:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Любэ" напълниха НДК с патос и носталгия

Снимка: Николай Дончев
"Любэ" в акция.
За концерт може да се пише от две изходни позиции. Първо, да отидеш на любима група и да видиш дали съответства на идеала ти. Вторият начин е да отидеш, без да знаеш нищо, и да реагираш като Маугли, попаднал в мегаполис - с широко раззината уста. С "Любэ" постъпих така, направих експеримент със себе си. Първо впечатление: зала 1 на НДК е 30% пълна с руснаци. Чува се: "А где наш рядь, когда начнут" и т.н.

Самите "Любэ" излязоха скромно, нищо особено в аурата, само фронтменът ме впечатли. Той (Николай Расторгуев) се появи един такъв набитичък, секси, с хубави очета и бедра на римски пехотинец, с бяла денди ризка - хъшлак, напоен с марков парфюм. Другите си бяха типични руснаци (единият даже носеше каскетче - модел от времето на социализма).

Патриотичните и лиричните мотиви на песните бързо наелектризираха публиката и по едно време няколко десетки момиченца почнаха да кършат снаги. Гласовете - стиковани, струговани, в идеален синхрон. С две думи - хубаво пяха хората - за друзя, берьози, девчатки и, естествено, за родину. Прозвучаха "Побеседуй со мной", "Старий барин" и прочее хитове. Още от концерта им в Каварна преди 3 месеца е сигурно - в България имат фенове и не рискуват празна зала.

------

Групата е създадена през 1989 г. Славата си "Любэ" (името е от града Люберцы, любимо място на патриотичната младеж) получават най-вече с песните на военна тематика. Изнесли са хиляди концерти пред милионна публика. Посещава ги сам президентът Путин. Състав: Николай Расторгуев, Алексей Тарасов, Александър Ерохин, Виталий Феоктистович, Павел Усанов, Алексей Хохлов, Юрий Риманов.

--------
27
4758
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
26 Октомври 2006 09:29
За съжаление не можах да отида.
Чух ги за първи път след концерта в Каварна от любопитство, и ми станаха любима група.
Някой бил ли е там, може ли да се намери някакво видео от концерта?
26 Октомври 2006 10:06
Надали са казали баш "А где наш рядь, когда начнут". Освен ако не са си забравили езика.
26 Октомври 2006 11:39
А в българския език откога има буква "э"?
26 Октомври 2006 12:14
Крайно време е да бъде въведена, Форца, при толкова много... тъй де, още едно 'е' обратно си е апцолютно нужно!
26 Октомври 2006 12:15
с бяла денди ризка - хъшлак, напоен с марков парфюм

Поздравления за доброто обоняние [/code]
26 Октомври 2006 12:27
Авторът е поредният *****, който пише статии наизуст
гаранция че не е бил там!

Любэ изобщо не са изпълнявали на концерта в НДК песните "Побеседуй со мной" и "Старый барин".

Този толкова ли не си направи труда поне да запише названието на една песен!? язък
а пък и расторгуев доста ясно ги обявяваше

Редактирано от - bot на 26/10/2006 г/ 12:37:49

26 Октомври 2006 12:41
странно защо ми редактираха дума, която не беше нецензурна ни най-малко! просто пренебрежителен вариант на "журналист"


Защото не е уместно във форум на вестник да се ползва пренебрежителен вариант на "журналист" . Във вестниците обикновено работят журналисти и те също не смятат за уместно да ползват "форумяга" . Въпрос и на възпитание, разбира се.
Ако имате други подобни питания, то ги задавайте в рубрика "Помощ" . Направих изключение да ви отговоря тук, тъй като сте нов ник.


Редактирано от - bot на 26/10/2006 г/ 12:51:09

26 Октомври 2006 12:42
Наистина много неграмотно написано, явно информацията е взаимствана от DIR.bg, където някакъв умник също твърдеше, че Любе са пели "Старий баринь". Тази песен, заедно с "Побеседуй со мной" наистина не ги я пяха.

И въобще какъв е смисълъла редакцията да публикува драсканиците на някой, който в статията сам си признава, че не знае нищо за материята, за която пише?!?
26 Октомври 2006 12:43
В наименованиях нормально использовать оригинальное написание - так делают везде. К примеру - можно и "Дип Перпл" и "Deep Purple" - Deep Purple в никоем случае не ошибка, хотя в болгарском алфавите нет букв D, u и l .
26 Октомври 2006 13:33
все си мисля че e в духа на добрия тон да не се дава невярна информация на читателите. Но това вече не е въпрос на възпитание, а въпрос на професионална етика и морал
26 Октомври 2006 13:38
Боже, боже...добре, че бях на концерта, иначе щях да се чудя таз жена за какво точно пише и какво точно иска да каже??! Ходих на един концерт, разни хора пяха нещо, други танцуваха...какви са тези аматьорски работи?? Все пак Любе са най-популярната руска група...има сума ти сайтове, официални, любителски, барем да беше прочела нещо таз госпожа.
26 Октомври 2006 14:07
Моля някой да разкаже за концерта, че аз не можах да отида!...а за статията освен заглавието другото не си е струвало труда.
26 Октомври 2006 14:21
а във вестник Труп са написали днес, че Любэ били автори на саундтрака на Бригада при това го пишат за 2-ри път. Толкова са убедени нещастниците. Истината е, че са правили песни за тв сериали, но единия за който се сещам е Убойная сила, за другия ми се губи паметта, но нет имам, тъпаци, проверете поне там.
от Убойная сила са две от най хубавите им песни- Прорвемся и Позови меня ...
26 Октомври 2006 14:49
Божееееее, възмутена съм!!! Имайте уважение към хората, които бяхме на концерта. Не пишете неверни и необективни неша, срам сте за вестника. Тези песни въобще не бяха изпълнени!!!!!!!!!!! Може ли такъв непрофесионализъм!!!!!!!!!!!! Как може за концерт на Любе да се каже, че момичетат "кършат снаги"!!!!!!!!!!!! Вие в кой свят живеете, на кой концерт сте била, явно не и на концерта на Любе. Вестник Сега, как може да си позволявате да пускате статии толкова лошо скалъпени и най-важното невярни откъм инфомация. Беден ми е речникът да изразя възмущението си. А иначе концертът беше невероятно изживяване за хората, които обичат стойносттна музика. Защо не пишете, че зала 1 щеше да се срути от аплодисментите, които траяха 15 мин след края на концерта!!!!!!
26 Октомври 2006 15:20
Вторият начин е да отидеш, без да знаеш нищо, и да реагираш като Маугли, попаднал в мегаполис - с широко раззината уста. С "Любэ" постъпих така, направих експеримент със себе си.

Авторката е постъпила правилно, но след като е раззинала устата си е трябвало да помълчи и да проговори чак след като осмисли видяното. Така че сравнението с Маугли издиша - той е имал благоразумието да си трае.
Лично на мен оценката на авторката ми е интересна - лъха неподправен "денди-парфюм" на участник в сървайвър, оцеляващ благодарение на натуралния си наивитет. От горното разбирам, че не е чувала за Любэ, но може да пише без проблем за тях, че руснаците ходили предимно с каскети (дори се сещам за един наистина - казва се Лужков) , а училищните лафове са добро начало за дописка от такъв калибър, дори и видоизменени (оригиналното е "с прасци на римски пехотинец" и преобладаващо се използваше за особа от женски пол) . "Типичен руснак" също е интересен израз за нация от над 140 милиона. По тази логика типичен руснак би бил Бон Скот от AC/DC.
"Кършещите снаги десетки момиченца" отново са изумителен ракурс на видяното от автора - такава би била представата на Маугли за някоя чалгаджийка, от което си правя извода, че новият Маугли има познания за кършенето на снаги от упражнения с медицинска топка. Това е похвално, че не ходи по кръчми, но все пак би било полезно от гледна точка на придобиване на личен опит. Не за друго, ама да не обърка някой път "девчатки" с перчатки или взрывчатки. В случай, че реши да проведе експеримент и с ДДТ.

Редактирано от - bgtopidiot на 26/10/2006 г/ 15:25:32

26 Октомври 2006 16:30
И мен доста ме развесели репортажа. Не съм бил в НДК, за съжаление, но бях в Каварна и даже отразихме събитието напоително, ако се сещате. Секи случай тва описание е ногу фьешън
Той (Николай Расторгуев) се появи един такъв набитичък, секси, с хубави очета и бедра на римски пехотинец, с бяла денди ризка - хъшлак, напоен с марков парфюм.
-като цялата дописка
26 Октомври 2006 17:36
Свидетелствам, че беше с бяла ризка! То се вижда и от снимката - не обвинявайте момата, че не е била там. Да не би да казваха имената на песните, че да няма грешка...
----------------------------------------- ---
А иначе - Любе са баси и гадните комерсиалисти! Свириха 2:00 часа ( + 10 мин закъснение и 20 почивка). И колкото и публиката да ги викаше на бис, не си направиха труда поне 1 парче повече да изкарат.
Разочарован съм. Без малко да им купя ДВД-то, но сега заслужават да го дръпна от Русия и да го пусна из торентите!
26 Октомври 2006 17:54
xa xa, към krum:
Не започнаха в 20.00h защото публиката, не беше по местата си и закъснелите се точето до 20.10h че и по-късно - ти би ли започнал при това положение, при такова науважение от страна на хората към обявения час.
26 Октомври 2006 18:03
С абсолютно същата ризка и същите дънки си беше и в Каварна-така, че може и да не го е гледала, а да е карала по снимков матрял. Секи случай да го изкараш секси, с бедра на легионер и с хубави очета- трябва сигур бая да си на зор...
26 Октомври 2006 19:41
Авторката ме забавлява. Статията е показателна не за концерта, а колко глупости може да напише човек в стремежа си да бъде оригинален. Бисерите са много "денди ризка", "бедра на римски пехотинец"...Ощенякой няма ли да се опита да ни шашне с богатия си речник и обща култура
26 Октомври 2006 20:44
Позови меня тихо по имени
Ключевой водой напои меня
Отзовется ли сердце безбрежное
Несказанное, глупое, нежное
Снова сумерки входят бессонные
Снова застят мне стекла оконные
Там кивают сирень и смородина
Позови меня, тихая Родина
Позови меня, на закате дня
Позови меня, грусть печаль моя, позови меня
Позови меня, на закате дня
Позови меня, грусть печаль моя, позови меня
Знаю, сбудется наше свидание
Затянулось с тобой расставание
Синий месяц за городом прячется
Не тоскуется мне и не плачется
Колокольчика ль дальнее эхо ли
Только мимо с тобой мы проехали
Напылили кругом, накопытили
Даже толком дороги не видели
Позови меня, на закате дня
Позови меня, грусть печаль моя, позови меня
Позови меня, на закате дня
Позови меня, грусть печаль моя, позови меня
Позови меня тихо по имени
Ключевой водой напои меня
Знаю, сбудется наше свидание
Я вернусь, я сдержу обещание...

Поздравляю Марияну! Давно так не смеялся
26 Октомври 2006 20:57
Рикки-тикки-тави не нашел по быстрому, зато коней полно!

Конь (видео)
26 Октомври 2006 21:01
mamakaza че има циала тема на наум за тезси от любе и е много похубава оттук итам има песни итиами гие пускала склипче
26 Октомври 2006 21:03
У тебя, солнышко, мамаша наверное целая галактика
26 Октомври 2006 22:32
що западна така вестника? хората, което четат "сега" не им се ще да попадат на клонинг на вацовите подлистници. остава и гола мома на някоя страница да турнете. и неделен брой с гланцова книжка "мускули".
08 Ноември 2006 18:53
Абе, тая Марияна Янева да не й е платил някой чалгаджия да пише такива глупости? Как пък ги преброи тези 30% руснаци бе? Че тя цялата зала беше претъпкана! И какви са тия глупости "няклоко девойчета разкършиха снаги" или пък "марков парфюм"? Как пък го подуши бе, Мариано?
Според мен въпросната госпожа въобще не е присъствал на концерта (като гледам отрицателното й отношение към руснаците въобше). И кога най-вече е чула "Старый барин"? Те "Комбат" не изпълниха хората, въпреки, че от залата скандираха многократно и много други техни популярни песни, може би най-вече заради недостига на време.
Така че нека уважаемата редакция да си подбира писачите на фалшиви материали!
21 Октомври 2007 12:28
Макар и късно да прочитам този коментар, не мога да се сдържа да не изкажа мнение по него. Слушам групата от доста години, имам всичко издадено от тях и съм бил и на двата концерта в България ( в Каварна и в София).
1. Името на групата не е взето от град Люберци както твърди авторката. Корена му се крие в украинския жаргон ЛЮБЕ - което означава "различен". Това съм го чул лично от устата на Николай Расторгуев (вокал) в едно интервю.

2. Наистина мисля, че авторката на коментара не е била на концерта а някой и е разказал с две три думи как е протекъл той. Както беше отбелязъл някой по долу, цитират се песни които въобще не са изпяти тук. Редно е коментари да се правят от хора които разбират за какво иде реч. Щото така дразнят много фенове и почитатели на тази велика група.
Надяваме се след разрешаването на здравословните проблеми на Ники Расторгуев, групата отново да посети България, както се надяваме и на нов албум. Нека автора на всичките им песни - музикалния гении Игор Матвиенко да позареже за малко продуцентските си изяви във "Фабрика звезд" и да понапише нови песни за групата.

П.С. "Фабрика звезд" е музикално предаване в Русия което създава и продуцира бъдещи звезди. Нашето "Стар Академи" прилишя бегло на него.

Хайде със здраве!! Късмет на всички фенове на "ЛЮБЕ"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД