще ти кажа че ще си отрежа сам крака ако знам че имам гангрена и то веднага когато разбера и без упойка !
Така че няма да позволя да умра заради една гангрена !
ПП А вино или бира е без значение , може и арак ако искаш ! Имам си придпочитания като всички !

ППП- Разбирай го както искаш но национализъм ционизъм расизъм или такива подобни комунизми им режа корените веднага !
01 Ноември 2005 09:07
Поредните безмислици и лъжи срещу ATAKA. Истината е една - разкарайте старите политически "елити" от Властта , вкарайте ги в панделата или ако не може прогонете ги ДАЛЕЧЕ от Родината. Иначе Българският Народ няма Бъдеще в тия смутни и Ускорени времена ...
01 Ноември 2005 09:14
dakiec, ами хайде разкарайте ги, де! Ама то с викане по митинги и форуми май не става, а?
01 Ноември 2005 09:37
Този Обретенов нещо не е в час. Но това състояние е много характерно за комуноидите, от тях никога не се искало да мислят, а само да изпълняват поръчки. Национализмът(=патриотизъм) е имунната система на всяка една нация. Той е състояние на самосъхранение на нацията. Това го демонстрираха наскоро французите и холандците като отхвърлиха недоносчето "евро"конституция натресено им от кухите еврократски брюкселски глави. Явно е, че обстановката във България е ненормална и това го осъзнават все повече българи. Това го показа и протестният вот в София в събота. Хората не гласуваха за М.Герджиков въпреки всекидневните му натрапвания чрез скъпо платени клипове по телевизията, не се трогнаха от синчето на Велчева, не повярваха на честното и откритото на Бебо Гаврийски. Да не говорим за недоразумението Дончева!
01 Ноември 2005 09:40
Верно е че не става САМО с викане. Но когато състоянието на умовете на хората достигне готовност за действие то повярвай и водачи и действащи като от земята ще изникнат. Природен закон си е - температура, обем, количество течност, здравина на съда ... налягане. Българската тенджера е със слаби стени, налягането също се изпуска нередовно и чрез малки клапани, температурата не е ниска по м/дународните критерии ... но главното е високата температура на кипене на течността наречена Българи... качество/порок исторически добито и дори оформяно съзнателно от други ....

Борбата е да се държи приспало съзнанието на населението или под необходимото ниво решителността за действие - това също е мозъчно състояние ...
01 Ноември 2005 09:41
От политическите събития в страната през последните десетина години виждам само две полезни за БГ:
1) Членството в ЕС след една, или две години
2) Появата на Атака
Останалите са незначителни, вредни, или много вредни.
01 Ноември 2005 09:50
Тоя дакиес вече е готов идеолог, само дето не е писал още за производителните сили и производствените отношения, и като как ще се предизвика революционна ситуация и завземане на властта от Атака, вчера вече направи и характеристика на левия българин...Остава да намери крайцера Аврора и матроси... Ха Ха...
01 Ноември 2005 10:17
Дрън-дрън, че пляс! Толкова по статията.
Но тук един високоуважаем форумец ми цитира едни членове на НК. Много ще ми е интересно да ми цитира как точно Сидеров ги е нарушил. Но с факти, а не с общи приказки или откровени лъжи от рода на : "той кажа, че циганите са за сапун".
В "Атака " ме тревожат изблиците на яростен популизъм понякога, а не на национализъм... Но то си има обяснение в наглата арогантност на други партии:
Не натискайте тук - идете на първа страница
01 Ноември 2005 10:27
"Атака" е творение не на Сидеров, а на всички, които управляваха досега" - това и още няколко изречения по тази линия са смисленото в статията, за по-голямата част от останалото обаче мажи казаното от архиман в първия постинг.

*


BGTR, аркадаш, концентрирай се върху качеството на собствените си публични изяви, щото с политици като теб Агата ще бере тепърва много ядове.
01 Ноември 2005 10:40
Архиман,
Направо ме изуми твоето мнение, та чак се плеснах по челото! Да не ти е гепил някой паролата?

. Ми за кво се хабихме толкоз да обясняваме, аркадашлар? За кво написахме толкоз страници текстове?
Разбира се, че именно Хитлер е говорил истини, точно както и Сидеров. Няма по елементарно обяснение за явлението национал-социализъм от твърдението, че видите ли, те говорят лъжи. Не, те говорят истини и са говорили истини още през 1919-21 и сетне, до вземането на властта.(НСДАП се създава през януари 21)
Проблемът не е в това, че не назовават истините-проблемът е в начина, по който виждат решенията-а именно, чрез сриване на системата.
Авторът открива топлата вода. Дубрютру, дет се вика. Ний тез неща сме ги разчепквали досконално преди 6 месеца. Тогаз му беше майката-ся е едното нищо..
01 Ноември 2005 11:37
Учудвате ме всички! Уж все демократи, чместни, противници на Царя, Костов, Гаражната, СофиЯМски ... а по Сидеров плюете??? Че не е изкусен прлед камерата, че е малко краен и сприхав е само плюс, защото това показва , че не е изпечен мошеник. Па ако трябва поне подкрепете ИДЕЯТА ако той не Ви харесва. Кураж ми дава факта, че много турци и цигани които не са крадци и разбойници подкрепят Атака! И хулите казвани по адрес на циганите /за сапун/ не са казвани от Сидеров а от подставени лица за да навредят на Атака. Атака винаги е застъпвала равноправието пред закона от всички етноси . Допускам, че критикарите са на службици от някои партийки и така си мислят че ще спасят местенцата си.НАРОДА ИСКА ПРАВДА И НАКАЗАНИЕ!
01 Ноември 2005 11:50
Значи най-напред да разчепкаме твърдението „Изчезва ли Атака”. Може ли от представянето на изборите и от няколко откъслечни прояви да си направим такъв извод.
Не може. Просто не е вярно. Теоретично-силните ирационални нагласи на масата не само няма да позволят изчезването , ами и ще се задълбочават, и оттам Атака ще расте-тва сме го казвали барем сто пъти. Точно толкоз разни опоненти се кефеха-ей, го видяхте ли, почнаха да се цепят, спихтясаха се, ама те не само не се спихтясват, ами вземат все повече рейтинг.
Ся за Русе, че и за София. Извинете, че се отплесвам малкко от темата
Ниската избирателна активност и нейните причини. Митове и заблуди.

Хората не вярвали в партиите. Били отвратени от тях. Невярно.
Затова в БСп и ДСБ си гласуват здраво, а непартийните кандидати, неподкрепени от партии не окрякаха никъде, с изключение на ББ
Мразели политиците-невярно
"Русенци не вярват, че някой може да им реши проблемите. За мен този вот е тяхното обвинение към политиците", каза Казакова.
Затова нито един неполитик в Русе не събра нищо-по няколкостотин гласа. Кандидатът на Професионаисти за просперитет, които издигнаха два пъти Елеонора Н за кмет, днес събра един файтон гласове
Не познавали кандидатите-също невярно. Безпартийните и тези, издигнати от непратийни сдружения, а също Йотов и Казакова са добре познати.
Не вярвали, че кметът можел да промени нещо-невярно
Ако не вярваха нямаше да гласуват страхотно масово за Елеонора година и половина по-рано–тогавашното гласуване-37 хиляди гласа няма аналог в историята на демократичните избори в Русе.
Наказвали статуквото-отчасти вярно.
„Ниската избирателна активност е знак за отвращението на хората от всички тези лъжи, които чухме през последните 3 месеца- заяви Ранев. Тогава масово щяха да гласуват за Атакиста или за независимите, а те не го сториха. Гласуваха за хлебаря от АОНСУ-тип партиен секретар от късната колективизация.
Били объркани от многото кандидати-вярно. Но несъществено.
Няма да гласуваме за някой, който да ни прави на абдали и после да се спаси в София-вярно. И важна част от психологията на русенеца, който е бамбашка.
Изводи. Дължи се на комплекс от фактори и още нещо. Описал съм го преди, когато си говорехме за аксиомите на кампаниите. Нито един от тези компоненти не беше спазен-караха по тертип от преди 15 години-колективи, шивачки, концертчета, бирица-тва ако са кампании, аз требе да съм Фройд. Ама не съм, а съм прост тираджия.
Не може една управляваща партия като НДСВ да вземе под 5 хиляди гласа-това е направо смешно. Та ако аз им водех кампанията, щяха да вземат пет пъти по толкоз и това не са празни приказки-просто там направиха чудо, все едно тъч от дузпата..
Не може кандидат на СДС да вземе 4 хиляди(без тия от Селеметя)-това си е направо трагично.. Това не ми се коментира-аз винаги коментирам нещата, които ме интересуват преди да станат, а не след като станат, пост фактум. Казал съм, каквото е трябвало напред, да са слушали.
А 7-те хиляди червени гласа за хлебаря са си направо за разстрел на щаба му и Партийната организация от закостеняли и ретроградни комуняги. Никакъв успех не е от 80 хиляди комунисти да изкараш 7 да гласуват.
Станишев-изритай ги до крак, там вони ужасно! А имат кадърни и свестни хора, не е като да нямат, но от горе не им давате интифа и поддържате мафиотското статукво.
01 Ноември 2005 12:41
Истината боли...
01 Ноември 2005 12:54
dakiec, искаш да разкараш "старите" елити и да утвърдиш "новите" а?
Нали знаеш, че природата не търпи празноти или требе ти да ги запълниш?
Гаче ми изглежда дет яко желаещи за банички се люпят у форумо......
01 Ноември 2005 13:05
Сидеров си е ЛЪЖЕ-будител. Това и от самолет се вижда . Всеки новоизлюпил се “будител” ще получи от него богат материал да го глозга, сиреч още една гнила тиква.
01 Ноември 2005 13:27
Бъркате болестта с лекарството. После ще объркате и дозата.
01 Ноември 2005 13:37
Ооооо, Науме, таман щях да питам кАде си... Абе ти нещо да не си се фиксирал в тая атака? Тука от известно време само те са ти на уста - дали темата е футбол, Ирак, СДС, ти все за тех причаш. Нима не ти стана ясно, че са поредния сценарий на родния Брукхаймър (разбира се туй е метафора и става въпрос за колектив, а не за мрачен Дарт Вейдър, таящ се нейде в мрака на Ориента)? Нима уж неволното закъснение при регистрацията за камдидата им в София не ти откри истината пред очите? Нима пиянствата в замъка на Мутафчийски, лобиранията на сидеровите юнаци за определени закони не ги вкарват в туй толкова омразно за т.нар. народ русло? За мерцедесите ми е пък последната грижа да коментирам. И защо в Русе ги класирахте 4ти? Барем до балотаж можеха да стигнат ако цунамито народно беше толкоз неустоимо? И защо Бойко тръгна да яха коня след изборите през юни и остави неразораната нива на Сидеров? Ми защото така е решил Брукхаймър. Защото има още много за преразпределяне. И за легитимация требват народни трибуни, партии на справедливостта, мъжката ръка и прочие пародии. Партии и лидери, които да канализират стихията и недоволството и да отклоняват за година две народното внимание и енергия в схоластични спорове, харен ли е Волен или фашист. Кадърен реформист ли е Бойко или крепител на модела. Легитимираше ли мутризацията или борец срещу неправдите. Ми то е ясно, ама пустия копнеж към щастие, пустата ненавист към оня горе, замъгляват разсъжденията народни. И не е толкова далечен деня, кога ще се простят бая народ с нивици, горички, панелки, щото дълбока заблуда цари, че никой нема да посегне на свещенното жилище народно. Та затуй е прав автора, че тенденцията е опасна, а не самата атака. Тенденция обусловена от наивност, злоба, неудача, глупост и много, много, мнооооооого простотия...
01 Ноември 2005 13:44
Каруцарие, мъка ми е да ти го кажа, но не си прав в случая с тези въпроси към Наума... Сичко онуй за което го питаш, той предвиди. Е те там, долу, в темата за преди запоя, съм поднесъл почитанията си Науме, тук само ще повторя - ти се оказа прав, Науме!
01 Ноември 2005 14:17
Молим да се отчете, че аз влезнах в говорещите срещу партиите преди бубойко. Има го документирано.
Откак четох, че в Оман тамошния султан първом забранил партиите, а после създал от бедна държава просперираща и цветуща такава за 30 години, ми присветна на какво се дължи просперитетът на една нация.

_______________________
Прехода зе да еде децата си.
01 Ноември 2005 14:29
Отчели сме, отчели сме... Ей там по-горе пише. Кайли като събирателен образ. Нещо като Стела Банкова. Голяма простотия.
01 Ноември 2005 14:32
Отивам да копам у дворо, ако намеря питрол, че забраним партиите и у нас...
01 Ноември 2005 14:37
А бай Хасан, ше каже отде Султан да си намерим наблизо....че ако требе от Оман да внасяме, далечко иде...
01 Ноември 2005 17:04
Батка,
Не ме занимавай с глупости, че съм бесен. Представяш ли си, не стига, че Сиси Мозер -пишман политичката, дето не и стигна пръв поглед да разбере колко чини шапката на Венци , Чукарски още дузина юнаци около нея, ами и Стоянов призова да се гласува за Бойко!
Представяш ли си-Татяна в прав текс им каза кой седи зад Бойко и Атака, обаче те нямаха кураж , като ги е страх, да не ги емнат техните кръглаци, барем да бяха замълчали или призовали за гласуване по съвест!
Ся те предлагат да се подкрепи несистемна паплач от обездолените, онеправданите, недотакованите и прочие. Ми Сидеров се изказа за полувоенно положение да бори престъпността-сега. Представяш ли си кво ще стане догодина, напролет, като вземе властта!
Представяш ли си, Стоянов зове за подкрепа на Антоан, на мафията!
Вместо да каже-гласувайте по съвест, а да призове негласно да се подкрепи Татяна, той се фана на сценария на мафията за скорошно идване на власт, разигран с тези избори. Вместо да обеси на първото дърво Иванов и оня, как беше, от софийското СДс, дето предложиха Минко, той прави нещо оше по-лошо-СДС подкрепя хем резервния, куция кон на мафията, ами и основния!
Ми той не може да е толку прост, колкото изглежда от този ход -май ще излязат верни плювките, дето ги пускаха анонимно в нета преди да го изберат за вожда на СДС!
Ми той не може да не е наясно, че Минко е човек на статуквото- и оставяйки го, играе за мафията! Той можеше да подкрепи в последния момент ДСБ, но пак не го направи. Ся, като подкрепя Бойко-вече е хептен ясен на всички. СДС-капут-тотално-направо е за изнасяне..
Трябва част по скоро да се прави нова дясна партия!
Дайноооооооооооооов! Къде си, Дайнооооов! Къде е клуб 10!
Аве няма ли там един да го вразуми това майна!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД