:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мястото му в БФС е запазено

Стефка Костадинова щяла да го замества до изборите в БОК
Иван Славков няма да запази поста си на председател на БОК заради олимпийската харта. Тя гласи, че човек, изключен от олимпийското движение, не може да заема такава длъжност.

Не така стоят нещата с футболния съюз, на който Славков държи да остане президент. Въпреки члена в хартата, гласящ, че изключените от МОК не могат да са шефове на национални олимпийски федерации, с футбола въпросът не стои съвсем така. Причината са сложните отношения между ФИФА и МОК. ФИФА например е единствената федерация, която не е подписала антидопинговата конвенция. Освен това тя пуска на олимпиади отбори, съставени предимно от младежи до 23 г.

И ако към тези факти прибавим изказването на президента на ФИФА и близък приятел на Славков Сеп Блатер, картинката се изяснява. Швейцарецът изрази голямо разочарование от изключването на българина. Той обаче бе категоричен, че ФИФА няма да взима никакви мерки срещу Славков. "Много съм близък с него - каза Блатер в Сингапур. - Няма да има никакъв натиск от страна на ФИФА. Славков е законно избран президент и нямам никакво право да го убеждавам да напусне."

И докато за БФС на този етап всичко е ясно, в БОК страстите се развихрят. Там за нов председател трябва да решава общо събрание, но то по думите на спортния директор на комитета Павел Щърбанов не може да се насрочи в близките 6 месеца.

Вчера един от заместниците на Славков в БОК - Стефка Костадинова, се похвали, че на тръгване за Сингапур Батето й е казал тя да го замества. Когато обаче Батето бе замразен от МОК и се оттегли временно, той остави бившия ректор на НСА Светослав Иванов да подписва документи.

От другите две вицета - шефа на леката атлетика Добромир Карамаринов и изпълнителния директор на тотализатора Ирена Кръстева, индикации, че може да се кандидатира за поста на Славков, дава Карамаринов. Генсекът на БОК и доскорошна дясна ръка на Славков - Белчо Иванов, който в последните месеци бе в конфликт със своя патрон, също е сочен за един от кандидатите. Най-сериозно се говори за желание на спортния министър Лучано, но вчера той бе предпазлив: "БОК си има общо събрание, има изпълнително бюро и само те могат да кажат кой е достойният кандидат."

Лучано заяви още, че дни преди сесията е говорил със Славков и тогава е мислел, че той ще може да се защити. "Това очевидно не е станало и българският спорт понесе голям удар - допълни министърът. - И това става, когато издигаме кандидатурата на София за зимните игри през 2014-а. Няма начин този случай да не повлияе."
618
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД