:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС министри ще се глобяват заради занемарен язовир

Тримата министри на ДПС се озоваха в сложна ситуация около проблема с преливащия язовир "Домище" в община Кирково. Подчинените на Джевдет Чакъров и Емел Етем ще трябва да глобят фирма на Министерството на зедемелието, управлявана от Нихат Кабил. Вече е съставен акт за нарушения, а предвидената в закона санкция е между 500 лв. и 2000 лв.

Работна група, в която участват ГЗ, общинският и селският кмет, полицията, Басейнова дирекция-Пловдив и специалисти от Хидромелиорации, установиха, че язовирната стена е поддала заради лошо стопанисване. Не работи и основният изпускател. "Домище" се управлява от фирма „Земинвест", която е 100% собственост на земеделското министерство. В управата й е и членът на ръководството на ДПС и бивш депутат Айруш Хаджи. От ведомството на Етем установиха, че министерството на Кабил не е подало информация за проблеми със стената на "Домище".

Управителят на фирмата Альоша Зидаров обясни пред "Сега", че има 4-5 потенциално опасни язовира, но този не е сред тях. Проблемът възникнал още в четвъртък вечерта, когато паднал обилен дъжд. Стената пък поддала, защото селяните я прокопали, за да напояват земите си. Зидаров обясни, че основният изпускател не работи отдавна, тъй като няма водолаз, който да слезе и да го пусне. "Язовирът винаги прелива, защото има изворни води", твърди Зидаров. Обемът му е 250 000 кубика. Още следващата седмица започвал ремонт на изпускателя. Подобен проблем имаше преди години и с яз. "Тополница", който удави Пазарджик и околните села. Той също трябваше да бъде поправен от хората на Нихат Кабил.
9
3482
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
28 Март 2007 00:36
Голяма сложнотия брей Ми нали с държавни пари ще се разплащат къде им е проблема?
28 Март 2007 01:12
Както сме я подкарали , дописки като тази , скоро ще заформят свое място на страница "Чужбина"...

28 Март 2007 04:57
Каквото са дробили такова и ще сърбат, никой дане награждава некъдърност!!!!!!
Няма значение от къде идва, да си платят глобите и да си гледат работата иначе много други са готови за сладките министерства!!!!!!!!!!!!!!

hubavo momce ama turce
28 Март 2007 06:02
Еми след като вече цялата власт вече е советом-мурафетом, т.е. държи се от едни и същи хора, то ясно е, че между тези хора ще настъпват търкания. И ако тур-комунягите следват отблизо пътя на техните кръстители (в пряк и преносен смисъл) - бкп-комунягите, то не само глоби, а и куршуми ще си разменят аркадашите.
28 Март 2007 08:49
"Язовирът винаги прелива, защото има изворни води", твърди Зидаров.

Страшна логика!
Ако не са изворните води, тогава ще са дъждовете или втичащите в язовира реки.
Този юнак да не би да си представя язовирът като затворен буркан с вода..
28 Март 2007 09:31
ЕЙ, срама нямат бе! Как са се оплели и се точат като котешки черва.
28 Март 2007 12:13
.... баааах ти "язовира" - 5-6 плувни басейна ...
28 Март 2007 18:12
Това е истинския професионализъм.Оказва се, че най-разбиращите в БГ от хидроинженерство са от ДПС.Резултатът:наводнения! Добре, че не одхванаха ресора на бат`Бойко (пожарната), че досега да сме изгорели живи. Причината е, че в пожарната няма далавера.
28 Март 2007 20:52



ДПС не разполага с подготвени специалисти. Кадрите на ДПС са с основно или средно образование, което не отговаря на елементарните изисквания на ЕС и на икономическата логика на времето ни. Политическият нагон в ДПС е вреден за държавата, защото днес са необходими опитни, умни, интелигентни и преданни на държавата си европейци, а не глутница полуобразовани хищници, сбрани в цели министерства, които, по думите на посланика на САЩ - искат рушвети и премат на бизнеса в България.
И още - за всеки гражданин на Републиката, нарушил законите й волно или неволно, с което е причинил щети на държавата ни, трябва да бъдат прилагани сурови наказателни мерки. Това важи и за ДПС и неговите членове.
Настояваме полицията и прокуратурата да се занимаят с нечуваната по своята дързост провокация на верска основа по време на мача в Пловдив, когато платени турски агенти развяха 20 метрово знаме на съседна държава. Същата държава, която държи окупиран Кипър и има претенции към своии съседи.
Иначе България не следва да бъде третирана от нас като държавата на българи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД