:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

 
Посетители на авиоизложението край Париж оглеждат руския военен самолет Су-27.
28
1765
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
28
 Видими 
18 Юни 2005 01:52
А така! На земята само. Щото французите немат нерми от руските асове Натиснете тук
18 Юни 2005 02:02
Руски боклук!
Пътническите им самолети напълно изчезнаха!
Това са последните няколко руски боини самолети!
Руската авиация фалирва понеже затъпялия от комунизъм руснак неможе да произвежда сложна технология!
18 Юни 2005 05:49
Глупости, оглеждат, просто са се запътили към Еърбъса, който е зад него
18 Юни 2005 08:16
Имам два въпроса:
Производството на коя държава е единствената космическа совалка която понастоящем лети до МКС (международна космическа станция) и осигурява снабдяването?
Имало ли е друга държава, чиито совалки са летеле до МКС, и ако е имало защо понастоящем не летят?

18 Юни 2005 09:22
Я, бе , малоумници, се позачетете в пресата по света и понаучете нещо за руските бойни самолети! Току виж сте поумняли(да не вярва човек!)

...По словам представителей компании "Сухой", впервые это произошло еще в начале 90-х годов. Тогда несколько истребителей Су-27 под руководством руководителя центра подготовки пилотов ВВС России в Липецке генерал-майора авиации Александра Харчевского перелетели Атлантику, для того чтобы специально померяться силами с американскими F-15. Событие это активно обсуждалось в американской прессе. Видимо, поэтому сами учебно-боевые полеты были по просьбе американцев проведены вдали от базы базирования американских самолетов в океане. Все, что в это время происходило в небе, фиксировалось на видео.
По словам Александра Харчевского, по условию боя сначала наши самолеты должны были сесть американским на хвост, затем они менялись местами. Так вот - в обоих случаях "сушки" без особых проблем выходили победителями. Почему? По словам российского аса, прежде всего из-за сверхманевренности и тяговооруженности. F-15 не мог, так же как российские Су-27, набирать скорость на восходящей траектории, американскому истребителю для этого надо было делать своеобразную "ступеньку" - пролетать в какой-то момент по прямой. Этим и воспользовались российские летчики - увлекали американцев в вертикальный подъем, те теряли скорость, а затем наши машины, совершив резкий разворот, оказывались в хвосте противника - цель была "уничтожена".
18 Юни 2005 09:52
Колкото и да ви е мъчно, руските бойни самолети все още са на едно ниво над американските! Това ви го казвам като голям познавач и вещ по темата. И за да не изпадам в подробности и да ограмотявам изказалите се по-горе първосигнални "експерти" , ще ви припомня само, че руснаците си запазиха всички водещи конструкторски бюра - Сухой, Камов, Микоян и Гиревич, Туполев, Яковлев, Мил, Антонов и Илюшин. И сега в условията на бюджетна оскъдица, се избират най-рационалните и ефективни идеи. Това е!
18 Юни 2005 12:46
Все пак има малоумници във форума. Въпросът ми е насочен към тях: каква народност са пилотите, и как се казват самолетите, с които изпълняват фигурата "Камбана" от висшия пилотаж?
18 Юни 2005 12:57
Пикачу,
първо искам да кажа че не съм някякъв фен на УС бойна техника, не сън и маниакален фен на руска такава.

Но трябва да те поправя в някои неща.
1) Руските изтребители не са имали надмощие над американските.
2) Това което дълги години беше (и дори сега продължава да е ) ужас за американските летателни машини е че руските ПВА и изобщо земя въздух са наистина мнооого напред.
3) По време на студената война амерканците се опитваха да поставят някакъв баланс в силата като изключително наблягаха на това да имат надмощие във въздух-въздух боя.
4) Медийно известната "стелт" технология се е породила именно зашото амриканците са нямали толкова проблеми във въздух-въздух, а защото тотално непреодолима пречка са били въпросните земя въздух.
5) Русия е затвъдила тоталното си надмощие във земя-бъздух системите, още като стелт е излязал (и не е бил чак толкова успешен колкото УС са се надявали), като са въвели подобрения (отново във земя-въздух системите) където топлинно ръководеното насочване е било толкова подобрено, че УС пак се е наложило да "бягат" като новия изтребител има т.нар "круз" който се старае да изпуска ама колкото се може по-малко топлина (именнто това е причината за тази технология - Руското надмощие никога не е било във бъздух-бъздух, а във земя въздух)

6) "Това ви го казвам като голям познавач и вещ по темата." ако си купиш 2-3 пути списане "криле" това не те прави такъв - повярвай ми!
18 Юни 2005 13:42
"1) Руските изтребители не са имали надмощие над американските."

zaphodx, поинтересувай се за мнението на американските пилоти, участвали във виетнамската война и които е трябвало да се бият срещу руските Миг-ове.
(Това не го пише във сп. "Криле", повярвай ми )
18 Юни 2005 14:59
Видно е, че нашият форумен идиот е гледал Top Gun повече от три пъти...За ценителите: Натиснете тук
18 Юни 2005 15:11
Ай стига се занимавахте с глупости... СССР имаше най-великите бомби, самолети, подводници - и к'во стана ? Сдаде багажа без пушка да гръмне. Същото и сега с Русия, Су28, МиГ30, МКС и други чудеса, а шепа полудиви мюмюни с Калашников и тротил им разгониха фамилията.
18 Юни 2005 15:30
Че те полудивите направиха и 911
18 Юни 2005 17:04
Пичове събота вечер иде-много съм СУхой и за тва отивам да напраа една К А М Б А Н А у Ту-кашната кръчма а после МИГ-ом ще извърта неколко ЛУПИНГА налево надесно из останалите клубове : "При Илюшката", "Петляковска среща" и т.н.
18 Юни 2005 18:41
Горните Друзия !!!...Рибята, ма много советское сайтове читаите , а?
Я по добре ми покажете някой рашън сайит да видя хубаво нахранени съветски друзия, че храната била проблем там , а людята не хочат да влизат гладни в комунизма.
От гладен и затъпял от комунизам народ не очаквай нищо качествено.
Натиснете тук
18 Юни 2005 20:57
Хубави картинки.
Ама тази ракета, дето се разминава с F-чето, над Сърбия си го сваляше!
Май даже и едно невидимо самолетче катурнаха...
18 Юни 2005 22:32
Д-р Косев , " Ай стига се занимавахте с глупости... СССР имаше ... "
Абе на Русия не и е за първи път да нагазва в калта до ушите. НАЙ - ВЕЛИКИЯ европейски военноначалник Наполеон чакаше 2 седмици в Москва царя на победена Русия да дойде да МОЛИ за мир. Цяла Европа знаеше че Русия е унищожена и може да разчита само на милоста на императора на Запада. Само скапаняците не им беше ясно колко са зле и продължаваха безсмисленната си съпротива, срещу модерно въоръжената и отлично обучена армия на прогресивна Европа. ( Не казвам френската, понеже в похода към Москва участваха всички европейски страни без Англия )


bashmaistora "" Горните Друзия !!!... От гладен и затъпял от комунизам народ не очаквай нищо качествено. ""
Същоата история се повтори и през 20- ти век. Най добрата техника в света - немската и най- добрата армия в света разказаха игрите на гладните боси въшльовци. Нищо качественно нищо свястно не можаха да направят " Рибятата Друзья ". ( Оказа се кофти, че немското супероръжие не работи при ниски температури. Както и новия евросуперсамолет - прехвъщач - хубав ама на студено в Алпите не може да лети. И няма оръдие - парите на Германия, Франция , Испания и Англия не стигнаха за проектирането на оръдието ).


И във Виетнам гладните въшльовци "от гладния и затъпял народ" нищо качественно не можаха да покажат.

Сега руснаците ако знаят колко са зян , колко са гладни и боси, какви зелени хартийки са тия МИЛИАРДИ $ и ? дето ги получават срещу нефта и газта си няма вече да тежкареят из Алпите, Лазурния Бряг, Гърция, Кипър, Испания, Турция, Египет ами ще ни го дават без пари скапания си нефт и газ.
19 Юни 2005 02:30
Сега некой да не си помисли, че само СУ-тата падат като круши на Парижкото шоу. И Миг отгърме в дефилето. Това е любимо място на руснаците да правят камбани, кобри и други "невероятни" фигури с последващо дърпане на катапулта и мощно разбиване на машината у майката земля. Французите умрат от кеф. Застрахователите гризат нокти.

Показан е завършека на фигурата "камбана": Натиснете тук


Най-зрелищната демонстрация на руските пилоти, однако, е в добрата стара Англия. Там на смаяните туземци бе показан виртуозен таран изпълнен от СУ връз един МиГ във въздуха. Натиснете тук


Споко, пичове, всички пилоти са живи и здрави. Само малко уплах и лекарска забрана да се доближава летище на по-малко от 5 километра.
19 Юни 2005 09:16
Моля форумните тъпунгери да не взимат отношение по военно-технически теми. Нека ругаят : комунизите , мужиците , Путин , загиваща Русия и так далее, но по конкретните технически аспекти да мълчат. Хеле, пък , от самолети разбират , колкото ФЛ разбира от българска граматика Апропо -олото е дал една много интересна снимка - как при демонстрационен полет пада СУ 27...Там добре се вижда успешно изхвърления катапулт на пилота. При нулева височина и скорост, което е суперкомплимент за спасителните възможности на руската машина ! Разбира се руснаците загубиха една демонстрационна /не бойна !/ машина , но направиха луди поръчки от този инцидент за катапултните си системи... А най голямото изтребление на хора на въздушно шоу стана от братски НАТО-вски самолети през 1988 в Рамщайн, не от руснаци ! / скоро и украинците повториха касаплъка/...
19 Юни 2005 10:10
1. Муки, тва е МиГ, бе брато

2. Скоростта въобще не е нулева.

3. Къде са продавали катапултни системи братугите?

4. Голем късмет. Голем.
19 Юни 2005 10:42
Пак ви повтарям: четете, бе малоумковци, или поне давайте вид...
Ето ви целият материал за размисъл(?)...
"СУШКИ" "ПОРВАЛИ" АМЕРИКАНСКИЕ F-15
http://www.izvestia.ru/world/article16862 1
19 Юни 2005 11:34
Който си седи мирно и тихо, кара колата с 40 км. в час не е заплашен от авария.
Познавам фамилия пенсионри, ако мъжът вдигнеше над 35 км, жена му вдигаше врява и той бързо снемаше скоростта. Трябва ли да ви казвам, че москвича му изкарв десетилетия и е като нов. Той с тази скорост ходеше само до лозето си. НИКОГА ЧОВЕКЪТ НЕ КАТАСТРОФИРА.
Във ФОРМУЛА 1 Ферарита и Мерцедеси се блъскат като овни помежду си и в дуварите. Значи ли че тия пилоти са скапаняци, или колите учаситващи във ФОРМУЛАТА са недодялани. Сигурно според oIo е така.

oIo, пилотите които правят фигурите от висшия пилотаж имат друга психология. Те знаят що за професия са си избрали, никой не ги е карал насила. Те имат ??? летателни часове зад гърбъ си, но за 1 секунда може да стане нещо непоправимо.
oIo, кажи ми коя техника е перфекта и никога не дава засечка. Нима Мерцедеса никога не катастрофира Знаеш ли колко коли в Париж и в " добрата стара Англия " свеки ден катастрофират. И всички са западни
" Французите умрат от кеф. Застрахователите гризат нокти. " Добре, че застраховките са задължителнни. Ако западните, коли бяха много хубави , нямаше да катастрофират, нали е така според тебе. Или поне нямаше да искат задължителни застраховки за Мерцедеси например.
Все пак възможно е албанската техника да е перфектна. не съм чувал самолет или кола албанско производство да са катастрофирали.
19 Юни 2005 13:26
Един F-16 показва как се изправят на нокти застрахователите...
Натиснете тук
19 Юни 2005 13:42
олчо , брато , да копипастваш снимки от нета не е израз на техническа култура И да се заяждаш за лапсуси , както и да намигаш по много пъти , не става... Понеже си дал снимка и на Миг 29 и на Су 27 , по инерция написах Су 27. ОК - Ле Бурже /първата снимка / беше инцидент с 29.И какво от това ? Очевидно не си наясно , че Миг 29 и Су 27 имат абсолютно стандартизирано катапултно седло К 36 Поради което , не се променя смисъла на това което написах. А сега понаучи по больше за тези два инцидента /of course - на омразният за теб език / 8 июня 1989 г. триумфальное шествие МиГ-29 по Европе было нарушено аварией на авиасалоне в Ле Бурже. Заслуженный летчик-испытатель СССР А.Н.Квочур катапультировался на высоте 160 м, когда самолет почти вертикально шел к земле. Причиной послужил отказ правого двигателя из-за попадания птицы. МиГ упал прямо под пилотом, и на видеокадрах хорошо видно, как взрывная волна наполняет парашют. К удивлению журналистов, уже на следующий день Квочур предстал перед телекамерами бодрый и здоровый. О! Какой летчик! Какой самолет! А какое катапультируемое кресло! ... В ГК НИИ ВВС были проведены полномасштабные испытания самолета при отказе одного двигателя. Они показали, что в этой ситуации машина может продолжать выполнение 80% типовых боевых задач...Самый колоритный случай произошел 24 июля 1993 г. в английском городке Фэйрфорд на праздновании 75-летия RAF. Во время выполнения встречной двойной петли МиГ-29 борт 26 А.Тресвятского ударил консолью крыла по закабинному отсеку борта 08 С.Бесчастнова (оба - летчики-испытатели ЛИИ). Носовая часть 08-го переломилась, обе машины вспыхнули. Из клубка пламени вынырнули два кресла, а МиГи рухнули на стоянку, повредив еще два самолета. Море огня и ни одной жертвы. Через два дня оба летчика на радость публике были выписаны из больницы... Такива ми ти дела , олчо... Та за К36- разбира се , че надеждността за пилота е от огромно значение за продажбата в чужбина на един боен самолет.Аз нямам детайлната търговска информация , колко от продажбите на Миг 29 зад граница са били повлияни от тези инциденти , и превъзходното "поведение" на К 36 но това очевидно е факт. В момента МИГ 29 е на въоръжение в : Русия , Германия , Украйна , Полша , Чехия , Унгария , Иран , Сърбия и Черна Гора , Сирия , Куба , Алжир , Афганистан , Бангладеш , Йемен , Перу , Румъния , Миянмар , Малайзия , Словакия , Северна Корея , България. Или 21 страни в света , 7 от тях членки на НАТО Както се вика - no coment.
19 Юни 2005 22:29
Муки, много хубаво те разбирам - падат всякакви руски машини, дали е СУ или МиГ нема значение наистина.


И какво сега, като лети "Заслуженный летчик-испытатель" Квочур, затварят въздушното пространство и сички останали гледат сеир от земята, а? Закономерно.


Обаче не ми отговори с кого руснаците направиха "луди поръчки от този инцидент за катапултните си системи". К-36? На кого са ги продали?


Душко, тъкмо поради факта, че руските пилоти са летящо застрахователно събитие, затова и премиите, които плащат за покриване на този риск са най-високи. Иначе си прав - всички имат сачма в главата.

Въпросът с техниката е по-друг. Сравнението с ферарита и мерцедеси не е коректен, защото лада например, в стандартно руско изпълнение не би била допусната до елементарна регистрация на запад. Какво остава пък некой да я застрахова. След множество доработки и подобрения, чак тогава се прави компромис. Същото стана и с немските мигове - една част харизаха на американците, друга част, след много работа по електрониката и системите за сигурност, успяха да оставят на въоръжение. Накратко - полуфабрикат с някои летателни качества.
20 Юни 2005 00:17
Не може да се сравняват стоки за пазара ( лада, дрехи, обувки телевизори )със техника от областта на върховите тезнологии, военно промишленния комплекс и авиационно космическата техника.

Царска Русия, СССР , нова Русия има граници ( сухопътни и морски ) с десетки държави - от Китай и Япония през Иран и Турция до Германия, Швеция, Порлша, Украйна. През разните периоди тия граници са били неспокойни.
САЩ имат 2 граници с изключително слаби държави, които по никакъв начин не могат да ги заплашат.

Голямото противостояне - Студената Война - Съветска русия противостоеше със съюзници като НРБ, ГДР, СРР, МНР срещу САЩ, Германия, Англия, Япония, Италия, Испания ... ... ... .
Всеки един от тия сателити на САЩ имаше икономика ПО- СИЛНА от тази на всички соц страни съюзници на СССР.

За НАСЕЛЕНИЕТО да не говорим. МАТЕРИАЛНОТО превъзходство на Западния блок беше ГИГАНТСКО. Исинско чудо е, че Съветска Русия издържа десетилетия наред ( и то след тежка и жестока война на живот и смърт с Германия ).
Това се дължеше не на могъщите съюзници ( ПНР, ГДР ... ) или на численно превъзходство ( САЩ, НАТО и Япония имаха многократно по- голямо население от Варшавския пакт ) , а на равенството или дори превъзходството във върховите технологии - оръжията и космоса.

А за това кой прави по добри оръжия виж цифрите които дава

ВВС

Натиснете тук

Погледни таблицата долу - Кой колко оръжие продава.

ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ за периода 2000 - 2004 година.

1 ) Русия - около 27 милиарда $
2 ) САЩ - около 26 милиарда $
3 ) Франция - 6, 5 милиарда $
4, 5 ) Германия , Британия - под 5 милиарда всяка.
6 ) Украйна и. н. н.

Политически зависимите от САЩ страни нямат право да водят собственна военна политика. Те нямат достъп до руското оръжие.
Страните от НАТО също.
И въпреки това Русия продава малко повече оръжие от САЩ .
Защо така

Ако оръжието се продаваше свободно, ( както например колите ), ясно е, че всеки би предпочел ПО - КАЧЕСТВЕННОТО , ПО- НАДЕЖДНОТО, по- лесното за усвояване, работещо във абсолютно всички климатични условия ( от влажен тропически, през пустинен до арктически - сибирски климат ) РУСКО ОРЪЖИЕ.
20 Юни 2005 02:17
Душко, съгласен съм с теб, разбира се. Но нали ти първи извади убийствения аргумент, че:

Нима Мерцедеса никога не катастрофира Знаеш ли колко коли в Париж и в " добрата стара Англия " свеки ден катастрофират. И всички са западни...


Или помниш само 3 минути? Неуже ли?

Що се отнася до продажбите на руски военен junk, Мукито е дал почти пълен списък на основните купувачи. Липсват само великите демокрации Етиопия, Еритрея, а напоследък и Судан, където руските държавни интереси са в пълно покритие с интересите на терористичен режим, който воюва със собствените си граждании.



20 Юни 2005 08:21
олчо , кат ти чета промитите мисловно постинги стигам до безнадеждния извод , че с теб и подобни е безпредметно да се спорина /гео-/ политически тематики... Ти си знаеш "империята на злото" и си имаш щампа за всеки конкретен случай...Разбирам те добре.Това е твоя защитен механизъм към този толкова интересен и необхватен окръжаващ свят Не се коси , присъщо е за много люде , ама айде да не изместваме темата... Като писах , че тия няколко инцидента с демонстрационни машини и отличните прояви на катапултните седла са довели до поръчки , очевидно си ме разбрал нещо погрешно : Значи -не могат да се продават К36 на, примерно , Тайван , по простата причина , че , колкото и да са впечатлени тайванските военни наблюдатели от демонстрациите , тайванските ВВС са на Ф16, където катапултът е "Макдоналд Дъглас АСЕS ІІ" и руското седло не им върши работа. Ти понеже много обичаш да сравняваш военната техника с битовата ще ти дам подобен пример , че да схванеш. Ти караш трабант / западна кола/ , аз карам Лада/руска / , ти много си впечатлен от ламарините на ладата и виждаш , че са по-сигурни при сблъсък от мукавата на трабанта ! Обаче няма начин да си купиш всичките ламарини и да ги присадиш на твоята "кола" , защото конструктивно е невъзможно.Можеш да се замислиш , обаче , в бъдеще дали да не замениш трабанта с лада ? Мисля че с тази профанска аналогия вече ще стана разбираем и за теб.
20 Юни 2005 08:48
Навремето, Муки, руските конструктори бяха направили пиропатрони, които само леко повдигаха фанара при катапултиране, а въздушната струя трябваше да изхвърли тежкото бронирано стъкло. Следваше същинското изстрелване на катапулта. Да, ама въздушната струя вдига стъклото само над определена скорост. А катапултиране се налага и при ниски скорости. И така, след като размазаха главите няколко летци-изпитатели във въпросното стъкло, конструкторите промениха нещата към по-добро. (К-36) Мисълта ми е, че методът на пробите и грешките не е толкова за подценяване. И още - това не е чак геополитическа тема.


Защитен механизъм казваш от окръжаващия свят. Честно да ти кажа, никога не съм продавал стогодишен ситроен на части, например. Времето ми е много по-скъпо, ако разбираш. А ти?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД