:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 321
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутатите стъпкаха закони на изпроводяк

Безплатна агитация в НС - НДСВ се похвали, ДПС балансира, а БСП се държа като управляваща
С огромно мнозинство депутатите си гласуваха безплатна агитация по държавните медии в последния ден на 39-ото Народно събрание. От 240-те депутати на работа дойдоха едва 199. 195 от тях гласуваха тържественото закриване да се излъчва пряко по БНТ и БНР. Така политиците стъпкаха два закона - за избиране на народни представители и за радио и телевизия.

Речите на всички партийни лидери изобилстваха от предизборни лозунги, а лидерът на Новото време Борислав Цеков направо изчете икономическата част от програма на партията си. Законите изрично посочват, че времето, в което БНТ и БНР могат да излъчват предизборни послания, е строго регламентирано.

Шефът на ПГ на НДСВ Станимир Илчев обаче изтъкна консенсуса като условие за пряко излъчване в ефир заради опасенията, че е възможно СЕМ или ЦИК да бъдат сезирани. От ЦИК обясниха, че двете национални медии не могат да носят отговорност, защото са длъжни да излъчват заседанията на НС. От СЕМ препратиха казуса към ЦИК. Изборната комисия отвърна, че не контролира парламента.

В последните си часове мнозинството се похвали, а опозицията критикува и представи себе си за алтернатива на властта.

Илчев обясни как България вече е по-стабилна икономически, финансово и във вътрешнополитически план. Той не пропусна да наблегне на заслугите на мнозинството за намаляване на безработицата, ръста на инвестициите и др.

Основните атаки на опозицията към управлението на НДСВ и ДПС бяха най-вече срещу укриването на кабинета и премиера от парламента, нарушаване на законите и конституцията, концесията на магистрала "Тракия", провалената приватизация на "Булгартабак", предизборната томбола.

"Коефициентът на полезна дейност на този парламент е около 1/3. Само до юни 2004 г. бяха обещани 489 закона, от които 209 изобщо не се появиха, а 15 закона са променяни над 5 пъти", каза соцлидерът Сергей Станишев. Рекорд държат Законите за ДДС и за отбраната - 12 пъти. После обясни, че на 25 юни ще има промяна в управлението и обеща диалогичност с всички партии и усилена работа по евроинтеграцията.

Зам.-шефът на ДПС Лютви Местан предупреди, че бъдещият кабинет не бива да е еднопартиен, защото това ще отложи членството на България в ЕС. Той призова за широка коалиция, намеквайки за задължителното участие ДПС в нея.

ДСБ по традиция насочи стрелите си към тандема Сакскобургготски-Доган и представи себе си като алтернатива. Екатерина Михайлова не пропусна да нападне и БСП. Закриването на парламента уважиха само половината министри, липсваше и премиерът, който е в Брюксел. В залата бяха президентът и патриарх Максим.
5
554
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
18 Юни 2005 09:13
Айде тия си изпяха песента, лека им пръст на групите и депутатстването.
18 Юни 2005 09:17
Магистрала "Тракия", Булгартабак, БТК - жълтите далавери нямат край. Комунистите обаче не бива да поемат власта. По-голямо зло от това здраве му кажи. Единствената алтернатива в момента е коалиция ОДС, особено след като СДС се очисти от предатели като Костов...
ОДС
№ 19
18 Юни 2005 11:59
ATAKA-A-A-A
18 Юни 2005 15:56
Хора тия от БСП са най- опасни за бъдещето ни......никога не са направили нищо за държавата ни....
18 Юни 2005 16:02
ТЕ НИКОГА неСА ГИ СПАЗВАЛИ.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД