:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 370
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Блеър: До месец медиците ще излязат на свобода

Италиански адвокат на семейство Кадафи предлага висш български политик да отиде в Триполи
Снимка: Ройтерс
Кадафи изпрати на крака Блеър, след като разговаря с него час и 45 минути в шатрата си край Сирт, на 150 км югоизточно от Триполи.
Петте медицински сестри, осъдени в Либия за СПИН заразата, ще се върнат у дома до края на юни, стана ясно от изявление на британския премиер Тони Блеър на среща с роднините на заразените либийски деца. Справедливото решение на казуса с българските медицински сестри в Либия ще стане преди края на германското председателство на ЕС, изтичащо в края на юни, заявил Тони Блеър, цитиран от радио "Дойче веле". Пръв за подобна развръзка на драмата с медиците спомена германският посланик в България Михаел Гайер в интервю за в. "Сега" от 26 април.

Блеър се е срещнал с Идрис Лага, председател на Асоциацията на родителите на заразените със СПИН либийски деца. Пред репортер на агенция Джана Идрис Лага потвърди, че Блеър е обещал на семействата да вложи всички свои и на страната си усилия, за да осигури подкрепа за международния фонд "Бенгази" за грижата и лечението на децата и да намери справедливо и задоволително решение случаят преди края на германското председателство на ЕС. По думите на Идрис Лага британският премиер изразил съжаление за някои европейски изявления и позиции, които не са разбрали трагедията на заразените деца и нуждата за обединение с тях и за намиране на справедливи стандарти в този случай.

Скорошна развръзка предвижда и адвокатът Джовани ди Стефано, близък до семейството на либийския лидер. Кадафи обича да гледа събеседника си в очите и може би е време да го посети някой от България на подобаващо ниво, смята адвокатът, цитиран от Би Би Си.

В ход е международен план за преместване на българските сестри от затвора "Джудейда" в хотелски комплекс в Триполи, твърдят висопоставени източници от Еврокомисията.

При визитата на Блеър в Либия "Бритиш петролиъм" (БП) подписа петролна сделка за 900 млн. долара. Това е най-големият единичен ангажимент на БП, заяви президентът й Тони Хауърд. Отделно Лондон ще продаде на Триполи ракетни системи и системи за въздушна отбрана.

ПОЗИЦИЯ

По повод разговорите Блеър-Кадафи говорителят на българското външно министерство Димитър Цанчев посочи пред репортери, че британската страна стои зад позицията на България. Той отказа да коментира думите на Блеър и призова журналистите да се обърнат към личния му говорител за тяхното тълкуване. Нямаме информация за евентуалното извеждане на сестрите от затвора в Триполи, добави Цанчев. Той призова да не се свързват оправданието по делото за клевета и основното дело по СПИН обвиненията, защото то още не е приключило.
22
2159
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
30 Май 2007 22:15
... британският премиер изразил съжаление за някои европейски изявления и позиции, които не са разбрали трагедията на заразените деца и нуждата за обединение с тях и за намиране на справедливи стандарти в този случай.

Така говори един опитен дипломет - влиза под кожата и говори с езика, на който ответната страна иска да бъде разбрана.
При визитата на Блеър в Либия "Бритиш петролиъм" (БП) подписа петролна сделка за 900 млн. долара... Отделно Лондон ще продаде на Триполи ракетни системи и системи за въздушна отбрана.

Така се прави бизнес. Нищо лично. Личното (ангажиращо и човешко) е, че Блеър изигра тези 4 аса както трябва, за да поиска което трябва, в случай - казуса със нашите сестри.
По повод разговорите Блеър-Кадафи говорителят на българското външно министерство Димитър Цанчев посочи пред репортери, че британската страна стои зад позицията на България. Той отказа да коментира думите на Блеър и призова журналистите да се обърнат към личния му говорител за тяхното тълкуване.

А това е позиция на наведен пред всички страхлив политически дилетант подлизурко, страхуващ се да изрази мнение за да не излезе, че е направил "грешка в лизането". Типична позиция на български "дипломат"
No more comments...
30 Май 2007 23:11
Че Блеър е играч от световна класа - туй си го знаем отдавна. Ама ако успее да се договори за освобождаването на сестрите ( като елемент от много по-сложната игра ЕС - Африка ) - ще е истинска изненада.
30 Май 2007 23:15
Ако Блеър освободи сестрите ние да организираме Национална бригада за обиране на ягодите им.
30 Май 2007 23:31
Щом Блеър измъкне сестрите, нашите тутакси да заминават и те за там да договарят либийски нефт. Ще трябва да изкажат и едно задоволство от пускането им, разбира се.
Не е зле нашите да благодарят по подходящ на ЕС и Блеър, ако стане работата. Да спрат антианглийските псувни по форумите поне за седмица.
*
Цанчев не е казал нищо лошо - естествено, не е бил упълномощен да коментира официално Блеър. Изказването на Немо е типична нашенска махленска изцепка.
Но нашите чиновници наистина са прекалено предпазливи - спомням си Пешо Коня как пропусна златен шанс да отбележи голяма червена точка пред Клинтън - и то без да си изкриви душата - и да влезе в световните новини - като беше там по аферата Луински.
31 Май 2007 00:12
/:/ "...Справедливото решение на казуса с българските медицински сестри в Либия ще стане преди края на германското председателство на ЕС, изтичащо в края на юни, заявил Тони Блеър, цитиран от радио "Дойче веле"..."
......................................... ......................................... .....................................
Зависи кой какво разбира под Справедливо Решение!
Либийският Съд, очевидно, под Справедливо Решение разбира СМЪРТНИ/те/ Присъди над медицинските ни сестри!!!
31 Май 2007 00:13
Концертът на Джордж Майкъл у нас беше част от кампанията на “Дарик”, “Би Ти Ви” и “Стандарт” “Не сте сами”.
Най-голям интерес предизвика кратко анимационно филмче с лицата на Джордж Буш и Тони Блеър.

Но световната звезда Джордж Майкъл се появи в София и показа на сцената точно това - огромен надуваем Буш, на когото кученцето Блеър прави свирка. Не се е чуло Майкъл да остане без спонсори или някой да го е заклеймил.

Браво на спонсорите, че му платиха огромния хонорар.
Това беше последната надежда за спасение на сестрите.
Заклеймихме Блеър и успяхме!




31 Май 2007 06:55
Аз съм оптимист. “ Справедливото решение на казуса с българските медицински сестри в Либия ще стане преди края на германското председателство на ЕС ”
Кадафито е префектен политик, а и семействата на заразените деца знаят, кой дава парите в ЕС. Изтървът ли германското председателство, ще има много да вземат.
31 Май 2007 08:05
Олег Офренов, не се коси брат! Джордж Майкъл за разлика от другите, които "Кадафи обича да гледа събеседника си в очите", той предпочита да бъде гледан откъм зад и много по-ниско от тила. Така, че педерастските изпълнения са му простими. Какво искаш от един педал, па бил той и от гръцки произход.
31 Май 2007 08:44
Кипърскиот педал от гръцки произход получи възможност да стане звезда в Англия ( и от там по целия свят ) ама не спря за миг да се плензави срещу страната която го направи човек. Да ви прилича на една грешка на американската имиграционна политика от български произход , дето маа гащи из Торънс , Калафоня ?
31 Май 2007 09:03
Какво би станало, ако Васко Кеца направи концерт на стадион и покаже огромен надуваем Путин, пред който е коленичило надуваемото куче Първанов с българското знаме и прави свирка на руския президент?

(...от източника посочен от Офренов).

Как какво? Ще се види че има свободни и не толкова свободни държави...
Затова и другарите бягат колкото им сила държи към свободните държави, ама в пустия му чип като е написано "долу империализъма"...
31 Май 2007 09:06
След толкова много партенки нека първо да ги пуснат, пък после ще им благодарим на ингилизите.
31 Май 2007 09:09
Що само на ингилизите?
На ЕС, САЩ и Швейцария.
31 Май 2007 10:13
Щом Блеър измъкне сестрите, нашите тутакси да заминават и те за там да договарят либийски нефт.

Чичо Фичо, Какво ще го правим този нефт? - или може би "нашите" са "Лукойл"? Е, не мисля, че са наши, щом ни продават по 2 лв бензина...
Никога ли не мислите, когато пишете?...
31 Май 2007 11:24
"При визитата на Блеър в Либия "Бритиш петролиъм" (БП) подписа петролна сделка за 900 млн. долара. Това е най-големият единичен ангажимент на БП, заяви президентът й Тони Хауърд. Отделно Лондон ще продаде на Триполи ракетни системи и системи за въздушна отбрана."
Това е първото и последното от тая дописка, което има информационна стойност. Останалото е спекулации от рода "една жена каза". Дори и ако името на жената е Дойче Веле.
Относно сестрите, за мен Блеър е същевременно първия и последния от европейските лидери:
Последният от европейските лидери, който би се застъпил за сестрите на дело.
Първият, готов да си припише несъществуващи заслуги, ако е подочул, че има напредък по проблема.
Странно как некои неща са същевременно първи и последни.
31 Май 2007 11:32
Meto
31 Май 2007 12:00
Последният май беше Путин. Или той не беше европейски? Упсс.

Редактирано от - Oraсle на 31/5/2007 г/ 12:02:03

31 Май 2007 13:30
Не само Блеър, и Франция ще търси сближаване с Кадафи, защото и тя иска да продава военни самолети. Става д ума за много пари и животът на няколко души едва ли ... А пък докато станат сделките има време и както са минали 8 години, така може да минат и още 8. Но, знае ли човек, истината е скрита под планини от пари и интереси....
31 Май 2007 14:43
Блаженни са вярващите!Тази дата за освобождаване на нашите сестри се дава отпреди месец време.И кое кара вярващите да допуснат, че до края на немския мандат те ще са свободни?Аз не видях в пресата никаква информация, която да даде логични предпоставки за освобождаването на сестрите ни!?Ако е истина значи е нагласена работа, или нашите медии си пишат измислици.Колкото до английската политическа кърпичка Блеър не мисла, че изобщо е чувал за сестрите ни оставени от наще си хора в изгнание!
31 Май 2007 15:57
За кво му е, аджеба, на Кадафи пво-система, нали вече му го взеха статута на заклет "спонсор на тероризма". Айде, това иди-дойди, ама ракетите ?! - да не би превантивно срещу терористи, след като ЦРУ го пусна да "разпита" либийските затворници в Гуантанамо.
31 Май 2007 17:50
Луговой: Британските служби стоят зад убийството на Литвиненко
31 Май 2007-MEDIAPOOL.BG
..................
Натиснете тук
31 Май 2007 18:29
.
Скандалният антибългарски блог "Vasiot Sosed" е все така активен



31 май 2007 | 16:11 | Агенция "Фокус"



София. Скандалният антибългарски блог "Vasiot Sosed" продължава да е активен, въпреки че през последните дни категорично беше изразено желание от много български медии, политически партии, организации и граждани, обидните снимки и карикатури от него да бъдат свалени, показа проверка на Агенция “Фокус”. Блогът публикува на началната си страница снимка на една от медицинските сестри, осъдени на смърт в Либия, и снимка на маймуна с надпис "либийски маймуни". Освен това окарикатурява и кампанията “Не сте сами”, която е преименувана на “Сами сте”. Трицветната лентичка пък, символ на кампанията, явно според автора "много оригинално" е обърната наопаки в бесилка, която се спуска над главите на българските медицински сестри и палестинския лекар.
Обидни колажи изобразяват и директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров, както и съвременни български политици, сред които президента Георги Първанов, министъра на външните работи Ивайло Калфин, лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски, лидерите на СДС и ДСБ Петър Стоянов и Иван Костов... Окарикатурен е и Васил Левски. Безвкусните коментари около снимките, дело на създателите на блога, навеждат и на расистки асоциации. Не по-малко обидни са и коментарите на македонците в блога, разположени на шест страници. "Цигани", "татари", "монголи", са част от обидите, отправени към българите от авторите в блога, които очевидно смятат за изключително оригинална идеята със снимките и колажите.

-----

вж статия за о. Пантелеймон Хилендарски на сайтаМ
http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgi ev/ [мани паузата]
31 Май 2007 21:27
Некой ша ми каже как са пише в тоа македонистки блог, че нещо не вдевам?
http://vasiotsosed.blog.com.mk/node/66675
Ша го разбием за нула време!

Фокус обаче пише нещо неверно:
"Не по-малко обидни са и коментарите на македонците в блога, разположени на шест страници. "Цигани", "татари", "монголи", ..."

Казал сам ви, че тия писания не са от обикновените македонски българе, а от платени сръбо-комунистическите ченгета.
Не требва да са псуват македонските българе, а писачете там да са псуват на "сръбо-комунисти" като най-долна степен на национално предателство.
Още по-важно е да са засипват с качествени исторически матриали, с които е пълно в Нета.
Хората там са кат в концлагер и имат нужда от информация. Като знаем каква залупенящина врълува у нас по тия въпроси, там положението е още по-трагично.


Редактирано от - другаря Тодар Живков на 31/5/2007 г/ 21:29:04

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД