:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Защитници на брака ще търсят помощ от църквата

Съдействие от църквата ще потърсят защитниците на брака от форум "Да защитим семейството", заяви Стоян Георгиев от организацията. "Ако законът предложи като равностойни двете алтернативи, много хора ще предпочетат да не сключват брак, а това носи риск за децата им. Вероятността за раздяла при неженените родители е 4-5 пъти по-висока, отколкото на сключилите брак", аргументира се Георгиев. Той се закани стотици български семейства да излязат на протест, ако парламентът опита да промени законодателството. От форума представиха данни, че средната продължителност на съжителствата във Великобритания е по-малко от 2 г., а 84% от двойките се разделят в рамките на 5 г. В САЩ пък след петата година едва 10% от живеещите на семейни начала продължават връзката.
29
1969
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
29
 Видими 
30 Май 2007 22:30
.
Гласуването на такъв закон е гавра с бъдещето на нацията. Откъде накъде ще цитирате като образец разпадането на семейството в САЩ или Великобритания? Това напомня за една статистика на гей "браковете". До 1 година се разпадали 95% от тях, защото намирали нови партньори.

-----

http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgi ev/ [без пауза]
30 Май 2007 22:41
Тъпо написана информация.
30 Май 2007 23:04
Ми да ангажират архонта на БПЦ да ходи и да убеждава силово несключилите брак двойки. Нали е тайкуондист.
31 Май 2007 02:35
Браво на г-н Стоян Георгиев от организацията за защита на семейството! Такава организация трябва да има!
31 Май 2007 05:16
Аргументирал се? С какво? Някой някъде казал нещо си и хоп- става на аргументи и факти. Да направят едно контролирано проучване и после да говорят. Аман от пишман-статистици.
31 Май 2007 07:48
Не разваляй виното с лимонада и любовта с брак. В първото се вслушах.....
31 Май 2007 07:49
мислител, с тези организации за защита на семейството ще вземеш да ме разплачеш Оставете на хората да избират дали да подписват или не и престанете да им тежите със старомодните си разбирания Аз не мисля, че бракът трябва да е задължителен, за да те приеме обществото
31 Май 2007 07:50
....Може би, ако не изпълнявах стриктно първото, нямаше да ме хваме виното и щях да съм спазил второто.....
31 Май 2007 09:06
Живеем в 21 век , който не му харесва да си купи жапанки и вибратор.
31 Май 2007 09:21
А, ама чудесна идея, моля ви се - дайте да казваме на хората как да живеят и то задължително!!! На мен това ми напомня на разказите за едни отминали времена
Това са крачки назад в развитието на личната свобода. Не се месете в живота на хората - всеки има право сам да избира
31 Май 2007 10:02

България е държава на привилегиите. В момента има привилегии за уж самотните майки, които си живеят с някого и съвсем не са толкова самотни. В този смисъл и тези привилегии както и всички останали трябва да отпаднат, но при демокрацията май привилегиите са нещо много основно и това няма да стане.
Семейството - разбира се, че при сегашните условия на България бракът е необходим. Някога в светлото демократично-капиталистическо бъдеще, може би тази необходимост ще отпадне, но засега необходимостта е съвсем друга - официален брак с всичките произтичащи от това права, задължения и отговорности.
Съдейки по това, което демократите правят в България може да очакваме отново възможно най-лошото решение и по този въпрос.
31 Май 2007 10:04
Той се закани стотици български семейства да излязат на протест, ако парламентът опита да промени законодателството.
И за какво ще протестират тези семейства? Те нали си имат официален брак? Или някой иска да им анулира браковете? Или не могат да понесат мисълта, че някой друг иска да живее по-различно от тях?

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?
31 Май 2007 10:12
църквата не венчава бракове без свидетелство от общината.
На никой не му дреме дали някой си има такова свидетелство. Ако ще и 3-ка семейство да са. Въпроса е за ДЕТЕТО! ИМА ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕТЕТО И ГО ПОДКРЕПЯМ С 2 РЪЦЕ. ДЕТЕТО ИМА ПРАВО НА СЕМЕЙСТВО
"Мамо мамо кой ще ми е татко довечера?"
"Ей малкия ти гей ли си? -Дааа, татко ме научи"
31 Май 2007 10:12
На сила хубост не става дядо Попе
31 Май 2007 10:28
Брей, май само семейството остана законодателно нерагламенирано през последните 18 години. Ма време е и него да го подхванат с нови закони и поне 15 правилника за приложение. И като са тръгнали направо да правят предложение за ново Министрество на семейството с поне няколко съпътстващи агенции - Агенция за майката, Агенция за бабата, Агенция за защита правата на любовницата! Да не се ограничават организаторите само с протести.
31 Май 2007 10:51
Подкрепям напълно усилията на Стоян Георгиев да защити семейството. Научните изследвания показват, че за съжителство на "семейни начала" хората избират партньор, в който те не са съвсем сигурни. - съжителството намного по-лесно може да бъде разскъсано, отколкото съпружеството. Учените психолози са на мнение, че хората, живеещи в "семейство", което не е официално легитимирано с формален акт свикват с мисълта, че такъв съюз много лесно може да се разруши. Партньорът, по правило, не отделя достатъчно от длъжното внимание на другия и на решението на проблемите. Пък защо да си решават проблемите, щом утре могат да заживеят с някой друг на "семейни начала". Затова, нека подкрепим семейството по подходящ начин, като не го правим равностойно на новоизпечения нов вид съжителство, чиито последъци за обществото и нацията още не могат да се предвидят (семейството е съществувало хилядолетия и знаем какво е, а "съжителствата без сключен станаха разпространени едва след сексуалната революция в края на 60-те г.).
31 Май 2007 11:04
Ето ви един казус. Моя позната получи писмо, че избрана от лотарията Зелена карта. Междувременно си е родила детенце и живее без брак. И идва при мен да й попълвам документите - и какво? Братята американци, а и ние, и всички май цивилизовани държави, нямат графа "партньори". Посъветвах я, ако иска да замине с "мъжа" си най-скоростно да се бракува. Да ама въпросният е в чужбина, а документите трябва да се пратят максимално бързо. Та си попълни само за нея и детето. Писахме обяснителни писма, но съм убедена, че като я повикат на интервю и евентуално я одобрят, партньорът й ще има да чака години докато замине легално. Та думата ми е, че бракът, колкото и неприятен да е на моменти, особено за такива като мене, които почти навъртяхме 30 години, все пак си е необходимост. Факт!
31 Май 2007 11:18
Изгледайте поне 10 серии от Женени с деца и тогава пишете.
31 Май 2007 11:31
Поредния малоумник, живеещ в 18 век!

Алоо, Георгиев, дай да забраним разводите и така като се ожениш - до гроб!
31 Май 2007 11:35
Chicho Dr. звучиш потискащо
31 Май 2007 12:41
Какъв им е проблемът на съжителстващите без брак? Какво искат да им се узаконява в Семейния кодекс? От какви права са лишени? И какви права в повече имат семейните? Аз лично мисля, че семейните имат повече задължения, отколкото права.
А като става дума за някакви имуществени проблеми, какво им пречи на несемейните да подписват договори, с които да си уредят имуществените взаимоотношения след раздяла? А децата, ако са официално припознати си имат всички права на наследници.
31 Май 2007 12:59
"Семейството - основна КЛЕТКА на обществото". Да ви напомня нещо това? Именно от КЛЕТКАТА бягат тези без брак.
31 Май 2007 13:03
.
Напълно подкрепям написаното от Hamer. Банално, но вярно е, че обществото е организъм, образуван от клетките на семействата, а не от свободно лутащи се атоми на случайни и временни връзки. Всичко опира до свободата - тя не може да бъде неограничена, защото не сме богове. Трябва да се ограничаваме съзнателно до известна степен. В противен случай обществото се разпада и загива.

---

статия за о. Пантелеймон Хилендарски на сайта:
http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgi ev/ [kill the pause]
31 Май 2007 13:10
arhimane, звучиш като сектант
31 Май 2007 13:12
не само звучи като такъв - той си е сектант
31 Май 2007 13:38
Какъв им е проблемът на съжителстващите без брак?
Доколкото разбирам от материала, проблем имат други хора - СЪС съжителстващите без брак.

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?
31 Май 2007 16:13
След като двама души сключват брак би следвало да се обичат(разбира се, ако не се гледат някакви интереси)Ми да не се женят щом ще се развеждат, а могат и да си живеят за вечни времена и без да се женят.Всичко е от хората.Трябва да се мисли преди да се създава семейство, а не децата после да страдат, заради неразбирателството между двамата родители.
31 Май 2007 16:39
вазектомия!
31 Май 2007 21:36
А от коя част на църквата ще търсят помощ - от безбрачните духовници или от обикновените хора в църквата?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД