:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,368
Активни 551
Страници 1,813
За един ден 1,302,066

Две нови бизнес партии се пръкнаха край морето

Две бизнес партии, обединяващи двете основни лобита на бургаския кмет Йоан Костадинов, се появиха в морския град. Партия "Средна европейска класа" ще е с лидер Георги Манев, местен общински съветник и строителен предприемач. Тя бе основана във вторник вечерта. Другата пък се нарича просто "Бургас". Неин идеолог е Ваклин Стойновски, нашумял покрай проекта си за небостъргач в морския парк. Стойновски обяви, че партията му ще се основе официално в следващите 30 дни.

Докато партията на Манев заяви национално покритие, тази на Стойновски ще е само за местно ползване. И двамата заявиха в програмите си като приоритети едно и също: подпомагането на културата и спорта от бизнеса, възраждане на Бургас, грижа за жителите му.

Манев и Стойновски са най-приближените до кмета на Бургас бизнесмени. Заради огромен блок, строен от фирма на Манев, преди 2 г. общината закри цяла автогара. Заради небостъргача на Стойновски пък кметството премоделира градоустройствения план на морския парк.

Двете бизнес структури се основават само 15 дни, след като премиерът Станишев предупреди, че подобни организации ще доведат до "тежка корупция" по места.
7
2224
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
30 Май 2007 23:52
/:/ "...Неин идеолог е Ваклин Стойновски, нашумял покрай проекта си за небостъргач в морския парк..."
......................................... ......................................... .....................................
Ваклин Стойновски беше нашумял и с "убийството"/ с пистолет/, уж, по Непредпазлимовст, на бизнес-ортака си!!! Разбира се, всичко се потули начаса!!!
31 Май 2007 06:16
Не е вярно. Общината, общинските съветници закриха автгарата, за да се строи на това място. Същото се отнася и за небостъргача. На Сергейко му е бедна фантазията каква корупция се вихри, защото тези работи не станаха без участието на неговите съпартийци общинари.
31 Май 2007 07:25
"Средна европейска класа"
И понеже по морето произнасят е-то като и, се получава Средна Ивропейска Класа - демек СИК. Пак си дойдохме на думата.
А Ваклин Стойновси с Н"И"бостъргача направо съживява ВИС.
31 Май 2007 10:46
Да, Стойновски нашумя с убийството на бизнес-партньора си Антон Йорданов в столичният квартал Изгрев през 2002 г. Името му се свързва с Мултигруп. Баща му Атанас Стойновски е бил зам.-кмет на Бургас и зам.-председател на окръжния народен съвет, а по-късно и директор на "Техноекспортстрой" в Триполи.
Стойновски е типичен представител на комунистическо-мафиотската класа и през последните години засили значително влиянието си в Бургас, включително и чрез пияницата-кмет Йордан Костадинов.
Стойновски се превърна в совеобразен местен бей.
31 Май 2007 11:18
Не е луд този , който яде зелника ... Моделът на демокрация у нас , е съграден и функционира , за да обслужва користните интереси в обществото ... Не сме ли разбрали , че в него е темелната причина за провалите в общия ни живот ... ? Или така е по-добре...?

31 Май 2007 11:32
Ще поживеем, ще видим. Аз съм работила за партия с национален мащаб и ми е пределно ясно, че когато централата е на майната си, по места нищо не се прави. Така че подкрепям създаването на МЕСТНИ партии за МЕСТНИЯ вот. От там нататък хората решават кого да подкрепят- глас народен, глас Божи. Партиите сами по себе си нищо не представляват без електорат- ако тези двете не бъдат подкрепени, що трябва да ги плюете? А пък ако бъдат подкрепени- отново що трябва да ги плюете

"Лоби" ми е малко пресилено като понятие, тъй като и двете партии няма да подкрепят Йоан. Но пък внася тежест на статията, айде, признавам Добре звучи
31 Май 2007 11:56
Бизнес партии, бла, бла, бла. Строителни магнати с джипове и шкембета...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД