:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Иракски племена и САЩ громят "Ал Кайда"

СНИМКА: РОЙТЕРС
Иракски войник спира товарен камион за проверка в Багдад.
Пентагонът залага на нови съюзници в лицето на иракските племена, което може да доведе до нова конфигурация във войната, съобщи сп."Нюзуик". Голям успех вече е постигнат с експеримента в провинция Анбар, където живеят предимно сунити.

Преди година бунтовниците извършваха по 30 атаки дневно в град Рамади, а днес статистиката сочи, че средно има по-малко от едно нападение. В цялата провинция Анбар като цяло се забелязва същата тенденция. От около 500 нападения на седмица честотата на атаките е паднала до около една трета.

Разкриването на тайни складове с оръжия благодарение на сведения от иракчани, които симпатизират на американските войски, се е увеличило близо два пъти. След като племенните водачи окуражават местните жители да се записват в редовете на силите за сигурност, броят на полицаите достигна 8000 души.

От края на 2005 г. местните шейхове са издали нареждане до последователите си да оказват помощ на американците в борбата им срещу джихадистите.

САЩ ще бъдат изправени пред по-страшни нападения от 11 септември 2001 г., ако игнорират исканията на "Ал Кайда" за контрол над мюсюлманските държави, предупреди в обръщение по интернет Адам Гадан, американец от Калифорния, приел исляма. Той е обвинен в измяна от САЩ, предполага се, че се укрива в Пакистан.
57
1853
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
57
 Видими 
30 Май 2007 21:22
Може и да е врна статистиката , но малко ми мяза , на ситуацията бг ром на избори -вземи парите и гласувай за когото си щеш Като цяло не вярвам в безкористните намерения на янките, както и техните прогнози за Ирак
30 Май 2007 21:40
...иракчани, които симпатизират на американските войски...
30 Май 2007 22:29
Мухта ако се сети за стотиците хиляди полицаи, войници и членове на иракската администрацията ще разбере колко глупаво звучи...
30 Май 2007 23:01
Ауе смотльо , те да не "симпатизират на американските войски" , уе ... Те са там за да си вадят хляба и прехраната. Това са хора , проституиращи с националното си достойнство... Имало ги е при всяка окупация...Утре първи ще забият ножа на окупаторите.
31 Май 2007 00:57
Мухта не разбира. Мухта само глупаво.
Мухта скоро нарами мартинка и отиде бие империалист рамо до рамо с адаш от Садргород.
31 Май 2007 06:34
Мутха така се е надъхал с антиимпериалистическа пропаганда че и малкото останал му мозък е изветрял. А може и да е от жегите. Още не е зацепил че нещата се измениха и борбата вече е между религиозни фундаменталисти и правителствени лоялисти, а САЩ се пържи по-средата. Оно още си бае за окупации и съпротива, както 2003-2004 година....
31 Май 2007 07:08
Динаине, честно казано, мен ми се чини, че ти и Фичката сте къде-къде по-напомпани у тва отношение от Муктадата.
То не беха цветя, то не беха ОМП-та, то не беха димукратични избори ту с Чалаби, ту с Малаки.
А крайният продукт/за радост на оло-гофрена и Дитройтското боклук/-стотици хиляди жертви.
Стотици хиляди жертви + тлъсти печалби за чичко Чейни&Со.
Ти и Фичката барем-поне малко съвест имате ли?
Някой ден, пред себе си поне, ще признаете ли, че тази война беше абсолютно ненужна?
Ще признаете ли, Матросовци?
31 Май 2007 08:28
Разбира се , американците могат да се договорят с някои племена и с цената на някои отстъпки да постигнат известна сигурност в районите , които тези племена контролират.С това обаче проблема не е решен , защото често отстъпките , които различните племена очакват влизат в противоречие една с друга .Винаги ще има недоволни.Според мен обаче най-хитро постъпиха кюрдите - те знаеха какво точно искат , постигнаха почти пълен контрол над територията , която искаха и сега просто чакат разпадането на Ирак , за да се сдобият и с независимост.
31 Май 2007 08:29
Да, така ги громят, че им свалят хеликоптерите всекидневно. Свалят ги като мухи както в Ирак, така и в Афганистан. В Афганистан войната е закъсняла с целите си; в Ирак е повече от ненужна. И, ако има иракски племена, които нападат другите арабели наемници, какъв по-хубав момент от американците да напуснат Ирак и да ги оставят арабуките сами да се оправят. Или поне докато иранците навлезат и си вземат, това, което американците им приготвиха като на тепсия. А иначе този месец май, 4 години след като Тъпанарят се изказа, че главните военни действия в Ирак са приключили, е най-рекордният по отношение на американските жертви. Близо 180 души. За цивилното население статтистиката вече е безсилна.
31 Май 2007 08:49
И в същият контекст на Чичо Доктор , да сте прочели статия със заглавие от рода на "180 американски войника унищожени само за месец" Няма и да прочетете. Нашата казионна журналистика стриктно изпълнява изискванията на Голям Брат за цензура от района на военните действия. Миячите на манерки - Фичу , Динаин и др. се трудят неуморно в същата посока. Рот фронт , брадарушки !!!
31 Май 2007 08:55
Войната в Ирак е не просто ненужна , ами си е направо стратегически провал. Удряйки по-малкия разбойник и заглъзвайки в иракските междуособици американците разпиляха огромния капитал изразяващ се във световна подкрепа след ударите от 11 септември. Поради тоталната загуба на международен авторитет и почти пълната загуба на подкрепа вътре в страната СЕГА Буш ( или тази след него ) не могат да свършат главната работа : да разбият гнездото на осите - Иран.
31 Май 2007 09:12
Не само, че не разбиха гнездото на осите, ами и мед ще им поднесат на тепсия, че и последователи им намериха. Политика през куп за грош, но мултиплицирана в чудовищни размери. Третата световна война си тече и ние даже воюваме, а хората нехаят.
31 Май 2007 11:46
Някой ден...

Бай Хасане, аз още днес мога да ти "призная" че войната е ненужна, ако толкова си на зор. Всъщност аз нужна война не познавам
Само че ти пак избиваш на емоции и рецитираш прочувствената реч. Не става дума за това. Глей ся къФ е номера - за чичо Дофтора, Мухта и другите псевдо-миролюбци привидно убиването на иракчани е ужасно. Гръцка трагедия направо, сълзи и сополи. Обаче броенето на каски и паднали хеликоптери и висша форма на хуманизъм Ликуваме за убитите американци и така сме първи патриоти, родолюбци, морални чиляци, въобще - хора от сой Под тънката глазура на недоволството от войната в Ирак обаче се крие грозничката истина - много се кефят на войната и се молят тя да продължи, 'щот иначе как ще си начесват крастата всеки ден, четейки за поредния паднал чопър?
Завист и злоба, маскирани като човечност - това е името на играта днес
31 Май 2007 12:00
Ако погледнем на нещата от гледна точка на Израел , то войната в Ирак има някякъв смисъл.Първо срината беше една враждебно настроена страна , второ точката на противопоставяне между Иран и Саудитска арабия беше преместена малко по-далеч от територията на Израел - вместо в Ливан или Палестина в Ирак.
31 Май 2007 12:10
Каква точка на противопоставяне между С. Арабия и Иран в Ливан или Палестина? Къде ги четеш тия глупости?
Израел нищо не е спечелил от войната в Ирак освен поскъпване на бензина. Садам беше вън от играта още от 1991 г. насам.
31 Май 2007 13:41
"Израел нищо не е спечелил от войната в Ирак..." Те това е вица на месеца!
31 Май 2007 14:39
Вицът на месеца е за лумпени, които виждат ЙОдейски заговори в мазето, на тавана и под килима
31 Май 2007 16:04
В такава епохална битка взеки зъюзник е вазен - нищо че почва да мяза на оная история с ряпата.
Чудно, как ли ще изглеждат га излезе ряпата.
31 Май 2007 16:41
пък момъкът от фотото е с Арсеналски калашник-допуснати сме до Иракските пазари , ама само нЕкои - съратниците на оня тип от съседната статия -Еди.
31 Май 2007 16:41
Върви евреин по улицата - гледа изгубено портмоне . Било събота , свещен ден.Не върви някак си да наруши морала... Поогледал се , па като не видял никого , казал "Зад мен шабат , пред шабат , по средата - петък! " Тафил мангизите...Така и Динаин : "Израел , вика , нищо не е спечелил от войната в Ирак !" ... Сигур щото не помнят , кога валяха СКЪД-овете на Саддам...
31 Май 2007 16:48
"180 американски войника унищожени само за месец"
Мухтарлашки,
Статистиката сочи, че в Русия стават 28, 904 убииства на година, или, хайде да използвам твоята патетика - 2, 408 руснака биват унищожени само за един месец.
В Индия числота на унищожените за един месец е 3, 097, в Колумбия - 2, 211, а в Южна Африка - 1832.
180 души биват убивани днес само за един месец в Полша!
Та, рекох, преди да се изхвърляш, поразлисти бумажките, учено момче си.

Натиснете тук
31 Май 2007 16:49
Дори в Антарктида да стане война, юдеите пак ще спечелят нещо. Те още от Мойсея трябва винаги да са на кяр.
31 Май 2007 17:17
Дзевзи , тука говорим за войната в Ирак... Хапни едно шкембе-чорба. Може и чаша с лахна...
31 Май 2007 17:29
Тъй де, Мухтарлашки, за Ирак говориме и аз туй ти хортувам, че в Ирак уж е война, както ти твърдиш, пък там стават десет пъти по-малко убийства на месец отколкото в Индия, Русия, Колумбия, Южна Африка, които не са във война.
Та рекох да те питам къде е войната в Ирак, която янките уж били губели.....
31 Май 2007 18:32
Другарки и другари,
Изтървали сте поантата, а именно, че "Адам Гадан, американец от Калифорния, приел исляма"
Каква саможертва, другарки и другари!
Видно е с просто око, че и тези американци, които др. Буш призовава къде тринайсетгодишна възраст да се научат да четат и да пишат, са недостатъчно мотивирани. Тогава кво? Ми Адамчо сменя съботата с петък и ужас!
А за пушката на снимката не се тормозете. Всеки в Ирак, ако има за пет пари акъл в главата, носи АК 47. Няма пясък, няма кал, няма ръжда. Работи безотказно. За любителите на верноподаническото припръцкване - най-добрият пистолет е Р 08, най-добрата картечница - MG 34. Поради пясък, кал и ръжда били заменени с Р 38 и MG 42.
31 Май 2007 18:48
"Dinain
Мухта ако се сети за стотиците хиляди полицаи, войници и членове на иракската администрацията ще разбере колко глупаво звучи... "
Muktadasaxkoburgidiotski,
Ти май им се връзваш.
От самото начало тия другарки и другари унищожават светското начало в Ирак, носено от сунитите. Въпросните другарки и другари упорито заобикалят въпросченцето за уахабитите, които са на власт в териториите на Арамко, Шел и прочия демократични образувания. Ал Джазира вещае в съседство на американското командване за персийския залив, разположено в особено демократичното шейхство Катар, което е две педи накръст. Да си забелязал др. Лора да изказва загриженост, че там носят фереджета?
Пита се у задачата, кому е изгодно?
31 Май 2007 19:14
буша като се пенционира от пациентството на сащ щял да става племенен вожд в ирак
31 Май 2007 19:18
Зузи, мозъчко,
ти като че ли говориш за американци избити в Русия, Полша и тн. Защо не прибавиш статистика за това колко + 1800 се убиват месечно в САЩ, А?
31 Май 2007 19:47
Иракчаните отиващи в армията и полицията са единствено с идеята да получат безплатно оръжие и тактическа подготовка за да вършат етническо прочистване, предимно шиитите и кюрдите. Сунитите са контингент на А'къдее. Когато ги назначат полицай, фиууу слагат гангстерските маски и пред очите на американските си супервайзъри заминават на акция. После намираме трупове в реката. So it goes. Никакъв патриотизъм тука. Американска глупост да се заблуждават че някой играе нашата, американска игра е впечатляваща. Чифутите обаче съвсем не са глупави като великия бял човек. Те са тия дето хърлят бомбите единия път по свешенните джамии на суните другия път по шиите за да става джумбуша с американските хеликоптери.
31 Май 2007 19:52
Зевзека е прав за престъпноста в Русия. Познавам руси емигрирали в САЩ с основен мотив да избягат от престъпноста, забележете не икономически. От друга страна престъпноста в САЩ, особенно убийствата, са няколко пъти над нивата за нормална еврпейска държава и много близко до Латинска Америка. Дали не е време да се говори за Америка като цяло?
31 Май 2007 20:08
Какво??? В Америка какви са убииствата, че нещо не съм сигурен че прочетох правилно. Това в някакъв силно извратен научно -фантастичен роман ли го прочете, или просто живееш в Сан Франциско където 70% са педали и там се избиват просто с "други " оръжия?
31 Май 2007 20:28
Мухта, сам знаеш че говориш глупости, ама продължаваш за спорта Упорито добиче си, това поне признавам. Сега се напъни още малко и си спомни че (както вече казах), през 1991 г. Садам загуби повечето или всичките си Скъдове и си спечели военно и икономическо ембарго, с което (както вече казах), престана да представлява стратегическа заплаха за Израел - не по-голяма от Либия или Тунис във всеки случай. Поскъпването на горивата беше много по-тежка загуба за икономиката на Израел, отколкото беше "печалба" отстраняването на този вече маргинален "вражески режим" през 2003 г. Така че слушай какво ти говорят и не приказвай наизуст
Относно Ирак хавата е ясна: още от времето на Виетнам има ясна тенденция - където пресата има достъп, там войните се решават на телевизионния екран, а не на бойното поле. Няма значение, дори да са 10 убитите американци на месец - ако кадрите се повторят по 100 пъти, "вкъщи" ще се постигне впечатление като от 1000 убити
31 Май 2007 20:34
В Америка убиствата са 4/100 000 , колкото и в България между другото. Разликата е тенденцията в БГ е надолу в САЩ нагоре след 10-15 години тренд наистина надолу, тежка престъпност- изнасилвания , въоръжени грабежи положението е още по-зле съпоставено с Европа. За мен и причините са ясни. Иди на nationmaster.com или кой да е правителствен сайт . Никой не ги крие данните или оспорва. Живея в Лос Анжелос където преди 5-10 години гангстерската война вземаше жертви колкото конфликтите в Северна Ирландия и Палестина взети заедно. Статистика.
31 Май 2007 20:44
Виж тук Натиснете тук

Murders (per capita) by country
VIEW DATA: Totals Per capita
Definition Source Printable version

Bar Graph Map Correlations

Rank Countries Amount (top to bottom)
#1 Colombia: 0.617847 per 1, 000 people
#2 South Africa: 0.496008 per 1, 000 people
#3 Jamaica: 0.324196 per 1, 000 people
#4 Venezuela: 0.316138 per 1, 000 people
#5 Russia: 0.201534 per 1, 000 people
#6 Mexico: 0.130213 per 1, 000 people
#7 Estonia: 0.107277 per 1, 000 people
#8 Latvia: 0.10393 per 1, 000 people
#9 Lithuania: 0.102863 per 1, 000 people
#10 Belarus: 0.0983495 per 1, 000 people
#11 Ukraine: 0.094006 per 1, 000 people
#12 Papua New Guinea: 0.0838593 per 1, 000 people
#13 Kyrgyzstan: 0.0802565 per 1, 000 people
#14 Thailand: 0.0800798 per 1, 000 people
#15 Moldova: 0.0781145 per 1, 000 people
#16 Zimbabwe: 0.0749938 per 1, 000 people
#17 Seychelles: 0.0739025 per 1, 000 people
#18 Zambia: 0.070769 per 1, 000 people
#19 Costa Rica: 0.061006 per 1, 000 people
#20 Poland: 0.0562789 per 1, 000 people
#21 Georgia: 0.0511011 per 1, 000 people
#22 Uruguay: 0.045082 per 1, 000 people
#23 Bulgaria: 0.0445638 per 1, 000 people
#24 United States: 0.042802 per 1, 000 people
31 Май 2007 20:51
Така, аз живея на същия континент на които и ти, само съм точно по диагонал на теб и съм доста наясно как и каква е престъпоността тук , да не говорим че колкото повече на юг отиваш толкова по-страшно става и незнам точно какво се опитваш да кажеш в постингите си. Но в никакъв случей не мога да се съглася че тук където наркотиците са ежедневие в живота на средно-статистическия амер. престъпността е по- малка, от която и да е било друга страна. Статистиката ------------не и вярвай много.
31 Май 2007 20:55
Високата престъпност в Съединените щати се дължи най-вече на мексиканците и негрите. Тези две групи от населението са скарани с образованието, трудно се поддават на цивилизоване и пълнят затворите.
Едрият американски бизнес има две основни исторически вини пред собствената си нация. Едната е робството, когато докараха роби от Африка. Робството в дългосрочен аспект се върна като бумеранг, който с обратна сила удари американското общество. Оказва се, че ползите от робския труд са несравнимо по-малки от вредите, които впоследствие се нанасят от бившите роби и тяхните наследници. Най-напред белите заробват черните за няколко поколения, а после черните заробват държавата и обществото за стотици години. Поне засега не му се вижда края. Непрестанни компенсации и аванти за това, че са били роби и огромни щети от престъпленията им. Африканци, които вчера са пристигнали в Америка и те претендират за компенсации. Държавата сигурно харчи повече пари само за черните затворници, отколкото цялата черна общност носи приходи от трудова дейност.
Същото се получава сега и с модерните роби-мексиканците. След първата амнистия половината от тях са напуснали работа на следващия ден. В момента милиони легални и нелегални мексиканци вършеят из Щатите. В бъдеще се очертава последните да опустошават здравни и социални фондове, гаражи и къщи, да създават от добри квартали гета където се появят.
31 Май 2007 21:00
Не от Йемен да се пишеш , ами от Науро - се таа... Ясен си и на мен , и на повечето форумци. За вас има една - единствена "стратегическа заплаха" - това сте си самите вие . Докато не преодолеете тази заплаха / / - ще ви падат "Касам"-и по кипите , ще живеете зад дувари , отделени от останалия Свят , и ще изпадате в търговски транс пред "Холокоста"... Така че твоето мнение не се брои.
31 Май 2007 21:07
По показателя убийства САЩ можем да го сравняваме с Русия, не с България. В Съединените щати, както и в Русия има криминогенни фактори, които отсъстват в България. Освен това трябва да се има предвид и структурата на убийствата. В Русия високият процент на убийствата явно се дължи на разчистване на мафиотски сметки.
Пардон, по политически причини.

Редактирано от - Gozambo на 31/5/2007 г/ 21:11:36

31 Май 2007 21:13
Както ни сочи статистиката в България на година стават 332 убийства, което за 7 милиона прави едно убийство на всеки 21, 084 души.
В САЩ стават 12, 658 убийства на година, което прави за 300 милиона едно убийство на 23, 870 души.
Следователно САЩ са 1.13 пъти по-безопастно място от България.
В Русия стават 28, 904 убийства на година за 145 милиона население или едно убийство на всеки 5, 016 души.
Излиза, че Русия 5 пъти по-опасно място от САЩ.
Понеже говорихме за Ирак от цялата военна коалиция там са загинали общо 3, 750 души за 4 години от началото на войната или средно по 937 души на година.
Та, рекох, пак да ви питам: къде е по-безопасно да се живее - в Ирак, където уж имало война или някъде другаде, където уж нямало война, а имало мир?
31 Май 2007 21:17
Незнам за "структурата" на убииствата, въобще виждам такова словосъчетание за 1-ви път, но определено не визирам гангстерските войни(Там в 90% от случеите едни боклуци избиват други). Само си спомнете какво се случи преди малко повече от месец, в Универстета , да не говорим каква консумация от младото(черно, бяло, мексиканско и не такова) население на наркотици има тук, а наркотици съчетани с това да можеш да си купиш пистолет, така както си купуваш презерватив води до страхотни трагедии, и америка е залята от това
31 Май 2007 21:17
Па няма нужда да питаш по толкова пъти , за да докажеш тъпота
31 Май 2007 21:56
Мукта, има надежда тоя . Виж тук как му се сломила жестокоста
а наркотици съчетани с това да можеш да си купиш пистолет, така както си купуваш презерватив води до страхотни трагедии, и америка е залята от това
31 Май 2007 21:59
Като се гвори за ХХХХ убити в У държава не трябва ли да се каже ХХХХ са N % от населението или е все едно дали от 1, 5 млд са убити 3000 и от 2 млн са убити 3000?
31 Май 2007 22:00
Оле , криминалната статистика за Америка ако е все пак парилична по настоящем е благодарение на непрестано подобряване (намаляване) на цифрите през последните 15-20 години. През 70 те е била с размерите на анархията в сегашна Русия. В момента е може най-добрия и период след ВСВ.
31 Май 2007 22:01
Не бе Мохадо , репликата си беше за Дзевендзунгела
31 Май 2007 22:08
На вогона простетник Дзевдз съм му сложил диагноза "яж всичко"
31 Май 2007 22:14
Ел, съгласен съм че е намаляла, на някои места(Ню Йорк, Бостон) , но това не е цяла Америка.................с непрестанния си износ на икономиката извън САЩ, нараства безработицата->няма пари-> има глад->гладът е лош съветник, особено в и без това празните америк. силно промити глави.
Защо не се поинтересувваш какво става на юг..........Ню Орлеанс, Орландо, Хюстън и тн. и тогава пак ще си говорим какво и къде намалява. И имай нещо друго предвид, в Русия никога не е имало такава сган каквато има тук. Така че не ми съпоставяй Русия когато и да било с това, което е в САЩ когато и да било.САЩ е полицейска д-ва. Русия не мисля че е. И не вярвай на статистиката..........толкова пак ти казвам
31 Май 2007 22:28
Оле , видя ли как се разбрахме. Само за статистиката не си прав аз съм статистик фрик и и вярвам.
31 Май 2007 22:35
Като направиш разлика между убийство от битови мотиви, убийство от хулигански подбуди, убийство за разчистване на мафиотски сметки и политически убийство, тогава ще разбереш кои са доминиращите видове престъпност и ще разбереш, че при един и същ брой убийства, едно общество страда повече от престъпността, друго по-малко. Нека не е структура, нека са видове убийства по различни членове от Наказателния кодекс.
31 Май 2007 22:51
Ел- Deal !
Gozambo- и какво............?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД