:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 338
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сделката

За първи път, откакто започна да продава "Мобилтел", Майкъл Чорни има реален шанс да успее да се освободи от него. Финансовият консорциум, в който влизат израелският бизнесмен Лев Леваев, най-големият израелски вестник "Йедиот Ахронот" и холандската компания "Еф Ти Ти", собственост на друг израелски бизнесмен - Елиезер Фишман, е подписал предварително споразумение с Майкъл Чорни и поне засега няма причини да се отказва от него. Според документа консорциумът ще купи регистрирания на Бахамите "Истърн маркет телеком лимитед", който държи 94,9% от "Мобилтел". Останалите акционери в GSM-оператора са "Ем Си Джи холдинг" (5%, представлявана от доверения човек на Чорни - Джоузеф Карам), "Бул Сим" (0,083%, собственост на Владимир Грашнов) и самият Владимир Грашнов с 1 акция. Преди месец беше сменен бордът на директорите на "Ем Си Джи", което навежда на мисълта, че Чорни е продал тази компания.

Интересното в случая е, че ако сделката бъде реализирана докрай, няма да има нужда да се иска специално разрешение от Държавната комисия по далекосъобщенията. Носител на GSM-лиценза е "Мобилтел", където собствеността де факто не се променя. Ако няма извънредни обстоятелства, на общото събрание на компанията на 8 декември в Съвета на директорите ще влязат представители на новите собственици.

Според запознати цената, на която Чорни продава "Мобилтел" е около 800 млн. долара.
776
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД