:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,730
Активни 196
Страници 24,364
За един ден 1,302,066

Няма писмо от Софиянски за олимпийската кандидатура

Кметът смята, че може да заобиколи общинския съвет
Кандидатурата на София за домакинство на зимните олимпийски игри през 2014 г. действително виси в неизвестността. Кметът Стефан Софиянски и представител на БОК потвърдиха, че няма писмо от Столична община за подкрепа на инициативата.

"Досега при мен няма писмо от Софиянски. Възможно е да съществува такова, но да не е стигнало до нас", заяви експертът в международния отдел на БОК Румяна Бойчева, която подготвя документите за кандидатурата. Тя поясни, че в МОК се изисква официално заявление от нашия олимпийски комитет и придружително писмо от общината. "Подкрепата на правителството не е задължителна на този етап, но е добре, че я има, най-вече във финансово отношение", поясни тя.

"Предстои да подготвя писмо, което да изпратя в БОК. Ще проверя юридически дали е необходимо съгласието на общинския съвет, но ми се струва, че не е. А и не вярвам да имат нещо против", заяви кметът.

"Ако е необходимо само писмо за съгласие, кметът може сам да подпише и не е задължително да мине през СОС, но е желателно", заяви шефът на комисията по нормативна уредба към съвета Милена Стефанова.

Преди няколко дни председателят на СОС Владимир Кисьов заяви за "Сега", че в общинския съвет не е депозирано предложение за издигането на кандидатурата на София. Тогава той се изрази скептично по отношение на спазването на процедурите в рамките на 28 юли, когато е крайният срок за заявки в МОК.

В същото време стана ясно, че бившият вицепрезидент на МОК Ким Ун Йонг (близък приятел на Иван Славков) ще бъде пуснат под гаранция тази седмица. Той бе осъден на 2 г. затвор за корупция, но си издейства частично помилване.
578
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД