:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Арести в Осло за трафиканти на българки

18 българки са жертва на организирания трафик
11 души, сред които норвежци, турци и българи, са арестувани в Осло заради трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България за Норвегия, съобщи МВР. Жертви на организираната престъпна група са осемнадесет българки на възраст от 20 до 30 години. Те проституирали в норвежката столица от около година, като обикновено били водени до адресите на клиентите. През останалото време живеели в специално наети от престъпната група апартаменти.

Полицията на Осло достигнала до престъпната мрежа след сигнал на момиче, пострадало от дейността на групата. Норвежките власти се обърнали веднага за съдействие към МВР. Работата по случая на служителите от сектор "Трафик на хора" в ГД БОП започнала през март, а арестите са извършени в средата на май.

Разследващите бързо достигали до организатора на престъпната мрежа - норвежкия гражданин Д.Б. Той е осигурявал условията за проституирането на българките. Помагали му трима негови сънародници. Двама се занимавали с подсигуряването на апартаменти и сключването на договори за наем, а третият бил сводник, който отговарял за проституиращите момичета. Установени били и двама турски граждани - бизнес партньори на организатора на мрежата и същевременно сводници.

Разследващите разкрили, че в групата участват и петима българи. С.М. на 22 години от Балчик пък била "първо момиче" на боса и отговаряла пряко за организацията, настаняването и работата на останалите проститутки в Осло. Тя се е занимавала и с трафика на нови момичета от България към Норвегия. 33-годишната Д.М. от Добрич е проституирала и събирала и заработените пари от останалите. С. М. на 23 години от Добрич и И.М. на 25 години от Варна се занимавали с транспортирането на българките от България към Норвегия.

Жертвите на трафика били от Североизточна България - от района на Балчик, Разград, Каварна, Добрич, Варна и Силистра. Те са извеждани от страната легално и са транспортирани до Норвегия обикновено по суша.



КЪМ ФРАНЦИЯ

Още двама сводници от Варненско ще бъдат дадени на съд във Франция. Преди дни Апелативният съд потвърди екстрадицията на петима мъже. Варненският окръжен съд разреши изправянето на Дамян Василев и сина му Васил от Долни чифлик пред съда в Тулуза. Двамата са обвинени, че са получавали пари от проститутки и че са упражнявали насилие срещу част от момичетата. За сводничество с утежняващи обстоятелства във Франция присъдата е 10 години лишаване от свобода и глоба от 1 млн. и 500 хиляди евро. Решението на ВОС може да се обжалва пред втора инстанция.
1
1812
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
31 Май 2007 12:29
Така наречените норвежци, са пак българи и турци, но с норвежки паспорти
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД