:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,720
Активни 193
Страници 24,354
За един ден 1,302,066

четвъртък

Драма



Орфей



Жан Кокто променя легендата за Орфей в своя филмов шедьовър. Орфей е много известен поет, омагьосан от Принцесата. Тази принцеса е самата Смърт, която е влюбена в Орфей и желае да го притежава. Евридика, жената на Орфей, е убита по заповед на Принцесата. Но съдиите на отвъдното не одобрявят постъпката на Смъртта и я принуждават да възстанови реда. Смъртта на поета трябва да се пожертва, за да остане той жив.

КАНАЛ 1, 23.20



Комедия



Училището на живота



Мат Уорнър е учител по биология, който цял живот е бил в сянката на баща си, преподавал в същото училище. Възрастният господин Уорнър получава сърдечен удар и на негово място идва новият учител по история. А той е кошмарът на старомодния и скучен Мат - симпатичен, модерен и знае как да привлече вниманието на тийнейджърите. Всички деца го обичат точно толкова, колкото мразят господин Уорнър. Професионалната завист заплашва да унищожи и малкото останало достойнство на Мат, но всичко се променя, когато той разбира тайната, която съперникът му крие.

HBO, 20.00





Драма



Съншайн



Именитият режисьор Ищван Сабо проследява с вещина съдбата на едно семейство унгарски евреи за период от 150 години. Главната роля в многонационалната продукция е поверена на Ралф Файнс. Действието започва към края на 18 век и завършва с унгарската революция през 1956 г. Реалистичното отразяване на действителността, талантливата актьорска игра и майсторски написаните сценарий и музика водят до номинирането на филма в много международни конкурси и до получаване на многобройни награди.

ДИЕМА 2, 22.00



Драма



Дамата с камелиите



Маргарита Готие напуска родното си село и деспотичния си баща. Пристигайки в столицата, тя напразно се опитва да си намери работа. Оценявайки хубостта й, един млад художник я ангажира като модел и цял Париж се запознава с очарователната млада дама. Херцог Шарл я взема под крилото си, но Маргарита се отегчава. Връзките на хубавата куртизанка с богати търговци се отразяват твърде зле на репутацията й. До деня, в който Арман Дювал се влюбва в нея.

ЕВРОКОМ, 21.30



комедия

Призрачен свят



Те завършват гимназия и светът трябва да си плати за всичко!

Енид и Ребека обединяват цялата си отрицателна енергия, за да притесняват и измъчват хората около себе си. Най-много си патят ексцентричният магазинер и учителката по рисуване. Но когато попадат на самотния стар ерген и колекционер на винилови плочи Сиймур, който все още търси жената на живота си, нещата се объркват. Неукрепналата ценностна система на девойките е разклатена до такава степен, че дългогодишното тийнейджърско приятелство е изложено на реална опасност...

Филмът е носител на 12 престижни награди от различни кинофестивали и е номиниран за още 15, между които за три награди ОСКАР 2001.

ДИЕМА EXTRA,22.00
438
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД