:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 431,868,076
Активни 120
Страници 8,185
За един ден 1,302,066

ЦРУ виновно за смъртта на десетки затворници

Снимка: Ройтерс
44-ма души са загинали в Ирак и Афганистан, докато или след като са били разпитвани от служители на ЦРУ или на американското военно разузнаване. Това съобщи ИТАР-ТАСС, като цитира данни на Американския съюз за защита на гражданската свобода.

На главите на арестуваните били навличани чували, а устите им били залепвани. Те били душени и пребивани с тъпи предмети, се казва в доклада на американските правозащитници. Разпитващите не им давали да спят, изтезавали ги и с горещина или с лют студ.

"Няма съмнение, че именно мъченията са причина за гибелта на тези хора", заявил шефът на съюза Антъни Ромеро. Според него високопоставените лица, които знаели за инквизициите, би трябвало да носят отговорност за тях.

От две години насам американските сили за сигурност са разтърсвани от скандали, свързани с мъчения на арестувани заподозрени в тероризъм. Направени бяха разкрития за издевателства със затворници в базата край кубинския град Гуантанамо и в затвора "Абу Гариб" край Багдад.
7
725
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
29 Октомври 2005 12:06
перфектно. понеже не могат да ги избият всички наведнъж защото ще ги обвинят в геноцид, ги подлагат да изтезания и по-слабите дават фира. защитниците на правата на човека да вземат да починат малко. тези хора са терористи, убийци, лумпени - готови да избият маса народ заради някаква си миризлива кауза в която само те си вярват.
29 Октомври 2005 16:55
Вероятно едва ли има и 1% от терористи сред задържаните. Сред задържалите ги обаче процентът на садистите е едва ли по-малък от 50%.
Но тя, "великата" US-"демокрация" продължава да се издига "морално"...в очите на слепите...
29 Октомври 2005 22:04
На фона на горните факти-абсолютно безспорни, "диктаторът" на Куба Фидел Кастро заяви в едно свое интервю, че в Куба НИКОГА не са измъчвали затворници, даже тези, които участвуваха в големия метеж, организиран и плануван от американските служби.

30 Октомври 2005 10:59
дивотии и простотии
30 Октомври 2005 12:07
http://www.izvestia.ru/world/article296767 9
КОГДА АМЕРИКУ ПЕРЕСТАЮТ ЛЮБИТЬ В МИРЕ...

Когда Америку перестают любить в мире, она чувствует это не только душой, но и кошельком. Поэтому деловые круги США должны быть кровно заинтересованы в поднятии международного имиджа своей страны. Такую точку высказал видный эксперт по связям с общественностью Кит Рейнхард, возглавляющий организацию "Бизнес за дипломатические действия" и рекламное агентство DDB Worldwide. По его мнению, рейтинг Америки за рубежом упал "до самого низкого уровня за все время".
Особенно тревожным он считает то, что в других странах все меньше становится желающих наведаться в США. А это - потерянные миллиарды долларов, которые могли бы быть получены от щедрых заморских гостей.
Неприязнь к Америке имеет и другие измерения. В интервью газете The New York Times, Рейнхард указывает, что в остальных странах "большой восьмерки" 18% населения сознательно избегают покупать товары американских марок. На первом месте в "черном списке" - сигареты "Мальборо". В числе нелюбимых оказались кукла Барби, а также рестораны сети "Макдональдс".
Отворачиваются от американского даже те, кого американцы привыкли считать ближайшими союзниками. Например, 37% британцев, относящих себя к разряду интеллигенции, заявляют о нежелании покупать американские товары, поскольку им претит "культурный облик" США. "Имеет место всеобщее охлаждение к американской культуре по всему миру", - констатирует Рейнхард.
Большую роль играет и поведение Соединенных Штатов на международной арене, в том числе война в Ираке. Эта война, по словам эксперта, является "одной из четырех коренных причин" прохладного отношения к Америке. "Другая причина - высокомерие, невежество и бесчувственность американцев, - продолжает он. - Третья причина антиамериканских настроений - навязчивость американской поп-культуры. Мы больше не являемся единственным источником "самого модного". А четвертая причина - в последствиях глобализации. В развивающихся странах у людей вызывает раздражение тот факт, что они, по их мнению, остались за бортом глобализации, которая осуществляется под американским руководством".
Кит Рейнхард не слишком высоко оценивает усилия официального Вашингтона по наведению мостов с внешним миром. В этом плане не вызывает у него энтузиазма деятельность заместителя госсекретаря США по публичной дипломатии Карен Хьюз, которая пытается расположить к Соединенным Штатам исламский мир. Подобные эмиссары, полагает эксперт, изначально не пользуются доверием, в особенности со стороны мусульман.
А вот бизнес, в отличие от правительственных дипломатов, может многое, уверен бизнесмен-"пиарщик". Особенно важна, на его взгляд, работа с молодежью. Например, сотрудники Рейнхарда провели работу в 130 странах, попросив их жителей дать 10 основных советов американцам, направляющимся за рубеж. Итоги были обобщены, и в результате получилась брошюрка-наставление, предназначенная для 200 тыс. американских юношей и девушек, ежегодно находящихся за границей на учебе.
Кроме того, считает эксперт, бизнесмены в силах оказать давление на правительство США, чтобы оно изменило свою визовую политику, которую "рассматривают в мире как недружественную и попросту пренебрежительную". Как подчеркивает Рейнхард, деловые круги заинтересованы в приезде в США людей из других стран, а потому должны заявить американским властям: "Ваша позиция наносит нам ущерб, нам нужна более дружественная и открытая политика выдачи виз". Об этом сообщает ИТАР-ТАСС.
30 Октомври 2005 17:46
Къде е Солженицин да опише американския ГУЛАК-Гуантанамо.
Фичо нали си по правата на человеците, що не се възмущаваш бе.
30 Октомври 2005 19:53
как да се възмути бе марксе, като за американското еничарче всеки който не е янки и не е "за" партийната линия е толкова човек, колкото евреина е човек за СС-овеца?!
който не е с тях е против тях. има другомислещи - има проблем. няма свободомислещи - няма проблем. всички се кефят на реднекските каскади на бушлето и настава повсеместно емоциоанлно изпразване от садистичен кеф че си гоуем, уош и биеш наред безнаказано



Редактирано от - Pavlik Morozov на 30/10/2005 г/ 19:56:21

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД