:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Световни СПИН-експерти пишат на Бизанти

Адвокат Осман Бизанти е получил отговори от световноизвестните специалисти по СПИН Люк Монтание и Люк Перен, които ще му помогнат да обори обвинението срещу 6-имата български медици. Те са обвинени в умишленото заразяване със СПИН на 393 деца.

Експертите са потвърдили пред Бизанти готовността си да свидетелстват по СПИН-делото. Изцяло от Народния съд зависи дали ще вземе предвид техните показания. И Монтание, и Перен са изследвали големи групи от заразените с вируса на СПИН деца в болницата в Бенгази и са категорични, че не може да става дума за умишлена инфекция.

Бизанти вече разполага и с разширено становище

(Продължава на 3-а стр.)

на проф. Перен, което той е изготвил на базата на изследванията си.

Те сочат, че децата са заразени едновременно с вирусите на СПИН, хепатит В и хепатит С, както и че източниците на инфекцията в болницата са поне няколко.

Няма по-компетентно и меродавно мнение от това на Монтание и Перен, много положителен знак е, че те се ангажират с откриването на истината по случая, заяви пред "Сега" д-р Данаил Бешков. Шефът на Националната СПИН-лаборатория от месеци насам работи с Бизанти по медицинската част на защитата.

Бизанти разполага и с мненията на националния консултант по инфекциозни болести Иван Диков, на националния консултант по вирусология Павел Теохаров. Нашите отговори изцяло съвпадат с тези на Монтание и Перен, мнението ни обаче не може да е решаващо, защото все пак сме страна, обясни Бешков.

Досега адвокат Бизанти многократно отправя искания за изслушването на експерти и извършването на международна медицинска експертиза, но съдът мълчаливо ги отхвърляше. Като краен вариант адвокатът планира да връчи в писмен вид при пледоарията си становищата на експертите с надежда, че съдът ще ги вземе предвид при определянето на присъдата.
653
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД