:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 220
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Неразположение на деня

Разстройство

Малко ще се увеличат цените (при влизане в ЕС), вероятно постепенно, не бързо, постепенно. За сметка на това рязко ще се подобри качеството на стоките и по-малко хора ще се тровят от развалени колбаси, по-малко хора ще си развалят здравето и след това да трябва да дават пари за лекари и ще живеем по-здравословно. Животът е много сложен и харченето на пари е сложна работа. Нали, спестяваш си от това, че си купуваш по-евтин салам, след това получаваш разстройство и отиваш да си купуваш лекарства, за да се спасяваш от разстройството, нали...
(Алeксандър Божков пред бТВ )
__________
За тоя аспект на европейския живот не се бяхме сетили: затягането на правилата в ЕС ще ни пази от разстройства. Това, разбира се, е изцяло положително, стига наистина да стане така - щото България при всякакви обществени устройства развива вредни навици. Европа може да е устроена разумно, но ние пък сме майстори дистройъри. (Разстройството в най-общ смисъл е развалено устройство, нещо извън строя.)
Веднага си представяме следната картинка. Гражданин влиза в магазина, гледа саламите и се потупва по джобовете - половината колбаси го разстройват стомашно, цените на останалите му причиняват душевна болка. Гражданинът получава прогресивно размножаване на личността с безброй Хамлетови дилеми на дневен ред: тъй ли да постъпя или инак, кое разстройство е по-недостойно - на стомаха, на душата или на портфейла... Накрая гражданинът грабва една щафета салам и организира щафетно бягане с всички разклонения на европейското си АЗ.
Никой разумен гражданин не симпатизира на разстройство и никой, надяваме се, няма да тръгне да го защитава. Нито пък някой ще вземе да организира изложение разСтройко - психопати с такива възможности сякаш липсват у нас.
В ЕС ще се води борба срещу всички видове разстройства и битката ще е безмилостна, но дали ще я спечелим? Дори да е европеец за пример, човекът е такова животно, че няма как да не му се разстрои нещо. Ако не стомашно или обществено, ще го сполети душевно разстройство, може да е финансово... ако ли пък всичко друго е наред, задължително се разстройва пианото.
Затова пък самото влизане в ЕС е такова рядко щастие...
1
1637
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Декември 2006 17:45
Бре, ми кво ша праи цар Киро с ментетата? Божков, ти лош чиляк!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД