:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

От април догодина започват съкращения на чиновници

Лидерите на коалицията се разбраха за бюджет 2006, средствата за отбрана остават 2.6% от БВП
Снимка: Борислав Николов
Почти за час в събота лидерите на трите партии от управляващата коалиция се разбраха за проектобюджет 2006. Безоблачната среща бе предшествана от продължило повече от пет часа заседание на правителството късно в петък, на което бяха договорени минимални корекции в проекта, представен от финансовото министерство.



Извън предварително планираното, има още малко увеличение на средствата за здравеопазване. Като процент от БВП те нарастват от 4,3 на 4,4 на сто. Гарантирани са финансово и дългосрочните програми в образованието, сред които компютризацията на училищата, заяви в интервю пред в."Сега" финансовият министър Пламен Орешарски (подробности на 11-а стр.). Министърът на държавната администрация Николай Василев е успял да получи половината от исканите от него средства. Той ще разполага с 15 млн. лв. за политики, като по-голямата част ще отидат за изграждане на електронно правителство, а по-малката - за обучение на държавната администрация. Средствата за отбрана се запазват като процент от БВП - 2.6 %, опровергаха от финансовото министерство думите на шефа на Генщаба ген. Никола Колев пред БНР, че били намалени на 2.3 %.

В края на тази година започва преглед на ефективността на отделните звена в администрацията, който ще завърши с програма за оптимизацията й. Планира се предвиденото за догодина 10-процентно съкращение на чиновниците да започне през април, на база на прегледа.
7
668
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
30 Октомври 2005 23:28
Както си му е редът, заглавието на статията се съдържа в последното изречение.
31 Октомври 2005 07:22
хмммм кой е този мушморок в центъра? Мотае се в службата с чашка в ръка? Сигурно първи ще го изметат. След оправянето на жп транспорта, корабостроителниците, администрацията и високите технологии какво ли ще остане да оправя? Зер е некадарник, ма е виден послушковец и почитател на величеството. Таквизи кадри са нужни нам. филито, билито, тимито и незнайко сега ще ви го обяснят по-добре.
31 Октомври 2005 10:06
Василев, вярно ли е това което пише днес ПАРИ, за РВД бе мойто момче?
Вярно ли е, че от високи технологии не ти е останало време да разбереш, че Аления-Маркони Системс от април 2005 год. не съществува.
И какво става сега с високите технолигии в РВД? На кого сте платили? Чии ще бъдат гаранциите. Тя практически системата така и не е все още сартифицирана.
Василев какво става с безопасността и сигурността в авиацията? Да не си ти после на мястото на този швейцарски диспечер, който бе виновен за катастрофата на двата самолета през 2002 г.
31 Октомври 2005 10:17
Април, април...Значи напролет?Малко преди куково лято?Аха, ясно...
И как така определихте колко да се съкрати администрацията преди да има план за оптимизацията й?Не, че няма нужда, ама що само 10%?Може да требе 50%, примерно?Или 100%?
31 Октомври 2005 10:32
Всичко, до което се докосне Малкия Мук -жална му майка.
31 Октомври 2005 10:43
Как се правят съкращения на персонала в България?
Хваща се някаква дейност, предлага се на търг и съответно фирмата, която е дала най-високи комисионни или е най-близка до шефа печели. Може и наистина да уволнят поне за известно време хората, които са получавали по 200-300 лева заплата и са вършели тази работа, но сега е ред на външен изпълнител и съответно на голямите пари. Ако досега примерно са давали 100, то с външната фирма вече ще дават 10000 или повече. Като често не след дълго връщат уволнените, за да се свърши все пак работата.
Равносметката е проста:
- прах в очите ни, че има съкращения и баламите викат ура, мамка им на чиновниците
- с два-три порядъка по голями разходи след съкращенията
- пълни джобове с комисионни
- ЕС пак ни критикува за корупцията по горните етажи

Редактирано от - XYZxyz на 31/10/2005 г/ 10:45:00

31 Октомври 2005 15:37
Тия пак ще останат за известно време без чистачки /хигиенистки/.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД