:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 342
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Либийската опозиция се чуди как да свали Кадафи

С призив за създаване на общ фронт за сваляне на режима на Муамар Кадафи завърши двудневен форум на либийската опозиция в изгнание в Лондон, съобщи АП.

Противниците на полковника обаче останали разединени по въпроса за тактиката за свалянето му. Те призовали ООН да се бори за възстановяване на суспендираната от Кадафи либийска конституция.

Организацията "Мюсюлманско братство" отказа участие в лондонския форум. Тя смята, че единственият начин за промяна е не чрез народно въстание, а чрез реформиране на режима отвътре. Според нея в правителството в Триполи има хора, които са за преговори, заявил лидерът на "Мюсюлманско братство" Ашур Шамес. Според АП той имал предвид Сейф ал Ислам - сина на Муамар Кадафи, за когото се смята, че ще го наследи във властта.

По принцип либийската опозиция е доста разединена и действа предимно в чужбина. В самата джамахирия най-сериозните противници на Кадафи са в Бенгази - вторият по големина град в страната. Немалко от тях проповядват създаването на ислямистка държава.

Френският в. "Либерасион" публикува вчера репортаж, озаглавен "Фалшивото отваряне на посърналата Либия на Кадафи". Въпреки навалицата от чужди бизнесмени след отварянето на страната за инвестиции обикновените хора по малките улички не чувстват никаква промяна, пише вестникът. Условията за живот са мизерни, липсва качествено медицинското обслужване, а безработицата е 30 на сто.

"Кафка е трябвало да се роди либиец", казва пред изданието анонимен чуждестранен бизнесмен в джамахирията.
2
424
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
28 Юни 2005 16:07
бе то и аз се чудя...ама нищо не ми хрумва...
28 Юни 2005 18:42
А разузнаването на Бг азащо спи?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД