:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СДС окончателно загърби комисията по досиетата

Петър Стоянов
СДС потвърди, че се отказва от участие в комисията по досиетата, след като кандидатът на сините Георги Константинов бе отрязан и от ДКСИ за новия орган. Решението е взето единодушно от ръководството на партията, обяви Петър Стоянов.

"Ние като дясна политическа сила не можем да подкрепим човек, който междувременно сам нарече себе си "истински комунист и анархист", коментира ситуацията Иван Костов. "Явно този, който е преподавал комунизъм, е по-запознат с него, отколкото този, който е лежал в лагерите и затворите", контрира Стоянов.

БСП ще предложи още една кандидатура за новия орган, стана ясно след заседание на ПГ. Това ще е журналистката от в. "Дума" Татяна Кирякова, която най-вероятно ще замени Христо Марински. Както "Сега" вече писа, той е бил на резервен щат в ДС. "Имаме основание да считаме, че кандидатурата на ген. Марински влиза в известно несъответствие със закона", коментира говорителят Ангел Найденов. Днес ще заседава вътрешната комисия в НС, която трябва да реши дали действително Марински не може да отваря досиетата.

Левите решиха още да предложат парламентът да състави 10-членна комисия, която да проучи материалите срещу Тома Томов и да прецени дали депутатският му имунитет да бъде свален. В левицата са силно разтревожени от структурни промени в НАП, които можели да доведат до намаляване на приходите в бюджета. Те се правели на тъмно. Министърът на финансите Пламен Орешарски и шефът на НАП Мария Мургина не се отзоваха на поканата да дадат обяснения.
13
2114
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
28 Март 2007 02:00
Номерът на П. Стоянов е типично седесейски- нарочно беше предложен "проблемен" кандидат за Комисията, за да може да се вдигне седесейски вой и плач сега, а вбъдеще да има седесейско "основание" да се разграничи/ с аргумент, че няма седесейски представител там!/ от решения и становища на Комисията, които биха били НЕудобни за СДС и сие!!!
28 Март 2007 04:28
Сърдит Петко - празна му торбичка.
28 Март 2007 05:31
Напълно споделям хипотезата на Параграфа. Изглежда невероятно, че СДС умишлено е успяло да замисли и предвиди подобна комбинация. Особено в контекста на трагичните стъпки които предприе напоследък. Обяснявам си го с факта че като стреляш сватбарската напосоки, все някой изстрел ще попадне в целта.
*
СДС печели от случая, понеже се дистанцира от очаквания цирк, удари под кръста и политическа разправа. Всеки опит за се цензура тази информация е вреден. Или се вади абсолютно всичко преди еди коя си дата, или нищо. Не може да има избирателност в този процес. Противно е на обявената цел.
28 Март 2007 05:56
Петър Стоянов обаче, съвсем точно е охарактезирал наглостта Костова. Този марксист, преподавател по полит-икономия и кандидат-член на БКП - И. Костов има нахалството да се прави на по-антикомунист от лежалите по затвора дейци на антикомунистическата съпротива. Няма значение, че човекът се чувства анархо-комунист. Той се е одързостил да се опълчи с/у властта в най-трудните години на диктатурата на пролетариата у нас. А наглеци като "бледоликият" Костов, допринасяха за по-твърдото установяване на социализма у нас. Пропагандатор на комунистическите идеи, след 10-и, набързо се преориентира и намери мястото си всред другите копои от ДС, наложили се за ръководители на СДС - една, спусната оторе, отгледана опозиция. Егати антикомунистите, егати чудото!
28 Март 2007 09:05
Една достойна политическа позиция на Петър Стоянов! Жалко само че не постъпи така навремето, когато беше президент и не каза истината в очите на Костов пред всички ами си замълча: "Кажи си Иване, те ще те разберат!"
А
28 Март 2007 09:27
Умря Марко , Пешенце, умря!Бяхте свикнали кога кажете някоя глупост с акламация да я посрещат, Ама и балъците умряха вече, И СДС също!
28 Март 2007 10:45
Досиетата трябва да се разкриват от тези, които са пострадали от ДС.
Георги Константинов щеше да е точният човек на точното място.
Жалко, че в тази държава никой не си е на мястото, в това число и Иван Костов. Забравихме, как Луканов му даваше жълтите папки когато на власт беше Виденов.
28 Март 2007 11:01
Тъй, тъй...Ако някой може да открие нещо - аут! Макар че вече едва ли е останаоло нещо за откриване - каквото трябва, за тези 17 години отдавна вече е покрито. Цялата тази работа си е след дъжд качулка...
28 Март 2007 13:35
СДС постъпват достойно,
а костовата партия за пореден път показва, че е отроче на комунистите и отлъчниците
28 Март 2007 15:06
Президента Стоянов е абсолютно прав, пожелавам му успех на изборите както на него в частност , така и на СДС
28 Март 2007 16:26
Пешоооооо..... Пешооооооооо!
28 Март 2007 16:33
Явно имат основание за безспокойство!Чие ли дасие ща изскочи от архивите на върл седесар?! t
28 Март 2007 19:59
Още през 1979г стана ясно, че има пътната карта, която САЩ продиктува на Горбачов и в нея е определена главната роля на бившите "комунисти" да трансформират държавата от планова към пазарна икономика.Съвсем ясно е днес, че в тази пътна карта са взети решения да се създаде "опозицията" и "Възродителен процес", който да послужи като катализатор за раждането на ДПС.ДПС, БСП, БЗНС, СДС и още 200 такива. ДПС да служи като око и ухо на американците и като коректор при прилагането на пътната карта и в Народното Събрание.Тогава как днес, да се извадят досиетата на цялата тази агентура на ДС с помоща на която и днес се осъществява всичко това??Цялата тази метаморфоза на държавата е планувана от Американците и осъществена с помоща на ДС и със "съгласието"(капитулацията) на БКП и целия Соц.лагер пред капитализма.Днес е явно, че много малко хора са чели цялата ПЪТНА КАРТА за България.Практика е да им се подава, по лъжичка(глави от нея) от решенията насписани в нея.Явно е, че само на Царя е било разрешено да прочете цялата пътна карта.Един ден, (когато му дойде времето)и когато държавата се трансформира до край успешно, много днешни майстори клевтници, ще тичат да се извиняват на Царя.Тази днешна простотия, лиши държавата ни от държавно устройство в бъдеще, което осигурява много по-голям суверинитет, какъвто имат европейските държави, като Испания, Белгия, Холандия, Швеция, Люксембург, Англия, Норвегия и т.н.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД