:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,731
Активни 197
Страници 24,365
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Калоян Махлянов-Котоошу

отново си върна ранга "комусуби" - само 3 нива под върховното звание "йокозуна" (велик шампион) в сумото. Великотърновецът бе изпаднал до "магешира", но след доброто си представяне на пролетния турнир "Нацу Башу" в Токио (10 победи-5 загуби) отново се изкачи в ранглистата. От 10 до 24 юли Котоошу ще се бори на Летния турнир в Нагоя.



Иван Чепаринов победи

Яцек Гданск (Пол) в 8-ия кръг на европейското първенство по

шахмат за мъже във Варшава. Така 18-годишният шампион на България поделя 10-26-о място с 5,5 т. Играещият селекционер на мъжкия ни тим Кирил Георгиев (с черните фигури) направи реми с Дмитрий Райндерман (Хол) и с 4 т. дели 100-140-о място. Лидер е 15-годишният Сергей Карякин (УкР) със 7 т.



Ивайло Габровски защити титлата

си в индивидуалното бягане по часовник на републиканското по колоездене в Казанлък. Софиянецът, който кара за "Хемус" (Троян), измина 40 км за 49:52 мин. Втори на 2:23 мин. е Атанас Костов ("Хемус"), а трети - ветеранът Павел Шуманов (КК "Бургас") на 3:16. Днес е общият старт на 150 км.



Разгромен успех с 11:1

записа "София Блус" над "Лъвове-НСА" (Сф) в последния си мач от редовния сезон на шампионата по бейзбол. "Блусарите" финишираха първи в дивизия "А2" и в плейофите за място във финалната четворка срещат последния от дивизия "А1" - "Юнак" (Сф), загубил от "Бизони" (Блгр) - 1:26. "Бизоните" се класират директно като победител в "А1", а другите двойки са "Девълс" (Дуп) - "Академици" (Сф) и "Атлетик" (Сф) - "Лъвове-НСА". Първите мачове в сериите до 2 победи са на 2 август.



Явор Христов остана 15-и

в олимпийската дисциплина "рекърв" на световното по стрелба с лък в Мадрид. Българинът бе елиминиран на 1/8-финал от Бъч Джонсън (САЩ) със 155:160 т. В същата дисциплина при жените Славяна Раденкова не успя да преодолее квалификациите и остана 78-а.
609
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД