:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 323
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдът изпусна Големия Маргин

Красимир Маринов и прокурорът по делото - с домашна охрана
Снимка: Николай Дончев
Големия Маргин вчера лежеше в скута на брат си в съдебната зала. Според експертите медици мястото му е в болницата, а не в ареста. В крайна сметка той бе пуснат под домашен арест.
След поредното искане от защитата вчера Софийският градски съд пусна под домашен арест Красимир Маринов - Големия Маргин. Изводът, че има опасност той да извърши ново престъпление, остава, но и трябва да лекува дисковата си херния, решиха магистратите. Все пак те не намериха предпоставки за спиране на делото, както искаха адвокатите, и само го отложиха за 9 февруари.

Поредната петорна медицинска експертиза на Маринов показа, че той не може да участва в делото и трябва да се оперира в най-кратки срокове. Дисковата херния го мъчела от 14 години, но сега състоянието му прогресивно се влошавало. По принцип можело да се стигне и до пълна парализа. Болката, която изпитвал, го правела неадекватен.

Големия Маргин вчера се появи в съда в инвалидна количка. Тъй като не може дълго да стои седнал, той лежеше в скута на брат си Николай, който успокоително го галеше по главата. "Това не е инквизиция", възмущаваха се адвокатите. Експертите пък пространно разказаха, че соченият от обвинението за "мозък" на престъпната група, подготвяла три поръчкови убийства, се изпуска. Можел да го направи и по всяко време в съда. В ареста не можел да се обгрижва сам - дори да е с памперс, пак трябвало някой да му помага. Освен това било установено, че има проблеми и със сексуалния живот. Вещите лица бяха категорични, че Маринов не може да имитира болката, защото имало видимо свиване на мускулатурата на гърба му. Големия Маргин ще може да напуска домашния си арест, за да се лекува, с разрешение на съда. Ако се оперира, възстановяването му може да трае от 3 до 9 месеца, прогнозираха експертите.

"Най-вероятно ще протестираме решението пред апелативния съд. Присъствието на Маринов навън е опасно за обществото", отсече и.д. градският прокурор на София Николай Кокинов, който заедно с Роман Василев се явява по делото. Маргините са в ареста вече повече от година. Периодично обаче след някой и друг разстрел разследващите ги спрягат в медиите тяхното име.

Освен Красимир и Николай Маринови на подсъдимата скамейка са братята Иво и Светлин Карагеоргиеви, Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев. Те са обвинени, че са подготвяли убийствата на сочения от МВР за топконтрабандист и застрелян вече Иван Тодоров-Доктора, бизнесмена Никола Дамянов и бившия външен министър о.р. ген. Любен Гоцев.

Румен Николов-Пашата и съпругата на Младен Михалев-Маджо Елена Михалева и вчера се разхождаха напразно до съда, без да имат възможност да дадат показания по делото. Призовкарите пък отново не бяха успели да намерят Маджо.

И докато Големия Маргин ще бъде охраняван в къщата си на ул. "Иван Радоев" в скъпия столичен кв. "Симеоново", охрана бе назначена и на прокурор Роман Василев и на семейството му.

Това се случва заради инцидент от вторник привечер. Тогава неизвестен мъж с качулка на главата бил забелязан върху дърво в двора на къщата му в не по-малко елитния кв. "Бояна". Бдителни съседи алармирали Василев, а той се обадил в полицията. Прокурорът не свърза нападението с делото на Маргините, нито пък с акцията в икономическото министерство от миналата седмица, която също наблюдава.

"Аз работя по хиляди други дела. Това не са най-важните", каза той. Попитан дали се страхува, Василев отговори: "Ако кажа, че не се приемат някои страхови проблеми на личността, това значи, че или съм идиот, или съм невменяем". Прокурорът отрече и възможността нападението да е кризисен пиар за обвинението срещу Маргините, което се разклати в съда. "Ако у вас влезе човек с качулка, дали е дошъл да ви каже "здрасти", ядоса се той на репортерските въпроси.
27
3811
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
14 Декември 2006 01:07
Маргина излезе от затвора. Честито на всички лумпени-75 % от българските граждани...

Тъй като не може дълго да стои седнал, той лежеше в скута на брат си Николай, който успокоително го галеше по главата.

без малко да избухна в плач като прочетох тази покъртителна картинка...
Освен това било установено, че има проблеми и със сексуалния живот.
Как го установихте това в затвора не ми е ясно...

Нема да пуашите. Георги Първанов ще използва президентските си правомощия и ще го върне обратно в затвора...той е много добър и много пекан президент...
14 Декември 2006 01:17
След година и два месеца в ареста и съсипано здраве Големия Маргин е пуснат да се лекува. Невероятно , но факт.
По измислена история от тяхните обвинения не бях чула. Всичко започна да се разпада и за съжаление на съда / да не забравяме, че това дело показваше как усърдно се борим с мафията пред Европата/ им се наложи да го пусне за да не осъдят България.
Явно Маргините не са голямите мафиоти както Р. Петков се опита да ни убеди. Митьо Очите ни показа колко лесно се оправят истинските .
14 Декември 2006 01:34
мале горкия, да го ожали човек. пожелаваме му некой от "колегите" му по-бързо да го отърве от мъките му, по стандартния начин.
14 Декември 2006 01:43
Лошо, даже и мафиотите ни п.тки.

14 Декември 2006 01:50
Ми така си е - имат ли гръб - ще те накарат да се напикаеш, нямат ли го - пак ти одеваш - памперси ще трябва сега да им купуваш...Деба и пикльовците на прехода - другите да се готвят
14 Декември 2006 01:59
Бе, оправете си правописа бе- пише се д'еба
14 Декември 2006 03:08
Що за импровизации в. Сега???
Ами заглавието си е:
Съдът пусна Големия Маргин
14 Декември 2006 03:28
Ама тои изобшто не е пуснат както се изразяват а е преместен от полицеиски на домашен арест.Ареста си е пак арест нема разлика.Така че ништо особено не се е случило.
14 Декември 2006 06:14
Мутрите от ТИМ си легализираха откраднатото, финансираха когото трябва на изборите, за което властта им се отплаща щедро, и сега се разправят с конкуренцията.
14 Декември 2006 07:17
Много съм доволен: Сега е момента Маргина да организира разстрела на ДС копоите о.з.ген.Любен Гоцев, Димитър Иванов(Шесто) и Николай Дамянов(ТИМ)
А, новогодишен късмет, а!
14 Декември 2006 07:24
Че се е ядосал прокурорът на репортерски въпроси е разбираемо - рядко ще чуеш умен въпрос по стълпотворенията около тези персони. Ама и аз се ядосвам на прокурорското изречение: "Ако кажа, че не се приемат някои страхови проблеми на личността, това значи, че или съм идиот, или съм невменяем". Като се има предвид, че истиннността на тая мисловна конструкция зависи от извода в нея, а не от условието, и ... ми става тъжно за професионализма на бг прокуратура.
14 Декември 2006 08:00
След изпусканията на големия Маргин, започнаха да се изпускат и прокурорите.
14 Декември 2006 08:42
Това едва ли е края на цирка! Обикновено е в Страсбург а финала е с найлон на пътя.
14 Декември 2006 09:35
Каква трагедия........
14 Декември 2006 09:39


Ако напишат, че Маргините са пуснали държавата в домашен отпуск, пак ще е вярно. Защото Маргините - тези малоумни копелета от детската стая, тези психопати и изроди, и държавата - това е едно и също. Когато награждават съдиите с по 6 000 лева при днешната национална катастрофа, когато убийците са сред нас, на свобода, става страшно. Когато службите за заканват от екрана, це ще дойде Видовден, когато БТК издирва пишещите тук, за да ги даде на органите, когато държавни служители продават на престъпници квалифицирана информация, когато хората издъхват без пари докато партийката Кунева лапва 40 000 евро на месец за нищо, когато парите за пътищата се крадат от уличници с власт, и прочее и прочее - тогава трябва да се замислим какво следва. А то не е хубаво.
И пуснете Интернет най-после, стига с това проследяване!


14 Декември 2006 10:19
Ужасно е това , сега май няма да мога да спя и тази вечер !
14 Декември 2006 10:35
Съдът изпусна Големия Маргин
По скоро големият Маргин е изпуснал някоя полюция на покровителите си.
14 Декември 2006 11:22
"Аз работя по хиляди други дела. Това не са най-важните"

Така е, колега, много по-важно е да фанете кой открадна кокошките на баба ти!

А относно Маргина - тя тая дискова херния принципно не се ли оправяше с 1-2 инжекции, или с намесата на някой "народен масажист"? Било го боляло. Еми ще го боли, бе - като не искат да го накажат от съда, ще го накажат от другаде. А "петорната медицинска комисия" вместо да ръси глупости да почне да му плеска по 2 дози морфин сутрин и вечер и ще видите как не само ще си изкара процеса без да се напикава, ами и всичко ще си изпее както си трябва... Щото иначе ще се окаже, че те фамилно са със слаби кръстове и тоя като се оправи братчето ще вземе да се схване и така полека-лека ще вземе да му изтече давността на делото... Ебати минзухарите, начи!
14 Декември 2006 11:36
Роки, кажи, моля те за механизма за проследяване. Много съм неук, а ме интересува. Ако не се притесняваш, естесвено. Защото ме интересува в момента технологията. Любознателен съм.
А иначе според мен това с Маргините ми се струва като един театър, който се разиграва със своите си основания - от едната или от другата страна. За съжаление те и други като тях в момента са "VIP" персоните на България. Това казва всичко. Погледнете "политическата класа", погледнете "интелектуалния елит", погледнете ...Безсмислено и безнадеждно е. Посредствени, неинтелигентни хорица, което някои от тях съзнават и поради това стават опасни в прекия смисъл. Тези поне може би (а може би не) нямат амбицията да управляват страната.
14 Декември 2006 11:47
Сефте....
14 Декември 2006 11:54
... вече проумявам защо цирковите артисти се оплакват от все по-намаляваща публика ...
14 Декември 2006 13:48
Роки, и мен ме интересува проблемът с проследяването. Вие допускате, че пишещите тук сме обект на следене? Ако е така, с цел разправа с даден форумец, картинката е много тъжна. Тгава това няма да е свободен форум. Ако, обаче, "органите" четат какво се пише във форума, това трябва да се приветства, защото ще имат едно сервирано безплатно социологическо проучване. Ако бях министър на вътршните работи, щях да назнача специален човек който да следи за мненията на хората. Това би било наистина "интелиджънс".
14 Декември 2006 15:51
Къде е Хелзинския комитет, тука тормозят беден и невинен човечец Като гледам снимката, гаче го изнасят у ковчег
14 Декември 2006 17:29
прибирането в затвора действа като отиване на санаториум на закоравелите бандюги - най-после намират време да се погрижат за здравето си

14 Декември 2006 20:51
Да беше само туй , всеки Съд ще даря с по 10000 коледни пари , на калпак... Не би , но защо...?

14 Декември 2006 22:33
Много ми е любопитно, когато са на свобода, нищо им няма, дори и глава не ги боли, обаче, влязат ли на топло, изведнъж се разболяват? Значи, четох някъде, че целия храносмилателен тракт на "горкия" бил увреден, от устата до ануса, обаче що не се е лекувал, преди да го арестуват? Или се повреди в ареста?
14 Декември 2006 23:40
Значи състоянието на човека му пречело на "сексуалния живот"в пандиза!?!?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД