:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 320
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

61 млн. лв. са дълговете на "Бета"-Червен бряг

Плевенският окръжен съд обяви списъка с вземанията на кредиторите на оръжейната фирма "Бета" АД-Червен бряг, съобщи съдия Силвия Кръстева. Според доклада на синдика на дружеството дълговете му са 61,2 млн. лв. Най-големи са дължимите суми към Агенцията за държавни вземания. Тя има три иска - съответно за 2,69 млн., 10,6 млн. и 6,574 млн. лв.

Вторият голям кредитор е "Булгарлизинг"-София. Компанията претендира за 11,2 млн. лв. Сред кредиторите на "Бета" АД са държавният резерв - с 431 525 лв., ВиК-Плевен и РДВР-Плевен. Сред най-големите частни фирми, кредитори на "Бета", са "Лесоспринт Мариета Иванова" от Стара Загора - с над 91 хил. лв. "Бета" бе обявена в свръхзадлъжнялост по искане на "Булгарлизинг" АД и АДВ през 2004 г. Производството по несъстоятелност е открито, въпреки че новите собственици го оспорват в съда и все още няма решение по делото. Решението за откриването на производство по несъстоятелност подлежи на предварително изпълнение, коментираха магистрати. Бившите директори Людмил Георгиев и Руслан Иванов са подсъдими за износ на спецпродукция за Судан, която е под ембарго. Лицензът за търговия със спецпродукция на "Бета" бе отнет преди повече от 2 години.
729
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД