:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Масови арести в "Топлофикация"

Наследникът на Валентин Димитров и още трима души са задържани за присвояване на 1.5 млн. лв.
Георги Рогачев
Сагата около аферите в столичната "Топлофикация" влезе в нов етап, след като вчера още четирима души бяха арестувани и обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери.

За 72 часа са задържани сегашният директор на дружеството Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, бившият шеф на отдел "Материално техническо осигуряване" Лина Абланска и бизнес дамата Мая Стоилова. Тя е собственик на много фирми, с които "Топлофикация" е сключвала сделки. Не е изключено да има още арести днес.



Прокуратурата смята, че става дума за присвояване на над 1.5 млн. лв., научи "Сега". Ако вината на четиримата бъде доказана в съда, ги заплашват от 10 до 30 г. затвор. Засега по това дело няма да бъде повдигнато обвинение на бившия шеф на дружеството Валентин Димитров. "Той не се е подписвал никъде, но разчитаме, че другите ще го топят", обясниха разследващи.

Димитров е вече над 5 месеца в ареста, но по друго дело - за пране на пари и укриване на данъци. Досега в негови сметки у нас и в чужбина бяха открити над 7 млн. лв., но запознати твърдят, че сумата ще нараства. По делото за пране на пари обвиняеми са и майката на Димитров Цеца и адвокатът му Гроздан Добрев.

"Четиримата нови обвиняеми са били разследвани в продължение на няколко месеца," обясни наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов.

Според очевидци Рогачев и Антонов са отишли на работа вчера както обикновено. Двамата излезли от сградата на "Топлофикация", за да отидат в следствието малко след 10 часа. Тогава са били арестувани. Секретарката на Рогачев каза вчера, че е научила за ареста от колегите си и от електронните медии.

Георги Рогачев работи в "Топлофикация" от 30 години. Дълго време бе зам. изпълнителен директор по техническата част. След като Валентин Димитров напусна шефския пост миналата година, стана изпълнителен директор.

Емил Антонов е в "Топлофикация" от 1999 г. Той е зам. изпълнителен директор по икономическите въпроси.

Лина Абланска оглавяваше отдел "Материално техническо осигуряване" на "Топлофикация-София" до 1 септември т.г. Тя е била на пряко подчинение на Димитров и оттам са минавали всички големи доставки за дружеството. Абланска бе разпитвана преди няколко месеца, защото бе установено, че притежава имоти за над 1 млн. евро при декларирана заплата под 1000 лв.

След старта на проверката в "Топлофикация" през март тя усилено започва да разпродава имотите си. Сега на името й се води само апартамент от 115 кв. м и гараж в кв. "Борово". След ареста на Димитров Абланска няколко пъти пътува до Австрия. Аферата "Топлофикация" започна да се разплита след сигнал от австрийското финансово разузнаване. Част от сметките на Димитров бяха открити в банка във Виена.

Бизнесдамата Мая Стоилова е свързана с редица фирми доставчици. Според ДАКСИ тя е собственик или управляващ на "Шибър", "Простриймгруп" ЕООД и "Хидромонтаж" ЕООД. Доставките на тези фирми за "Топлофикация" за последните три години са за над 4 млн. лв., твърдят разследващи.

Междувременно за днес от 11 часа е свикан съвет на директорите на столичната "Топлофикация". Временно управлението на дружеството се поема от зам.-шефа по техническата част Петър Илиев. Столичният общински съвет ще смени Рогачев като свой представител в "Топлофикация" в понеделник. Дотогава се приемат номинации за негов наследник.





Овчаров и Борисов пак се скараха за парното



Новите арести провокираха министъра на икономиката Румен Овчаров и столичния кмет Бойко Борисов, които са принципали на столичната "Топлофикация", да си разменят отново остри реплики кой какъв сигнал е подал в прокуратурата и как трябва да се управлява дружеството.

През лятото Овчаров поиска от кмета да смени Рогачев и Георги Ненков като представители на общината в Съвета на директорите на "Топлофикация". Тогава Борисов отказа. През септември икономическото министерство на два пъти настоя за отстраняването на Рогачев и Ненков. Дори свика общо събрание на акционерите, но до смяна така и не се стигна.

Вчера Овчаров отново призова Борисов да инициира бързо смяната на Георги Рогачев и Георги Ненков. "Готов съм на всякакви колаборации и кооперации с кмета", каза той. Според него "не може лявата и дясната ръка на Валентин Димитров да оправят дружеството".

Овчаров заяви, че резултатите от първата проверка в "Топлофикация", разпоредена от него през февруари, са били предадени на прокуратурата, но отказа да коментира дали това има връзка с ареста на Рогачев и Антонов. Тази проверка констатира, че в столичната топлофикация има чувствително увеличение на представителните разходи и на разходите за външни услуги, както и няколко забележки за процедури по закона за обществените поръчки.

От своя страна Бойко Борисов заяви, че ще поиска в понеделник СОС да посочи нов човек на мястото на Георги Рогачев. "Нарушенията му бяха констатирани още при проверката на общината в дружеството", твърди кметът. Проверката на общината в столичната "Топлофикация" откри нарушения за над 20 млн. лв. Голяма част от парите са източени чрез заобикаляне на закона за обществените поръчки за доставка на арматура само за 2004 и 2005 г. Част от договорите са фиктивни.

Според Борисов обвинението е повдигнато именно въз основа на доклада на общинските проверяващи. "В нашата проверка са фиксирани още тогава, когато се опитаха да изнесат договорите една нощ. Там има негови резолюции, ние сме го предали това", каза кметът. На въпрос защо тогава не е инициирал смяната на Рогачев преди ареста му, Борисов отвърна: "Защото това го решава общинският съвет". Кметът предположи, че ще има още арести, тъй като проверката установила нарушения и на други длъжностни лица.

През март т.г. самият Борисов предложи Рогачев за шеф в "Топлофикация". Тогава той обясни, че има доверие на новото ръководство, макар и Рогачев, и Ненков да са били в борда и по времето на Валентин Димитров. "Всеки човек има право на ново начало", обясни Борисов.

Шефът на СОС Владимир Кисьов заяви, че Рогачев е избран като експерт, работил 30 години в дружеството. "Общинският съвет не може да замени прокуратурата, съда или следствието. Ако кметът е имал данни за подобни нарушения, защо не ни е казал?", запита Кисьов. Според него политическата отговорност за Рогачев при назначаването е била поета от градската организация на БСП, а за Ненков - от СДС.
 Емил Антонов
 Мая Стоилова
 Според Румен Овчаров съдбата на отоплението на 400 000 семейства в столицата сега зависи само от бързата приватизация на топлофикация.
92
7700
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
92
 Видими 
14 Декември 2006 00:58
1) Преди време писах, че Вальо Топлото отиде на топло, следва Гошо Топлото. Ама стана много бързо. Сега Вальо Топлото и Гошо Топлото ще се бият за пластмасовата паничка с манджа. Всички знаят за огромните сметки, които плащат някои столичани. Даже според думите на Павел Кърлев имало апартаменти, в които през целия отоплителен сезон температурата е трябвало да бъде като в цех за топене на стъкло. Това го знаят и депутатите, и членовете на правителството (най малкото тези, които са от София), защото и те, и техните родители и роднини плащат същите сметки. Депутатите създадоха законови основи за този грабеж (включително и учудващата такса "мощност". За всички е ясна основата на целия грабеж, на който беше подложена България (наричана презрително от парламентаристи и членове на правителствата "тази страна".
14 Декември 2006 00:59
2) Парламентаристите със спокойна съвест (и напълнени джобове) приемат идиотски закони. Навсякъде в света хората плащат това, което са употребили! Естествено никой не може да си представи, че ако си купи от магазина малко парченце сирене, продавачът ще му каже: "Купуваш 10 кила сирене, плащай"! Според мен в такава ситуация и най-кроткият човечец ще се хвърли да удуши бакалина, или повече няма да стъпи при него. Нали за това всичко се измерва? Знае ли някой колко електроенергия се губи по високоволтовите далекопроводи, докато стигне до местния трафопост? Не! Плаща тази електроенергия, която е измерил електромерът му. А защо за парното хората трябва да плащат и загубите от теца до радиатора му? Парламентаристите бяха стигнали до идиотската идея хората от средни апартаменти да плащат част от парното на тези в крайните апартаменти. По тази логика живеещите в средни апартаменти в блокове без парно би трябвало да бъдат осъдени да поемат част от сметките за ток, или въглища на съседите си в крайните апартаменти.
14 Декември 2006 01:00
3) След всички грабежи в България смее ли някой да ме убеждава, че "държавата не е добър стопанин", че всичко трябва да се остави в ръцете на частници, които "ще доведат държавата до нови висини"? Има много примери, ще спомена един от най-фрапиращите – продадоха държавната авиокомпания на един Гад за жълти стотинки (той половината от тия стотинки може да ги е изсипал в нечий джоб). Е – какво стана? Да не говорим за много заводи, оценени само на част от сградния фонд, в които обаче е имало продукция и суровини на многократно по-голяма стойност (и които въобще не са били описвани при продажбата). Купува си частникът заводче, продава продукцията и суровините – и ето ти 1000 процента печалба. А като продаде и сградния фонд – още повече! Да не говорим за компании като E.OFF, които вече си правят гаргара с хората и сигурно подобно на топлофикацията ще ги карат да плащат всички загуби от електроцентралата до електромера. Освен това само в правителството не знаят, че българите плащат тока на хиндиговорящите. Същото сега е и с водоснабдяването. Хората си плащат по показанията на водомера, но в цената са заложени и загубите по трасето, които компаниите, които "управляват по-добре от държавата" са длъжни да отстранят и да поемат като разходи. Да не говоря за "Sofyiska woda", които когато се появиха на сцената, говореха колко пъти можело да се напълни "Александър Невски" с водата, консумирана от столицата. Сега кретените явно са усетили грешката си и вече започнаха да пълнят с вода езерото Ариана.
14 Декември 2006 01:06
4) "Ще направя всичко възможно арестите да не повлияят на отоплителния сезон и на цената на "Топлофикация-София" в приватизацията, заяви кметът Бойко Борисов". Много ми е интересно какво може и какво ще направи кметът – ако уреди да се намали цената на парното за сметка на грабежите, рейтингът му поне в София ще удари тавана. Ако успее да се пребори да не се вдига цената на парното, защото и без това е била нереално висока – добре – ще запази статуквото, т.е. на новите грабители да не им паднат много приходите. Но ако започне да се "бори" да не се вдига прекалено много цената на парното – това ще е само PR. Обаче истината е, че наистина може да направи нещо, ако ГЕРБ спечели парламентарните избори и не е кух като царските обещания. Ако направя паралел с крилатия израз на Б.Б. "Ние ги хващаме, те ги пускат", бих казал "Ние ги избираме, те ни одират"...
14 Декември 2006 01:15
Олеле грабежите в "топлото" ще ударят 100 млн- и то само в София
а какво ли е по министерства и т н - къде са ревизиите в останалите градове - какво като са частни къде са ревизиите в останалите държавни институции -
къде са арестуваните там
14 Декември 2006 01:18
Авгиевият обор трябва да се прочисти до дупка.
Иначе ще продължаваме да си плащаме големите сметките като попове.
То цялата страна на попове ги обърнаха ....
Или, може би не трябва да си плащаме, за да се разчисти кочината.
Трябва да се направи пълна ревизия за поне 10 години назад,
за да се види как са се формирали тези цени.
И ще знаем, че има резултат от това разследване когато видим някои вечно усмихващи се хорица от предишен кметски мадат осъдени. Както и хорицата от ДКЕВР и министерсвото на енергетиката. И по джоба също!
14 Декември 2006 01:26
Пушмифолю, де го българския Чавес?
14 Декември 2006 01:28
господа съдебни заседатели, пука ли се ледът?
14 Декември 2006 01:46
хехе, ББ беше много смешен като обясняваше че не той бил назначил новите арестувани, а СОС бил отговорен за това
ядрения овчар сполучливо обрисува картинката като "батман се крие зад гърба на смърфовете"

14 Декември 2006 01:52
А качулатите къде ги
нещо ногу постно без снимки на черноризци с калашник
14 Декември 2006 01:54
пушмифолю, да, парното и въобще всичко освен армията, полицията, съда и администрацията трябва да е частно. сегашното положение с парното се дължи именно на това че топлото е приватизирано само на думи, само на хартия. на практика то е в ръцете на избрани хора които ползват протекции от високо и държавата ги обгрижва със съответните закони които им позволяват да безчинстват. това не е частен бизнес, това е маскиран държавен монопол. същото е положението и с енергото - каква ти приватизация щом част от ЕРП-тата са продадени на чешка държавна фирма?! разберете че "продаден" не значи "приватизиран". най-често у нас "ориватизиран" значи "подарен на свои хора в комплект със законови механизми гарантиращи безнаказаност и безсрамно високи гарантирани печалби".
с енергийната ни зависимост от русия всеки бизнес свързан с разход или разпределение на енергия и горива неизменно е в ръцете на мутраци и политически лакеи. тъй че не ми говори колко лоши били частниците - у нас истинските частници са много малко. повечето са ченгета с куфарчета

14 Декември 2006 02:02
Пак намесват Първанов в лобистки скандал
МОНИТОР-14.12.2006
Американската частна фирма "Макгуайър Уудс енд Консултинг", призна, че е оказала помощ на президента Първанов по време на посещението му в САЩ през октомври 2005г. Тогава той е бил начело на делегация, в чийто състав са били и министрите Ивайло Клафин и Румен Овчаров. Според разследването на български медии, помощта се е изразявала в организирането на срещи на президента с хора от висшата администрация на "Белия дом". Безвъзмездните услуги на "Макгуайър Уудс енд Консултинг" са стрували 10 000 долара и са били в знак на "традиционно американско гостоприемство". Фирмата не е била наета от президентската администрация, а от фирма с държавно участие "Техноекспортстрой".
Преди време стана ясно, че Първанов е ползвал лобистките услуги на Клер Секлър Меркел - приближена до Републиканската партия за първата си визита в САЩ през 2002 г. От Външно министерство вчера отказаха коментар по случая и посъветваха журналистите да търсят отговори от президентството.

14 Декември 2006 02:05
Pavlik Morozov, предполагам че знаеш що е това олигархия (за продължението нама да питам. то е факт)
Та когато олигархия е на власт демокрация няма, макар че споментото явление - олигархията - формално си е "напълно" законно на власт.
Ако греша поправи ме.
14 Декември 2006 02:34
"Знаете ли какво е корупция - далавера, в която не участваш. Водачите на БСП не участваха преди в далаверата и викаха: корупия, корупция! Сега, понеже са в далаверата, вече викат: няма корупция, целта ни е да влезем в ЕС."
Йордан Лечков, кмет на Сливен, пред в. "Труд"
14 Декември 2006 02:56
Ето какво ТОЧНО е казал Овчаров:
в Стандарт:
Батман да не се крие зад смърфовете
Румен Овчаров
министър на икономиката
Герой като Батман не трябва се крие зад гърбовете на смърфовете. (бел. ред. - кметът Бойко Борисов нарече преди време общинските съветници "смърфове". Ако кметът иска промени в ръководството на "Топлофикация", да се обърне към Управителния съвет на дружеството, а не към Столичния общински съвет. Ако Борисов иска най-после да освободи Рогачев, трябва да го направи чрез Общото събрание на дружеството, а за нещастие в него има и представител на Министерството на икономиката и енергетиката. Готов съм на всякакви колаборации, кооперации и взаимоотношения с кмета, защото става дума за интересите на 400 000 потребители на "Топлофикация" в един град, на който той все още е кмет, въпреки че има сериозни политически амбиции. Това обаче не означава, че изведнъж съм се влюбил в Борисов, просто на карта е заложено отоплението на над 1 млн. души. През последните 6 месеца исках на два пъти освобождаването на Рогачев и члена на УС Георги Ненков, защото не може лявата и дясната ръка на Валентин Димитров да променят състоянието на фирмата.
14 Декември 2006 03:03
Яяя -тоя ако мислеше за 400 000 потребители що си мълча пред ЕС та затвориха АЕц и се пищоли на ББ а не се пищоли пред ЕС - той зад какво се крие - весело става преди 01 01 07 - като няма хляб поне зрелища устройват
14 Декември 2006 05:54
Докога ще петнят доброто име на "Топлофикация"? Никакви злоупотреби няма! Предприятието си работи съвестно, всичко е вурналистическа измислица за да се продаде евтино проспериращата фирма!
14 Декември 2006 08:36
Аз пък няма да повярвам, докато не ги видя осъдени и парите върнати на хората!!! Няма да стане - или поне няма да стане скоро? Знам. И затова не вярвам! Абе, дългият инкасатор не събира пари за себе си само, носи ги във фирмата. А тя се нарича БМС - демек, български мафиотски структури. И там се преразпределят. Топлофикацията е само едно гише. Помните ли как, за да не се ходи из службите и се шари на всеки по нещо, измислиха едното гише? дето даваш документите и рушвета, пък те сами си го разпределят? Е, топлофикацията, енергото, ВиК-то, всякаквите служби и службички са такива гишета. Виждаме само оня, дето получава. И, понеже е на топло там, му викат я топлото, я усмивката, я ББ, я някакъв си. И не забравяйте - Хенри VIII е назначил специално момче при сина си. Та, ако онзи нещо съгрешел, пердашели момчето. Няма как кралски задник да яде бой, нали? Е, разните изгърмели чиновници са все такива момчета за бой. Да се радва раята и да е тъано /спокойно, както казват в Борован/. Туй то, братчета!
14 Декември 2006 08:37
Разследването в Топлофикация върви в правилната посока - от Валентин Димитров надолу, а не на горе. Бившият шеф е делил с подчинените си, а не с тези, които са го назначили. Софиянски, който лично отговаряше за него 10 години, и Овчаров - с когото се напиваха заедно, нямат нищо общо. Те са напълно невинни и техните прякори не са Мафиянски и Дългия Инкасатор.
14 Декември 2006 08:37
Хе-хе-хе!!!
Гледахте ли по телевизията как мухоБойко примляскваше като ученичка след ареста на протежето му Рогачев!!!
Мутрата седеше като наакан!!!
14 Декември 2006 08:58
Iezuit, вижда се как просперира топлификация... сичко точно: разни началници с доста тлъсти банкови сметки... как да кажеш че не просперират

14 Декември 2006 09:08
Остава Стефчо топлото
14 Декември 2006 09:24


КРАДЕТЕ , КРАДЕТЕ, ПРИБИРАЙТЕ ЧУЖДОТО, ЗАБОГАТЯВАЙТЕ, ЛЪЖЕТЕ, МАМЕТЕ, РАЗБИВАЙТЕ ГЛАВИ, ЗЛЕПОСТАВЯЙТЕ СТРАНАТА СИ КАТО ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ, ОРГАНИЗИРАЙТЕ СЕ В МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ, ПИШЕТЕ ИДИОТЩИНИ В САЙТОВЕТЕ, ИЗБИРАЙТЕ СИ ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ ИЗМЕЖДУ ХОРАТА С ТЕЖКО ДЕТСТВО, ИЗДИГАЙТЕ ЗАТВОРНИЦИТЕ ВЪВ ВИСОКИ ПОСТОВЕ, КРАДЕТЕ, КРАДЕТЕ, ГОВОРЕТЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА, УСУКВАЙТЕ, ТЪРСЕТЕ УСЛУЖЛИВИТЕ КАДРИ НА МИЛИЦИЯТА, ПЛЮЙТЕ ВСИЧКИ КОИТО НЕ СА С ВАС, САБОТИРАЙТЕ ЕС, И ПОСЛЕ ТВЪРДЕТЕ ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА Е НАЙ-ДОБРОТО КОЕТО СТЕ ИЗМИСЛИЛИ
МАЙНАТА ВИ СЕЛЯНДУРСКА!

14 Декември 2006 09:25
Чорапът започна да се разплита, само че към петата, а не нагоре - към покровителите.Ще изгорят още няколко бушончета и до там!..
14 Декември 2006 09:29
А, между другото, всички сме селяни.Всички сме едни големи бай Ганьовци, запътили се към Европа, включително и пишещите с Caps Lock
14 Декември 2006 09:38
Господин МОРОЗОФ, ако парното беше "частно", щяхме да сме свидетели на практиката на |Софийска вода - големи сметки, никакви инвестиции и огромни печалби за "чуждестранния" оператор! Народът го е казал - вържи попа за да е мирно селото!!!!!!
14 Декември 2006 09:41
Ооох, много се крадне в тая страна, много се крадне! Боже Боже помози !!!!
14 Декември 2006 09:44
Ей хора която и общинска или държавна фирма бутнеш все така ще е.С тоя ЕС много народ си вкара таралеж в гащите, щото далаверата е към края си.Който беше хитър пусна кокала и се покри, най -гладните ще го отнесът.То както е тръгнало ще трябва да строим затвори, не че някой ще върне пари на раята.Ама за да се промени нещо ще ни трябва и съд и прокуратура да си внесем, така че авантата продължава.
14 Декември 2006 09:49
това е то, наречено БЪЛГАРИЯ!?колкото и да си пишеме и умуваме, така щ си я караме и ние БЪЛГАРИ МИЛИ!?както е казал Чърчил"Деммокрацията не е добро, но няма измеслено нещо по-добро"!?през 1000г.се е краднало и след 1000 ще се крадне!?нали всеки като се добере до началническия стол започва със смяна с на секретарката с любовницата, изменя оборудването на кабинета си, като Иван Костов със сини мебели и то от Пловдив, подрежда децата си в престижни университети не в Русия, а в Оксврд, Кемридж, Калифорнииския и не знам къде си, подрежда роднините си и започва с далаверите!?....ето я системата навсякъде в света, а защо да е иначе у нас?ние да не сме правени от дупе, или расли в саксия!?...защо да ви светвам с очевадещите истини?вие си ги знаете!?няма прости хора вече у нас!и този с килиино образование, ще започва с моето изказване, така до края на света!?нали я знаете песента на комунистическия филм?и стигнахме до комуниктите!?...
14 Декември 2006 09:49
Европейска Столица А?
14 Декември 2006 10:04
цялото зло идва от"великия СССР", които"ниосвободиха/окупираха/"и натресоха тези, които крадеха мандрите по планините, за да съществуват, обличайки се с голфове, цървули и с каскети на главата, избиха цвета на на нацията ни, с един подпис от 3-4секунди необразовения пияница Георги Димитров наионализира фабриките и земята и тръгна нашата трагедия та до1989г. и до днес, продължена он синовете и внуците на същите шумкари, но вече изучили се и покоряввайки ни икономически с раздадените от злокобния за БЪЛГАРСКИ НАРОД А.Луканов куфарчета с пари/да гние в гроба това куче, убито пред дома му!?цялата беда тръгна от него и съпартииите му комунисти!?а вие, които избрахте издънката на комунистите Г.Първанов, бял свят да не видите!?....
14 Декември 2006 10:06
За да се обсебят тези милиони, те са първо платени от абонатите. Сметките ни за парно са в пъти завишени. Това е измама и кражба. Ето защо не трябва да плащаме на Топлофикация повече от 1/3 от сметките. Да ги плащат бандите на Борисов и Овчаров.
14 Декември 2006 10:15
Абланска бе разпитвана преди няколко месеца, защото бе установено, че притежава имоти за над 1 млн. евро при декларирана заплата под 1000 лв.

Ето го простият начин да бъдат хванати престъпниците, но това не се прави, а когато се случи то или е случайно или целенасочено за разчистване на сметки. Ако се приложи май ще останем без управляващи от всякакъв ранг и най-вече с най-високите рангове, освен ако не са изнесли примерно в Австрия милионите си. Защо примерно не хванат Мафиянски или мистер 10% - да им видят декларираните доходи, да им извадят на светло сметките в чужбина и т.н. Има хора, за които е публична тайна що за хора са.
14 Декември 2006 10:33
Сега се възмущаваме за ограбените милиони, но "Топлофикация" отива към приватизация, ще дойде някоя "водеща" фирма от ЕС и тогава това ще е нормално и законно - В "Софийска вода" при заплата 68 000 лв х 12 м = 816 000 лв годишно, но тъй като имало и други екстри, то сумата вероятно е над милион за един от шефовете... А за другите?...
Това също ние го плащаме, както плащаме и 60% течове...
Не вярвам да е по-различно в "успешно" приватизираните електродружества...
А цените растат...
14 Декември 2006 10:40
Редник, ще ти го обясня просто. Със софийска вода е сключен порочен договор, който им позволява да правят каквото си искат. Например в договора не се казва кога трябва да се направят задължителните инвестиции, което означава, че от 30г. концесионен срок маймунеците могат да направят инвестицията на 29тата година. А големите заплати са "балон", тъй като гонят определено ниво на разходите, с което си оправдават нереално високите цени на услугата. Капиш?
Я си спомни и кой го сключи тоа договор и всичко ще ти стане ясно.
14 Декември 2006 10:40
"Всеки човек има право на ново начало", обясни Борисов.
След откриването на малка част от откраднатите парички, явно е трябвало да се постави началото на ново крадене, за което е бил назначен и "доверения" човек Рогачев. Не се е справил и за това го сменят. На същото мнение е и Дългият инкасатор. Много съмнително единомислие между двама уж непримирими врагове. Чух, че Инкасатора нарекъл Рогачев и сие "герои". Такива са, но с второстепенни роли. Главни в екшъна са той и ББ.
Чакаме следващите назначения.
14 Декември 2006 11:11
Стига сме коментирали краденето само като зрители - нас ни крадат! Като не могат да дойдат танковете около общината, да дойдат татковците на мръзнещите дечица, недояли поради тлъстите сметки за парно. Сутринта при Бареков направо издигнаха лозунг никой да не плаща парно в София! И казаха, че общинарите са в екип сини фланелки, жълти гащета и червени чорапки! Та както са в екип - в какамангата, докато разследването тече с години. Овчар Руменов и Бат Бойко в оставка и да се разбират на лично ниво. На прокурора Дано да остиска до края! Ако иска да тури там и Софиянеца и наследника му и министъра по случай ЕС!
14 Декември 2006 11:14
Май всеки друг, но не само и госпожица Б.Б е виновна.
"Столичният кмет Бойко Борисов предлага досегашния зам.изпълнителен директор на Топлофикация - София Георги Рогачев да оглави дружеството. Само преди ден кметът поиска оставката на настоящия шеф Валентин Димитров. Борисов се позова на резултатите от проверката на министъра на икономиката Румен Овчаров за образуването на цените на топлоенергията. Докладът констатирал, че сметките за топлото са образувани непрозрачно."
29.03.2006
14 Декември 2006 11:21
top gun, и на теб ще го кажа - в БГ няма истински големи частни фирми. всички едри играчи са по един или друг начин свързани с партията и службите и получават тяхната пълна подкрепа, било то с пари, политичеса подкрепа, поръчкови закони, услужливо правосъдие, т.н.
особено пък комуналните услуги, които са не само могъщ инструмент за крадене защото всеки ги ползва, а са и инструмент за правене на политика (игри с режимите, плащане или неплащане на сметки, отпускане на целеви помощи и прочие) - няма как болшевиките да са ги дали в наистина частни ръце. това което се зове "приватизация" у нас е на практика даване на фирмата на свои хора за да бъде източването им по-необезспокоявано. така че спрете с тая соц-носталгия. и по времето на соца нищо не е било евтино, защото заплатите са били регулирани и нарочно държани много под спарведливото си и пазарно ниво, та държавните услуги са стрували реално на редовия гражданин над 60-70% от доходите му (по сравнение със западните доходи по това време) !!

14 Декември 2006 11:25
това не е частен бизнес, това е маскиран държавен монопол.

ядрения овчар сполучливо обрисува картинката като "батман се крие зад гърба на смърфовете"

Eвала, Павлик.
14 Декември 2006 11:25
ако софийска вода беше наистина редови чуждестранен инвеститор никога нямаше да им се позволи да крадат толкова безочливо. по това може да прецените кой е истиснки частник и кой е в партийните схеми. ако краде пладнешки и без страх от наказание - няма как да е частник, защото за нула време щеше да е изпържен за назидание че в булгаристан нагло и урболешката краде само партията

14 Декември 2006 11:26
gtch, да знаеш, всеки ден си гледам пощата

14 Декември 2006 11:27
14 Декември 2006 11:36
Господи , ама че тъпи парчета сте е ИИИИ ... спирате да плащате ПАРНОТО и бат Блаже , спира да работи на КОТЛЕТАТА и шъ го духате и рецитирате стихчето по мое време:
-Кое искаш - ОГНЕЦ ИЛИ МЕДЕЦ??????
Тика че пробвайте с МЕДЕЦА???
Та кво стана с БУГАТИ- тънеме в боклуци и лайна но си караме БУГАТИИИ...!!!
Защо не разбирате как Ви пързалят????
Въпрос за протокола:
-Защо Кърлев прави "Сдружение против парното , а не против ХАЗАРТА???"
ІЗащо на бат Ви Блаже от 1998 год. не му е увеличавана заплатата , ВЪПРЕКИ 49 % призната инфлация и т.н.!!!
Защото БУДАЛИ смотани и Димитров и Рогачев и сие са ЧИНОВНИЦИ!!!!! Другото е за разбиращите!!!!!!
Специабно за мен , жалко за Рогачев-за мен един почтен и честен човек , който ако НАИСТИНА беше подал оставка като зам.шеф на Топлофикация , над 80% от ВАС , щяха да му се чудат на акъла и НИКОЙ нямаше да си мръдне пръста да го ЗАЩИТИ???????? Това е и затова Геле ВСЕ още ока:
-ЯЯЯЯЯ , не сакам да съм дубре , САКАМ АЙДУКА ВУТЕ ДЯ Е ЗЛЕ!!!!!
Така , че помислете още веднъщ върху МЪДРОСТА НА ШОПА!!!!
Не му се ВРЪЗВАЙТЕ първосигнално вурху СЛОВАТА ШОПСКИ!!!!!!!!
14 Декември 2006 11:36
... май са прибрали и Heat ...
(Коледно майтапче бре .. )
14 Декември 2006 11:37
Това което наблюдаваме в момента с "Топлофикация" е втори рунд на официално обявената война между Р.О. и Б.Б. Победител от първата битка излезе бат Бойко, но Руменчо не прощава и му го върна сега. Най-странното е, че цялата тая одисея се развива през зимния /активен/ сезон, когато провокациите носят в себе си унищожителен заряд, както и че падат сериозни на пръв поглед жертви, което ме навежда на мисълта, потвръждавайки тезата на Павлик, че главите на ламята са останали непокътнати.
14 Декември 2006 11:42
Брях, Гиче, к'ъв анализатор си станала! Ash-cool-soon, както казваха в Ъпър Агая.
14 Декември 2006 11:44
Баси, човек не мое да си скрие способностите; винаги излизат наяве. Фуле,
14 Декември 2006 11:46
Айде, хаирлия да е, ама не само толото!
14 Декември 2006 11:53
патриарх Никифор,
Мнението ми бе, че с договор и без договор - все ни крадат, все ние плащаме...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД