:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 621
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Разследване

"Фронтиер"* - предната линия на големите пари

Бизнесът на Красимир Георгиев може да просперира само с огромно лобиране сред много държавни институции. И от години насам няма правителство, с което той да не успее да се разбере
Това е единствената известна снимка на Красимир Георгиев и от преди десетина години. Той в момента е в Швейцария и от интервютата му стана ясно, че придпочита да не бъде публично известен. По тази причина отказва да бъде сниман.
Шефът на фирма "Фронтиер" Красимир Георгиев е даден на комисията за отнемане на имуществото, придобито по престъпен начин. Това потвърдиха за "Сега" запознати с разследването на аферата "Топлофикация". Прокуратурата е длъжна да уведомява комисията "Кушлев" за повдигнатите обвинения за пране на пари. Такива Георгиев има две по делото "Топлофикация". Едното е за 500 000 лв. чрез фирма "Ледербел", преведени по сметката на "ПроМарк" в Австрия, която е собственост на ексшефа на столичното парно Валентин Димитров. Другото му обвинение е за 450 000 евро, изпрани чрез "Банско пропърти партнърс 2", в която до преди година акционер бе майката на Димитров - Цеца. Адвокатите вече представиха договор за заем от Георгиев на Димитров, който оправдава сумата от 450 000 евро. Прокуратурата обаче се съмнява в автентичността му и в момента се чакат експертизи на подписи и дати.

От Софийския градски съд отказаха коментар дали при тях са постъпвали искания за запори на лични или фирмени сметки на Георгиев и за налагане на възбрана върху имуществото му.

В петък изтича и срокът, поискан от Георгиев, за да се възстанови от операция на менискуса, преди да се върне в България. Твърди се, че се намира в Швейцария. Ако на 1 юни не представи мотив за ново неявяване, най-вероятно ще се премине към задействане на процедура по екстрадиция. Такава може да поиска главният прокурор.

Ако следователите по делото "Топлофикация" искат да узнаят подробности по връзките на фирма "Фронтиер" и нейния собственик Красимир Георгиев у нас и зад граница, би трябвало да се въоръжат с огромно търпение. У нас почти няма значим бизнес проект в енергетиката и инфраструктурата, в който "Фронтиер", Красимир Георгиев и свързани с него лица да не участват.

Всъщност покрай бизнесмена се разшумя заради отношенията му с министъра на енергетиката Румен Овчаров. През 70-те години на миналия век двамата са учили в Москва. За него министърът казва: "Аз даже на моменти си мисля, че и Красимир Георгиев в крайна сметка ще се окаже жертва поради спекулацията, че той е близък с мен. С него съм се запознал през 1974 г. в Москва, където той вече беше студент, аз отидох една година след него. По-късните години сме работили заедно в Благоевски районен комитет на БКП, където той ми беше ръководител известен период от време. Били сме близки, но през последните години отношенията ни не бяха чак до такава степен близки. Той се разви по бизнес направление. А аз се занимавах с политика".

Това министърът каза пред БНТ ден преди да бъде пратен в принудителен отпуск от премиера. Той разказва още как шефът на следствието Ангел Александров му е показвал разпечатки от специални разузнавателни средства (СРС) с какви институции за какво е преговарял Георгиев.

Но и без СРС може да се заключи, че собственикът на "Фронтиер" ебизнесмен с неограничени възможности,добре приет във всяко министерство, независимо кое правителство е на власт. Основните проекти на Георгиев и неговите съдружници Едуард Манукян и Георги Сотиров са в енергетиката и в регионалното развитие и благоустройството. Любопитното е, че във второто връзката се осъществява винаги през държавното дружество "Техноекспортстрой".

Ключовите прояви на "Фронтиер" в регионалното ведомство са две - концесиите за магистралите "Тракия" и "Хемус" и проектът за изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис. И двете започват от времето на министър Валентин Церовски.

Още през лятото на 2004 г. Красимир Георгиев влиза в управата на регистрираното акционерно дружество "Магистрала Хемус". И до ден днешен не е ясно по какви критерии той се озовава там, тъй като акционери в дружеството са две държавни фирми - "Техноекспортстрой" и "Автомагистрали", съответно с дял от 24 и 25%, и италианската "Салини Конструтори" с 51%. Италианците от години се оплакват, че българската държава ги е отрязала от полученото в началото на 90-те години право да концесионират магистралата от Калотина до Капитан Андреево. Според плановете фирмата "Магистрала Хемус" трябваше да стопанисва аутобана от София до Варна.

Останалите управляващи от българска страна са шефът на "Техноекспорстрой" Емил Коцев, брат на сегашния зам.вътрешен министър Бойко Коцев, и тогавашният началник на кабинета на министъра на регионалното министерство Калин Рогачев, понастоящем зам.-министър там. Пред в. "Сега" бившият регионален министър Валентин Церовски заяви, че не си спомня по какви причини Георгиев е включен в управлението на дружеството, но фирмата не функционирала. Била създадена с идеята да се тушират претенциите на италианците към "Тракия". От "Фронтиер" пък твърдят, че Георгиев е поканен лично от Церовски.

Хора, работили по това време в екипа на Церовски, се сещат, че Красимир Георгиев е представен от бившия министър като експерт с опит в подготовката на международни проекти. "Истинският интерес на Георгиев всъщност беше "Тракия", коментират източници от регионалното министерство, пожелали анонимност. Очевидно е, че концесията на "Тракия" и на "Хемус" са правени по една и съща матрица, тъй като действащите лица се повтарят - двете държавни фирми и "Фронтиер" като техен консултант, плюс чужд инвеститор - португалски или италианска фирма, плюс регионалното министерство, управлявано от Церовски.

Официално не е известно фирми на Красимир Георгиев да са кандидатствали за "Тракия", макар че "Фронтиер" е била своеобразна свръзка между българските компании в концесията с американската правна фирма McGuire Woods. Американците представляват българските държавни фирми в преговорите с португалските партньори.

Въпросната американска консултантска компания за пръв път нашумя в България след визита на представител на регионалното министерство и на "Техноекспорстрой" в САЩ по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски. За първи път обаче американците са доведени в България през 1998 г. от съдружника на Красимир Георгиев във "Фронтиер" - Едуард Манукян. Тогава президентът на McGuire Woods Къртис Кауард и Манукяндаряват 80 000 долара на фондацията на Елена Костова"Бъдеще за България" за дома за сираци в Златица. Вероятно този, а и други жестове тогава отварят доста врати за навлизане в енергетиката, защото до онзи момент видимият бизнес на Красимир Георгиев се върти около чейндж бюрата "7М" и неуспешния опит за създаване на застрахователна компания. След дарението "Фронтиер" започва да се появява в по-мащабни проекти, сред които 6 микровеца. Интересното е, че другият съдружник на Красимир Георгиев - Георги Сотиров, се опитва да омаловажи постиженията на фирмата в тази област. Той твърди, че от вецовете действа само един и още един е в проект - останалите фирми са регистрирани само за проучване на местата за изграждането им и за снабдяване с многобройните разрешителни за дейност.

Миналата година McGuire Woods нашумя и по друг повод - името й бе свързано пряко с "Техноекспортстрой" в лобистка кампания. Според информация на електронното издание "Портал Европа", държавното дружество е платило определена сума на McGuire Woods Consulting - щатска лобистка фирма, дъщерна на McGuire Woods, за да помогне на президента Георги Първанов да организира неофициалната си визита във Вашингтон в края на октомври 2005 г. След избухването на скандала от "Техноекспорстрой" и от президентството отрекоха информацията. Интересното е обаче, че изплатената от "Техноекспортстрой" сума за правните консултации на американската фирма съвпада до долар със сумата, записана в годишния доклад на правосъдното министерство на САЩ за извършените лобистки услуги. И в двата случая става дума за 9459 долара.

Другият ключов проект, къдетотоплата връзка между "Техноекспорстрой" и "Фронтиер" е очевидна,е петролопроводът Бургас-Александруполис. В продължение на няколко години двете фирми се водеха собственици в "Универсален терминал Бургас". Очакваше се дружеството да бъде ключов участник в петролопровода в България. През тази година, малко след като гръмнаха скандалите със столичната топлофикация, правителството изненадващо реши да извади "Универсален терминал Бургас" от нефтения проект.

На въпрос как са попаднали в "Универсален терминал Бургас" от "Фронтиер" обясниха, че са влезли в схемата след конкурс, обявен от регионалното министерство. Въпросният конкурс обаче изобщо не е за създаване на смесено дружество, и то с държавни предприятия. Поканата, публикувана през юни 2004 г., гласи, че се търсят "проявяващи интерес" към проекта Бургас-Александруполис, които трябва "да опишат намерения за осъществяването му". Така или иначе "Универсален терминал Бургас" прекрати съществуването си, още преди да е заработил. Официалната версия, лансирана от регионалния министър Асен Гагаузов за изваждането на фирмата от проекта, беше, че за двата нефтопровода - Бургас-Александруполис и Бургас-Вльора, се предвижда да има отделни терминали. Това обезсмисляло съществуването на "Универсален терминал Бургас".

Обикновено когато Красимир Георгиев реши да участва в някакъв проект, той или негови хора регистрират специално дружество. Освен в случая с Бургас-Александруполис така е процедирано например и с "Топлоцентрала Земляне". Там акционери са "Топлофикация София" с 34%, австрийската VA Tech hydro Gmbh с 33% и канадската "Нортланд Пауър" с 33%. Нищо не издава участието на Красимир Георгиев в това дружество освен адреса на регистрацията му - столичния булевард "Фритьоф Нансен" 9, където се намират и всичките останали фирми на Георгиев. Замисълът на това дружество, чийто управител е арестуваният зам.-шеф на столична топлофикация Емил Антонов, е да създаде когенерационна мощност в ТЕЦ "Земляне", произвеждаща топлоенергия. Така поне твърдят източници от столичната топлофикация. В такива случаи централата продава на столичната топлофикация топлоенергия, а на НЕК - ток. Подобни проекти станаха особено актуални тази година покрай проблемите на "Топлофикация". Но "Топлоцентрала Земляне" е закрита по-малко от месец след учредяването си през април 2001 г.

От "Фронтиер" дават съвсем друго обяснение за тази фирма - че е регистрирана от неизвестни за тях лица и че тъй като адресът е бизнес сграда, всеки може я посочи за седалище. А VA Tech hydro Gmbh и "Нортланд Пауър" са достатъчно големи компании, за да им искат обяснение какво правят в съдружие със столичната топлофикация.

От "Фронтиер" обясняват още, че те първи са въвели у нас т.нар. модел за проектно финансиране. Първият подобен проект е от края на 90-те години и в него действително участва Красимир Георгиев. Това е рехабилитацията на ТЕЦ "Марица-изток 3", която се прави от смесено дружество между НЕК и американската "Ентерджи". По времето на кабинета "Сакскобургготски" американците продадоха дела си на италианската "Енел".

Работата на консултанта в такива проекти е решаваща, защото той изготвя цялата схема - довежда инвеститора, прави план по години, сключва или помага да се сключат всички договори с държавата или държавни дружества, подготвя документите за кандидатстване за заеми. Ако е нужна държавна гаранция или промяна на законодателството, организирането на всичко това също е работа на консултанта. Няма думата единствено когато се стигне до теглене на кредитите и до прехвърляне на собственост. Обикновено за работата си консултантът получава между 0.1% и 0.5% от стойността на целия проект или отделно уговорена комисиона от самите банкови заеми или и двете заедно.

Всичко това едейност, свързана с огромно лобиране,и то пред най-различни институции - парламент, правителство, министерства, регулаторни органи, чужди посолства и т.н. По тази логика уязвими за евентуални връзки с "Фронтиер" освен Румен Овчаров са и неговите предшественици в три правителства назад, както и всеки, заемал пост, даващ възможност за вземане на важни решения в енергетиката.

Проектът за рехабилитация на ТЕЦ "Марица-изток 3" например, който е за 600 млн. евро, започна още през 1999 г. Основните договори бяха сключени седмица преди парламентарните избори през 2001 г., а работата - поставянето на сероочистващи инсталации, продължава и досега. Специално за ТЕЦ "Марица-изток 3" се наложи НЕК да сключи дългосрочен 15-годишен договор за изкупуване на тока от централата. Това стана въпреки протестите и на Световната банка, и на МВФ, които смятаха, че така се блокира либерализацията на сектора.

Другият голям енергиен проект, в който изплува името на Красимир Георгиев, е изграждането на хидровъзел "Цанков камък". Инвестицията там е 220 млн. евро Схемата е почти същата - държавната НЕК, която е основен инвеститор, сключва договор за изграждането на язовира с австрийските фирми VA Tech hydro Gmbh, Verbundplan Gmbh и Alpine Mayreder Gmbh за проектиране, построяване и оборудване на бъдещия ВЕЦ. Кредитите и застраховките им са от австрийски банки, като част от средствата НЕК погасява с продажбата на спестените емисии въглероден двуокис. По проекта консултантът Красимир Георгиев почва да работи през 2002 г., но окончателните договори са сключени през септември 2003 г. VA Tech hydro Gmbh е същата фирма, която е планирала да се намеси в сделка и в ТЕЦ "Земляне" и за която "Фронтиер" твърди, че нищо не знае.

В "Цанков камък" енамесен и друг бизнесмен, към когото прокуратурата прояви интерес- Николай Вълканов, бивш вицепрезидент на "Мултигруп", шеф на "Минстрой холдинг" и близък на Ахмед Доган. Холдингът е нает за подизпълнител на Alpine Mayreder. Друг голям играч в енергетиката - собственикът на "Риск инженеринг" Богомил Манчев, също е подизпълнител за част от дейностите по "Цанков камък". Проектът "Цанков камък" още през 2003 г. получи отличието на британското списание "Euromoney" за сделка на годината в Европа.

Почти същата схема като на "Цанков камък" е приложена и при проекта на струващата 65 млн. евро водна каскада "Долна Арда", която също е консултирана от Красимир Георгиев. Дори изпълнителите и подизпълнителите са същите - австрийските фирми плюс "Риск инженеринг".

От "Фронтиер" отричат категорично участие в каквито и да е дейности в АЕЦ "Козлодуй", а за проекта АЕЦ "Белене" потвърждават интерес, но твърдят, че засега не участват никъде.

Засеганай-неясно остава участието на "Фронтиер" в офсетните сделкина икономическото министерство. Ако Георгиев има отношение към тях, това е единствената дейност, в която той би могъл да бъде пряко свързан с Румен Овчаров. От края на миналата година Министерството на икономиката и енергетиката получи от военните правото да определя офсетната част от тези сделки, т.е. кои проекти на чуждия доставчик на военна техника ще бъдат одобрявани като част от неговите ангажименти.

Засега от "Фронтиер" признават само за опит да влязат в офсетните сделки. В началото на годината от италианската "Аления Аеронаутика" са поискали от няколко консултантски фирми, сред които и "Фронтиер", да им предложат проекти за финансиране в България като част от офсета. "Ние можехме в този момент да им предложим няколко проекта за възобновяеми енергийни източници, но повече не ни потърсиха и въобще не сме сигурни, че са избрали някого", твърдят от "Фронтиер". "Аления" трябваше да достави на Българската армия няколко самолета "Спартан", като стойността на цялата сделка е около 200 млн. евро. От фирмата на Красимир Георгиев отричат да имат други предложения в тази област, а от икономическото министерство изобщо не желаят да дадат информация докъде са се придвижили офсетните сделки.

*англ. "frontier" освен "граница" означава и "предна линия, предел, до който е стигнало нещо".
Снимка: Архив "Сега"
През април 2004 г. тогавашният министър на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски събра във ведомството всички бизнесмени, заинтересовани от нефтопровода Бургас-Александруполис. Въпреки показната публичност на събитието то не бе посетено от хората, които по-късно създадоха "Универсален терминал Бургас" - "Техноекспортстрой" и "Фронтиер".
47
10239
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
47
 Видими 
30 Май 2007 20:53
Да се направи проверка на тва мекере, дали наистина е имал операция, ако не, да се съди и за лъжесвидетелстване! Ама на кой ли го казвам това, като в България има само послушни на мафията прокурорчета.
30 Май 2007 22:22
...само като си представя, че всичкият този шум е за да ни отвлекът вниманието от нещо друго и ми се изправят косите...
30 Май 2007 23:33
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 31/5/2007 г/ 10:08:28

31 Май 2007 00:22
да бе брависсимо
31 Май 2007 07:31
Дано излезе нещо от тази работа и да конфискуват пари и имущество ( ама мене много ме съмнява)Спомнете си за хотела на Косьо Самоковеца (хотел "Константин" не го конфискуваха, а жена му го продаде на банкера Петя Славова и така нататъка). Не съм сигурен че на Фронтиер и на Вальо Топлото ще им вземат имоти и пари (Но дано стане наистина...)
31 Май 2007 08:41
Aбе що рИвете бе
Нали искахте капитализъм Ей говна капитализма.
Хората правят каквото могат при нашенския капитализъм. "Не стрелайте по пианиста, той толкова може".
Всички наши големи групировки правят тези неща. Ако се разбъркате на дълбоко няма фирма да не лъже или хитрува по някакъв начин.
Не се плащат задължения, подкупи, не се обявяват истинските заплати, ей това е капитализмът.
Социализмът бил лош, щото не бил идеален, ама капитализмът също се оказа далече по-неидеален. Можеш да си измислиш каквато си искаш идеална система, ама реалността е съвсем друга.
31 Май 2007 08:43
Ако се приложат стрикно законите трябва да се конфикскуват всички по-големи фирми, ще останат само някои малки книжарнички и бакалийки.
31 Май 2007 09:19
Спокойно не се хабете нищо съществено няма да стане, самоубили се поради корупция няма да има щото няма да се намери нищо нередно , най-много да осъди България в Страсбург след данданията , ама и на това сме свикнали.
31 Май 2007 09:55
Аз "прИтпучитам" да го блъсне влак)Р
31 Май 2007 10:14
Ако е нужна държавна гаранция или промяна на законодателството, организирането на всичко това също е работа на консултанта. - Ето това е, БИЖУ!
31 Май 2007 11:33
Aбе що рИвете бе
Нали искахте капитализъм Ей говна капитализма.

Хората правят каквото могат при нашенския капитализъм. "Не стрелайте по пианиста, той толкова може".

Всички наши големи групировки правят тези неща. Ако се разбъркате на дълбоко няма фирма да не лъже или хитрува по някакъв начин.

Не се плащат задължения, подкупи, не се обявяват истинските заплати, ей това е капитализмът.


Рече титана на социалистическата мисъл Mrx++


По-късните години сме работили заедно в Благоевски районен комитет на БКП, където той ми беше ръководител известен период от време.

Туй пък го рече Р.Овч.
Mrx++ това е капитализъм, правен от комунисти. Ние рИвахме от тях преди , рИвем и сИгИ. Щото те освена да крадаът, друго не могат.
Пък ти им се възшищавай колкото си искаш.

Редактирано от - Федя на 31/5/2007 г/ 11:35:17

31 Май 2007 11:36
Впрочем Mrx++ обясни ни с думи прости, що е това капитализъм?
31 Май 2007 12:36
това тука са фронтоваците (пушечното месо) на генералите от съседната статия
31 Май 2007 12:39
...само исках да ви подсетя, че истинската приватизация на енергетиката в бг. още не е почнала, но престрелките се превръщат в канонада
а разкрития като тези (с РОвч, ВТопл и т.н.) са си направо ОМП-та
31 Май 2007 12:47
Федя толкова си зле че просто, Ако четеш стари закони само мога да те съжалявам...
Преимер:
вчера ти давам линк към закона който от 2000 е обновен:
Натиснете тук
А ти ми цитираш членове от закона от 1996 дето нито като текст нито като номер съвпадат
Ето твоя линк:
Натиснете тук
и попарата ти е пълна. Абе тебе май годините на законите са ти се тая... Ходи се прегледай че ще запаля една свещ да се помоля за по бързото ти оздравяване

Редактирано от - Netspider на 31/5/2007 г/ 12:50:12

31 Май 2007 12:47
"Той се разви по бизнес направление. А аз се занимавах с политика". Ами нали за това говорим през цялото време. Срастването на бизнеса с политиката.
31 Май 2007 12:58
Netspider, че си некакво човешко недоразумение се вижда от пръв път. Това, което си ми пуснал днеска е от ЗАКОНА за ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, а Вчера ми говореше за ПРАВИЛНИКА заПЗДП. При това вчера в последния си постинг ти го карах в прав текст.

Я постни , обаче, ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРАВИЛНИК. дет си го взел. Ще ми бъде много любопитно.
И днес темата е друга.
Ходи се прегледай че ще запаля една свещ да се помоля за по бързото ти оздравяване

Така четова си го запази за себе си. Не е лошо от време на мреме човек да ходи по доктори, не само джи пита
31 Май 2007 12:59
тоя айдук бил у швейцария (как знаят?) а те небрежно подхвърлят, че можело
да му блокират сметки? кои сметки? защо го подхвърлят?
ако аз бех некоя основна фигура у кочината щех да действам другояче.
първо щех да го издебна кога се мерне у кочината и да му тура прангите.
после без никакво предупреждение щех да му блокирам сметките
трето бой у ареста доде не каже за всички сметки
но това не става у кочина
тъпа статия
31 Май 2007 13:06
Netspider
[Златен]
от Spain

Общо мнения: 1732
Скрий: Име, IP
Вместо Б1 чети В1. На по тъп от колкото си ли се правиш?
А относно ПРАВИЛНИКА ЕТО ТИ
Натиснете тук
"Чл. 15 (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение"
"(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
2. в населените места, на пътно платно с две или повече ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка; това правило не се прилага на автомагистрали и пътища, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост по-голяма от 80 км/ч;"
Явно толкова си знаел и БЪЛГАРСКИЯ ПРАВИЛНИК

Това вчера го е писъл един много "УЧЕН" паяк.
А днес ми постваж ЗАКОНА за ДП. Ти верно не си добре с ориентацията.
31 Май 2007 13:12
Федя
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 1939
Скрий: Име, IP
Netspider, Яйде от много уЧеност бъркаш Б и В.
Ама да бъркаш Закона за ДП с Правилника за ПЗДП и това ли е от много уЧеност!
Явно си много объркана личност! Пък взех да се съмнявам, че изобщо имаш какъвто и да е документ за правоуправление на автомобил!
А пък това съм ти отговорил аз вчера. По-горе ти го повторих и днес.
Ти, обаче, продължаваш с да даваш доказателства за умствена недостатъчност. Независимо от многото ти "романски" езици.
Пак ти повтарямднес темата е друга. Ако нямаш какво да кажеш по нея, не го прави тук.
31 Май 2007 13:53
федка и ти като каруцарино си заапал дзама рано рано
***** .

Редактирано от - bot на 31/5/2007 г/ 14:05:14

31 Май 2007 14:01
леле федя
.
31 Май 2007 14:43
Бил функционер на БКП - мдааа
поредната комунистическа мафиотизирана фигура на т.нар. едър бизнес.
31 Май 2007 15:15
Паяче,
вчера ти давам линк към закона който от 2000 е обновен:

Понеже и голям отворко, ето ти актуалния към момента ЗДП (оследно изменение април 2006г)
Натиснете тук

А ето ти и обсъжданото в момента изменение

Натиснете тук

И разбери най-сетне, че измененията в ЗАКОНА за ДП не винаги налага и изменения в ПРАВИЛНИКА за неговото прилагане.
ЗАКОНА за ДП и ПРАВИЛНИКА за прилагане на ЗДП са два взаимно свързани, но все пак различни документи. И когато ги цитираш трябва да внимаваш кой от двата цитираш.
Ма какво съм взел да се обяснявам с човек, коъто на една страница двапъти бърка буквата Б и буквата В. Хем след като веднъж вече си му обърнал внимание за допуснатата грешка.

31 Май 2007 15:19
Распутин, не джама ами едно паяче, дето се е оплело като пиле в кълчища и много се гордее, че е забравило българската азбука

Редактирано от - Федя на 31/5/2007 г/ 15:21:44

31 Май 2007 15:22
ееее, писнами от адвокати
31 Май 2007 15:28
паяцето доста добре те турило на шейната обаче
31 Май 2007 15:30
А тази снимка, която била по-рядка и от лика на Апостола, най-вероятно вече е предадена на някой късо подстриган хърватин заедно с пистолет без регистрационен номер и паспорт на името на Иван Димитров Петров.
31 Май 2007 15:52
Тоя май нема да се върне от SWITZERLAND
31 Май 2007 16:14
С кое бе, Распутин? с Европейския правилник ли?
31 Май 2007 16:27
не ве, с европейския закон за движението
ух.. леле тука много гъсто стана....
... ще спра с кенефното творчество че тая тоалетна съвсем се е запушила
31 Май 2007 16:35
Бургас - Александруполис vs Бургас - Вльора.
Интересно какво ще запеят пгигодозащитниците при втория вариант.
31 Май 2007 16:38
Забравих да питам - де живей др. Маджо и де живей др. Русев?
Загрижените те...
31 Май 2007 17:20
Бе кво има да се лъжем, кой ще запорира на тоя вагабонтин парите му или имотите, а и кой знае и да се появи в България най-много ще го разпитат, защо не е засекретил някоя информацийка по-добре.
Днес Главния прокурор изтърси веселата новина, че Александров и Овчаров хем са чисти, ама хем имат кирливи ризи и ще бъдат разследвани, но засега няма да бъдат обвинявани Натиснете тук
А и кой да им направи обвинение??? Другата весела новина е, че Зам.-главният прокурор Манчев разследван за подкуп Натиснете тук Кой кого да седне да обвинява вече? Ми те всички са за боклука!
31 Май 2007 17:36
НИКОЛАЙ СКАЛИЧАНСКИ,
/:/ "Днес Главния прокурор изтърси веселата новина, че Александров и Овчаров хем са чисти, ама хем имат кирливи ризи и ще бъдат разследвани, но засега няма да бъдат обвинявани
А и кой да им направи обвинение???
......................................... ......................................... .....................................
Как КОЙ?!
ИМА кой- Мнозинството в Парламента!!!
Я си приполни, как още на ПЪРВИЯ работен ден на Парламента след "Инцидента" на магистрала "Тракия", 168 "демократични" български депутати "обвиниха" и "осъдиха" В. Сидеров и П. Чернев в ИЗВЪРШЕНО от тях двамата Престъпление "Хулиганство"/ Декларацията на Народното Събрание на Република България - от 12 април 2006 г./ !!! Нищо, че само ден-два след това Главният прокурор на Р. България ОТРЕЧЕ и ОТСЕЧЕ, че: "в Полицията, Следствието и Прокуратурата НЯМА НИКАКВИ данни Сидеров и Чернев да са извършили престъплението "Хулиганство" при този "инцидент" и, поради това, срещу тях НЯМА да бъде повдигано обвинение за такова престъпление/за престъпление "Хулиганство"/!!! И, наистина, до ден-днешен срещу тях НЕ е повдигнато такова Обвинение!
Но българският "демократичен" Парламент-"Конвент" и до ден-днешен НЕ се е отказал от Декларацията си от 12.04.2006 г. и НЕ си е оттеглил съдържащите се в нея "обвинение" и "осъждане" на Сидеров и Чернев в/за извършено от тях престъпление "Хулиганство"!

Редактирано от - paragraph39 на 31/5/2007 г/ 17:38:08

31 Май 2007 17:40
СЕМ ще прави едноседмичен мониторинг на телевизия СКАТ
31 май 2007 | 17:25 | Агенция "Фокус"
София. На свое редовно заседание СЕМ реши да проведе едноседмичен мониторинг на телевизия СКАТ, съобщиха от съвета. Мониторингът е по спазване изискванията на Закона за радио и телевизия (ЗРТ) и на радиопрограма Z-Рог по спазване условията, заложени в лицензията.

31 Май 2007 18:04
Националистите не подкрепиха проекта Бургас-Александруполис
Парламентарната група на националистите в Народното събрание вчера гласува против приемането на скандалният проект "Бургас-Александруполис". "Гласувахме против, защото считаме, че не е защитен националният ни интерес и този проект е в изгода на Русия и Гърция, но не и на България", коментира зам.-председателят на ПГ на АТАКА Павел Шопов. Той допълни също така, че проектът ще замърси екологията по Черноморието. Със 109 гласа "за", 19 "против" и трима "въздържали се", мнозинството прие на второ четене ратификацията на споразумението за петролопровода "Бургас-Александруполис". Преди две седмици опозицията бойкотира ратификацията на нефтопровода "Бургас-Александруполис" и тя бе приета само на първо четене. Тогава коалиционните партньори от ДПС пък не бяха в залата по време на дискусията, а малкото присъстващи народни представители от НДСВ не взеха никакво участие в спора за петролопровода.- Натиснете тук
31 Май 2007 18:05
Др. Николай Скаличански,
Очевидно се повтарям, но все пак - какво отличава въпросния "вагабонтин", в превод "незакрепостен селянин", което малце отива у лево спрямо правата на човека, както ни ги преподават напоследък, и почтени господа като Маджо?
31 Май 2007 18:16
Кириак Стефчоолу,
гачик ма обхваща усещането, че имате нек'ви странни допущания за мене уважаеми.
Що така за вас е важен тоз въпрос за съпоставка на Маджо и Мурджо? Па гледам говорите, че сте се повтарял дори по темата?! Недоумявам какво точно ви се мъти в главата, но комай ще да е запъртък.
Темата с изтрибителите гледам ви се отдава повече, така че ... дерзайте там или пък са опитвайте моля с по-ясни доводи да ми излазяти на среща, че веки си имам не малко таквиз "поети" (например милчо), с които не се разбираме.

Редактирано от - Николай Скаличански на 31/5/2007 г/ 18:18:10

31 Май 2007 18:36
Айде сега и Парламентарната комисията за борба с корупцията се е самосезирала по публикации в медиите за конфликт на интереси на министър Емилия Масларова за спечелени търгове от съпруга й за 5 милиона лева Натиснете тук
Единственото смешно малоумие в тази работа е, че пресата е публицирала тази информация преди близо 2 месеца, а днес разгеле долния камък на воденицата е рекъл, че ще се размърда все пак, ама кога ... и той не знае.
31 Май 2007 19:02
Николай Скаличански,
Видно е Вашето вълнение. Видно е и неумението Ви да сменяте стила.
Видно е и нежеланието да отговаряте на преки въпроси.
Видно е и нежеланието Ви да направите каквото и да било сравнение между посочените от мен.
Мога да Ви улесня - плюскаха белот, или покер, или девятка, или дори бридж (може канаста или вист) на яхтата кои мили юпенца?
31 Май 2007 19:06
PS, Николай Скаличански,
Мнението си по темата споделих по-горе. Вашето засега липсва.


31 Май 2007 19:11
Педя
Mrx++ това е капитализъм, правен от комунисти. Ние рИвахме от тях преди , рИвем и сИгИ. Щото те освена да крадаът, друго не могат.
Брях Педя нали видяхме и некомунистите и баш демократите. Я прочети другата статия дето щели да се изпобият твоите дИмУкрати. Ти кой искаш да дойде да ти направи капитализмът.
Впрочем Mrx++ обясни ни с думи прости, що е това капитализъм?
Капитализъм е това, което го виждаш у нас. Другото са СДС-раски фантасмагории.
Няма комунисти няма демократи. Всички се изредиха. Ето Параграфа ни цитира глупостите на "Атака"- и тях ги видяхме. И царот го видяхме. Сега и на Герб ще му видим срамотиите.
Ако някой ви е излъгал, че ще стане като на Запад вървете на него се сърдете.
Вие сте като онанистите, сички красавици са ваши и капитализъмът ви е един такъв ментален онанизъм.
И все нещо ви пречи да стане тоз капитализъм много Убав - ченгетата, комуниститъе и кой ли не.
31 Май 2007 19:27
Педя
Впрочем Mrx++ обясни ни с думи прости, що е това капитализъм?
За да разбереш какво е капитализмът прочети тази статия, статията за Едуард Манукян, стати1ята за лекарите в Пирогов, и тези за учителите у нас.
Един умира, друг му го завира- ей това е капитализмът.
31 Май 2007 21:56
Кириак Стефчоолу,
Не знам защо ме ядеш приятелю, какво искаш да ми кажеш точно, ми щом са плюскали белот на яхта, значи са един дол дренки. Ти да не помисли нещо, че нещо защитавам някой от тях.
Объркал си се.
31 Май 2007 22:54
Аре прекарвайте през спелчек, а?
01 Юни 2007 00:36
MRX ++
/:/ "...Капитализъм е това, което го виждаш у нас. Другото са СДС-раски фантасмагории.
Няма комунисти няма демократи. Всички се изредиха. Ето Параграфа ни цитира глупостите на "Атака"- и тях ги видяхме. И царот го видяхме. Сега и на Герб ще му видим срамотиите.
......................................... ......................................... .....................................
В какво /или върху кого/ са се "изредили" "Атака", бе?!
Доколкото ми е известно, Партия "Атака" съществува от април 2005 г. и НЕ е била във Властта/Изпълнителната и Съдебната/ и НЕ е била Мнозинство в Законодателната Власт ДОСЕГА- за разлика от Досегашвните!!! Сиреч, НЯМА причини да се твърди, че Партия "Атака" е БИЛА или Е "строител на българския Капитализъм"!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД