:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,724
Активни 195
Страници 24,358
За един ден 1,302,066

Славков: В МОК въртят търговия с олимпизма

Изглежда съм бил глупак, смята Батето, но ще пътува за Сингапур, за да се защити
Снимка: Борислав Николов
"Един блок на директорите в МОК управлява търговията с олимпизма", това обяви председателят на БОК Иван Славков в интервю за телевизия "7 дни". Според него американски компании, които спонсорират комитета, са предложили да бъде направен т.нар. блок, който да върти търговията.

"Преди имаше традиции, а сега настъпи хаос в олимпийската фамилия. Борбата е между големите концерни, които дават парите. Занапред само те ще поръчват къде да са игрите и как да се разпределят парите. Те ще се пазарят от свое име. МОК ще продължи да съществува, но вече ще е на принципа на повечето корпоративни съвети, в които акционерите решават всичко", смята Батето.

Той добави, че корупционният скандал от 1997-а, във връзка със зимната олимпиадата в Солт Лейк Сити`02, е нанесъл най-големия удар на олимпийското движение. "МОК беше самоизбираща се организация, беше фамилия, която свърши след първия корупционен скандал със Солт Лейк Сити, при който "изгоряха" десетина членове. Американците, които са раздавали пари, бяха оправдани, съдът им се извини, но на членовете на МОК не. И тогава настъпи хаосът - 15 спортисти, 15 представители на международните федерации, 15 председатели на национални олимпийски комитети, които се сменят през година-две в МОК. Беше създадена нехомогенна смес от хора, част от които не са вършили никаква административна работа. Говоря за спортистите - големи спортисти, световни имена, но нищо повече", поясни Славков.

Председателят на БОК потвърди, че ще пътува за Сингапур за сесията на МОК в началото на юли. "Изглежда съм бил глупак", коментира той скандала с филма на Би Би Си. "Ще отида в Сингапур, за да видя защо хора, които знаеха истината, взеха такава позиция. Значи те са гузни, не аз. Горан Такач беше разговарял с ръководството на МОК, беше получил уверение, че всичко се знае. На срещата с мнимите английски бизнесмени аз знаех за какво ще се говори. Не съм казал "дайте ми толкова пари", казах, общо взето, какъв е принципът - добави Батето. - Информирал съм всичките си приятели в МОК и то писмено. Говорих с някои по телефона, с други се видях. Но не тичам да прося, защото за мен и петима души да гласуват ще бъде предостатъчно, тъй като значи съм имал пет човека приятели, истински. Но аз разчитам на много повече."

Като президент на БФС Славков взе отношение и по въпроси, свързани с българския футбол. Според него само 4-5 наши клуба и десетина стадиона отговарят на изискванията на УЕФА за лицензиране. "Сега лицензираме, но това не са компромиси, това е кошмар, защото УЕФА и ФИФА си имат изисквания. Но в спорта, като в капка вода, се отразява целият ни живот. Всички говорят за закон за спорта, а един закон не може да реши нищо. 42 000 деца не ходят на училище, за какъв детско-юношески спорт може да се говори. Спортното министерство не е всемогъщо. Бюджетът му е под 20 милиона лева. За какво да стигне по-напред", каза в заключение Славков.
3
665
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Юни 2005 10:27
Батето е пич!

18 Юни 2005 19:19
Симпатяга
20 Юни 2005 15:33
Батето е *****



Мнението е редактирано поради

- неуместни определения

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 20/6/2005 г/ 16:01:35

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД