:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция отказва подкрепа за АЕЦ "Козлодуй"

Снимка: Михаела Катеринска
Димитрис Сиуфас се срещна вчера и с министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов.
Атина няма да подкрепи София в кампанията за повторно пускане на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", стана ясно на срещата на министър Румен Овчаров с гръцкия министър на развитието Димитрис Сиуфас. Това е въпрос между България и Европейската комисия, обяви Сиуфас. Овчаров подчерта, че България прави всичко възможно да изнася ток за Гърция и други съседни държави, но това е доста трудно след затварянето на 3 и 4 блок в Козлодуй.

Двамата министри обсъдиха в детайли приватизацията на ТЕЦ "Бобов дол". Кандидат-купувач е гръцката държавна електрокомпания PPC. Тема на срещата бе и втората връзка между енергийните системи на двете държави между р. Марица и Неа Санта. Проектът може да бъде финансиран от еврофондовете.
20
2804
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
20 Април 2007 00:43
/:/ Атина няма да подкрепи София в кампанията за повторно пускане на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", стана ясно на срещата на министър Румен Овчаров с гръцкия министър на развитието Димитрис Сиуфас...
/:/ Двамата министри обсъдиха в детайли приватизацията на ТЕЦ "Бобов дол". Кандидат-купувач е гръцката държавна електрокомпания PPC.
......................................... ......................................... ...................................
Някой да НЕ е разбрал защо Гърция отказва да подкрепи пускането на 3-4 блокове на АЕ§Ц "Козлудуй" ?!
20 Април 2007 01:59
европейската "енергийна политика" ... и резултатите от нейната липса
20 Април 2007 04:43
За какво и е на Гърция да пуска АЕЦ.
Нали държи парите ни в банките си.
20 Април 2007 05:24
Хубавото е, че наш ток за Гърция няма и не трябва да има. Втората връзка между двете енергосистеми също трябва да се забави, а съществуващата да излезе от експлоатация за профилактика. За да помнят кога са действали против България. Лошото е, че закупуването на Бобовдол от гръцка държавна фирма се нарича приватизация. Ще има на наша територия гръцки ТЕЦ, който ще замърсява въздуха, за да ползват изисканите елини тока.
20 Април 2007 06:28
Гърция е против всякакви АЕЦета.
Как ще допусне този боклук на руската Мафия?!
20 Април 2007 06:44
suhar, напротив! Колкото са по-зависими от нас толкова повече ще сътруднияат.
20 Април 2007 06:46
paragraph39,
А да не мислиш че при тва полужение гърците ше вземат Б. дол. Нанайци, не само те са злопаметни, червените не падат по-долу.
20 Април 2007 07:24
Туй елинче в профил, аслъ кат' на'што Сопол. Сигурно се казва кир Сополяки?
20 Април 2007 07:26
А и името му също - Сиуфас = се фес.
20 Април 2007 08:07
TIMEO DANAOS ET DONA FERENTES НЕ ВЯРВАЙ НА ГЪРЦИТЕ ДОРИ КОГАТО ПРАВЯТ ПОДАРЪЦИ.
Е те това ако не е троянски кон, здраве му кажи. Ама като са ни тъпички политиците, какво да правиш? Явно БГА Балкан и БТК не са достатъчни. Трябва да има още простотии. Ако имат малко акъл, просто да направят един язовир на Струма.Тогава данайците не за АЕЦ, а и за И. Костов ще гласуват...
20 Април 2007 08:40
FLq
Гърция е против всякакви АЕЦета
Мяй трудно достига информацията за Европа, зад окиана или ти я четеш много избирателно, защото сама преди два три дни пишеше по вестниците, че и те щели да строят АЕЦ. Какво да се прави, като видиш дебелия и ставаш привърженик на АЕЦ-тата.
20 Април 2007 09:07
AVE Caesar
20 Април 2007 09:11
garamel, това са твои разсъждения и предположения, които за съжаление са доказано от практиката неоснователни. Народът казва:храни куче да те лае. Съседите ни заживяха с чувството, че могат да си позволяват какво ли не с българите и с България. Примери дал Господ. Турци, гърци, сърби, македонци ни вземат за мезе и ни се смеят. И с право. За кой ли път повтарям мисълта на Атанас Далчев: "Прекомерната ни толерантност ще ни затрие като нация".
20 Април 2007 09:17
Ако наричаш толерантност безгръбначието на политиците ни съм склонен да се съглася с теб suhar. А инак за язовира на Струма е добра идея. А напролет като пуснем водата и ела да видиш как се изравят противопехотните мини
20 Април 2007 09:51
бе те хубово ще вземат бобов дол , ама джевдет от екологията като им ореже комплексното разрешително, знаете ли кога ще произвежда ток? то без туй 2008 бобов дол трябва да затваря щото няма нито една сероочиска и ще ги цакаме точно по европейските дерективи -нищо лично. Отделно наште бизнесмени начело с Ковачки които продават въглища в бобов дол правят всичко възможно да провалят сделката, щото се разваля тяхната далавера с въглищата, гърците имат вини в северна гърция и могат да си ги карат от тях, башка че мините им са поделение на РРС и работят с кръстосано субсидиране, затова ЕС един път вече ги глоби. Отделно гърция, заяви че ще строи АЕЦ в района на Алесандропулис, ама нали България трябва да даде съгласие, такива са изискванията , както в момента румънците риват за белене, такива зелени можем да им организираме та цудо, цудо+ едно язовирче на марица, турците искат да се строи на тунджа , на арда вече имаме и вода за охлаждане нанай.
20 Април 2007 10:57
Пука ми, че гърците не искат да помагат.Тук искам да имам ток и въобще не ме интересува гърците как ще се оправят !!!хахахаха
20 Април 2007 12:36
Ave Caesar & mamut
стига продажните ни политици да са истински политици
20 Април 2007 12:43
Настроението от снимката не съответства май на "отказа за подкрепа".Какви сме си лицемери!
20 Април 2007 14:33
А от къде ще минава влакчето с токсични отпадъци от новата им централка гръцка?Вероятно през България за Русия?Можем да им откажем преминаването на ядрените отпадъци предварително, преди да са я построили и така мераците за гръцки АЕЦ ще намалеят.Да си чупяп кухите глави когато август месец стане 50 градуса а няма ток за климатика.То бива завист, ама като тяхната няма.Само дали ще се намери доблестен български управник да ги охлади с една забрана за преминаване на ядрени отпадъци през България, ако не да извикаме Грийнпийс, те пак са вдигнали мерника на ядрените мощности в Източна Европа, но мълчат нещо за Гърция. Що така?
20 Април 2007 18:51
suhar,
в случая поговорката не е "храни куче да те лае", а е "вържи куче да не те хапе"!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД