:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сигналът за уговорка остава без последствия

Наказание обаче очаква съдията на "Локо" (Пд) - "Вихрен"
Случаят с обвиненията за уговорен резултат на мача "Беласица" - "Ботев" (Пд) (4:1) не е тежък и не заслужава да бъде раздухван. Това заяви шефът на комисията за феърплей, ред и сигурност към БФС ген. Васил Василев.

Той и останалите членове се събраха вчера заради сигнала на "Ботев", че футболистите на тима Георги Андонов и Веселин Минев си признали как били уговаряни от съперници от "Беласица" мачът да завърши 4:1, тъй като имало такъв тото-залог. Искът на "Ботев" е внесен от спортно-техническия шеф Костадин Костадинов и в 4 реда иска становището на комисията.

"Не сме полицейска комисия, също така няма да обслужваме интересите на клубовете. В Петрич е имало цели 5 длъжностни лица - реферът, двамата му помощници, 4-ият съдия и дежурният делегат. Към тях е трябвало да се обърнат футболистите", коментира Василев.

Генералът обаче отчете напредък по случая с "Черно море" - "Нафтекс" (2:2), за който Златко Янков писа самопризнания и комисията ги разгледа. Материалите били предадени от Върховна касационна прокуратура на районна прокуратура-Варна, където се е играл мачът.

Представителят на "Ботев" Костадинов е действал и на най-високо ниво в БФС и се чул по телефона с новия президент Борислав Михайлов. Боби уверил, че ще разгледа много сериозно инцидента. Днес Михайлов събира за пръв път новия Изпълком.

Източници около "Ботев" пък твърдят, че неколцина от тима са били вербувани от "Беласица" за уговорката на резултата. Президентът на пловдивчани Димитър Христолов обаче е категоричен, че няма да налага глоби, нито ще гони футболисти. Това се прави също, за да не се нагнетява напрежение преди съботното дерби с "Локо" (Пд). "Ботев" обяви, че билетите за този мач ще са по 3 лв.

От "Локо" (Пд) също сезираха БФС вчера, но за съдията от мача с "Вихрен" Камен Алексиев. Той е получил оценка 6,9 от делегата Георгиев и го очаква наказание.
692
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД