:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

АКЦЕНТИ ОТ СЕДМИЦАТА

ИЗБОРИ
В деня на частичните кметски избори Нова телевизия ще представи на вниманието на зрителите специална програма. Изборният 29 октомври ще започне в 9 ч. със сутрешния блок "За кмет" с водещи Лора Крумова и Георги Коритаров. Програмата ще продължи до 11.00 часа. Гости в студиото ще бъдат режисьорът Рангел Вълчанов, Самуел и Ицко Финци, Стефка Берова и Косара Марчинкова, Сашо Диков и Мира Янова, която е и представител на агенция МБМД, с която Нова телевизия ще работи в деня на изборите. По време на предаването ще има живи връзки от местата, на които ще гласуват основните претенденти за кмет на София, както и от Русе, където се очаква да бъде другият голям спор за кметското място. Освен многото живи връзки ще има и специално подготвени материали от репортерите на "Здравей, България", както и специално подбрани предизборни гафове от "Господари на ефира".

НТВ, събота, 9,00
На 29 октомври БНТ ще има няколко извънредни новинарски емисии по повод провеждането на частичните кметски избори в страната. Зрителите ще могат да научават всичко, което се случва в изборния ден, от новинарските емисии в 10, 12, 16, 18 ч. и "По света и у нас" в 20 ч. Репортерски пунктове в София националната медия ще има в БТА, в Общинската избирателна комисия и зала "Универсиада", където ще се събират бюлетините. Преки включвания и разширени репортажи за протичането на изборния ден по БНТ ще има от градовете Русе и Разград, и Севлиево, и Пещера, където също се провеждат частични местни избори.
Предизборното студио ще започне в 18.30 ч и негови водещи ще бъдат Евгения Атанасова и Бойко Василев. То ще се излъчва от 3-то студио на БНТ. От него зрителите ще чуят първите коментари на представители на щабовете на кандидат-кметовете с най-висок рейтинг, социолози и политолози. Данни за гласуването на 29 октомври за БНТ ще дава социологическа агенция "Сова Харис". БНТ ще предава пряко всички пресконференции, като всички новинарски емисии и предизборното студио ще бъдат излъчвани едновременно по Канал 1 и сателитния канал "ТВ България".

Канал 1, събота, 18,30


ПУБЛИЦИСТИКА

Днес в "Би Ти Ви репортерите" журналистката Диана Дончева разказва за живота на Литва след присъединяването й към ЕС. От филма, посветен на бившата съветска република, зрителите на медията ще научат за стоицизма, стремежа към независимост, самочувствието на литовците. Те са съхранили всички символи от времето на комунизма в частен парк. Литва е страна с невероятен микс от руско, скандинавско, полско, европейско влияние. Литовците също като нас плетат шарени чорапи, гордеят се с природните си красоти и с красивите бижута от кехлибар. Имат същите проблеми като България при подготовката си за членство в ЕС, а един от тях е закриването на АЕЦ.

Би Ти Ви, неделя, 19,30

СПОРТ
Тази неделя предаването "Ретроспорт" на сателитния канал "ТВ България" ще излъчи култовата среща на Магдалена Малеева и Аранча Санчес от 1995 г. Мачът е от първия кръг на първа световна група на"Фед къп" и се провежда в Зимния дворец в София. Победата е за Маги Малеева, която бие с 2:0 сета тогавашния водач в световната ранглиста Аранча Санчес - Викарио. В предаването са включени интервюта с Маги Малеева, Юлия Берберян, майка и треньор на тенисистката, и коментаторите на мача от Тодор Попов и Тодор Алексиев.

ТВ България, неделя, 16,00
1048
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД