:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Двама американски бойци отзовани от Сливен

Двамата американски военни, които бяха замесени в пиянски скандал в сливенската дискотека "Империа", са отзовани от учение "Тракийска пролет 2007" и са върнати в авиобазата Рамщайн в Германия. Това съобщи вчера капитан Сара Санторо, инструктор-пилот на транспортните самолети С130 "Херкулес".

"Не смятам, че консумирането на алкохол е причина за този инцидент, въпреки че европейските напитки са по-силни от американските. Със случая се занимават българската полиция и посолството на САЩ, разследването ще покаже истината", допълни още тя.

В неделя около 4 ч сутринта двама американски военни бяха набити в дискотеката, собственост на кмета на Сливен Йордан Лечков.

Отзованите са били от екипаж на участващите в учението самолети, но няма да бъдат заместени с други военни. Санторо не назова имената и длъжностите на двамата провинени.

На въпрос позволена ли е употребата на алкохол в армията на САЩ, кап. Санторо, отговори, че се разрешават до три питиета, без да посочи вида и грамажа им. Преди полети забраната за алкохол е пълна, а на военнослужещите задължително се осигуряват 12 часа почивка.

Много съжаляваме, че инцидентът в Сливен се е случил и очакваме местните власти да го разследват и виновниците да се накажат, ако е възможно, коментира вчера пред БНТ и посланикът на САЩ в България Джон Байърли.

Този единичен случай не може да повлияе на сътрудничеството между България и САЩ, бе коментарът от Министерството на отбраната за агенция "Фокус".

РАЗМИНА СЕ

Военният министър Веселин Близнаков обяви, че няма да наказва военните, които са участвали в скандалния видеоклип, качен в интернет. В него те обиждаха на "мангал" иракски граждани. Той награди вчера бойци от втория контингент, участвал в мисията по охрана на бежанския лагер "Ашраф" в Ирак.
50
3532
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
50
 Видими 
28 Март 2007 00:50
Изключена ли е вина от американските военни?... Ако са виновни, как ще се разследва, щом са отзовани? Това ли ще е практиката?...
28 Март 2007 01:07


Само така! Бой по кухите кратуни.
Където пребивават УСА солджъри, имат навика да гледат на населението-домакин като на аборигени. Дано на въпросните господа и следващите ги, им стане ясно, че тук е европейска държава (нищо, че е на изток), и ние няма да търпим пияндета - чернилки и реднексове да си разяват у** по нашите кръчми. Съветвам ги да си стоят кротко по базите и да не се показват навън. Тук, те са нежелани!
28 Март 2007 02:10
ПОЧНА се!!!
28 Март 2007 03:38
редник, тва е техната практика. ако некой военен пикае накриво си го съдят те. виж неколкото случая от япония, филипините и другите места по света с мирикански бази, където има наистина сериозни престъпления, а не примерно пиянско сбиване -- примерно изнасилвания и убийства. в общия случай първото, което правят войниците е да си добегат до базата, след което на самальота и извън държавата, в която е станало квото е станало. без да съм чел договорите за бази, и без да се интересувам особено от проблема, почти съм сигурен, че и ние им гарантираме защита от бг правосъдие -- иначе немаше да дойдат.
28 Март 2007 05:25
Пак заради Капка е станал побоя този път в бара а не на магистралата.......Пут ката...за нея се бият песове и бици царе и владици.....
28 Март 2007 05:38
Значи в такива случаи, просто местните хора трябва да ги довеждат до положение, при което да не са в състояние да се добират до базите.(Единствено за да са на разположение на следствието. Не за друго.)

Редактирано от - Zmeja на 28/3/2007 г/ 05:40:35

28 Март 2007 05:53
Не може без причина да са отнесли пердаха. А, и какви са тези военни дето обикалят кръчмите нощно време? Кой знае как са се разпасли в кръчмата да се пражят на интересни. Като са на служба да си стоят в базата.
28 Март 2007 06:44
Това, че са отишли на кръчма няма нищо лошо. Та това едно сериозно перо за местната власт. Не занем как стоят нещата. Но фактът, че ги отзовават, ми подсказва, че те, американците може да са започнали скандала. Не, че нашите хора са цветя за мирисане. Но сигурно е било голям кютек, каубойска работа и би било интересно да се филмира. Сигурно и съотношението на силите е било в полза на нашите, защото американските военни в повечето случаи са яки бичета/бичмета. Бих съжалявал само, ако биячите се окажат цигани. Но, ако пък битите се окажат негра, то нещата си идват на мястото. Ако има някой колега от Сливен, да спусне интифа!
28 Март 2007 06:59
Джон Байърли: Аз бих казал, че тук американската армия е жертвата!
Змея: А аз не бих казал.
Змеицата: И аз не бих казала.
Змейчетата: И аз! И аз!
Вуте: Що..............майката американска!
28 Март 2007 07:36
Три питиета по американски значи общо 3 х 28, 5 грама = 85, 5 !!! Ако са метнали 3 х 100 по български, нищо чудно да са вързали кънките!!!
28 Март 2007 08:16
Явно в града на Стоте войводи не си пададт по чуждо военно присъствие. Снощи ФЛ-то е отворило подписка замесените българи да получат доживотни присъди. В Гуантанамо.
28 Март 2007 09:14
Чичо доктор, незнам за американските бичмета, ама и сливенските момчета не си падат по-доле. Плюс това в "Империя" роми не ходят-тя им е централната градска дискотека. Иначе съм виждал как се държат KFOR - американски в нашата "Библиотека" и мисля, че тия пичове са си заслужили пердаха. Трябва да намерим начин хем да им взимаме кинтите, хем да не ги бием ама не се сещам как ще стане това, защото те ги харчат за алкохол, а като се напият стават ебахти свинете. Преди около шест месеца имаше подобен случай на Руски паметник с един солдат за свобода и демокрация. Мисля, че с нарастването на бройката им често ще четем, че няко, някой е бил.
28 Март 2007 09:20
Малко ни са нащо ЦИГАН , та и тоя боклук трябва да чистим! Пусто дърво надодялано!
28 Март 2007 09:23
"В дискотеката" (снимка: натиснете тук)
28 Март 2007 09:28
Като гледам негрите, се питам: а какви ли са им циганите?
(Из "Белградски графити"
28 Март 2007 09:50
това е само началото...
нали искахте американски бази...имате ги барабар с войниците им, които не носят на пиене. В края на лятото идват още няколко хиляди рейнджъри. Курвите спешно трябва да учат английски, щото е ясно, че при няколко хиляди военен състав, дискотеките ще са пълни с рейнджъри и шамарите ще ядат само българите от август нататък...

28 Март 2007 10:12
Миналата година като бях на митинг на партия "Атака" срещу настаняването на чужди войски в България, софиянци не се присъединиха към митинга, с изключение на 5-6 души, но за сметка на това масово бяха наизлязли по терасите , пиеха си кафето и гледаха ШОО...

Аз за разлика от софийските сеирджии имах голямо желание отношенията между САЩ и България да си останат добри, - затова и протестирах.
Защото покрай тези бази, ние ще ги намразим а и американците ще ни намразят поради инцидентите, които тепърва предстоят.
Но как да обясниш на лумпените, че подмазването не е най-добрата основа за приятелски отношения?
28 Март 2007 10:19
Боят настана
Тупкат сърца ни.
Ето ги идат (в дискотеката)
наште душмани.
28 Март 2007 10:40
пука му на черупката на Mrx++...
28 Март 2007 10:42
Миналата година хамириканците избягали от една Варненска дискотека .Толкова бързали, че не платили. Що ли? През 2000 доколкото си спомням от една охранителна фирма им извиха вратовете съвместно с няколко украйнци. Като пият няколко питиета почват да се правят на велики, обаче нашите бабаити са с гореща кръв и хич не си поплюват, че и езика не знаят.Разговора са осъществява с ръце и крака-неграмотна работа , но има ефект, всичко разбират хамириканците!
28 Март 2007 10:58
Е, най-после нещо добро и полезно от нашите хайлази!
28 Март 2007 11:09
.... малко са ги били .... ама ще се научат ...
28 Март 2007 11:22
Така, така...Вече почнаха да отнасят по някои тупаник новите ни големи братя. Абе ще ги научим накрая как да се държат у нас.
28 Март 2007 11:32
Изключена ли е вина от американските военни?... Ако са виновни, как ще се разследва, щом са отзовани? Това ли ще е практиката?...

редник, да, така ще е. УСА успя да изнуди всичките си партньори техни военнослужащи да не се привличат от чужди съдилища, а каквото и да сторят на чужда територия да си ги прибират и съдят у тях
28 Март 2007 11:36
От Сливенските медии:
За охраната на рейнджърите в хотел ”Империя” се грижи майор от Военна полиция. Веднага след инцидента той е бил събуден от персонала и е пристигнал на място. След това е информирал дежурния в ОДП - Сливен.
28 Март 2007 11:38
Цялото: Натиснете тук
Натисни:ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ РЕШАВА КАК ДА ПРОДЪЛЖИ ПРОВЕРКАТА НА ИНЦИДЕНТА С АМЕРИКАНЦИТЕ
28.03.2007 : 06:02
28 Март 2007 11:49
ако атакаджии бяха били американците слави трифонов пак щеше да нападне атака а иван кулеков да изкара сидеров нацист.а това събитие дори не бе споменато в шоуто на слави
28 Март 2007 12:32
На момчетата да им дадат медал - срам че са ги арестували. Хамериканците да не се жалват и ако искат правосъдие да си върнат солджърите да си дават показания директно пред ченгетата а не да ги покриват на другия край на света.
Ние май сме единствената държава която си арестува първо собствените граждани и ги разпитва а се счупва да се прекланя пред задръстени реднек фуражки.
харесвам си родината мразим държавата.........
28 Март 2007 13:39
Това е част от военното обучение на амерканосите да го наречем бойно кръщение
28 Март 2007 13:51
. В понеделник сутринта са били разпитани десетимата младежи от Сливен, които по това време са били в дискотеката. Според тях американците започнали да задяват част от момичетата и дори хвърлили ядки по тях. Поведението на янките предизвикало съответен отговор от трима местни младежи. Както Sliveninfo.com вече информира, единият от американците е бил приет в болница със съмнение за комоцио, но по-късно е освободен. Тримата сливенски младежи не са арестувани. Сред тях няма криминално проявен


Американската армия тук е жертвата, заяви Байърли в отговор на въпрос дали този инцидент ще навреди на имиджа на US армията
28 Март 2007 14:41
Явно набиването на двамата американски войници е "героична" проява на някой атакисти като paragraph39!

28 Март 2007 14:49
Zavinagi CSKAR
това е само началото...
нали искахте американски бази...


Кой ги е искал, бе? Аз лично не съм ги искал. И въобще, някой някого питал ли е?
28 Март 2007 15:02
А някакъв сащски генерал само преди дни беше нахокал британскиата армия, че 15-те британски войници са се били предали на иранците- щото, видите ли, ако това били сащски войници, щели да се бият с иранците до победа?! И к`ва стана тя сега- в България биха "НЕпобедимите" щатски войници!
28 Март 2007 15:06
Я, Вики се появи! Къде се загуби толкова време, бе, мама. Добре че беше ФЛ-то да ни разтушва.
28 Март 2007 15:08
ptankov
Кой ги е искал, бе? Аз лично не съм ги искал. И въобще, някой някого питал ли е?


ptankov-да те питам...ти беше ли на митинга миналата година организиран от партия "Атака" срещу образуването на чужди военни бази в България?

Аз бях и видях с очите си, че 99.99% от българите нямат нищо против базите...просто липсваха на митинга....а някои си пиеха кафетата по терасите и гледаха ШОО...
28 Март 2007 15:11
Били ги били били?!?
28 Март 2007 15:20
Лече, каква стана тя?!
Ще взема да си мисля, че американците си отмъщават за твоето участие в "САЩ-94-та". Да не би с нещо да си засегнал тогава тази хубава капитанка, която преди 12 години е била още по-хубава. За какъв дявол иначе се кротнали точно в твоята дискотека.
28 Март 2007 16:20
simo, Stern,
Така е изгодно за американските военни, но не разбирам къде е правосъдието и демократичността?... Наистина ли сме се съгласили с подобна практика?...
28 Март 2007 16:28
Zavinagi CSKAR,
Тук ме хвана, признавм си.

Вярно е, че не съм бил там. Не съм знаел за митинга, но това, предполагам, не е извинение. Може би ако знаех щях да ида... кой знае. Е, във всеки случай не съм бил и от онези, дето са гледали сеира от балконите.

Мисълта ми беше, че като стане нещо такова, което го измилят управляващите и все някой ще рече: "Видите ли, вие си ги избрахте" или пък "Като толкова много искахте това... или онова...", а истината е, че хорицата нищо не са избирали и нищо не са искали. Сега ще ми отговириш, "Да, ама нали вие (ние) ги избираме". Абе така е, но нали знаеш- ако изборите променяха нещо, то те щяха да са забранени!

Жив и здрав от мен!
28 Март 2007 16:54
Редник, какво се учудваш - политиците ни само гледат как да ни изтъргуват, та бъди сигурен, че са подписали всякакви негативни за България клаузи. Дойде местният просперитет, покрай базите - засега с изолирани побоища покрай ученията, а по-късно ще станат ежедневие.
28 Март 2007 17:15
Абе, нямаше ли нещо в смисъл, че само ако потърпевшия подаде жалба в полицията, тогава полицаите могат да вземат някакви мерки срещу извършителя. Потърпевшите вече били в Германия, тогава какво става с нашите юнаци?
28 Март 2007 17:31
Ма как така ги били?Нали са супермени, реинджъри, тюлени?!Каймака на американската филмова индестрия!Ташаци!Всичко им предстои та тези с големите интереси по целия свят! t
28 Март 2007 18:17
Всички военни, не зависимо от нациолналността си са еднакви изродчета и си заслужават боя!Американците нямат традиция и "култура" на пиенето.Руснаците по-малко се бият в кръчми защото пият в пъти повече и то на екс.Тия дето са ги маризили , да не се кефят!
28 Март 2007 18:46
Що бе дем Уса ?Аз се кефя дето тия дресльовци сеят смърт по цял свят се четът Супермени!Пада им се!
28 Март 2007 18:57
редник, да.
Вече съм позабравил, но когато решиха да съдят сърбите за военнопрестъпления се подписа някаква конвенция за създаване на независим съд, който да гледа дела, свързани с военни престъпления или такива по време на война. САЩ я подкрепиха, но не я подписаха и започнаха подписване на серия двустранни договори за неподвеждане на американски военни в този съд, а връщането им в САЩ, да си ги съдят там.
България беше една от първите страни, която подписа със САЩ да НЕ съди щатски военни и да не ги дава на международен съд, а да ги връща в САЩ. Тогава на практика бяхме на противна позиция с европейските държави от НАТО...само Англия и една от новите също подкрепиха САЩ.
28 Март 2007 19:05
Бре, че то било хубаво да си американец...
Правиш каквото си искаш на местните индианци, след това бързо отлиташ и може и малко да те поосъдят...
Не разбирам как подобно решение на нашите управници се отнася към нашето и международното право...
28 Март 2007 19:27
МОНИТОР:"САЩ си прибраха битите войници
Американци тренираха кацане и излитане на къса писта край Ямбол"
Ляв прав-излитане и презимяване върху масата!
28 Март 2007 19:54
Вземайки се в предвид нашите съдилища май е по-добре военните да ги съдят в сащ за престъпления. Там е по-вероятно да получат присъда. Сега на американците избили едно семейство семейство в ирак им дадоха средно по 60 годинки.
28 Март 2007 19:58
Взимайки се в предвид българските съдилища , май е по-добре военните да си ги съдят американците. Сега дадоха средно по 80 год. на войниците убили едно семейство в Ирак. А и тези от ония затвор Абу-тинтири минтири това ги очаква.
28 Март 2007 20:22
ptankov

Чест ти прави, че си признаваш, за разлика от лумпените, които никога за нищо не търсят вина в себе си, обаче за сметка на това устите им като на хипопотами...и са първи сеирджии по балконите
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД