:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,689,475
Активни 314
Страници 8,093
За един ден 1,302,066
МО не знаело, че СДС ще иска разсекретяване на военните разведки

Журналист влиза в комисията за досиетата

Ноев: Не може да се постави знак на равенство между разработките на РУМНО и ДС
Един журналист ще бъде включен в комисията, която ще търси досиетата, ще ги отваря, чете и ще пуска имената на агентите в мрежата, съобщи вносител на законопроекта. Промяната вероятно ще се направи между първо и второ четене на закона до края на 2000 г. Журналистът ще бъде посочен от СБЖ и ще бъде проверен за чисто минало, както и останалите членове на комисията. Представителят на четвъртата власт трябва да излезе в неплатен отпуск за 5 г., тъй като толкова според проекта е срокът за действие на комисията.

Журналистът няма да има право да изнася сведения от работата на комисията, особено в медиите.

Депутати и репортери коментираха вчера в парламента, че е най-добре за обществото, ако с тежката задача бъде натоварен Явор Дачков. Телевизионният водещ в ред предавания громи Държавна сигурност и нейните пипала, пропълзели в демократичното ни битие.

Министърът на отбраната Бойко Ноев заяви, че не могат да се съпоставят досиетата на военното разузнаване и на Държавна сигурност. Ноев каза, че предложението за отварянето на архивите на РУМНО не е било предварително дискутирано с депутатите вносители. Според него предприемането на стъпки, които могат да застрашат националните интереси, трябва да се обмисли много внимателно.

"Ще взема отношение по проекта, след като разбера неговите конкретни параметри и след консултации с експерти", каза военният министър.

Експерти по националната сигурност вече предупредиха, че отварянето на досиетата на РУМНО би осветило чужденците, които са работили в полза на България.

Бившият МВР шеф Богомил Бонев преди време каза, че Иван Костов лично се е противопоставил на отварянето на досиетата на РУМНО при приемането на закона през 1997 г.

През октомври Николай Колев-Босия обвини Ноев, че бил агент на 3 разузнавания, сред които РУМНО, а негов водещ офицер е бил сегашният шеф на политическия кабинет в МО Чавдар Червенков.
859
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД