:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Наредбите за водата ще закъснеят с месец

Наредбите за ценообразуването и за качеството на водата, които трябваше да са готови до края на юни и да влязат в сила, ще се забавят поне още един месец, стана ясно вчера.

"Писането на наредбите беше възложено на британската фирма TAG Acces Group и бе заплатено от ЕБВР. Когато получихме документите обаче, се оказа, че изобщо не стават, защото не са писани според българските правила за нормативни документи. Приличаха на учебник", каза вчера председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов. Според него поне един месец ще се преработват. Без наредбите е невъзможно да се регулират цените на водните и канализационните услуги. От началото на месеца отпадна законовият текст, който не допускаше ВиК дружествата да начисляват в цените на водата повече от 25% от загубите. Липсата на правила означава, че ВиК дружествата ще си начисляват загубите на вода по мрежата в сметката на потребителя.

Новите 6 членове на ДКЕВР, които ще се занимават с водно регулиране, не са подписали заповедите си за назначаване в комисията. За зам.-председател на ДКЕВР, който ще следи водните проблеми, е избран Тодор Костурски, който беше депутат от НДСВ и според резултатите от изборите отново влиза в парламента.
1
491
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Юни 2005 22:06
Писането на Наредбите е " платено от ЕБВР" - АКЦИОНЕР в Софийска вода!!!! Така ще станем свидетели на една КУПЕНА наредба!!!!!Ако това не е конфликт на интереси, то най-малкото е "домашен белот"!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД