:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 254
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВИТРИНА

"Митове и легенди на северноамериканските индианци"

Ричард Ърдоус и Алфонсо Ортис са подбрали 116-те легенди и предания на над 80 коренни народности от Северна Америка (изд. "Изток-Запад"). Голяма част са издирили и записали те двамата из резерватите. Приложени са справки за всяка от споменатите в сборника народности.



"Туарег"

Испанският писател Алберто Васкес-Фигероа разказва в романа си за туарегите - народност, която населява Сахара (изд. "Колибри"). Героят му е местен благородник. Той владее огромни площи пясъци и е верен на традициите. Но пристигат двама бегълци и го въвличат в драматични приключения.



"Черният ангел"

Джон Конъли е измислил нови преживелици на постоянния си герой - частния детектив Чарли Паркър, който се появи още в първия му роман "Всяко мъртво нещо" (изд. "Прозорец"). Тук ченгето тръгва да търси изчезнала нюйоркска проститутка и стига до култови жертвоприношения и други подобни ужасии.



"Кондолиза Райс. Жената на върха"

Немският публицист Ерих Шааке е съчинил биографията на американския външен министър (изд. "Слънце"). Поради тази причина тя е неофициозна, европейски поглед е върху отвъдатлантическите технологии на властта. Авторът е призовал на помощ психоаналитици, за да обясни героинята си.



"Вътрешни болести"

"Обяснителни записки или един практичен подход към тяхната диагностика и лечение" е подзаглавието на д-р Иван Иванов (изд. "Пенсофт"). Трудът на изтъкнатия специалист се оценява като "непознат по форма и съдържание". Адресиран е към професионалисти, но може да се чете и от пациенти, с малко усилия.



"Седем стратегии на здравия разум"

"Те не са универсална формула за успеха, пояснява авторът Бари Сискайнд. Но тези стратегии са константи. Приложими са към всяка ситуация, независимо от променливите величини като култура и социално положение, независимо от спецификата на конкретното събитие (изд. "Класика и стил").

--

Страницата подготви?

Петко Тодоров
885
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД