:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Докога ще подкрепяме антибългарския елит в Македония?

Скопските медии очернят България, за да я злепоставят пред ЕС и за да спрат ребългаризацията сред македонците
Красимир Каракачанов
Антибългарската кампания в Скопие изненада много хора в България, но нито един от тези, които наблюдават процесите в Македония през последните 15 години.

Тази кампания започна още през април 2006 г. с опита по един много демонстративен начин да се регистрира у нас партията ОМО "Илинден-Пирин". Това е партия, която претендира за наличието на някакво македонско малцинство в България, за изучаването на измисления коминтерновски македонски език от населението в Благоевградска област и т.н. Още по това време скопските медии подеха една кампания против България. После стана ясно, че това не е само медийна кампания. Тогавашното правителство на социалистите в Македония беше организирало и много сериозна дипломатическа кампания. Тя стана известна малко по-късно, когато четирима зелени евродепутати поставиха пред външната комисия на Европейския парламент въпроса за "обезправените македонци" в България.

Възниква въпросът



защо се прави това?



Защо подобна кампания се води от страна, която в последните 16 години е получавала само жестове на добра воля от България. България беше първата държава, която призна Република Македония и по този начин предотврати гражданската война, каквато наблюдавахме в Хърватско и по-късно в Босна и Херцеговина. Когато Гърция наложи икономическо ембарго на Македония, България беше единствената страна, която с финансова помощ и добро отношение спаси Македония от гладна смърт. България беше и страната, която подари на Македония 150 танка, с които най-малкото бяха респектирани албанските сепаратисти, които вече бяха започнали военни действия.

Обикновеният българин не може да намери нормален отговор на този въпрос. Но отговорът всъщност е много прост. Почти целият т. нар. политически елит в Македония е съставен от синове и внуци на хората, които още от времето на Кралска Югославия провеждаха антибългарска политика в Македония. Това беше политика на избивания на българите, на изгонване на учители, свещеници и на всички интелигентни хора. Това беше една кампания, в която след 1944 г. над 300 000 българи от Македония бяха изпращани по концлагери, а няколко хиляди бяха и физически унищожени в масови гробове. И се оказва, че днешният политически елит в Македония не може да си представи, че антибългарската идеология, която го е хранила десетилетия, рухва.

Перспективата България да стане европейска държава до голяма степен събужда една по-голяма смелост у хиляди граждани на Македония, които открито започват да заявяват, че са българи. В македонските медии, макар и плахо, започват да се публикуват материали, в които редица видни интелектуалци директно заявяват, че Скопие трябва да преразгледа своята национална история, да се откаже от фалшификатите и да признае, че историята на Македония е част от общата българска история. Всичко това плаши т.нар. елит, който си живее много добре.



Целта на авторите на антибългарската кампания



от страна на Македония е много ясна и проста. С влизането ни в ЕС те загубват основните си козове. И затова се стремят да злепоставят България пред европейските институции и евентуално да попречат на нейното влизане в ЕС. Ето един прост пример: още през месец май министър Ивайло Калфин предложи на тогавашната министърка на външните работи Илинка Митрева между двете държави да бъде подготвена визова спогодба, защото след 1 януари 2007 г. България като част от ЕС ще бъде принудена да въведе визи. В отговор Митрева заяви пред македонските медии, че такава спогодба няма да се подписва, защото не е сигурно, че България ще влезе в ЕС.

Когато не успяха да попречат на членството ни в ЕС, от Скопие предприеха нова атака - тотално оплюване чрез македонските медии. С това се цели да се дискредитира България и най-вече да се подразнят българските институции и България да направи две грешни стъпки. Първо, да затегне визовия режим, като отмени безплатните визи. И второ, да промени политиката си за даване на български паспорти на македонски граждани. По този начин т.нар. елит в Македония се надява, че тази ребългаризация на националното съзнание на гражданите на Македония ще спре. Това обаче няма да се случи.

България трябва да си направи



няколко много сериозни извода.



Първо, докога ще подкрепяме един политически елит в Скопие, който в своята същност е антибългарски и който въпреки жестовете на добра воля от наша страна винаги действа против страната ни. България ясно и категорично трябва да заяви, че Македония не е готова нито за НАТО, нито за ЕС. Защото и в двата съюза членуват страни-партньори и приятели, а не комплексари.

И второ, българското правителство трябва да гледа на обикновения гражданин на Македония като на наш сънародник и да се опитва по всякакъв начин да облекчава неговите желания за интегриране в общата ни история и общото ни бъдеще.
Снимка: Борислав Николов
Все повече македонци подават молби за българско гражданство.
Снимка: РОЙТЕРС
България подари на Македония 150 танка - достатъчно, за да стресне албанските сепаратисти.
52
6782
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
52
 Видими 
14 Декември 2006 01:00
Натиснете тук
14 Декември 2006 01:40
а каракачанов докога ще върши мръсната работа на болшевиките?! егати псевдонационалиста - да ходи да плаши гаргите с полит-коректното си беззъбо кокошинене.

14 Декември 2006 01:43
колкото до преразглеждането на историята на македония - това е дело на албанците, не на самите македонци, както наиво и патетично се опитва да ни внуши авторът. никой македонец не "признава" че е българин - просто правят каквото трябва за да вземат ЕС паспорт, да плащат по-малка такса в университета и прочие тривиални неща. а албанците в македония с американска благословия пренаписват историята така че да се оправдае в някой близък ден разделянето на македония и заформянето на велика албания от сегашна албания, западна македония и косово

14 Декември 2006 01:52
Лебеде
А иначе щое маке се е лайно.

14 Декември 2006 03:09
След като шиптарите изгонят всиchки сърби от Косово щe se заемат и с сърбомакетата и тогава големо беганje che падне!
14 Декември 2006 03:20
Мисля, че много време и ресурси ни коства занимаването с разни македонци, помаци, турци, цигани . Всеки сам е длъжен да намери родовия си корен, дори ако щете в семейните архиви. Познавам македонци, които знаят, че дядовците им са били българи, а те самите не се определят като такива. Това са ренегати, заслужаващи презрение.
14 Декември 2006 05:24
"Скопските медии очернят България, за да я злепоставят пред ЕС и за да спрат ребългаризацията сред македонците"
Първото не сполучи!И второто няма да стане
България е в Европа!Оставете сърбеещете се македонци да си лалат колкото искат!.На изчезване са!

14 Декември 2006 05:42
FL - разочароваш - няма ли да добавиш нещо за гадните комуняги и рашънци
14 Декември 2006 05:43
Баш по тая тема има много какво да се добави за гадни комуняги и рашънци.
14 Декември 2006 07:48
Напълно съм съгласен с последните две изречения в статията - Скопие няма да влезе в НАТО и ЕС, докато не реабилитира напълно българщината у дома си.
*
А че начело на затънтената БЮРМ са все стари кадри на комунистическата СФРЮ - какво да се чудим, та кои са начело на България, горд член на НАТО и ЕС - Дмитриевич-Станишев, Иванови-Пръмови, Стоянов-Марков, Борисов-Велчев, Тодорова-Живкова...
14 Декември 2006 08:11

Закъсняха, ех, много закъсняха сърбоманите в Скопие с идеята да се използува ЕС като инструмент за осъществяване на натиск над БГ, готова на доста отстъпки за да покаже, че е достойна за членство.Пък се случи така, че Кръстниците в Москва и Белград имаха къде къде по-едри неприятности и грижи.
14 Декември 2006 08:21
Първи януари е близо, а волът кога рие хвърля на гърба си.
14 Декември 2006 08:57
Че закъсняха с воплите и клеветите - закъсняха. Ама и тяхната не е лесна. Един българин, колкото и да си ругае родата, родината и народа -поне знае какво е. Независимо дали живее в България, БЮРМ или САЩ /Чичо Фичо, помниш ли?/. Един македонец е безпомощно листче на вятъра. Защото - кои станаха македонци? Сърбоманите превърнаха в такива децата си, комунистите - своите също, та да изпълнят запповедта на чичко Димитров, някои се взели със сръбкиня или сърбин /нищо лошо, сърдечни работи/. Но сега потомците имй са висящи - нито са сърби, нито щат да са българи, а пък албанците набързо и с лека операцийка без вазелин ще ги ошиптърят. Та това са остатъчните македонци - мелези без род. А за макетата - не така! макета са хората из региона наш, както има шопе, балканци и т.н. Не че из нашенско няма гадове всякакви. Пък и кой няма рода там?Ч е и аз внук чакам полумакедонче. Ама българче!!!
14 Декември 2006 09:34
На наш Иван май са му натиснали копчето от където трябва да отпочне кампанията срещу приемането на Македония в НАТО.
14 Декември 2006 09:38
Господа форумци и великобългарски шовинисти, откъде събрахте толкова жлъч и злоба?
14 Декември 2006 10:23
"Великобългарски шовинисти"???? Ей Сандански, това да ни си ти, бе?
14 Декември 2006 10:37
По повод на anarhia.
Като съдя по проявите на македонистки гласове по българските форуми, мисля че сръбските служби и скопските им подлоги са се раздвижили и в тази посока.
Българските власти трябва ясно да заявят на Белград - да се произнесе ясно по въпроса за "македонската нация"! Какво НАТО, какъв Европейски съюз за Сърбия, когато сърбите продължават коминтерновската си политика в Македония и сеят раздори? Тито и Милошевич са живи в сръбската политика към Македония.
Без подкрепа от Белград сърбокомунистите от Скопие са загубени...
Но и така си отиват!
14 Декември 2006 10:37
чичофичето се осъзнало, че Македония това или онова нямало да види, ти бе "дипломате" ... де беше 90-те гà макетата плещиаа глупотевините си за македонски етност? Що тогази не рече на твоите УСА-евреи ква е истината?!
Ся нещо обърнуваш лопата фурнаджийска. Ама късно е чадо. Прус!

А блекиту голяма статия извади днес, ашкосун! Не е за вярване, че такива неща вече се публукуват во македонско.
Отговорите им в анкетата: Ептен, така-така или море мани го.
Обичам този език. Ма лошо нема бе, море викам, ке пишувам още един в СВ-ту
14 Декември 2006 11:25
Докога ще подкрепяме ***** като Красимир Каракачанов в България?

Редактирано от - bot на 14/12/2006 г/ 11:26:27

14 Декември 2006 11:51
Докато има хора, които имат право да гласуват, а гласуват винаги за "по-малкото зло"!
14 Декември 2006 13:09
Да ги отбележим: Pavlik Morozov, anarhia, Болярчето...
Три ника, които вероятно са като три члена на ОМО.
Българските власти да използват поводите които им се подават от Скопие и да реагират и в НАТО и в Европейския съюз.
Да се сложи край на постоянната намеса във вътрешните работи на България от страна на БЮРМ!
Атина и Тирана могат да бъдат наши съюзници. И не само. Италия и Австрия -също.
14 Декември 2006 13:21
скакаличански
за съжаление е така. абсолютно всеки човек, идея или постъпка може да бъде пробутана по много проста схема. слагат се на масата тази идея и няколко видимо много по-лоши от нея. казва се на народа "тука сме демокрация, слуша се твоята воля, избирай". народа доволен - допитват се до него, си казва "не съм аз балама, веднага като разумен човек ще избера най-малкото зло". и така всеки път избирайки "най-малкото зло" е принуден да преглъща все по-големи злини извършвани уж по негова воля и в негово име

14 Декември 2006 13:29
табела, българската политика към скопския "елит" след 1989 е абсолютно правилна. тураме си ги на к*ро да не 'одат пеш! вярно, има всякакви кресльовци дето предлагаха БГ да поведе война, санкции, пазарлъци и семейни скандали с македония, но за щастие това не се случи. и сега (внимавайте, стигаме до важната част) изведнъж македонците независимо от реалното си самосъзнание имат интерес да се признаят за българи! защото интереса клати феса. за мен това беше максималното на което можехме да се надяваме - не с лошо, а с добро (икономически стимули) да накараме македонците да искат да имат отношения с БГ и да са част от БГ.
ако бяхме тръгнали по пътя на конфронтацията само щяхме да съучастничим на скопския псевдоелит който се крепи на злостна антибългарска пропаганда с която маскира собствената си продажност, некомпетентност и корумпираност пред народа си. само че като отказахме да връщаме храчките и да им се връзваме ги дискредитирахме по най-убедителен начин пред македонския народ






Редактирано от - Pavlik Morozov на 14/12/2006 г/ 13:34:08

14 Декември 2006 13:43
Павлик, отписвам те от горното изброяване.
14 Декември 2006 14:18
а от "оня списък" мо'йш ли ма отписа

14 Декември 2006 14:22
Pavlik Morozov
тпва е правилното отношение и според мене. (като имаш в предвид че съм полу-македонец... от ония, БЮРМанците... )
14 Декември 2006 14:31
Г-н Каракачанов: “……………да направи две грешни стъпки. Първо, да затегне визовия режим, като отмени безплатните визи. И второ, да промени политиката си за даване на български паспорти на македонски граждани.”
Прочетох няколко пъти този пасаж, но ей богу, нещо не можах да разбера. Сигурно съм много тъп. Първо: един визов режим, с която и да е страна по света не се “затяга” или “разтяга” в зависимост от цената на визите. Визата сама по себе си представлява разрешение за пребиваване на територията на дадена страна – разрешение, което може да получите, а може и да не получите. Цената на визата е съвсем отделен въпрос и обикновено е свързана с разходите за нейното издаване (а такива има, вервайте ми). Второ: Уважаемият автор говори, забележете, не за предоставяне на българско гражданство на чужденци от български произход, какъвто е юридическият казус с македонските граждани, а за “даване на български паспорти”!!! Това да не са ябълки и круши, бе господине! Ей тъй, имаме и даваме…………
Трето: авторът говори за “ребългаризация” на националното съзнание на македонските граждани. Няма лошо. Даже много добре. Имам обаче съвсем добронамерена молба – нека той или някой друг посочи поне три реални проявления на тази “ребългаризация” в политическото поведение на масовия, обикновен македонски гражданин. За информация: град Велес и до днес се нарича официално Титов Велес, а в Скопие преди няколко седмици инициативен комитет на граждани положи основите на нов паметник на Тито.
14 Декември 2006 15:05
хехе, аз пък по рождение съм санданчанин, половината рода е от планинските села на границата с македония

14 Декември 2006 15:08
gramove

Табела, сигурен бях, че ще се разберете с морозов.
14 Декември 2006 15:53
А най големия майтап е че турчолята само си траят и ни гледат сеира.Що не кажат и те истината нали са ни "приятели".
14 Декември 2006 15:55
Идентифицираните врагове на Родината да бъдат арестувани немедленно!
14 Декември 2006 16:53
Кучетата си лаят, но керванът си върви..Същият този керван за Европа, който македония изтърва в обозримо бъдеще шанса да се присъедини към него..Не е готова нито за Европа, нито за африка дори с упрвниците си, които насаждат дух на противопоставяне между БЪЛГАРСКИЯ НАРОД който си е един и същи в България и ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ!!

И вероятно и фактически и исторически доказано!!
14 Декември 2006 17:17
Чичо Фичо, пак си забравил некои фамилии. А къде отидоха Боковите? В Париж - посланик, в София - шеф на кабинета на премиера. А некои са с друга фамилия (daughter-in-law Кунева).
14 Декември 2006 17:50

Не мога да разбера защо толкова много македонци се натискат да получат българско гражданство! Със сигурност в повечето случаи по ИКОНОМИЧЕСКИ причини! Доколкото знам за гражданство се кандидатства само по документи. Ако греша, моля някой по-запознат да ме поправи! Не съм чувала в България да има изпитваща комисия, която да изслушва обстойно мотивите на кандидатстващия и да го препита по история, география и политическото устройство на държавата, както със СИГУРНОСТ е в Германия и САЩ. Иска ми се пред такава комисия някой македонец да повтори три пъти, че цар Самуил е БЪЛГАРСКИ ЦАР и то много убедително, и тогава да му подпишат документите!!!!!!!!
14 Декември 2006 17:51
Каракачанов е много прав, не се правете на малоумни! Дали го харесвате или не, дали той е "ченге" или не, е съвсем друг въпрос и си е ваш проблем, драги ми форумци. Думите в статията са верни и това е важното. Така че, временно спрете помията.
14 Декември 2006 17:58
Действията на македонците показват, че те са абсолютни, идентични БЪЛГАРИ. Горното писание може да се АДАПТИРА великолепно към нашето отношение към РУСИЯ. Извън освобождението ни от ТУРСКОТО ПРИСЪСТВИЕ колко аванти ни пробутаха руснаците по време на социализма. Знам, че много ще подскачат при такава декларация, но нашият народ може да се нареди в числото на най-безсрамно НЕБЛАГОДАРНИТЕ на планетата. Сега когато скъсахме всичките си връзки с Русия и Сърбия, когато изпращаме оръжие на Грузия за да угодим някому, нашата независимост и суверенност са станали по- символични от ВСЯКОГА. Ние унищожихме "доброволно" най ефектното си оръжие за самоотбрана, ние продадохме всичките си промишлени активи, целия си банков сектор, земеделието и хранителната промишленост са в пълен колапс. След като ни запушиха пътя към Европа с войната в Сърбия, сега трябва да ни светне, че и условното ни приемане в ЕО няма да открие никакви перспективи. Остава да виси на бедняшкия ни хал ГИРАТА на НАТОвските ни "доброволни" обязаности и невиждано васалната ни обвързаност с капризите на американската геополитика. Това, че населението се топи и изчезва всеки ден по познати причини, това че държавата се разпада изглежда не е повече по възможностите на колониалното ни правителство.

14 Декември 2006 18:21
Иванов, , Ще добавя-докога ще търпим антибългарския елит в България?
14 Декември 2006 18:45
Вчера чух за три момичета (приятелки) от БЮРМ, които следват в София - вече завършват, но живеят във Варна и си търсят постоянна работа във Варна.
Още не са си получили даже български паспорти.
-
Хората кога имат избор се местят където има повече възможности и по-спокойно бъдеще. С или без българско самосъзнание.
Бившата българска територия просто ще си остане гювеч на шиптърите.
Ако питат мен - по-добре без територия, но и без проблеми със шиптърите. (Че иначе може даже да ни домилее за циганите.)
14 Декември 2006 19:14

Иванов, я сега ни "светни" какво се случи с промишлените ни активи, банковия ни сектор, земеделието и хранителната промишленост в периода 1944-1959.


И с благодарностите - по-кротко.

Неблагодарен









14 Декември 2006 20:09
Аз пък бих взел по нещо и то Ивaнов, и от Грегърито. Защото не е въпросът до благодарностите - който ще комуто ще да благоодари. Въпросът е, че ни трябва баланс във външната политика. Ние, обаче, се мятаме от едно към обратното. Бяхме съюзници с Германия, сетне завързахме връзки със СССР-а /втората война даже легация имаха у нас/, сетне пак с Германия, после пак със СССР-а, / вярно, бая ги издоихме, пък те си връщаха по идеологията/, сега сме с Големия брат Отвъдокеански, а скоро може и със Задбосфорския братчед да се прегърнем.
Баланс янам, мислене поне крачка напред няма. Та сега вече трябва да знаем какво ще правим, когато шиптърите дойдат до Петрич и ревнат, че това е техната родна Македония. Щото натам отива. Няма да съм оригинален - ама толкова проблеми имаме, та да помагаме на братята бюрманци ли допорехме? Като не ни щат - да стават албански щат. Не ни трябва територията на БЮРМ - ТЕ САМИ ЩЕ СИ Я ЗАГУБЯТ. И НИКАКВИ ВЕЛИКОБЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТИ НЯМА ДА СПАСЯТ СКОПЦИТЕ ОТ сКОПИЕ, ДЕТО РЕВАТ КЪМ НАС, А НЕ УСЕЩАТ КАКВО ИМ ПРАВЯТ РЯЗАНИТЕ В /ПОД/ ГЪРБА.
Sorry, ама пак обърках буквите. Старост - нерадост. И две питиета в брой.
14 Декември 2006 20:42
Тов. Иванов, стига си славословил Русия! И то под статия за македонския въпрос. Да ти е известно, че любимите ти Москва и Белград са гласували преди една седмица за предложението на Скопие в Комитета на министрите на Съвета на Европа (относно делото по регистрирането на ОМО "Илинден"? Русия продължава да ни нанася удари в гръб, а той тръгнал да жали връзките с нея... Аман от родоотстъпници.
14 Декември 2006 20:52

Напълно съгласна с Дъртьо и Генек. Шиптарите са опасно племе! Изключително организирани, крайно фанатизирани и ако на Балканите възникне нов конфликт, то той ще е провокиран от ТЯХ... Най-отчайващата народо-психология с която съм се сблъсквала! Най-големият им ВРАГ е ПРАВОСЛАВНИЯТ такъв... Никаква наклонност към интеграция. В Германия живях в съседство с глутница шиптари. До последно не разбрах кой на кого е роднина, кой кум , кой сват, кой на булката брат... Изключително начетени, с по едно две висши образования, с удивителна способност за бързо научаване на чужди езици и не на последно място, усет за бързо печелене на пари... Прибирайки се вечер от работа, сядаха на земята и вечеряха направо от тавата. Предметите като стол и маса, имаха друго предназначение. Леглата им бяха изнесени в коридора, изправени до стената... Спяха на земята, върху дюшеците. Жените по правило не работят. Стоят си в къщи и гледат децата...
При тях е закон, колкото хванеш - толкова раждаш! Та да му мислят братята македонци!
14 Декември 2006 21:05
Опомнете се! Темата не е Албания, Косово и шиптърите, а отношенията между нашата страна и Република Македония. Колко от вас се възползваха от линка на Black Swans?
14 Декември 2006 21:18
България от Тирана до Черно море!!! или най добре от Монако до Обзор. Така де - имаме яхтени експерти и ново-ландлордове. Имаме и Count de Sevlievo...

P.С. Статията при лебеда е баш-актив.

14 Декември 2006 21:32
Има българи в БЮРМ, но много са мекеретата - дето хем им допада властта, хем не щат да признаят как са се уредили. И какво да мправят в една България? Няма да са босове, а нещо по-долу. Не виждате ли, че ни се зъбят - аха-аха война да отворят. Е, няма да стане, ама змията като умиора...
И стига с това за майка България! Не ни щат, не разбрахте ли? Искат си шиптърите. А ние? Като всяка майка все прощаваме, но докога? Щом не ни щат, щом викат, че са други - ами оставете ги! Като вземат да пристигат като бежанци - друга ще е. Но тогава ще имаме як проблем с ония пушки, дето от дума не разбират. Сложно! Поблемът трябва да се предвиди и някакви решения да се планират отсега.
Що, да не би Австрия и Германия да са зле самостоятелно? Не укротиха ли се сърбите-православни, сърбите-мюсюлмани и сърбите-католици поотделно?
Да не говорим за ония, дето англичаните им теглиха границите по права линия.
Така че - време е твърд подход да проявим, към Русия ми Сърбия "нежен" намек да отправим - щото те се бъркат в нашите дела, а разните омчета и други кретеноиди от хексагоналната система - директно там, където е мястото на идиоти, алкохолици, крадци и лъжци.
Аз съм добра душа - ако съм жена от родилното няма да излизам, ама е време да се свие дипломатически юмрук. И никакви Македонии! БЮРМ за бюрманците /не бъркайте с бирманците, ония са свестни хора/. А, и без бъркане с българите от Македонско - те са много по-свестни от бирманците.
14 Декември 2006 21:46
имах познато семейство Македонци някъде към 1978 година бяха във БГ по време на разговора стана дума за род родина тогава те съвсем свободно пътуваха във запада и работиха бяха много доволни и нямаха проблеми но тогава усетиха 4е са следени от ДС бяха рзо4аровани само казаха 4е нвма да дойдат във БГ и аз след известно време бях поканен да дам сведения ................но искам да кажа първо трябва да спе4елим доверието за по близки топли роднински връзки ..........
14 Декември 2006 22:13

Браво Генек!!!
Дано някой от Външно мисли малко повече с главата си и предвиди проблема още от сега, иначе както казва Дъртьо, ще ни домилее за циганите!
А, че ще приемаме бежанци от Македония е ясно. Не е било един път-два пъти. Свикнали сме...
14 Декември 2006 23:25
Както рече някой по-горе - думите са важни (не се спирайте толкова на автора). ЗА МАКЕДОНИЯ ТРЯБВА СА СЕ ГОВОРИ МНОГО ПОВЕЧЕ! И да се ПРАВИ! И прочетете статията от препратката на BLACK SWANS. Има промяна в македонските дела и то за добро.
14 Декември 2006 23:43
Nevezha3 Неблагодарността не е патент на Българите. От десет излекувани от Христос, сакати и недъгави, само един отишъл да му благодари. Руснаците може да са всякакви, НО НИЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СМЕ ПО ДОБРИ ОТ ТЯХ и хич не си въобразявай, че някой някога ще те приеме като французин или германец, като швед, или като швейцарец. Процента на тая долна и неблагодарна пасмина у нас е оставила дълбока следа в цялата ни история.
Ние никога няма да бъдем независима и необвързана държава, просто защото това предполага МИСЛЕЩИ и МЪДРИ УПРАВНИЦИ, а васалното поведение е най- сигурното доказателство поне за две неща : МОЗЪЧНА ПОЛИТИЧЕСКА НЕДОСТАТЪЧНОСТ, МЪРЗЕЛ И ПРОДАЖНОСТ.
Как е могла една фамилия да запази МОНАКО през всичките превратности на европейските войни и да направи от един каменист балкан едно райско кътче- ОТГОВОРЪТ Е С МОЗЪК.
Хората в Ирак и Палестина се борят срещу един враг, които теоретично е непобедим и те не са луди а СМЕЛИ И ГОРДИ. Слушал съм такива философски мисли от най- обикновени бедни иракчани, за които живота без достойнство НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ.

14 Декември 2006 23:51
Смешен плач за каманяци заразени с албанци. Защо не плачите за Беломорска Тракия, за Югоизточна Тракия, а сте заревали за някакви скапаняци, които албанците ебават как си искат. Може пък кеф да им е, знаеш ли.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД