:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НА ГОСТИ

Дио и "Пърпъл" през юли в Каварна

снимка: архив "Сега"
Рокдинозаврите продължават да идват. При това не само в София. Каварна ще се превърне в арена на 70-тарския хардрок през юли. Добре познатите на софийската аудитория Рони Джеймс Дио и "Дийп Пърпъл" ще забият на стадион "Калиакра" в крайморския град. Инициатор на концертите е кметът Цонко Цонков, съорганизатор е "Жокер медиа".

Концертът на Дио е на 7 юли, а на "Пърпъл" - на 21-и. Край стадиона ще се издига и палатков лагер, а за столичани е предвиден и организиран транспорт, тръгващ в 8 часа в дните на двата концерта от паркинга пред стадион "Васил Левски". Билетите струват 15 лева за първия и 20 - за втория лайв. Те вече се продават както в Каварна, така и в билетния център в София, и в други градове.

Рони Джеймс Дио, с истинско име Роналд Падавона, идва у нас за втори път - 7 години след първото си гостуване. Легендарният фронтмен на "Рейнбоу" и "Блек Сабат" пристига с групата си на 6 юли, след което лети за Атина. Най-успешният период на Дио е със собствената му група, която основава през 1983 г. със старите приятели Джими Бейн - бас китара, Вини Апис - барабани, Вивиан Кембъл - китара и кийборд. "Саундът на Дио ще е това, което чувам в главата си. Моето разбиране за рок е твърдо, тежко и гръмогласно. За мен това е красиво", допълва гласовитият дребосък.

Колкото до "Пърпъл", в момента те се движат в състав Иън Гилън - вокал, Роджър Гловър - бас, Иън Пейс - ударни, Стив Морз - китара, и Дон Еъри - клавишни. Концертът в Каварна е част от световното турне на последния им албум "Bananas". Когато идваха у нас през 1997-а, "тъмнолилавите" бяха с оригиналния си клавирист Джон Лорд. Той ги напусна по време на записиге за "Bananas" и бе заменен от Еъри - познат от работата си за "Рейнбоу" и Дио.
1422
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД