:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 610
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Политическите пристрастия са от гена

"Пълнокръвният капитализъм и пълнокръвният социализъм могат да се поддържат единствено чрез репресии и отричане на човешките права. Идеологиите по определение са насилнически. Капитализмът, колкото и демократичен да е по намерение, изисква фашистки тип диктатура, за да запази привилегиите си. Социализмът, колкото и демократичен да е по намерение, изисква комунистически тип диктатура, за да налага политиката си", откровеничат Ханс и Майкъл Айзенк в "Наблюдение на психиката. Защо се държим по начина, по който го правим?" (изд. "Лик").

Споко, както е по актуалния жаргон - това са само думите на еманципирания ерудит. Ханс Айзенк е признат за един от 10-имата водещи психолози. Двамата със сина си обясняват, че политическите пристрастия са генетично програмирани. Но това е накрая в книгата, която съдържа грамада от други тайни - за нас, човеците.
3
570
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Юни 2005 04:52
Глупости на търкалета.
Социализмът е насилие над човешката природа и наистина, за да се осъществи и да доведе един народ до мизерия без война и природни бедствия, е необходима доста свирепа диктатура.
Капитализмът е проявление на естествените междучовешки и икономически взаимоотношения. Това е пътят на най-малкото съпротивление - когато се пътува по течението - и никакво насилие не е необходимо, за да се следва. Трябва само да не се пречи.
18 Юни 2005 23:53
***за да се осъществи и да доведе един народ до мизерия без война и природни бедствия, е необходима доста свирепа диктатура. ***

да, правилно - това е точно описание на плачевната картина от 89 година насам у нас. Доста свирепа диктатура наистина!
19 Юни 2005 20:38
Защо Айзънк е толкова прочут? Ами ето отговорът: намесва политиката! При това в доста тривиален екзисто-фройдо-марксистки ключ - с две думи, а ла Маркузе. Не на идеологиите, сякаш човешкото същество може да живее без идеологии?! Нали тогава говорим за аутизъм или поне за социопатия, драги психоложе?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД