:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 549
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Логика

Модерният абсурд спрямо Иран

По парадоксален начин от властта в Техеран се очаква да споделя вярата, че нейните естествени противници - САЩ, Запада, Израел - са по-рационални, надеждни, предвидими и справедливи от самата нея
След речта на ултраконсервативния ирански президент пред ислямска конференция под наслов "Свят без ционизъм" западният свят научи много повече за официалните протести срещу речта, отколкото за това какво и в какъв контекст е казал Махмуд Ахмадинеджад. Разбира се, въпросната реч не е образец за непротиворечивост. Трудно се съчетава вярата в мирното решаване на конфликтите в Близкия изток с надеждата нова вълна на палестинската съпротива да доведе до сбъдване на думите отпреди 26 години на Аятолах Хомейни Израел да бъде изтрит от лицето на земята.

Проблемът с логиката на западната политика към Иран, от който се очаква да не развива собствена ядрена програма, остава. Тази политика изхожда от предпоставката една страна (Иран) да е достатъчно рационална, модерна и просветена, че да осъзнае и приеме колко ирационална, изостанала и традиционна в политическото си мислене е тя самата, в резултат на което да се откаже от ядрените си амбиции.

В същото време въпросната страна трябва да е достатъчно интелигентна, че да вярва в законното право на Израел да притежава ядрено оръжие точно по силата на факта, че съседства с дотам ненадеждна страна като самата нея. Всъщност от Иран се очаква да споделя вярата, че неговите естествени противници - САЩ, Запада, Израел - са по-рационални, надеждни, предвидими и справедливи от самия него. С други думи, от една страна със специфична религия и култура се изисква да вярва не само в материалното, но и в духовното, моралното и интелектуалното превъзходство на своя културен и политически Друг - Запада.

Същата беше логиката на войната срещу Ирак: САЩ и техните съюзници я нападнаха именно защото очакваха от народа и елитите й да прояви достатъчно модерна западна рационалност, която да пренебрегне анахроничните илюзии на национализма; да се откаже от същия този национализъм, който позволява на американската администрация да твърди, че предизвиква война навън, за да не се налага да води такава вътре в страната. Оказва се, че модернизиращият изисква от модернизирания да е по условие по-модерен от него, за да пожелае наложената му модернизация. Проблемът е защо набеденият за по-модерния да понася модернизацията на модернизатор, воден от националистически и религиозни мотиви, отнети на него самия. Абсурдно е да се очаква, че Иран ще вярва повече в рационалността и въздържаността, в неагресивността и в справедливостта на своята съседка Израел, отколкото в собствените си рационалност, въздържаност и неагресивност. Невероятно е също да се очаква от страна, заобиколена от ядрени държави - Израел, Пакистан, Индия и Ирак, по силата на американското присъствие - да се самостигматизира, да осъзнае себе си като ретрограден репресивен режим и да се обрече на ядрени пост и молитва за милост пред спасените чрез правилна модернизация души на своите съседи. Това си е модерен абсурд, зад който ислямският свят може да разчете преди всичко хюбриса, арогантната горделивост и дискриминативната надменност на западния модерен християнски свят, претендиращ да държи ключовете на рационалността, справедливостта и истината.
 
Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад (крайният вляво) приема военен парад. Той е ултраконсервативен и при избирането му в началото на лятото заяви, че Иран няма да спре с разработването на ядрена програма.
82
1699
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
82
 Видими 
31 Октомври 2005 22:15
Митята е усетил нишата, олабила се след затхналите функции на всичколога Дичеф
31 Октомври 2005 23:34
"неговите естествени противници - САЩ, Запада, Израел"
Тоз ***** направо започнал да пише.
Нема четене, нема тинтири-минтири. Като чукчите.
Един сал Димитри остана колумнист-читател.
Останалите - колумнисти-писатели.
Баси!


Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 01/11/2005 г/ 09:57:29

01 Ноември 2005 00:41
Добра статия !
Не очаквам много коментари.
01 Ноември 2005 00:50
Абе този Махмуд Ахмадинеджад каза това, което 80% от човечеството и около 70% от политиците мислят, но не смеят да го кажат. Той обаче може да си го позволи, защото
1. е избран демократично с около 60% от гласовете
2. дошъл на власт като аутсайдер в надпреварата, е истински независим от големите пари
01 Ноември 2005 01:33
"нейните естествени противници - САЩ, Запада, Израел - са ......."
"Естествени противници"?!...Нещо като билогични видове които трябва да се унищожават за да просъществуват...Атомна воина е неизбежна?!
Такава малоинтелигентна статия рядко съм чел!

01 Ноември 2005 01:44
Откакто съвременен Иран е НЕЗАВИСИМА държава , тази държава НЕ е водила НИТО ЕДНА НАПАДАТЕЛНА война! Този факт се премълчава от политическите дърдорковци- защото НЕ им е удобен, май!
А и какво означава "Израел да бъде изтрит от картата на Света" ?! Та , нали, тъкмо и с помощта ОТВЪН на демократите по Света, бяха изтрити от картата на Света държавите ГДР, СССР, Чехословакия, Югославия и др.!!! К`ВО ТОЛКОЗ ?!? Да не би да спря да се върти Земята?!
01 Ноември 2005 02:11
От упраявляващите в Техеран, тази "древна демокрация" , се очаква единствено повярват че по един или друг начин мераците за ядрено оръжие ще бъдат попарени и с колкото по-малко западна намеса стане това, толкова по-добре за всички.
От Путин се очаква да разбере, че този вид демонстрацията на "независима политика" не е в интерес преди всичко на Русия. "Ислямската бомба" трудно ще долети до Вашингтон, но Москва е по-близо...
От форимните леви интелектуалци се очаква да поверват че такова нещо като иранската "ядрена програма само за мирни цели" нема.
От Мартин Камбуров нищо не се очаква.

А Параграф39 може би ще ме светне в какво по-точно се изрзазява "помощта ОТВЪН на демократите по Света" за разпадането на Чехословакия. Платиха кампанията на Мечиар?
01 Ноември 2005 02:16
Ислямската република е основен износител на тероризъм - още от вземането на заложниците в американското посолство, което костваше загубата на Картър срещу Рейгън (който пък после се накисна в аферата Иран-контри).
*
Иран финансира от държавния си бюджет терористичната ислямистка организация Хизбулла (партията на Бога), която поддържа пропагандата на "мъченичеството" с ТВ станцията си Ал-Манар в Бейрут. Консерваторите в ИРИ, както и в други основни "лоци" на ислямизма, еднозначно смятат Израел за остатък от европейския колониализъм и искат премахването му. Хизбулла е виновна за смъртта на хиляди невинни хора от Израел чак до Аржентина, дето най-големият (не единственият) атентат от 1991 г. срещу еврейския културен дом в Буенос Айрес (с камион, врязал се във фасадата му - 70 убити, повечето разбира се - неевреи) беше задкулисно ръководен от ирански "дипломат" от посолството им в града. Хизбулла създаде терористично-оръжейно-производствено-конт рабандистки център в района на тройната граница Аржентина-Бразилия-Парагвай, най-голямото средоточие на терористична дейност в западното полукълбо.
*
Какъв е животът в берящата душа ислямска република е известно у нас поне от романа на Б. Махмуди, преведен на български още в първата половина на 90-те години. ООН е приела над 60 резолюции по правата на човека в ИРИ, някои от които пред очите ми. Иранската емигрантска опозиция в Европа е мощна, имат кандидат президент (жена), иранската интелигенция и особено студенството са много цивилизовани и будни. Режимът на моллите се крепи на юмрука и 60-те процента на изборите са като 99-те процента за кандидатите на ОФ у нас преди 1989. Още през пролетта на 2003 любимеца на "левите" колумнис Никълъс Кристоф (от "левия" НЙТ), критика на "бушмените", писа, че Иран е "най-прозападното общество в Близкия изток". Презрението към средновековния режим на моллите е всеобщо.
*
Всеки здрав и непопадал на лечение в лудницата (или на учение у "левите" журналисти) европеец и българин в тоя случай съчувства на израелците, сред които има и 60 хил. българи и близо един милион руснаци, в т.ч. стари съветски комунисти с ордени от ВОВ на СССР, да не говорим за поляци и други източноевропейци, построили светско, демократично, социалистическо, пазарно и дори високотехнологично общество сред море от фанатизъм и несвобода в Близкия изток, и от сърце съчувства и на иранските жени и на мнозинството от иранската нация, носителка на древна самобитна култура, принудени да вегетират под черния чембер на ислямската република.
*
Ембаргото срещу ИРИ е наложено от ООН и в усилията на медународната общност за предотвратяване сдобиването на моллите с ядрено оръжие особено активен е ЕС, в който и ние влизаме след година, и Германия и Франция са водещи в дипломатическия процес. Те се надяват да постигнат резултат без война.
*
Статията е куп невежи бълнувания, предназначени да гладят по косъма примитивните антизападни емоции на "левите" пенсионери, които са против ЕС и с две ръце са против бъдещето на децата и внуците си. Да не говорим, че не дават и пукната пара за иранците, израелците и мира в света.
01 Ноември 2005 02:22
Специално за Русия, от едноименната тема прочетохме, че тя има ислямистки проблем със сигурността и териториалната си цялост не само в Чечня и останалия Кавказ, но потенциално и в Поволжието, Урал и западен Сибир, дето расте национализма на ислямските народи в Татарстан, Башкортостан и другаде. Проблем с ислямизма имат и близките съседи на Русия - Узбекистан и Таджикистан особено, дето руски войски сдържат ислямистите. Не съюзът с ислямската република, която активно желаеше разпадането на СССР и сега желае разпадането на РФ и създаването на нейно място на ислямски фундаменталистки държави, а съюзът с НАТО ще гарантира целостта на уязвимите и дълги хиляди километри през крайно слабо населени и усвоени земи руски граници.
01 Ноември 2005 02:30
" законното право на Израел да притежава ядрено оръжие "
Израел има законно право само ако спазва законите, т.е. декларира оръжията си и допуска контрол от страна на IAIAE. В този смисъл Иран има много по-законно право на ядрено оръжие отколкото Израел!
01 Ноември 2005 02:32
Цивилизованият свят иска да покаже на Иран, че няма да търпи безумия, прикрити зад "собствено" мнение, каквото демонстрираха талибаните и Саддам. Засега на думи, а ако Щатите се заемат сериозно (което ще бъдат принудени да направят в недалечно бъдеще) - и на дело.
01 Ноември 2005 02:32
Иран иска да унищожи Израел, а не обратното. И не само иска, а действа. Освен това, както вече изясних със слънчева яснота, ООН забранява на Иран да има ядрено оръжие. ЕС се бори със зъби и нокти да няма. Къде сме ние, анацефале?
01 Ноември 2005 02:39
за тебе е ясно - ти грееш от небото со слънчева яснота, обаче анацефало и я не го видим никаде на хоризонто
01 Ноември 2005 02:42
ORACLE,
Щом настояваш- ще ти обясня:
Чехословакия се разпадна, защото се разпадна преди това Социалистическият Блок/"Варшавският оговор"/! А той се разпадна, КАЗВАТ/демократите!/, благодарене на Рейгън и западните демократи-които бяха ВЪНШНИ на Социалистическия Блок, нали така?!
Ти доволен от обеснението ми?!?
01 Ноември 2005 02:47
ЧИЧО ФИЧО,
/:/ "... Освен това, както вече изясних със слънчева яснота, ООН забранява на Иран да има ядрено оръжие"
......................................... .......
Хайде, сега, със същата "слънчева яснота" да ни обясниш: защо ООН и другите НЕ забраниха и НЕ забраняват на ИСЛЯМСКИЯ/!/ Пакистан да има ядрено оръжие! Както и на семитския Израел, разбира се?!
01 Ноември 2005 02:53
И какво толкова ако Иран се сдобие с ядрено оръжие?
стига с това лицемерие
Ето Пакистан и Индия какви приятели станаха покрай ядрените си оръжия. Единственият досега употребил ядрено оръжие по цивилни цели е ХХХ
01 Ноември 2005 03:07
Параграфе, много съм доволен от обеснението ти.
01 Ноември 2005 03:34
volog Mоите симпатии към президента на Иран, един мъж, който не се колебае да изрази ясно и на всеослушание позицията си. Никак няма да му е лесно, защото ционистко-американската активност ще се насочи с пълна сила към него още рано догодина. Русия също има сериозни интереси в района, а и писна само да гледа отблизо. Дано все пак разумът надделее (макар че нямам големи надежди) [/b]

Редактирано от - bot на 01/11/2005 г/ 04:11:56

01 Ноември 2005 03:52
Чувствам се някак си неудобно след като на тези страници се е изказал вече Заслужилият Артист на Форума - при това така пространно, кристалноядно и мъдносъдържателно.
Накратко, авторът опитва нещо, което едва ли дори шефовете и собствениците, предполагам, са предполагали.
А подзаглавието има направо стойност на сентенция. Браво!
01 Ноември 2005 04:07
Браво! Същи Млад Пантев. Беше се изгубил нящо, ама ето сега пак тръпнем пред чутовните конотации:


...набеденият за по-модерния да понася модернизацията на модернизатор, (...) , отнети на него самия...



Настръхна ми четката за зъби чак!
01 Ноември 2005 07:02
Що не вземат да играят каруцарски белот, ами взели да се въоръжават с ядрени щуротии....... Живота е достатъчно кратък и без тях........
01 Ноември 2005 07:08
Параграфски, Пакистан получи ядрена технология от КНР (който пък - от СССР), и което можа - крадна и от Европата чрез пакистански учен. Трябваше му атомна бомба срещу отродената му сестрица Индия, която стана ядрена още в 1974. С нея водиха не помня колко войни. КНР и тя води война с Индия и й взе територия. Израел се снабди с ядрена технология от французите, да се защити от съседите си, които много пъти официално призоваваха за унищожението му (Насър, Асад, Кадафи, Саддам, Арафат, моллите, шейховете - помниш ги по име). Когато французите дадоха на Саддам реактор, той каза, че щял да прави бомба за Израел, и Израел му го разруши. Южна Африка също успя се снабди. Всичко туй стана преди края на студената война и мина метър в калабалъка. Неразпространението (non-proliferation) на ядреното оръжие обаче е общоприет принцип в международните отношения. Със Северна Корея и Иран се пипа по-твърдо.
01 Ноември 2005 08:33
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 01/11/2005 г/ 09:58:41

01 Ноември 2005 09:00
Чичо Фичо - нито за една от 3 'те страни е вярно това което си написал на тема " как са се сдобили с ядрено оръжие".

По едно малко зрънце истина си сложил за да мирише на истинско - САМО ТОЛКОВА. Тоест не ще да е от незнание - при такава "лека подправка" ....
01 Ноември 2005 09:43
Следваща дестинация-Иран
01 Ноември 2005 09:49
Тази статия е прекалено интелигентна за фл-та! А колкото до някои други АНАЛизатори мога само да отбележа, че те отдавна са си плюли на физиономиите.
01 Ноември 2005 09:56
Проблемът на Израел е, че е твърде малък като територия. И не са необходими ракети, достатъчно е някой да качи няколко ядрени бомби в няколко автомобила и да пусне самоубийците за шофьори, даже няма да знаят какво карат. И дотам с Израел. Опасността наистина е сериозна.
Навремето Щатите като плашели Китай с ядрено нападение, китайците викали "И какво като загубим 300 милиона, пак ще ни останат 700!" За съжаление Израел не може да си позволи такова нещо, той е държава "на ръба" на равновесието и като територия, и като ресурси, и като население и като демографски състав. Зависим изцяло от външна помощ, обграден от врагове, единствения шанс е да си "превъзпита" съседите. Ирак е добро начало от тази гледна точка, но трябва да се пипа много внимателно и бавно, като бавното в случая е и най-опасното. Не се знае дали докато се "демократизират" комшийте един по един някой откачен няма да натовари бомбите в камиони... А и Израел явно има значително по-сериозни противници от аятолласите. Иначе досега да са се оправили. Кой помага на Иран и Сирия е интересно.
01 Ноември 2005 12:36

По интересна в случая бе реакцията на Израел, която направи великодушното изключение-да прояви известно зачитане и интерес към прилагането на санкциите от ООН.
-------
Ролята на правозащитниците да разтълкуват съдържанието на думите на Махмуд Ахмадинеджад, да “заличи Израел от картата”.Защото, ако се касае само за заличаване на държава без да се засяга нейното население-историята познава вече подобен пример, като се има в предвид, че държавите, които ползват такава практика, не се задоволяват само с думите си-те действат.
01 Ноември 2005 13:09
тоз ни подготвя- де ша пращаме омиротровители..
01 Ноември 2005 14:41
Действително контекста на изказването беше пропуснат. Специално в Българската преса се появиха единствето коментари на коментарите в западната преса. Обаче, този справедлив упрек се отнася изключително до пресата и журналистите и в никакъв не може да се тълкува като аргумент за или против самото изказване.
От друга страна, това не е първата публична заплаха на виден мюсюлман, размахващ заплашително показалец. Така че, контекста горе-долу е ясен: 300 избити деца в Беслан, 2000 живи изгорени и погребани под СТЦ, Бали, Саудитска арабия, метрата в Москва, Лондон и Мадрид пак Москва, Индия, Ирак и т.н. В случая тълкувателната ролята на "правозащитниците" не е желана дори от самия "тълкуван". Контекста и аналогията примерно с разпадането на Чехословакия е доста несръчен.
01 Ноември 2005 15:21
Освен френския реактор в Димона Израел наистина получил тежка вода и от англичаните (решението било взето от чиновници от Форин офис, не от политици) и "откраднал" "йелоу кейк" от ФРГ кораб в Средиземно море. САЩ обаче винаги е бил против сдобиването му с ядрено оръжие. Челите история знаят, че и нападението на Египет 1956 беше работа на Британия и Франция с помощта на Израел, а САЩ го осъди. Израел изобщо просъществува след първата арабска агресия на пет държави с цел изтриването му от картата (и на населението му, понеже както помним оценката на шефа на арабската лига била че то няма да оцелее) тутакси след създаването му само благодарение оръжието, получено от Чехословакия по указание на Сталин. Лесно може да разберем тревогите на Израел и неговите (източноевропейски и предимно социалистически) лидери - те били хора от поколението на Холокоста и знаели от първа ръка, че спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Имали и опита от арабския тероризъм в палестина от 20-те години насетне и от съюза на арабския национализъм с Хитлер. Чичото на Арафат, мюфтията, е и създател на босненската СС дивизия Ханджар.
01 Ноември 2005 15:27
Чичо ви Фичо пак лъже. Садам Хюсеин никога не е казвал "че щял да прави бомба за Израел".
01 Ноември 2005 15:44
С какво ще я направи? Нали не намериха нищо?
01 Ноември 2005 17:27
Мето, в лъжи във форума хващат редовно теб, не чичо Фичо. Последният път беше преди няколко дни, като лъготеше какво бил казал Фичо за Кюлев и пускаше преправени от теб цитати. Плиткоумни комунистически адети от пенсионерските клубове по интереси.
01 Ноември 2005 17:42
Г-жа Нели, принуден съм да добавя, че и ти лъжеш често, както по-горе.
Много, ама много лъжете вие с чичето


01 Ноември 2005 17:57
Веднага се набива на очи, че иранският Махмуд само прогнозира (макар и мъзторжено), че Израел ще погине, а т. нар. коментатори набиват друго - че Иран възнамерява да унищожи Ционистката държава. Широкомащабна пропагандна операция, това имаме по тази тема. Прогнозата е, че палестинците ще свършат това дело с помощта на техния Аллах, разбира се, а не иранците. Всъщност Махмуд е много хитър, добре е пресметнал кога и какво да каже. Ще стане видно в скоро време, че кампанията ще се провали. Според мен това е и логиката на автора Камбуров Статията е силна и убедителна. Противниците на ционизма се увеличават прогресивно дори в САЩ, защитниците на ционизма там се увеличават само за сметка на някакви правозащитници, агитпропи и прочие сополи, изнесли се от бившите соц.
01 Ноември 2005 18:26
Мето от разсеяност е забравил също, че Ирак беше сред агресорите срещу Израел в 1948, макар да няма граница с него, и че Саддам изстреля ракети Скъд по Израел в 1991 през войната в залива, без да е във война.
01 Ноември 2005 18:34
Той от "разсеяност" слага и точки в цитати на форумци, за да измени смисъла на казаното от тях. Ех, Мето, Мето, комунизе ти наш.
01 Ноември 2005 18:38
За последното не споря

01 Ноември 2005 18:45
Имам предвид, не споря за последния коментар на чичето, не на верната му другарка
Г-жа Нели, не се хвaщай както удавника за сламката. Вече се извиних, че съм променил дълбокия смисъл на написаното, като съм заместил средната му част с многоточие. За мене беше интересна смешната му част. После забелязах, че цитатът в цялостта си е още по-забавен.
01 Ноември 2005 18:46
Какви били основанията на Бегин да разруши реактора Озирак (Уикипедия)

Many believed the reactor was part of the Iraqi nuclear weapons program. The Iraqi government had tried and failed in 1974 to buy a French gas-graphite plutonium producing reactor and a reprocessing plant, and they had also failed in an attempt to buy an Italian Cirene reactor. France agreed to sell them the MTR and its associated laboratory equipment.

The Israeli government was deeply concerned at this purchase. Despite Iraqi claims that the plant was for peaceful use, it was an unusual choice — an MTR design is useful for countries with established nuclear reactor construction programs, but less so otherwise. The reactor used HEU fuel as standard. The substantial Iraqi purchases of uranium ore could be treated at the plant to produce plutonium, and the Iraq government had also purchased a fuel fabrication plant and a recovery 'hot cell'. Further, Iraq being one of the world's leading oil and natural gas suppliers made the notion of them needing a peaceful nuclear energy plant even more unlikely.

01 Ноември 2005 18:49
Г-жа Нели, комунисти са може би тия, които навремето са кандидатствували да следват марксистко-ленинска философия. Мене не ме търси там
01 Ноември 2005 18:56
Ето, чиче, в твоята уикипедия никъде не пише, това, което ти излъга, че Садам Хюсеин е казал.
Г-жа Нели, защо сте следвали марксизъм-ленинизъм? За друго акъла не ви достига ли? Не ви ли стигна балът за друга специалност? На общо основание ли ви приеха? За каква кариера се подготвяхте с половинката си? Кой навремето в БГ следваше марксистко-ленинска философия?
01 Ноември 2005 19:15
На тая планета има май само няколко Президенти, които имат дързоста и куража да изкажат високо мнението си. Всички останали, че и простолюдието от Форума смятат, че едни могат да имат ядрени бомби, а останалите да превиват гръб в овчо послушание. Нали това овчо послушание ни накара да си унищожим ракетите, да си затворим ядрените реактори, да си унищожим стотици фабрики и да прокудим стотици хиляди млади българи в чужбина. Е откак се помни светът хората се делят на два вида, с робско мислене и свободни по дух. За най- голяма скръб у нас свободно мислещите се броят на пръсти. Такива като Петко войвода като че ли почти не са дали поколение.

01 Ноември 2005 19:15
Този ми ти Мето заприлича на партийния си другар Груев-Шопарев по брой на постинги в минута.

Философията в България, като специалност, е само една - философия. Философският факултет на СУ преди 1989 може да се обвини във всички други грехове, но не и в залитане по м.л.философия. Преподавателите ни бяха любители главно на немската класическа (и съвременна) фолософия. Гнусяха се от позитивизма.
01 Ноември 2005 19:28
Однажды Владимир Владимирович™ Путин сидел в своем кремлевском кабинете и смотрел программу новостей. Показывали сюжет о проходящей в Тегеране конференции "Мир без сионизма".
- Вот ведь где-то я уже слышал это слово, - задумчиво бормотал Владимир Владимирович™, - Сионизм…
- Как сказал имам Хомейни, - говорил с экрана мужчина, лицом напоминающий стоявшую в одном из кремлевских коридоров реконструкцию черепа неандартальца, - Сионистский режим должен быть стерт с карты мира!
- Президент Ирана, - прочитал Владимир Владимирович™ титр внизу экрана, - Махмуд Ахмади Нежад. Похож, а че…
- И с помощью божественной силы, - восклицал Махмуд Ахмади Нежад, - В скором времени мир будет жить без США и Израиля!
- Ух ты! – восхищенно прошептал Владимир Владимирович™, - Во дает!
Владимир Владимирович™ немедленно снял трубку с аппарата для связи с главами иностранных государств и набрал прямой номер президента Соединенных Штатов Америки Джорджа Буша.
- Слышь, брателло! – радостно сказал Владимир Владимирович™, - Слышал последнюю новость? В скором времени мир будет жить без твоей страны!
- С помощью божественной силы, - грустно ответил Джордж Буш, - Это уже происходит. Позавчера сдуло Флориду.
- Пустячок! – веселился Владимир Владимирович™, - Но приятно! А еще, говорят, не станет Израиля.
- А че ты радуешься? – удивленно спросил Джордж Буш, - В Израиле живет два миллиона русских евреев. Что ты будешь делать с ними, когда они вернутся в Москву?
- В смысле… - не понял Владимир Владимирович™, - Почему в Москву? Откуда вернутся?
- Из Израиля, - пояснил Джордж Буш.
- Так его же не будет! – не понимал Владимир Владимирович™.
- Брателло, - устало сказал Джордж Буш, - Они – евреи. Они вернутся до того, как его не станет.
Владимиру Владимировичу™ вдруг стало страшно.
01 Ноември 2005 20:05
Аз също не съм следвал "марксизъм-ленинизъм", а философия, и се занимавах с "гнусен позитивизъм". А на кой колко му стига акъла - тука може да се види само от постовете му, и те са пред очите ни.
*
Саддам се фукал на маса, а официално естествено отричал. Така американската посланичка в Багдад на маса казала нещо, което той изтълкувал като мандат за Кувейт. Хрушчов пък в деня на катастрофата на първата руска МКБР се фукал от треибуната на ООН, че в едно негово предприятие правели ракети как сосиски. Обективния анализ на реактора Озирак показал, че вероятността да е за бомба е прекалено голяма.
01 Ноември 2005 20:40
Брей, тая философия в БГ-то въобще не била залитала по маркисзма и ленинизма. Особено преди 1989
Чиче, хайде да довършиш пейзажа: кажи и ти нещо по въпроса за членството на Израел в Арабската Лига, или пък за Брауновото движение. Или дай некой цитат (може и с многоточие) от Чембърлейн
We luv'em!


01 Ноември 2005 20:46
Ааа, на маса значи
На коя маса? Кой го е чул? Къде е публикувано чутото?
Излагаш се като кифладжия.
01 Ноември 2005 21:22
На своята си маса, чули го хора от иракската информационна агенция, която "заявила":

"The Iranian people should not fear the Iraqi nuclear reactor, which is not intended to be used against Iran, but against the Zionist entity." тук

Това било след първото въздушно нападение срещу реактора в строеж, от страна на Иран, през 1980, в началото на войната между двете страни.
*
Иначе и аз съм бил "на маса" - не със самия Саддам наистина, но с други арабски и пр. лидери и съм слушал какво ли не.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД