:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР спряло 17 групи за износ на бели робини

МВР е успяло да спре дейността на 17 организирани групи за износ на бели робини през миналата година. Това съобщи вчера зам.-министърът на вътрешните работи Бойко Коцев при представянето на национална кампания "Трафикът на хора съществува" в МС. Полицаите са действали заедно с колегите си от Австрия, Белгия, Чехия, Испания, Холандия, Италия, Франция и Швейцария. Българските момичета най-често били "изнасяни", за да проституират в Австрия, Чехия, Белгия и Холандия.

Повдигнати са обвинения срещу 52 лица, като трима от тях са чужди граждани, а останалите са българи, каза още Коцев. По данни на МВР през миналата година има едва 9 осъдени за трафик на жени. Пресечени са 11 канала за трафик на хора. Спецслужбите на МВР са съдействали на 196 жертви на сексуална експлоатация.

Разкритите случаи на трафик на хора през 2006 са 82, като 30% от тях са за непълнолетни. 27 деца са върнати от Белгия, Италия, Австрия и Германия. Там те обикновено отиват с родителите си или с роднини, за да просят или да крадат.

КАМПАНИЯ

Вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев даде вчера старт на кампания срещу трафика на хора, която обаче държавата няма да подпомогне финансово. Засега помощ и средства ще бъдат осигурени от Столична община и "Мобилтел". Кампанията през тази година, която ще стартира през май, е насочена предимно към родителите. Организаторите отново напомниха, че на горещия телефон на Международната организация по миграция - 93 94 777, могат да се подават сигнали при заплаха или проблеми с трафик на хора.
3
2039
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
20 Април 2007 09:24
При спиране на контрабанда, стоката се конфискува в полза на държавата и се пуска на продажба в полза на бюджета.... За съжаление, при тези продажби се уреждат само вътрешни....
20 Април 2007 10:09

Ванко 1 влиза ли в тази статистика?
20 Април 2007 15:59
"Опитаха да изведат зад граница циганка за бяла робиня!" - заглавие в български ежедневник.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД