:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,341
Активни 545
Страници 1,786
За един ден 1,302,066

Гейтс: САЩ не печелят в Ирак

САЩ не печелят войната в Ирак, заяви Робърт Гейтс, когото американският президент Джордж Буш номинира за поста министър на отбраната на мястото на подалия оставка Доналд Ръмсфелд.

Гейтс направи това изявление пред сенатската Комисия по въоръжените сили, където започна изслушването на кандидата, предшестващо утвърждаването му начело на Пентагона. Той заяви, че е отворен за нови идеи по въпроса за Ирак, но че президентът е единственият, който взема решения за това дали са необходими промени в политиката и какви да бъдат те.

В същото време Буш призна, че се е консултирал с баща си - бившия президент Джордж Буш-старши, преди да номинира Гейтс за военен министър. Наследникът на Ръмсфелд бе директор на ЦРУ по времето на Буш-баща.

На въпрос какво мисли за слуховете, че мнението на баща му влияе все по-силно върху неговото управление, сегашният президент отвърна: "Аз съм главнокомандващият".
74
2340
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
74
 Видими 
06 Декември 2006 00:37
Печелят, не печелят, там ще стоят. До последна капка петрол. Ами тъй де, аз с какво ще си пълня ламята.
06 Декември 2006 00:53
Булгериън скоро май щяло да идва 56 постановление за "самозадоволяването". На кой му требе много петрол кофите пушката и ламаринка на задника и в Ирак.
06 Декември 2006 00:57
аз отдавна съм казал това ще е 2 виетнам за сащ
06 Декември 2006 01:16
Аз пък казах, че е ще е по-лошо. Сумите похарчени за три години вече надминаха всички похарчени във Виетнам. А останалото "по-лошо" тепърва предстои.
Такъв дивашки ход никога не съм предполагал, че може да бъде направен като тази война. Единстено спечелиха евреите(повтарям се) че една страна, негов противник вече не съществува. Мечтата им е Иран и Сирия да бъдат хвърлени в постоянния огън на братоубийството и те да потриват ръце...
Щатите нека да продължават да ги слушат!
06 Декември 2006 01:39
те най накрая ще постигнат това от кое ги е страх иран и сирия ще се саединят ти тогава глей майтапа
06 Декември 2006 01:41
Бългериън, арогантността, с която поставяш "ламята" си над ада "Ирак" говори много за тебе. Извинявай приятел, ама за тебе и човешката плюнка е прекалено голямо признание. И това не заслужаваш.
Ами винаги съм се чудел, какво си мислят хората дето поставят подобни заглавия. "еди кой си казал, че не печелим войната". А бе вие наред ли сте? Как значение има в случая какво "мисли" "новия" Гейтс, или Чейни или Сорос или някой друг големец. Днес например слушам Кофи Анан - на езика му е да каже "гражданска война" ама айде де! Проклетата дипломация...
Та мисъlта ми е за редакторите от раздел "Чужбина". Това все пак са човешки същества нали? Не са роботи? Що за глупост е да сложиш като топ новина какво мисли Р. Гейтс, след като по мрежата са достъпни десетки обширни репортажи на журналисти, прекарали месеци в Ирак, които говорят за АД, за милиони бежанци, за гражданска война, за война между джамии, квартали, родове. Това е АД обхванал днес Ирак. И американците в момента просто НЯМАТ полезен ход. Нямат. Тяхната армия е само една от армиите в Ирак, поставена под огромен натиск отвътре и отвън. Стратегията за "силната ръка" вече е неприложима. Тя е приложима при наличието на един главен център на властта - Багдад. Това отдавна е загубено. Говорим за почти самостоятелни провинциални градове, в които заповедите от Багдад и сегашното правителство не се чуват въобще. Още една нелепост по медиите - "Облечени в полицейски униформи бойци, обезглавили един колко си хора..."!?!? Това са иракски полицаи, предани на Муктада Ал Садр. Ама не. Не били полицаи, били бунтовници. И стадото лапа ли лапа всяка спусната "новина".
А насилието ще ескалира. И е много възможно да обхване и съседни страни.
Ето малко четиво за редакторите от раздел "Чужбина":
bostonreview.net/BR31.6/rosen.html
Ако искате още се обаждайте...

Какво казал Р. Гейтс.... - гади ми се от вас...

Редактирано от - RestorantPriRene на 06/12/2006 г/ 01:48:13

06 Декември 2006 01:50
el mojado, Чичо Сам бди над нас дивите консуматори.
06 Декември 2006 01:51
американците вече ги е страх да излизат на патрули има снаипер де ги мери много добре скоро нито един нема да остане от тех само да сесмени правителството и ше се махнат тоз перол така лесно несе дава пък като си имаш на предвит за толкова убити цивилни иракския народ си взема отмашението всеки ден снайпера стрела само един път и улучва затова америкаците не щат да излизат навън от базите ееееееееее ирак не е лаинска америка или кувейт
06 Декември 2006 01:53
A_Bulgarian_in _USA
чичоти сам се заплел до гуша и гледа как да избега както бе в виетнам па сега са по зле и от там
06 Декември 2006 01:53
RestorantPriRene, много булвално възприемаш това, което съм написал. Подхождай с малко чувство за хумор като Мочата например.
06 Декември 2006 01:57
maximus74, дръжте се за шлифера на Чича Сама, щот ако той се посере в Ирак, да не ти казвам пък в какви лайна ще седите в БГ-то. Ще го дъвчите рязания, ама няма да има кой да ви помогне. Даже и Цар Батюшка Путя няма да ви съжали.
06 Декември 2006 02:01
теб така тисе струва чичати сам държи турците ако ги пусне много добре знае ко ще стане там една половина от ирак ще стане турска ей това го е страх чичати сам да знаеш
06 Декември 2006 02:11
абе умник откаде па българия ше яде лайна от ирак хехе олееееееееееее
06 Декември 2006 02:17
ей такива бългъри ги не обичам аз съм турчин роден в българия това е моята родина готов да се сражавам за нея но такива българиме дразнят
06 Декември 2006 02:41
Бългериън извинявай. Нямах си и най-малката представа че става въпрос за хумор Сигурно ми е сбъркан чипа нещо. Но и ти не възприемай толкова буквално. Човек като е малко афектиран и почва да плюе наляво надясно, а понякога дори и в целта. Нямам никакво намерение да обиждам никого... Но ти казваш да се побазикаме малко. Ами не знам. Затова и критикувах редакторите.Мисля си че мейнстрийм медиите са огромна част от проблема. Най-важните новини за тях са, какво са казали топ офишалите, как Буш казал че "ще победиме" а Гейтс казал "не побеждаваме". Ами в такава "информационна среда" сигурно е нормално да те избива на шеги...
Съвсен различно ще е според мене, ако се отделя място за истинските истории. За онези стотици журналисти, които с риск за живота си (не са "имбедед" обикалят разни местенца като Ирак, и рисуват какво се случва на място...Рисуват това което г-н Гейтс няма да каже. Това което Иракския здравен минисър няма да каже. Но това, което британското медицинско списание "Лансет" ще каже. Даже ще разкрие и методите си и ще се води истинска дискусия за надеждността им. Методите по които буш администрейшан е изчислявала 55 000 убити , или тези, по които Иракския здравен министър е изчислявал 100 000 убити няма да бъдат разкрити.
Ако можем да четем в мейнстрийм медиите подобни "Разкрития", вероятно ще ни бъде малко по неудобно да се шегуваме с подобни теми. Може пък човешкото да вземе връх над животинското - поне за малко.
А иначе за "ламята" - пожелавам ти още по мощна ламя. След като ти доставя удоволствие Моята ламичка е икономична и винаги когато мога избягвам да я ползвам - може да звучи малко изтъркано, но си имам едно наум, че е много вероятно пра пра пра пра пра пра пра внуците ми да имат желание за спокоен и щастлив живот, ако ме разбираш. Може би дотогава повече хора ще са открили човешкото, и няма да са жестоките зверове, за каквито ти смяташ всички хора. Хайде със здраве
06 Декември 2006 02:46
USA, отношението ти е показателно за американския начин на мислене. За съжаление, американците не си взеха никаква поука от 11-ти септември. Докато ламите ви са по-важни от живота на хиляди невинни жени и деца, ще ги има и атентатите, и самоубийците, и антиамериканизма ще расте. Но жертвите, убитите деца в Ливан, в Ирак, в Афганистан няма да бъдат забравени. Един ден ще трябва да се плати и за тях.
06 Декември 2006 02:54
Mert, чакай да видиш още какви пърлхарбъри и найнилевъни ще има още по пътя на убеждаването на американската публика, че трябва още да се воюва в полза на ламите (разбирай високия жизнен стандард на Запада, базиран върху петрола).
06 Декември 2006 02:57
maximus74, извинявай, не съм искал да те обидя. Изразавям се образно за ислямския фундаментализъм. Още веднъж, извинявай.
06 Декември 2006 03:05
Булгериън имам чувство за хумор щото мойта гори 21mpg на жената още по-малко ама юнаците с камионите скоро ще ви вида седнали покрай фриуея от двете страни по една кофа за петролец и си гържат главата и я клатят в таката на музиката идваща от мойта кола Dirty Deeds Done Dirt Cheap
06 Декември 2006 03:11
el mojado, амо то 21mpg не е много за радост.‌ Тово си е една малка ламя. Ама все пак ламя като се има предвид, че повечето коли горят към 28-30.


Редактирано от - A_Bulgarian_in_USA на 06/12/2006 г/ 03:17:16

06 Декември 2006 03:14
събърбаните горят 12. Ако не караш такова не си истински български реднек
06 Декември 2006 03:20
el mojado, аз съм си хилбили, макар че жената казва, че съм приличал на мутра. Иначе на мойта ламя тук и викат масъл кар.[/b]
06 Декември 2006 04:24
Здрасти, начи. Освен крайно разочароващото становище на новия циреуец, тая работа изглежда май или хумора на мокрия не е само смешка, или си я караш квот ще да става тая маясъл кар
06 Декември 2006 04:29
На мен па ми викат "Селянинът с колелото".
И големата ми мечта е некой ден, след 10-15 години, да си купим Geo Metro...
06 Декември 2006 04:44
Маясъл може да те хване, ако си скуийзниш (както би казал Мочадото) задника в някоя руска таратайка, или европейска сапунерка.
06 Декември 2006 05:12
Ето каква трябва да бъде колата на всеки уважаващ се реднек или нов българин в САЩ...

(снимка: натиснете тук)
06 Декември 2006 06:50
Максимус, Виетнам ще им се стори като детска градина, проблема е ние как ще се откачим да не ни набутат в Ирак за пушечно месо.А за разходите-пука му на чичо Сам, докато света използва неговите необезпечени с нищо пари, ще му плаща сметките.
06 Декември 2006 07:09
Скучно е, някак, без ФЛ-то и ОЛО. Де ги тез мушмороци да ме разтушат?
06 Декември 2006 08:07
дали буш ще омъжи една от дъщерите си за някои солджър ветеран от ирак или ще избере някое богато колежанче с богат татко
06 Декември 2006 08:23
Ехооооо! Агитпропчетаааа! Чичлетаааа! Какво хортуват вече чорбаджиите ви бе, пульовци сбъркани, какавани безсрамни? Лъснахте като най-долнопробни пропагандисти, които дори не мислят един ход напред, камо ли повече. *****!

Редактирано от - bot на 06/12/2006 г/ 10:09:47

06 Декември 2006 08:33
тоя буш що ми заприличва с исказванията си на стоичков
06 Декември 2006 09:22
Гейтс:дъра -бъра, Сетила се Мара да се набара,
06 Декември 2006 09:32
Всичко си е наред, независимо от вестникарските оценки и позовавания. От Ирак държава вече задълго не става, та камо ли заплаха за Израел. Дали американците ще стоят там или не не е съществено.
Ако се поунищожат инфраструктурни, военни и ядрени обекти в Иран и Сирия и се въведат някои вътрешни конфликти, Израел остава без зложелатели за много години напред. Къде се виждат грешки и катастрофи?!
06 Декември 2006 09:36
Тея па на американска каруца викат кола... ебати обидата
06 Декември 2006 10:48
буш и с деиствията си заприличва на стоичков като на тренировки чупи краката на младите американци за некои долар и ги лишава от нормално бъдеще and with the fire burn the forester from bold and the beauty
06 Декември 2006 11:44
Гейтс си мисли, че не печели във войната, щото следи продажбите на microsoft в ирак.
А американците печелят... и докато си водят войните на чужд терен все ще печелят...
06 Декември 2006 12:22
На въпрос какво мисли за слуховете, че мнението на баща му влияе все по-силно върху неговото управление, сегашният президент отвърна: "Аз съм главнокомандващият".


Ето това е смешката на годината.

06 Декември 2006 13:15
Съобщиха, че Гейтс е заявил, че нито печелят, нито губят войната, а че е бизнес това се подразбира...Все пак до Виетнам има още много, просто жертвите са несравними, а и армията е наемна...Така, че "Бизнес мас гоон..."
06 Декември 2006 13:47
Ако войната е загубена -ясно , че някой ще носи политическа отговорност, но ако е грешка някой трябва да носи отговорност пред международниият трибунал за стотици хиляди невинни жертви Такава отговорност мече е ясно , че ще носи диктатора Садам Защо да не я понесе Буш и компания К во каеш Фичо нищо а Забравих ще ми кажеш мръсен комунист Не просто гледам нещата през очите на опустошен от американците Ирак
06 Декември 2006 14:19
Американците си имат домашно от Виетнам. Едно голяяяямо изс.ано ла..о , каквото е Ирак , не може , ей така , да се излапа за един мандат... Хеле па от един и същ президент. Политическата отговорност ще я поразхвърлят из времето и пространството , ще има частични изтегляния , временни офанзиви , нови изтегляния... и т.н. Вероятно ше се чака следващата администрация на магаретата да довърши капитулацията. Благовидно и със задължителните фанфари. Ако успеят , няма да има бутнати от иракчани хеликоптери във океана . Не за друго , а защото Багдад не е на океана
06 Декември 2006 16:01
Уважаеми другари Форумци!

Прав е другарят Гейтц, че САЩ не печелят от Иран. Но затова пък Фамилята Буш (сегашният президент, татко му) печелят. Затова, ако забелязахте, петрола поскъпна рекордно за последните 10-15 години (почти 3 пъти). Фамилията Буш контролира 90 % от петрола в Ирак и Афганистан, но им трябва достъп до Средиземно море, затова нарочиха Сирия (Ливан). Другарят Ръмсвелд си подаде оставката не защото не си е свършил добре работата, а за да може да работи по-добре за общото благо с Бушови (имат общ бизнес).
06 Декември 2006 16:26
А какво друго може да се очаква от Робърт Гейтс да каже, a? Доналд Ръмсфелд го уволниха, защото твърдеше, че САЩ печелят в Ирак, което според мен си е истината. За да бъде номиниран от Конгреса на САЩ Робърт Гейтс пък каза обратното - че САЩ не печелят в Ирак. И Конгресът веднага го номинира. Сега е модерно да се казва, че САЩ не печелят в Ирак, а после да се добавя и че не губят. За да има на какво да се радват червените трътки.
06 Декември 2006 17:51
Зевзеко,
единствената трътка, която виждам да се радва наоколо си ти миличък
06 Декември 2006 17:52
Тоя Гейтс не му се радвайте разправят че сурата му още е омазан с л...а от Иран-контра. Добре че имаме демокрация че дъртия Храст го помилва преди да е привършило разследването щото му изтичаше мандата. После дойде Клинтън и започна байпартизан играта но по демоктарски без лов на вещици и ей го на бай ти Гейтс рециклиран само от времето, готов за нови л...а .
06 Декември 2006 18:36
Смирен, ти сериозно ли бе? Израел бил останал без зложелатели
06 Декември 2006 18:51
"Америка не губи в Ирак но и не печели!...It is a stalemate!"
Това е искал да каже Геитс.Останалото са редовните изопачения на антиамериканската преса!
Геитс е казал каквото сената иска да чуе.Признаване на трудности, промяна на поведение...но не и "cut and run"!
06 Декември 2006 19:49
Обикновено загубелият битката самонадеен шахматист търси патовата ситуация в шаха. Особено, ако е популярен като "най-силният"! За да направи срама малко по-поносим.
Е, това е казал Гейтс.
06 Декември 2006 19:58
RestorantPriRene
Единомишленици сме!
Както казва Робърт Фиск: американците трябва да напуснат Ирак, но не могат да го напуснат - това е формулата, която обръща пясъка на кръв.


Никой не говори за 600, 000 избити жени, мъже и деца, както и по време на санкциите 1.5 милиона, от които 0.5 милиона деца. Колко трябва да стигне тази фигура, за да обявим холокост на Иракския народ?
06 Декември 2006 20:44
psq[b],
Айде стига ристорантско кудкудякане. Тия 600 000 не са ги убили американците, а са ги убили техните им сънародници иракчани от другите секти и терористите, които Иран и Сирия изпращат в Ирак, за да пречат на нормализирането на живота там. Ако някой трябва да бъде съден това са иракските милиции, Иран и Сирия, които избиват невинни хора за да сеят страх и терор. Ако САЩ се изтеглят убитите ще станат 1 милион.
06 Декември 2006 21:03
А ако изобще не бехме ходили тама-колко щеха да са убитите, бре амсалак Зевзи?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД